Autor Wątek: wiejski stół  (Przeczytany 109140 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KARLA

• nowicjusz
  • *
wiejski stół
« Odpowiedź #30 dnia: 8 Grudnia 2005, 12:04 »
Jeśli chodzi o stół wiejski to z doświadczenia i z przeprowadzonego wywiadu wśród znajomych jest to świetna sprawa jeśli wesele jest 2 dni.
W pierwszy dzień niewiele idzie  :) , dopiero w poprawiny stół jest oblegany :wink:
Dlatego u mnie nie będzie  8)

OT
głodna sie zrobiłam  :wink:

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
wiejski stół
« Odpowiedź #31 dnia: 8 Grudnia 2005, 17:29 »
Cytat: "KARLA"
głodna sie zrobiłam

smalczyk z kaszaneczką proponuję :D

Offline KARLA

• nowicjusz
  • *
wiejski stół
« Odpowiedź #32 dnia: 9 Grudnia 2005, 08:34 »
Cytat: "pioteras"
Cytat: "KARLA"
głodna sie zrobiłam

smalczyk z kaszaneczką proponuję :D

i ogóreczek kiszony  :obiad:

i obowiazkowo siwucha   :pijaki:

Daynaher
  • Gość
wiejski stół
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Grudnia 2005, 19:43 »
my sie wlasnie zastanawiamy nad takim stolem, ale rodzice sami chca zrobic wyroby np. szynki, smalec... skonsultuje to z moja kucharka :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
wiejski stół
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Grudnia 2005, 18:48 »
Cytat: "Daynaher"
my sie wlasnie zastanawiamy nad takim stolem, ale rodzice sami chca zrobic wyroby np. szynki, smalec...

My tak samo. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
wiejski stół
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Marca 2006, 14:24 »
Wiecie te stoły wiejskie, które tu zostały przedstawione ni epodobają mi się, przesadzone są i takie zawalone mięchem, kije uginają się od kiełbach..... byłam na weselu na radmoszczyźnie i tam był stół wiejski z daszkiem, ale w zupełnie innym stylu, zupełnie inaczej to wszystko wyglądało. Szkoda, ze foty wtedy nie zrobiłam, a teraz nie potrafię odtworzyć szczegółów.

Offline girlanda

• forumowicz
wiejski stół
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Marca 2006, 14:40 »
Stół wiejski to niezła sprawa pod warunkiem że nie jest przesadzony. Sama osobiście się zastanawiam nad takim stołem ale na poprawiny ponieważ będą na powietrzu i będzie ognisko więc i taki stół się przyda  :obiad:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
wiejski stół
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Maja 2006, 19:32 »
Trochę podnoszę, bo powoli zaczynam przeglądać wątki "jedzeniowe".
My będziemy mieć wiejski stół, ponieważ mamy właściwie dwie sale "jedzenieowe". W jednej będą stoły z goścmi (w sensie, że goście będą jeść, a nie że gości będzie się jadło ;) , a w drugiej właśnie takie "chłopskie jadło" i ciasta oraz napoje. Obsługa nam zaproponowała i przypadło nam do gustu. Nie będzie oczywiście takich połaci wędlin i kiełbas jak na zdjęciach wcześniejszych, ale obowiązkowo ogórki kiszone, chleb, smalec, kaszanka, może jakiś udziec. Podejrzewam, że to dobry pomysł patrząc jakie oblężenie mają takie stoły w centrach handlowych :) Ludzie się zabijają, żeby załapać się na takiego "hapsika", a wydaje mi się, że będzie to bardzo wygodne. Oczywiście nie chciałabym, aby stół był nie wiadomo jak ustrojony, podejrzewam, że będzie postawione bardziej na drewno i np. taką małą beczkę z ogórkami i szczypcami do ich wyciągania :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
wiejski stół
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Maja 2006, 20:06 »
byłam na weselu gdzie był takie "wiejski stół" - cieszył się niesamowita popularnością, zgubny był - dla niektórych panów - bimber :mrgreen:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
wiejski stół
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Maja 2006, 09:22 »
A  ja jestem wegetarianką :). Mięsiwo oczywiście będzie na weselu dla gości, pod różnymi postaciami, ale coś takiego jak pokazane jest na zdjęciach mnie odstrasza. Wyobrażam sobie panów, którzy sami (już weseli) obsługują się przy takim stoisku. Mało apetyczne :Naciaga: Pozatym nasz ślub jest w lipcu i może byc ciut za ciepło na takie rewelacje  :P

Offline madziulek

• Chuck Norris
wiejski stół
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Maja 2006, 07:53 »
U nas tez był taki stolik cieszył się też wielką popularnością były ogóreczki małosolne, mięsko chleek , ciepły zurek i wyglądało to tak

mniam mniam  :obiad:  :obiad:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
wiejski stół
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Maja 2006, 09:04 »
Madziulek, jak na wiejski stół to baardzo elegancko :wink:

Offline madziulek

• Chuck Norris
wiejski stół
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Maja 2006, 11:29 »
Cytat: "Maja"
jak na wiejski stół to baardzo elegancko

tak to prawda ale jedzonko było mniam i wszystko to własne wyroby.
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Ninka
  • Chuck Norris
wiejski stół
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Maja 2006, 11:56 »
Cytat: "madziulek"
wszystko to własne wyroby.

Nie zdziwię się jak do nas też przywiozą coś swojego, tzn. rodzinka :)

Offline Aniutek83
  • maniak
wiejski stół
« Odpowiedź #44 dnia: 5 Lipca 2006, 08:05 »
My tez bedziemy mieli wiejski stół ( wszystko w cenia wesela) Bedzie na nim smalec i ogóreczki małosolne, swiezy chlebek , bigos mysliwski w podgrzewaczu, pierogi z kapusta i grzybami( w podgrzewaczu) , deski swojskich wyrobów( pieczone mieska i wedlinki, paszteciki żurek   Ito by było na tyle! Nie chcemy porzesady myślę,że tyle w zupełnosci wystarczy!Tylko jest pytanie czy ktoś to bedzie jadł iczy To wszystko nam pójdzie! Chociaż kuzynki się juz bardzo ucieszyły na ten stól! ale my mamy pewne obawy czy to bedzie wszystkim odpowiadać!

Offline ewak
  • bywalec
wiejski stół
« Odpowiedź #45 dnia: 7 Lipca 2006, 10:48 »
Bylam na imprezie (nie weselu), gdzie byl taki stol wiejski do dyspozycji gosci. Uwazam, ze jest to rewelacyjny pomysl i szczerze go polacam. Jako fanka ogorkow kiszonych/ malosolnych i smalcu kursowalam do tego stolu na okraglo  :lol: . No i co wazne - goscie, ktorzy poczuli glod w przerwach miedzy serwowanymi daniami z menu, mogli sobie cos tam przekasic. Dlatego Aniutek nie sadze, zeby jedzenie sie zmarnowalo. Mysle, ze stol bedzie sprzatniety co do okruszka! Aha, i jeszcze jedno - u mnie na weselu bedzie rowniez bufet szwedzki w tej formie. Zdecydowalismy sie na niego, mimo iz bedzie dodatkowo platny.
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline groszek
  • maniak
wiejski stół
« Odpowiedź #46 dnia: 7 Lipca 2006, 11:36 »
ewak... to będziecie mieli szwedzki wiejski bufet?  :lol:

Offline ewak
  • bywalec
wiejski stół
« Odpowiedź #47 dnia: 7 Lipca 2006, 13:53 »
Cytat: "groszek"
ewak... to będziecie mieli szwedzki wiejski bufet?  :lol:

No a jak to cudo inaczej nazwac  :lol: . Juz siebie widze, w bialej sukni, rzucajaca sie na ogorasy i zagryzajaca je chlebem ze smalcem :glupek:.
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline groszek
  • maniak
wiejski stół
« Odpowiedź #48 dnia: 8 Lipca 2006, 09:37 »
Tylko nie pobrudź sukienki ;)
Mówię "nie" barszczykowi na weselu!
Serio- boję się, że się czymś upaciam.

Offline ewak
  • bywalec
wiejski stół
« Odpowiedź #49 dnia: 8 Lipca 2006, 12:03 »
Cytat: "groszek"
Tylko nie pobrudź sukienki ;)

Bede musiala dokupic do sukni jakis stylowy sliniak, bo akurat ja z tych, ktorym plamy sie czesto zdarzaja  :wink:

Offline ditor

• nowicjusz
  • *
wiejski stół
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Lipca 2006, 21:18 »
A to moja propozycja wiejskiego stołu:
Pozdr.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
wiejski stół
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Lipca 2006, 21:21 »
Jak dla mnie to "zbyt wiejski" ...

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
wiejski stół
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Lipca 2006, 21:22 »
Jak dla mnie bardzo fajny tylko bez tego obrusu...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Antalis
  • Chuck Norris
wiejski stół
« Odpowiedź #53 dnia: 28 Lipca 2006, 21:24 »
Osobisci ejestem za bardziej "luksusowym" podaniem potraw :) Ale niektore wiejskie stoły całkiem całkiem ... :)

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
wiejski stół
« Odpowiedź #54 dnia: 28 Lipca 2006, 21:27 »
Cytat: "Agnieszka"
Jak dla mnie bardzo fajny tylko bez tego obrusu...

Jestem tego samego zdania,albo zmienić ten obrus  na  trochę inny...

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
wiejski stół
« Odpowiedź #55 dnia: 31 Lipca 2006, 11:13 »
Hej, u nas też takie będzie:) Tatama kolegę na wsi, który wszystkie wyroby nam zrobi, babcia Narzeczonego pędzi miód, więc jedzonka będzie pod dostatkiem:) Wesele jest z poprawinami + długi majowy weeend, wiec czasu bedzie sporo na zjedzenie;) w ogóle wszystkie wyroby będą swojskie, tzn dziczyzna(króliki), świniaki itp. POzdrawiam

Offline Lilkuś

• uzależniony
wiejski stół
« Odpowiedź #56 dnia: 3 Sierpnia 2006, 11:35 »
Cytat: "Agnieszka"
Ja będę miała taki "staropolski stół". Właściciel Nordu podsunął
nam taki pomysł.Byłam widziałam na żywo i bardzo mi się spodobało.

no to na pewno i nam podsunie taki pomysł :) mnie sie osobiscie podoba bo jak patrze na te zdjecia to aż ślinka cieknie... osobiscie lubie wedzone, suszone kiełbaski  i takie tam rarytasiki :) co do przyjęcia takiego stołu przez gosci - nie bedzie problemu, sami mięsozercy  :luzak:  :):):):)

Offline Aniutek83
  • maniak
wiejski stół
« Odpowiedź #57 dnia: 3 Sierpnia 2006, 12:29 »
a w skład naszego wiejskiego stołu wchodzą : - SZYNKA , - BOCZEK, _ KIEŁBASA,- PASZTET, - SALCESON, _ Żurek W KOCIOŁKU, - PIEROGO Z KAPUSTĄ I MIĘSEM W PODGRZEWACZU,- BIGOS MYŚLIWSKI W PODGRZEWACZU,- SMALEC,- OGÓRKI MAŁOSOLNE,- PIECZYWO SWOJSKIE      Tyle ,że ja w dalszym ciągu mam wątpilowosci czy to rzeczywiscie schodzi i czy to jest popularne? pare osób juz było zachwyconych jak o tym mówiłam ale nie wiem co z resztą!

Offline madziulek

• Chuck Norris
wiejski stół
« Odpowiedź #58 dnia: 7 Sierpnia 2006, 12:52 »
jak dla mnie stoł wielski może być różnie udekorowany i musi pasować do ogólnego wystroju sali ...ten stów wyżej jak dla mnie tez zbyt wiejski i tak naprawde więcej tej dekoracji niz jedzenia :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline gulinek
  • bywalec
wiejski stół
« Odpowiedź #59 dnia: 9 Sierpnia 2006, 16:12 »
To fajny zwyczaj ale u mnie nie zda egzaminu bo wesele trwa tylko 1 dzień bez poprawin,a właśnie w poprawiny takie stoliki są oblegane :D
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------