Autor Wątek: Restauracje 2014- najlepsza na wesele!  (Przeczytany 7094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9.08.2014
Restauracje 2014- najlepsza na wesele!
« dnia: 7 Kwietnia 2013, 20:32 »
Witam wszystkich;)
Jestem tutaj nowa także nie bądźcie na mnie źli jak coś źle zrobie bo to mój pierwszy wątek i post;P

Moje pytanie brzmi następująco,planuje wesele w 2014 roku i poszukuję jak najlepszej sali pod względem takim iż sala jest duża na około 100 osób i na jednej sali jest sala jadalna i taneczna i oczywiscie gdzie jest dużo dobrego jedzenia. Gdyż sama osobiście uważam ,że jedzenie i orkiestra jest najważniejsze na weselu.
Proszę o podawanie sal do max 15 km od Bydgoszczy.

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
Odp: Restauracje 2014- najlepsza na wesele!
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Kwietnia 2013, 20:50 »
wpisz w google wesele bydgoszcz podaj swoje kryteria i ci wyszuka. Hotel Brda, uniwersytecka, telimena, akor pelno jest w Bydgoszczy, co do jedzenia nie wiem. Jak wejdzesz w watek o restauracjach tam wiekszosc jest opisana :)

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lipca 2013, 11:37 »
Ja polecam moją salę ;-)  Sala bankietowa Magnolia w Kruszynie - świeżo po remoncie, duże zieleni ;-) i duuużooo jedzenia!

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lipca 2013, 09:58 »
Ja polecam jak na tyle osób:
telimene - górną salę
hotel pod orłem
uniwersytecką - sama ją zarezerwowałam

na jaki termin planujesz ślub? Uniwersytecka - wybrałam ją.. a przewertowałam wszystkie sale.. w dobrych cenach:)

chyba że chcesz wydać ponad 200pln za talerz to nie pomogę:)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lipca 2013, 12:27 »
Hotel pod Orlem ma pyszne jedzenie, duza sale i obsluga jest swietna. MInusem moga byc (lub plusem jak juz to chyba w innym watku napisalam ) witraze, nie maja parkingu i niestety jest wykladzina na calej sali, tylko parkiet jest drewniany. CHyba, ze cos sie pozmienialo bo bylam tam pare lat temu na weselu.

Restauracja Uniwersytecka, jedzenia, sala piekna, wystroj. Minusem sa toalety na parterze no i wyjscie wprost na ulice. Jednak chyba to sa male mankamenty na ktore nikt i tak uwagi nie bedzie zwracal podczas wesela.

No i jak narazie ja jestem zadowolona z mojej sali w Hotelu Agat, po remoncie, jedzenie (probowalismy jedynie rozne dania na probe menu wiec nie moge ocenic czy takie samo bedzie na weselu) jednak bylo pyszne. Sa opinie , ze wlasciciel nie mily, jednak ja na szczescie na razie tego nie odczulam (moze dlatego, ze zawsze bylam z rodzicami, a moj tata z daleka wyglada na gbura :D:D:D ale za to duzo wynegocjowal ^^ )

Osobiscie jeszcze podoba mi sie Hotel Millenium, jednak u mnie bylo by za daleko do osielska, i za drogo zeby ulokowac okolo 50 gosci w hotelu. Ale sala piekna ! Warto zajrzec.

:):)

Offline LindaG
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2013
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Lipca 2013, 19:26 »
Moim zdaniem warto zwrócić uwage na Hulankę i restauracje w hotelu HolidayInn

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Lipca 2013, 19:33 »
wyjscie wprost na ulice. J -
owszem jest wyjscie na ulice ale... jest to BARDZO MALO RUCHLIWA ULICA! i... parasolki ze stolami i krzesłami z boku

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Lipca 2013, 19:44 »
zapomnialam o hulance. Piekna , slyszalam , ze jedzenie jest pycha no robi wrazenie tylko cena zniecheca.

Na uniwersyteckiej jest wyjscie na ulice.... malo ruchliwa czy nie ale jest. Nigdy nie wiadomo. Parasolki sa, mozna sobie posiedziec , zapalic. Napisalam, poza tym ze to mankamenty :)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Lipca 2013, 20:48 »
Ja polecam hotel Pan Tadeusz w Osielsku. Nie mylić z dworkiem ;) Nowa sala przepiękna, jedzenie pyszne, pani manager ujmująca ;) I MEGA uczciwi - dostaliśmy po weselu tonę jedzenia, wszystkie flaszki (nawet puste i niedopite) i chleb którym witali nas rodzice :) POLECAM!!

Offline asia2329
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06,06,2014
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Lipca 2013, 18:13 »
Witam ja polecam SAGA w zamosciu super  :))

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Lipca 2013, 16:28 »
Witam ja sie zastanawiam nad Dworem Pan Tedausz, a widze, ze polecacie bardzo wlasnie byly Millenium, to ktory lepszy waszym zdaniem?

i jeszcze jedno :) jestem nowicjuszka wiec pytanie - czy jest szansa na termin we wrzesniu przyszlego roku? [...]

Offline ASR

• nowicjusz
  • *
  • https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48115.0
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Lipca 2013, 19:13 »
Nie powinno byc problemu z zaklepaniem terminu na wrzesien przyszlego roku. My zaczelismy szukac sali na przelomie lutego i marca na ten rok i bylo jeszcze pelno wolnych miejsc...min w Panu Tadeuszu na wrzesien, ale my ostatecznie zdecyodwalismy sie na restauracje i hotel Autos w Solcu Kujawskim, bo mamy polowe rodziny do przenocowania, a tak bradzo korzystne warunki nam zaproponowali :) poza tym sala jest wieksza niz w Panu Tadeuszu. Bylismy tez juz na degustacji ustalac menu na wesele i jedzonko nam i rodzicom smakowalo...mamy nadzieje, ze na weselu bedzie co najmniej takie samo dobre badz nawet lepsze ;)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Lipca 2013, 23:52 »
super, dzięki za info :)

u nas się szykuje sporo, ale to sporo do załatwiania, bo ślub będzie dwujęzyczny - przyszły jest brytyjczykiem więcz czeka nas sporo ale to sporo przeszkód z tego co się wyczytałam. . .

podoba mi się wstępnie pan tadeusz, ponieważ ma w pewnym sensie jakiś klimat, wystrój, atmosfere. . .  :)

poza tym jest blisko domu rodziców :)

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Lipca 2013, 21:38 »
ja już jestem szczęśliwą,(przynajmniej mam taką nadzieję) posiadaczką sali telimeny na sierpień 2014. Mam nadzieję,że będe zadowolona jeżeli miał ktoś tam wesele bądź też był na weselu prosiłabym bardzo o opinie;) pozdrawiam

Offline agamiko
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Lipca 2013, 21:48 »
Ja polecam  sale biesiadną na BB  całkiem ciekawie  byłam raz tam na  weselu  samochód wjeżdza na salę ,

Napewno warto  zwrócić uwagę na Hulankę   bardzo dobre jedzonko z resztą jak w Karczmie Rzym ,

Kolejna to namiot w brzozie  super okolica   100 osób bez problemów się zmieści,

ciekawie również jest  w Telimenie  jak i  w pałacu  myślęcinek  również .

agamiko

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Lipca 2013, 14:01 »
Osobiście mogę polecić MAXIME (na Floriana, byłam tam gościem na weselu) pyszne jedzenie, duża sala, na werandzie przed salą stoją stoliki - można wyjść na chwile, 100 osób tez spokojnie pomieści i przede wszystkim przemiła obsługa
I druga sala to KORONA w Fordonie, na wyzwolenia, ja tam będę miała swoje wesele. Piękna sala przede wszystkim (bardzo mnie urzekła), byłam tam na obiedzie weselnym i jedzenie bardzo dobre, Pani menager bardzo miła i 100 osób tez wejdzie spokojnie
 :)

Offline Nat245
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2.8.13
« Odpowiedź #16 dnia: 5 Sierpnia 2013, 20:06 »
Mówią,ze Telimena jest ok.  W piątek miałam wesele w Pałacu Myślęcińskim.  Sala spełnia wszystkie twe kryteria, bonus w postaci ogrodu botanicznego.  Kelnerzy mili i profesjonalni, prawie niewidoczn.  W ogóle cała obsługa na poziomie, co jest ważna częścią wesela.  Polecam.  Jedzenia w bród,oddane co do joty.  Same plusy. 

Offline WonderWomen
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.07.2014
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Sierpnia 2013, 13:41 »
Ja jestem umówiona na spotkanie z managerką Pałacu.  Jestem ciekawa, bo opinie są różne, ale muszę sie przekonać sama.  Potem planuję odwiedzić Hulankę i Gazdówkę.  Podzielę sie wrażeniami.

Offline Basia_S
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013.07.20
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Sierpnia 2013, 14:28 »
W lipcu miałam wesele w Pałacu w Myślęcinku.  Trochę się bałam, bo opinie rzeczywiście różne (salę wybierała moja Kochana Teściowa :) ), ale ostatecznie byłam bardzo zadowolona - jedzenie pyszne i duże ilości (spakowanego jedzenia wystarczyło na poprawiny następnego dnia!).  Obsługa miła i profesjonalna, a przy tym nienachalna.  Menadżerki widać znają się na rzeczy.  Jedyne co bym poprawiła to rozsadzenie gości przy stołach (mieliśmy okrągłe) - ale to już nasza wina.  Ogólnie lokal spisał się na piątkę z plusem. 

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Sierpnia 2013, 19:18 »
ponawiam pytanie ;: jakieś opinie na temat telimeny ,byłabym wdzięczna;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Sierpnia 2013, 12:54 »
natalii

jest nawet cały wątek o Telimenie ;)

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=23404.90

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Sierpnia 2013, 19:21 »
ja miałam wesele w telimenie.
z czystym sumieniem polecam. pełen profesjonalizm, nie mam dosłownie nic do zarzucenia. idealnie. lepiej nie mogłabym wybrać sali .