Autor Wątek: Czekamy na Ciebie Skarbie! czyli Isabel ciężarówką :D  (Przeczytany 48085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Odp: Czekamy na Ciebie Skarbie! czyli Isabel ciężarówką :D
« Odpowiedź #180 dnia: 30 Października 2013, 10:21 »
Do wózka mam gruby kocyk od babci, kołderkę dostaliśmy w gratisie do wózka i poszewkę przez przypadek udało mnie się idealną do niej kupić,ale żeby specjalnie kupować pościel to raczej bym nie kupowała.

To teraz się będziesz byczyć od listopada,super ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #181 dnia: 30 Października 2013, 16:03 »
Ja do wozka na poczatek bede miec spiworek i kocyk a pozniej sie pomysli :p

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #182 dnia: 30 Października 2013, 16:16 »
Ja tez do wózka mam spiworek wiec nawet nad posciela sie nie zastanawiałam. Jest on o tyle fajny , ze ma przy główce takie " blokady" jak ten wkład dla noworodków do fotelika .

Im bardziej aktywna dzidzia tym szczęśliwsza mamusia - prawda?

:-*

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #183 dnia: 5 Listopada 2013, 21:37 »
prawda, prawda  ;D

Mam same dobre info  ;D
Po 1. mężulek dostał nową pracę  :D zaczyna od grudnia, w listopadzie jeszcze w starej pracuje, szefowie jeszcze nic nie wiedzą, to się zdziwią ;D ja się cieszę, bo wiem, że M. bardzo zależało, żeby się wyrwać z obecnej pracy, jedyny minus, że nie weźmie urlopu ojcowskiego od razu po porodzie, bo to będzie 1 m-ąc pracy i tak nie bardzo  :'( fakt ma cały rok, żeby go wykorzystać, ale na początku myślałam, że mnie bardziej będzie wspierał, zostaje mi mama i teściowa  :P
Po 2. zdałam drugi egzamin!!  ;D dziś miałam ustny, narazie poszła oficjalna info, że wszyscy zdali, ocen jeszcze nie znamy  ::) ale stresu się najadłam  :-\ z 3 pytań na 2 odpowiedziałam w miarę, na to trzecie ledwo, więc pewnie ledwo co zdałam  :P ale najważniejsze, że do przodu  ;D jeszcze tylko jeden egzamin równo za 2 tygodnie  :)
Po 3. mam piękną kuchnię  :D dziś nam montowali, śliczna jest  :D

Jestem wykończona idę spać, postaram się jutro ponadrabiać wasze wątki.

:-* :-* :-*

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #184 dnia: 6 Listopada 2013, 08:45 »
Pokazuj kuchnie :D

Super wieści. Gratulacje podwójne i dla męża i dla Ciebie.
Może sobie wykorzysta jak będzie cieplej, będziecie w trójkę na spacerki chodzili :) Zawsze dobrze, że masz mamę i teściową bo zakładam, że fajne są skoro o tym piszesz?

U mnie i tak będzie mama na kilka pierwszych dni :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #185 dnia: 6 Listopada 2013, 11:22 »
Gratuluję i nowej pracy męża i zdanego egzaminu :brawo:
Dla pocieszenia napiszę Ci,że jeśli mojemu mężowi uda się znaleźć pracę to wróci na święta dopiero i będę zupełnie sama z malutką. Wiadomo mama czy siostra mnie odwiedzą,ale 24h/dobę będę sama.
Także będziemy się tu wspierać :)
Chętnie zobaczę kuchnię ::)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #186 dnia: 6 Listopada 2013, 13:25 »
Kochana gratuluje nowej pracy meza i zdanego egzaminu :skacza:
Pokaz kuchnie :-)

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #187 dnia: 6 Listopada 2013, 15:07 »
jakie super wieści gratuluje zdanego egzaminu i nowej pracy. No i nie daj się prosić dawaj foty kuchni
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #188 dnia: 6 Listopada 2013, 16:12 »
Mogę Wam pokazać, tylko jeszcze nie jest gotowa do końca, nie ma baterii na zlewozmywaku i nie jest mikrofala wstawiona  :) no i oświetlenie jest "robocze" bo w sumie jeszcze prądu w mieszkaniu nie mamy  :P

dziękuję za gratulacje w imieniu swoim i męża  :)

Gosia teściowa i mama fajne, ale czy nie zmienię zdania w ekstremalnych warunkach - czyli po porodzie, to się okaże  ;D

No, a mężulek wykorzysta urlop jak będzie cieplej, to sobie pospacerujemy więcej  ;D może gdzieś pojedziemy?  ;D

Jeny dziś mnie kolega z pracy wkurzył, zaczął gadać, że mi współczuje dziecka, że teraz będę miała ciężko, że w ogóle masakra koniec świata, że on nie rozumie ludzi, którzy się w tak młodym wieku decydują na dziecko itp. itd., że dziecko powinno się mieć, jak ma się ustabilizowaną sytuację zawodową i finansową, że dziecku będzie ciężko, jak rodzice klepią biedę, że dziecko tyle kosztuje  ::) Oczywiście się z nim pokłóciłam, ehh takie rzeczy gada ciężarnej  ::)

głodna jestem, kiedy ten mężu mnie odbierze z pracy  ::)
pracuję do piątku, jutro mam zajęcia, więc w pracy będę ok 2 h, więc już tylko piątek mi został  :)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #189 dnia: 7 Listopada 2013, 12:20 »
o matko!
Co za koleś!
Walnęłabym go...no daję słowo!
Co to kogo obchodzi!
Niech takie wywody trzyma dla siebie... ::)

A kuchnia piękna... i taka...czyściutka! :D

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #190 dnia: 7 Listopada 2013, 14:00 »
Fajna kuchnia :)
Będzie się tam działo ::)
A lubisz gotować?

Jeśli chodzi o dziecko to ja nigdy nie myślałam w kategoriach kasy.
Bo niestety,ale dorobić się luksusów udaje się tylko niewielu,a żyć trzeba realiami i radzić sobie należy w takich warunkach jakie są. A się da  :)
Co do wieku to co za różnica?
Ja mam 34 i nadal uważam,że nie jestem jeszcze gotowa.
Moja mam mnie urodziła jak miała 21.
Każdy wybiera swój czas.
Poza tym mądrzył się facet,a co oni tam wiedzą ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #191 dnia: 8 Listopada 2013, 11:08 »
Wiesz Iza, nasze środowisko jest specyficzne, wiem, że wiele osób uważa tak jak Twój kolega, u mnie też różne były komentarze  ::) i nadal są odkąd wiedzą, że nie podejmuje aplikacji...zobacz jak mało kobiet na aplikacji zachodzi w ciążę, większość wychodzi z założenia, żeby to skończyć, potem rok dwa praktyki i dopiero myślą o dzieciach. U mężczyzn to też jest to poczucie zarabiania na rodzinę, bo mało kto zarabia tyle, żeby godnie żyć, opłacić aplikacje i mieć jeszcze pieniądze na utrzymanie powiększonej rodziny ;) A już w ogóle patrząc na to, że większość moich kolegów przez studia tylko się uczyła, żeby być najlepszym, a ich związki dopiero kiełkują lub nie ma ich wcale, nie dziwię się, że jest takie podejście ;)
Nie przejmuj się nim :) Nie ma co się kłócić, tak jak Magda napisała, każdy sam wie kiedy jest gotowy :)
Poza tym u nas wystarczy mieć męża, który jakoś tam zarabia i jest już ustabilizowana sytuacja, Twój kolega ewidentnie brał to pod siebie ;)

No właśnie, ja też mam fajną mamę i teściową, ale rzeczywiście różne rzeczy mogą wyjść w trakcie, wiec nie daj się zwariować!

Kuchnia super  ;D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #192 dnia: 8 Listopada 2013, 11:11 »
Fajny kumpel.
Pewnie bezdzietny bo o wychowaniu i dzieciach wie wszystko  ;D
Nie wiem co ma sytuacja zawodowa czy finansowa bo czasem z dnia na dzień mogą się one zmienić diametralnie  ;)

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #193 dnia: 8 Listopada 2013, 11:12 »
Sliczna kuchnia  ;D

Gratulacje dla Ciebie i meza .
A odnośnie kolegi to niewiem co napisać , pewnie jeszcze młodziak  niego wiec na siano w głowie  ;D

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #194 dnia: 8 Listopada 2013, 15:18 »
dzięki dziewczyny  :)
Magda gotować lubię i to bardzo  :D
fakt, kolega akurat ma podejście typowe dla środowiska prawników i do tego jest facetem ::) on ma 27 lat, jest z dziewczyną od ok 6 lat, o ślubie nie myśli, a o dzieciach tym bardziej  :P pracuje w kancelarii u swojego taty mecenasa, sam zaraz kończy aplikację, mieszkanie kupił mu tata, kredytu żadnego nie spłaca :P zresztą mam w nosie jego poglądy i współczucie dla mnie niech się cmoknie  ;D
dziś jestem ostatni raz w pracy, jakoś tak dziwnie się czuję, ponad rok tu pracowałam, ale to zleciało!

Rano byłam na pobraniu krwi, ciekawe jak tam wyniki, w środę idę do lekarza to się dowiem i będę miała robiony ten cały wymaz na GBS. Coś nie chciała krew ze mnie lecieć i pan się mnie spytał czy mam niskie ciśnienie, ja mam w normie, a ostatnio nawet ciut podwyższone, no ale w końcu się udało  ;D

Wczoraj się mierzyłam w pasie, zgadnijcie ile już mam cm ;D

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #195 dnia: 8 Listopada 2013, 16:37 »
Wczoraj się mierzyłam w pasie, zgadnijcie ile już mam cm ;D
100? ;)

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #196 dnia: 8 Listopada 2013, 20:47 »
Kuchnia super bardzo mi się podobają białe meble zresztą sama takie kiedyś miałam i zamierzam do nich w niedługim czasie powrócić.

A co do kolegi to brak komentarza. Każdy może mieć takie zdanie jakie chce ale mógł je zachować dla siebie szczególnie, że jesteśna końcówce ciąży.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #197 dnia: 9 Listopada 2013, 11:55 »
witam sobotnio ;D
Ala no mógł zachować swoje zdanie dla siebie, ale czego można się spodziewać po kolesiu, który na wiadomość, że jestem w ciąży zareagował: "gratuluję... chyba"  ::)

Dziś od rana sprzątamy, znaczy ja już się zmęczyłam, więc odpoczywam, mężu działa  :) potem jedziemy nasze mieszkanko ogarniać. Paluchy mi spuchły  :-\ mam takie parówy teraz fuu :P pierścionków już nie zakładam, bo ostatnio wieczorem nie  mogłam zdjąć musiałam namydlać paluchy  ::) śmieję się do męża, że teraz się nie odgonię od adoratorów bez obrączki  ;D

Madzia nie zgadłaś  :P Mam już 105 cm  :o
pokażę wam jaka wielka już jestem, o:

Kiedy i gdzie mam kupić stanik do karmienia? Póki co to cycki mi tylko trochę urosły, chodzę cały czas w stanikach z przed ciąży  ::)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 9 Listopada 2013, 15:22 »
105? Gdzie?
Ja mam większy brzuchol i mam 100.
Poza tym Twój brzuszek wydaje się być mały i zgrabny ::) :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 9 Listopada 2013, 16:47 »
Ślicznie wyglądasz!
w H&M jest duży wybór staników

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 14 Listopada 2013, 08:36 »
Dzięki anulka, do h&m muszę się kiedyś wybrać.
Madzia brzuszek mały, ja za to wielka  :P choć nie taki mały 5 cm większy od Twojego  ;) a do tego 13 kg na plusie  :o :mdleje:

Wczoraj miałam wizytę, wyniki z krwi i moczu ok, lekarz mi pobrał wymaz gbs, znowu usłyszałam, że malutka ma długie nogi  ;D i to dwóch różnych lekarzy wypowiadało się w tej kwestii  ;D waży ok 2.500 gram, serduszko pięknie pika  ;D Jedynie co, to szyjka mi się skróciła i mam się oszczędzać, dużo leżeć i odpoczywać i nie latać po mieście  :P zasmuciło mnie, że lekarz zabronił mi głaskać brzuszek, jak mogę nie głaskać mojej księżniczki?  :-[ nawet nie wiem za bardzo czemu nie mam głaskać, coś tam mówił o jakimś pobudzaniu, że przy tej skróconej szyjce, to lepiej nie dotykać brzuszka za dużo.

Dziś początek 36. tygodnia  ;D tzn., że za tydzień ciąża donoszona  ;D i mogę rodzić  :D akurat dobrze się składa, po wtorkowym egzaminie i donoszeniu do tego 37. mogę rodzić, choć najbardziej chciałabym na początku grudnia urodzić  ;D

Muszę dziś wstawić drugą pralkę z ciuszkami Marcelinki, jedno pranie się suszy. Jeszcze prasowanie i już coraz więcej spraw do odhaczenia na liście  :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #201 dnia: 14 Listopada 2013, 13:15 »
A wy już zwarci i gotowi do porodu? Razem rodzicie? :D

Iza powiem Ci, że ja od początku ciąży słyszałam od lekarzy, żeby za dużo brzucha nie głaskać i chociaż chciałabym się smarować więcej niż 2 razy dziennie bo mnie swędzi okrutnie to lekarze mnie przestrzegali, żeby tego nie robić ;)
Z tego co wiem, nie jest to wskazane ze względu na możliwość wyindukowania tudzież pogłębienia skurczy. To tak samo jak podrażnianie brodawek podczas seksu bo się wytwarza oksytocyna (która przy karmieniu pomaga skurczyć macicę ;) )
No ale ty już zaraz donosisz więc chyba luzik z tym :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #202 dnia: 14 Listopada 2013, 19:05 »
Gonisz mnie  ;D
Nie ma co się aż tak obawiać skróceniem szyjki w 36 tygodniu.
Marcelinka już jest duża dziewczynka,zaraz będzie donoszona to luzik.
Głaszcz księżniczkę jak masz chęć byle byś jej nie zagłaskała za bardzo,w sensie nie rób sobie masażów na brzuszku,bo to może pobudzić.Ale jak czasem pogłaszczesz swoje dziecko to od razu nie spowoduje porodu,bez przesady.
Ale to moje zdanie,a ja się nie cackam ;D
Może mi nie uwierzysz,ale uważam,że 105 cm w pasie i 13 kg to też super wynik.
Naprawdę!
Niejedna przytyła więcej, przykład moja siorka 30kg, moja przyjaciółka w 1 ciąży 18kg.
Będziemy się wspierać po porodach w odchudzaniu :P

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 21 Listopada 2013, 13:31 »
Gosia gotowi to jeszcze nie jesteśmy do porodu, ale męża oczywiście biorę ze sobą na porodówkę  :P
Magda no fakt, już zaraz donoszona, to nie ma się co przejmować aż tak, głaszczę ją, ale mniej niż wcześniej :)

Wczoraj zaczęłam pakować torby, jeszcze mi parę rzeczy brakuje w nich. I nie wiem czy brać np. rożek?poduszkę do karmienia?laktator?? :drapanie:

We wtorek miałam ostatni egzamin, mam nadzieję, że zdam, bo poprawka w grudniu, nie był taki zły, ale kto wie jak będą oceniać  ::)

A teraz sobie leniuchuję, śpię do 10 leżę w łóżku do ok.11, chodzę na spacerki z pieskiem, spotykam się z przyjaciółką, jest faaaajnie  ;D

Odebrałam wynik gbs i wynik ujemny  :D

Przyszło łóżeczko, mężulek złożył i jest śliczne  :Serduszka:

A w paczkomacie czeka śpiworek do wózeczka, moja chrzestna dała kaskę żebym kupiła dla małej  ;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #204 dnia: 21 Listopada 2013, 14:19 »
Ty już torbę pakujesz, a ja standardowo nie spakowana jeszcze ;D
Ale ja zawsze wszystko na ostatnią chwilkę :P
Najlepiej dowiedzieć się w szpitalu co dają, co mają i będziesz wiedziała co spakować.
Poka łóżeczko ::)
Trzymam kciuki za pomyślny wynik egzaminu.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 21 Listopada 2013, 14:25 »
A z czego mieliście? Trzymam kciuki :)

U nas położna powiedziała, że poduszka się przydaje, bo czasem trudno pozycję do karmienia znaleźć, ale w sumie ja bym chyba nie zabierała bo ile tych rzeczy się uzbiera ;) W końcu to tylko 3 dni :)
Rożek to pewnie są w szpitalu, ale może możesz mieć swój, to już kwestia gustu. U mnie położna mówiła, że jak chcę swoje ubranka to mam je pilnować, bo potem wrzucają to np. przy kąpieli do jednego kosza ;)
Laktator ręczny też się może przydać, różne są opinie, niektóre mamuśki mówią brać inne, że się nie przydał ;)

Koniecznie pokaż łóżeczko :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #206 dnia: 23 Listopada 2013, 00:16 »
rozka i rogala bym nie brala
laktator wez
w sumie poduche tez bym wziela.. ja nie mialam i straaaasznie za nia tesknilam tylko ja sie tak do niej przyzwyczailam ze do dzis z nia spie :)))

pokazesz raz jeszcze fote kuchni?
jejuuu zarazvrodzisz  :D

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #207 dnia: 23 Listopada 2013, 12:55 »
Łóżeczko mamy takie: tylko że z szufladą
Nie wstawiam narazie zdjęcia "na żywo", bo łóżeczko jest załadowane stertą rzeczy :P
Komplet pościeli mam taki:

Dla dziecka do szpitala położna mówiła, żeby tylko zabrać pieluchy i chusteczki, na stronie też tylko to jest napisane, jeszcze w środę się dopytam  :)

Kciuki ciągle potrzebne, wyników jeszcze nie ma pewnie ok tygodnia im zajmie sprawdzanie ::) Egzamin był z pr.cywilnego, była umowa do napisania  :)
Rożek i poduszka do karmienia sporo miejsca zajmuje, jak się zdecyduję zabrać, to muszę się w inną walizkę przepakować, ale brać wielką walizkę ze sobą no nie wiem ;p albo ten rożek i poduszkę do karmienia, zapakuję osobno i wrzucę do bagażnika i w razie co mi mężu przyniesie? a nie będę od razu brała ze sobą  ::)

Laktator może faktycznie wezmę, on tak dużo miejsca nie zajmuje  :P choć jak wrzuciłam te wielkie podkłady poporodowe, to już mi pół walizki zajęły  :D

Sylwusia moja kuchnia:

Mężuś na wypowiedzeniu, wysłali go na ten drugi tydzień na urlop, więc spędzimy razem cały tydzień ponad ;D mówi, że mam teraz rodzić  :P bo jest akurat w domu, a od grudnia nowa praca, to wiadomo, że nie weźmie urlopu od razu, ale ja jeszcze psychicznie nie jestem gotowa na poród  :P i lepiej dla Marcelinki, żeby te 2 tygodnie jeszcze posiedziała w brzuszku  :)

A dziś idę na kawkę na miasto spotkać się z koleżankami z liceum  ;D

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 24 Listopada 2013, 10:12 »
Tak miło i przytulnie córeczka będzie miała.
Podoba mi się :)
Za egzamin dalej trzymam kciuki.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #209 dnia: 24 Listopada 2013, 10:32 »
piekne gadzety dla malej
lubie fiolety  ;) ale dla seby srednio oasuja
choc kiedys juz mowilam ze lamie stereotypy i np sebus ma kolorowo rozowy kocyk ktory ja uwielbiam ;D

o kuchni nic nie powiem bo...
jestem zazdrosna ;D
jest piekna taka w moim stylu
u mnie jedynie biel by nie przeszla bo ja nie lubie sorzatac ;D ale to nie zmienia faktu ze w bieli meeeega mi sie podoba!!!
a  co bedzie nad podwieszonym piekarnikiem? mikrofala czy jakis schowek poorostu?kuchnia jest pod zwymiar? czy udalo wam sie tak mega dopasowac? aaaa no i napisalabys mi na pw ile was wyniosl komplet mebli bez  sprzetu?
kurde powoli sie nakrecam na remont i musze wiedziec na ile sie szykowac ;-)