Autor Wątek: Radio taxi - transport gości  (Przeczytany 3109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bella1992
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.07.2013 r.
Radio taxi - transport gości
« dnia: 20 Lipca 2013, 21:32 »
Witam,
jako że z moim mężem mieliśmy tydzień temu ślub i wesele chcielibyśmy się wypowiedzieć na temat usługi świadczącej przez firmę Radio taxi - która polegała na transporcie gości z kościoła do sali weselnej.

Niestety jesteśmy zawiedzeni jakością usług świadczonych przez tą firmę. 
Gdy przed ślubem mąż załatwiał całą sprawę z prezesem wszystko wyglądało pięknie.  Taksówki miały być ładne, umyte, jadące w kolumnie oraz miały trąbić podczas jazdy za co prezes zawołał odpowiednio wyższą sumkę.  Niestety jedyna spełniona obietnica to było to że były w miarę ładne i jako tako czyste (co nie jest jakąś filozofią, ponieważ każda firma taksówkarska ma w swoich zasobach zawsze "te lepsze" taksówki).  Wszyscy jechali jak na pogrzeb, a nie na wesele, taksówkarze byli gburowaci dla gości, co trochę zepsuło atmosferę przed wejściem do lokalu.  Ponadto prezes dał wizytówki i zapewnił że goście którzy będą wracać taksówkami z tej korporacji zapłacą mniej za przejazd, a na drugi dzień doszły nas słuchy że strasznie taksówkarze skroili gości.  Smutne jest to, że na hasło "ślub" cena za kilometr wzrosła o 100%. . .

Mam nadzieję, że pomogłam w wyborze transportu dla gości dla przyszłych pokoleń :)

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2013
Odp: Radio taxi - transport gości
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lipca 2013, 17:54 »
A nie zastanawiałaś się nad Taxi For You? Bo ja o nich sobie pomyślałam, tylko jeszcze się nic nie dowiadywaliśmy

Offline netgirl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: niedawno
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lipca 2013, 12:17 »
My skorzystaliśmy z Taxi for you i jestem średnio zadowolona.  Oprócz taksówek dla gości, mieliśmy wynajęte auto dla pary młodej z tzw.  business class.  I to auto najbardziej mnie zawiodło.  Wcześniej otrzymaliśmy informację, że auto nie będzie oklejone.  Zdziwiłam się, ponieważ okazało się, że nalepki z napisem taxi jednak są.  Nie wiem, dla mnie nie wygląda to elegancko i mogliby z tego zrezygnować.  Nie podobało mi się też, że fotele z przodu mają nałożone takie nakładki z reklamą taxi for you.

Ponadto pan kierowca wiedząc, że ma być kierowcą młodej pary to mógłby się ubrać jakoś bardziej odświętnie, a nie zwykły t-shirt i spodnie rybaczki.  To jednak business class!

Podsumowując nie jestem w pełni usatysfakcjonowana.  Cenowo Taxi for you wypadało dla nas lepiej niż Radio Taxi i dlatego wybór padł na nich.  Teraz bym się zastanowiła.

Offline Bella1992
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.07.2013 r.
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Lipca 2013, 20:00 »
My musieliśmy w ostatniej chwili znaleźć auto na ślub i bardzo pomogła nam wypożyczalnia LGrent na 26 kwietnia, dali dodatkowo zniżkę i auto było bardzo ładne (Citroen C5 z 2010 roku) w bardzo dobrej cenie :)

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lipca 2013, 19:07 »
A ile czasu przed ślubem zamawialiście taksówki?

Offline netgirl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: niedawno
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Lipca 2013, 16:18 »
Około tygodnia przed i nie było problemu.  Jeśli masz większą ilość gości, można zaklepać sobie wcześniej.  Zawsze będziesz bardziej pewna i spokojna.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #6 dnia: 1 Sierpnia 2013, 01:49 »
ja tez korzystalam z uslug taxi for you..
i bylismy zadowoleni. ale chodzilo tylko o trsnsport gosci (ok50osob a moze ciut wiecej..) z kosciola na sale...
taksowki jechaly w tzw korowodzie .. trabily. ktos odemnie dal im do przyczepienia pod kosciolem balony i bylo fajnie ;)