Autor Wątek: opinie o Zielonym Ogrodzie Zabrze-Makoszowy  (Przeczytany 8919 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hannah85
  • nowicjusz
  • *
opinie o Zielonym Ogrodzie Zabrze-Makoszowy
« dnia: 18 Kwietnia 2013, 22:27 »
Witam, będę wdzięczna za podzielenie się wrażeniami z wesela zorganizowanego w Zielonym Ogrodzie.  Jak oceniacie obsługę, jedzenie, wystrój?

Offline koko88
  • nowicjusz
  • *
Odp: opinie o Zielonym Ogrodzie Zabrze-Makoszowy
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Maja 2013, 11:53 »
Podpisuję się! Również chętnie poczytam opinie na temat tej sali :) Szukam sali na 100-120 osób i uznałam, że sala perłowa jest całkiem ładna i powinna zmieścić taką ilość gości.  Byliśmy tam zobaczyć wszystko osobiście i moje wrażenia sa następujące:

z dużej sali można wyjść bezpośrednio na ogród, co jest cąłkiem miłe, gdy gość musi się przewietrzyć/zapalić
obsługa, z którą rozmawialiśmy, wydała się zupełnie normalna i konrektna (usiedliśmy w biurze, wydrukowali nam menu, opowiedzieli, odppowiedzieli na wszystkie pytania - super)
okolica sympatyczna - nie ma trasy szybkiego ruchu, hałasu, jest ładnie i spokojnie, w miarę duży parking.  po drugiej stronie drogi dojazdowej ludzie normalnie mieszkają, co jest doość osobliwe, ale to raczej oni mają problem z tym, że ta rezydencja tam stoi ;)
NOCLEGI!  w liczbie około 50-60, zniżki dla gości, mogę zdradzić, że pokój 2osobowy kosztuje (na tę chwilę) 160zł natomiast w przyapdku zarezerwowania wszystkich miejsc hotelowych - 120zł :) zaznaczam, że standard jest wysoki!
cena menu, w wersji podstawowej (owoce, ciasto i nieograniczone napoje w cenie) - 220zł.  Jedyne czym trzeba się zająć to alkoholo i tort.  Przy czym ceny alkoholu sa dość kuszące ;) (żołądkowa czysta albo krupnik - 20zł/0,5l)

W każdym razie, jestem z Katowic, a naprawdę się zastanawiam nad tą salą. . .

Offline hannah85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Maja 2013, 15:13 »
Ja już się zdecydowałam na tę salę, bo zrobiła na mnie dobre wrażenie :) Wiem, że jedzenie mają smaczne i obsługa dba, żeby niczego nie brakowało - znajomi byli tam na zamkniętej imprezie.  Byłabym jednak wdzięczna za opinie osób, które bawiły się tam na weselu ;) Może po tegorocznym okresie weselnym (czerwiec-wrzesień) ktoś wypowie się co do Zielonego :)

Offline MilagrosM
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.06.2012
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lutego 2016, 16:55 »
Powiem wam szczerze, że w tej restauracji nigdy nie byłam i nawet nie wiedziałam, że taka u nas istnieje :D Pytając o sale weselne czy komunie Zabrze bardzo często wśród moich znajomych polecana jest za to Restauracja Atmosfera - możesz sobie zerknąć i zobaczyć czy nie będzie lepsza.
« Ostatnia zmiana: 30 Września 2016, 19:01 wysłana przez zibi »

Offline ZuzaNowak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.05.2012
  • Ślub w: Zabrze
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Września 2016, 10:24 »
wprawdzie nie byłam na weselu w Zielonym Ogrodzie, ale czasem organizujemy tam spotkania rodzinne przy obiadach. Jedzenie i obsługa jest super :) organizacja tak samo, a menu przygotowane specjalnie pod naszą grupę :)