Autor Wątek: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.  (Przeczytany 2451927 razy)

Offline pestka86
  • bywalec
  • data ślubu: 24.09.2011
Odp: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.
« Odpowiedź #22140 dnia: 12 Grudnia 2014, 08:11 »
Milenunia

Z moich informacji wynika, ze kod jest aktualny do 14 grudnia:)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #22141 dnia: 12 Grudnia 2014, 08:58 »
Mnie nie działa ten kod..

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #22142 dnia: 12 Grudnia 2014, 09:24 »
Czy Wasi mężowie mają kurtkę tego typu? 60% wełny, więc chyba fajnie, co?
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/mezczyzni/kurtki-i-plaszcze/wszystkie-kurtki-i-plaszcze/z-membrana-138097.html
Pojawiła się dziś M i zamówiłam.

Offline pestka86
  • bywalec
« Odpowiedź #22143 dnia: 12 Grudnia 2014, 09:36 »
Katrinka, mi transakcja przeszla dopiero po zalogowaniu, bo wczesniej pokazywalo blad.

Malgosiask
Moj ma podobna, tez kupowana w ca, tez tyle welny, bardzo ciepla, porzadna i ciezka! Super cene trafilas.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #22144 dnia: 12 Grudnia 2014, 09:46 »
laseczki z BDG jeśli będziecie coś zamawiać to dajcie znać, ze wspólną wysyłką wyjdzie taniej ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris

Offline monifka232

• Monika
  • bywalec
  • data ślubu: 28.O8.2010
« Odpowiedź #22146 dnia: 12 Grudnia 2014, 10:17 »
A pojawiły sie jakieś kurteczki dla małych dziewczynek w cenie do 40 zł ?w ogóle są jeszcze jakieś rzuty bo zaglądam i cały czas wisi to samo  :(

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #22147 dnia: 12 Grudnia 2014, 11:05 »
Ja tez potrzebuje Kurtke dla corki w roz 98 :) Jakbyście widziały dajcie cynk :)
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline pestka86
  • bywalec
« Odpowiedź #22148 dnia: 12 Grudnia 2014, 13:01 »
Magosiask

Podejrzałam, że on nie ma Clockhouse, tylko Angelo Litrico, mąż ma XXL i ok 180 cm (jest barczysty).
Lubię go w tej kurtce, bo wygląda elegancko, widać, że to dobry wyrób (my kupiliśmy w cenie regularnej za chyba 299!).

Offline pestka86
  • bywalec
« Odpowiedź #22149 dnia: 12 Grudnia 2014, 13:02 »

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22150 dnia: 12 Grudnia 2014, 13:29 »
Pyknęłam poprzednio zamówienie jak pytałam czy wciąż działa WITAMY10 bo wejść mi nie chciał. W końcu wszedł :) zamówienie spakowane całe :D
Teraz chcę zrobić kolejne i kurde WITAMY10 znów nie wchodzi, ale wyświetla się, że kod już został przeze mnie wykorzystany :-\ Wpisuję jak zawsze inny mail :P ale nie działa >:( też tak miałyście??? Co może być powodem??

Offline pestka86
  • bywalec
« Odpowiedź #22151 dnia: 12 Grudnia 2014, 13:34 »
hania

a może tego innego maila już użyłaś? A może robisz zamówienie będąc zalogowana?
Spróbuj z innej przeglądarki,albo duplikuj kartę.

Ja zmieniam po kolei literki w mailu i wszystko ok:)

Offline monifka232

• Monika
  • bywalec
  • data ślubu: 28.O8.2010
« Odpowiedź #22152 dnia: 12 Grudnia 2014, 13:57 »
A jest jakiś kod rabatowy do Reserved?

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #22153 dnia: 12 Grudnia 2014, 13:58 »
A jest jakiś kod rabatowy do Reserved?

teraz nie ma, bo jest "wielka wyprz" ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22154 dnia: 12 Grudnia 2014, 16:09 »
Szaaaał, paczka z C&A została dostarczona do siedziby firmy kurierskiej....ma niby dojść 15.12....ależ długo!
A z sinsay już wysłane....jaki kuriier obsługuje sinsay?

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22155 dnia: 12 Grudnia 2014, 16:25 »
Bo jest weekend, byłaby jutro. Też dostałam info.
Teraz inaczej wysyłają, ale wg mnie i tak szybciej.
Długo natomiast trwają zwroty poprzez gls - paczkę odesłałam 1.12 a dopiero dziś dostałam maila, że otrzymali... Kiedyś to było 3-4 dni.

Offline pestka86
  • bywalec
« Odpowiedź #22156 dnia: 12 Grudnia 2014, 16:32 »
Doksik

DPD.

Moje zamówienie z ca od dziś 7:45 jest w doręczeniu. Czekam na kuriera gls, oby nie było tak, jak ostatnio z poczta - raz mi sie zdarzyło, że po prostu nie miałam wystarczającej gotówki (a było za pobraniem), poprosiłam, by koleś zostawił paczkę na poczcie (mam pod nosem), a pan się sfochował i następnej paczki nawet nie próbował dostarczyć (była opłacona).
Nie mam szczęścia do panów z paczkami.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22157 dnia: 12 Grudnia 2014, 16:37 »
Doksik

DPD.

Dzięki :D

Teraz inaczej wysyłają, ale wg mnie i tak szybciej.

Ja mam wrażenie, że przedtem dostawałam szybciej......ehh ;/

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #22158 dnia: 12 Grudnia 2014, 16:41 »
a moją paczkę kurier już ma, tylko się rozmineliśmy....na pytanie, czemu wczesniej nie zadzwonił niby się tłumaczył, ze teraz przed świętami mają tyle roboty, ze nie ma czasu na dzwonienie...no nic, dzis jeszcze raz ma podjechac (a na podwójne kołowanie to niby czas ma  :P)

Offline pestka86
  • bywalec
« Odpowiedź #22159 dnia: 12 Grudnia 2014, 19:34 »
Mam swoją paczkę, naprzymierzałam się staników, że mam już dość:)

Recenzje wg mojej subiektywnej opinii:

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/swetry-i-kardigany/wszystkie-swetry-i-kardigany/sweter-dzianinowy-145812.html?sort=price+asc

Sweter jest...brzydki:( Jest krótki, a szeroki i koszmarnie pogrubia. Myślałam, że będzie za tyłek, ale nie jest.
Wykonanie mojego egzemplarza niechlujne (tam zaciągnięcie, tu wystająca nitka). No nie wiem na co się nadaje..pod kurtkę dla mnie za gruby, żeby narzucić na siebie w chłodniejsze letnie/jesienne wieczory za gruby..Oddam może mamie, która jest mega zmarzluchem.

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/koszulki-i-topy/wszystkie-t-shirty-i-topy/t-shirt-136894-2.html
Koszulka jest też nieciekawa. Za 5 zł może być, w sam raz po domu czy na działkę. Wyczuwalny poliester.

A teraz bielizna:

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/bielizna-i-pizamy/biustonosze-i-gorne-czesci/gorset-135189-1.html
wzięłam go z rozpędu...:) tu rozmiar 85D w znaczeniu miseczki jest największy spośród wszystkich zamówionych. Nie wiem gdzie go założę:) Ale dobry jest i ładnie się prezentuje.

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/bielizna-i-pizamy/biustonosze-i-gorne-czesci/biustonosz-125591-1.html
ładny, rozmiar na styk nawet może trochę rpzymały, ale da się przymknąć oko. Płytkie miseczki.

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/bielizna-i-pizamy/biustonosze-i-gorne-czesci/biustonosz-125594.html
ładny, wygodny, dobrze trzyma biust, szkoda, że spłaszcza.

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/bielizna-i-pizamy/biustonosze-i-gorne-czesci/biustonosz-125590.html
dla mnie najlepszy, trzyma jak należy, miseczki ok, trochę szerszy.

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/bielizna-i-pizamy/biustonosze-i-gorne-czesci/biustonosz-125599-1.html
mam jasnoszary, szału nie ma, ale może być, płytki.

Ogólnie jak za takie ceny staniki są ok, wszystkie zapinane na 3rzędowe haftki z tyłu (takie lubię) i to na plus, ale rozmiar niestety plasuję się na granicy przyzwoitości:) Wg mnie te miseczki to są C, a nie D (do tego są płytkie, a lubię takie głębsze, zakrywające więcej niż pół piersi). Ale cóż, może się przyzwyczaję:) Jakość oceniam na dobrą, miałam już lepsze staniki z ca pod względem jakości materiału i wykonania. Ale może dlatego też że to koronka to tak mi się wydaje.

Madzia_n

Jak otrzymasz paczkę proszę o porównanie rozmiaru 85D i 90C:)

Offline pestka86
  • bywalec
« Odpowiedź #22160 dnia: 12 Grudnia 2014, 19:38 »
Aha, jeszcze to:

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/duze-rozmiary-xl/wszystkie-artykuly-xl/sweter-rozpinany-129820-1.html
wzięłam 44/46 i jest spoko, w sensie oversize. Szału nie robi może, ale taki basic porzadny jest, lubię takie narzutki. Jest to grubsze, ale miłe w dotyku i gładkie (nie jak ten sweter poprzedni). 15,30 to dobry zakup (cena pierwotna 149 jest z kosmosu wzięta).

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22161 dnia: 12 Grudnia 2014, 19:42 »
Haaa!!! tak jak sądziłam po szaci graficznej strony: sinsay to to samo co reserved: LPP :) dostałam sms, że będzie w pon.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #22162 dnia: 12 Grudnia 2014, 19:48 »

ja z Sinsaya mam koszulę jeansową, czapkę i szalik- jakość adekwatna do ceny ;) ale z tymi ciuchami co mam nie jest tak źle ;)

a paczki z C&A już się nie mogę doczekać i coś czuję, że niedługo znowu pyknę jakieś zamówienie :P

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #22163 dnia: 12 Grudnia 2014, 19:56 »
Pestko szczerze? Brałam jak leci :P Bo nigdy, przenigdy nie zamawiałam staników na internecie... Więc wzięłam więcej, żeby przymierzyć właśnie. Ale mam w razie czego mnóstwo chętnych na nie osób gdyby na mnie były np za małe :P Jasne, że napiszę porównanie :) póki co czekam... I pewnie jeszcze sobie trochę poczekam :P do mnie paczka idzie pocztą :( bo nie miałam opcji wzięcia kuriera, przy payu nie ma mojego banku ani przelewu tradycyjnego... więc kiszka.
Cóż, wiele ryzykowałam, np spodnie dla męża, ale no mam nadzieję że będą dobre i nie będę zwracała :P

Offline pestka86
  • bywalec
« Odpowiedź #22164 dnia: 12 Grudnia 2014, 20:13 »
Ja wiedziałam, że to LPP i już jakiś czas temu podpatrzyłam, że mają podobne buty/torebki/basicowe rzeczy, a cena duzo niższa w sinsay.
Zresztą - ja szybko się nudzę więc zazwyczaj mam buty/torbę na sezon, no chyba, że zakupiłam jakieś klasyki ze skóry, ale tych mam mało.
Te rude botki to wzięłam do kożuszka upolowanego w ca za 49 zł, ale jak będzie tandeta to zwrócę od razu w sklepie, dla mnie to świetna opcja.

madzia_n
Gdyby nie Ty, to bym nie dotarła do opisu rozmiarów biustonoszy, a że dziewczyny wypowiadają się w podobnym tonie (np. że 80A jest większe niż 75B) to jestem bardzo ciekawa. W sumie ja tez miałabym komu oddać, ale kurcze żal takich zdobyczy za parę złotych:)

My kiedyś z mężem pojechaliśmy do ca i poprzymierzaliśmy: spodnie, koszule, kurtki. Kupuję mu wg tego i jeszcze wtopy nie było.
Natomiast te wytyczne na stronce nie zawsze są zgodne z prawdą.

Offline pestka86
  • bywalec
« Odpowiedź #22165 dnia: 12 Grudnia 2014, 20:51 »
Ponieważ będę jeszcze składać zamówienie (czekam na jakieś rzuty bądź free shipping) w którym chce uwzględnić kurtkę dla córki na następny rok prosze o opinię o tego typu kurtkach: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/dziewczynki/rozm-92-128/kurtki-i-plaszcze/wszystkie-kurtki-i-plaszcze/kurtka-pikowana-126157-1.html

czy warto? Czy ta cena to tylko dlatego, że kurtka jest na licencji??

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22166 dnia: 12 Grudnia 2014, 21:10 »
mój kurier tez dotrzymał słowa i był po 19-stej  :)
co do tej koszulki za 5 zł to zgadzam się z pestką, ale za to mój sweter całkiem ok...może dlatego, że brałam xs i jest taki dopasowany, ale wykonanie bez zastrzeżeń, wręcz taki milutki, na chłodne dni sie przyda :) biustonosz brałam ten ostatni, 80 A nadal jest ok  :)
za to największe zaskoczenie na plus to te koszule - ta rewelacyjna, żaluje, ze nie wzięlam dwóch (japcio o wiele fajniejsza, niż ta z Lidla  ;))
ta tez ok, choc gatunkowo trochę gorsza, za to obydwie ładnie taliowane i dobrze dopasowują się do sylwetki

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22167 dnia: 12 Grudnia 2014, 21:43 »
Czyli te koszulki za piątaka to do spania, tak? ;) Tak w sumie się prezentują na fotce.
Ja jestem bardzo ciekawa gorsetu ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22168 dnia: 12 Grudnia 2014, 21:56 »
gosiu opis ze strony mówi, ze to "Damska koszulka z miękkiej tkaniny do noszenia w czasie relaksu i sportu",  z tą miękkościa przesadzili, ale reszta sie zgadza  ;) ja przez moment czaiłam sie na ten gorset, ale miałam obawy co do miseczki B (a taka była najmniejsza) i mi w końcu zwineli :) aha pestka i jak nie wiesz, gdzie go załozysz, trzeba bylo dobrac majteczki do kompletu i zestaw do kuszenia w sypialni gotowy ;D

Offline pestka86
  • bywalec
« Odpowiedź #22169 dnia: 12 Grudnia 2014, 21:59 »
Fajne te koszule, żałuję, że sobie nie wzięłam. Ta jasnoniebieska z poliamidem więc spoko jakość, pewnie się nie będzie tak bardzo gnieść. One raczej są krótkie? Bo potrzebuję do spódnicy.

Ja mam sweter xxl. On jest z takich, co ładnie się prezentują tylko na szczupłych osobach.

Małgosia

Ja bym nie wzięła do spania, bo poliestrowe (potliwe) są - stawiam, że będą się mechacić w strategicznych miejscach. Kto wymyslił im cenę pierwotną (ponad 5 dyszek? O.O)
Gorset jest fajny, ale zapinanie to masakra. Ja zapięłam z przodu, a potem przesuwałam go do tyłu - mordęga. Lepiej by było, gdyby zapięcie było z przodu. Myślałam, że fajny będzie np do marynarki, ale on ma tę falbankę na dole więc nijak pod coś - bo będzie się odznaczała. Dla mnie na minus jest też to, że jednak jest krótki - 10 cm dłuższy i ładnie modelowałby mi brzuch i talię, ale chyba nie od tego on jest:)

Miska
jakbyś zgadła - mąż zachwycony:)