Autor Wątek: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.  (Przeczytany 2456285 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline amika_
  • forumowicz
  • data ślubu: 24.10.2009
Odp: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.
« Odpowiedź #12090 dnia: 6 Września 2013, 19:10 »
właśnie dostałam wiadomość o opóźnieniu, czyli pewnie jutro wyślą.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12091 dnia: 6 Września 2013, 20:37 »
Odebrałam dziś pierwszą paczkę z 29go. Druga pewnie przyjdzie w poniedziałek. Pan listonosz pierwszy raz w życiu zadzwonił zapytać czy odbieram paczkę ;D
Małgosia, przyszły w niej spodnie o któych piszesz (miałam już jedna w szafie ale za duze) i faktycznie są dość cienkie, ale wg mnie takie akurat ;)
I mam pytanko - czy też dostałyście w paczce o jeden druczek więcej niż zawsze? Mi oprócz formularza zwrotu, odcinków tych co się daje na poczcie i faktury, dali też dwa druki (na jednej stronie jeden pod drugim) takie jak się przelew robi - odbiorcą jest C&A i jest wpisany nr konta oraz kwota (jaką zapłaciłam za paczkę listonoszowi), nadawcą jestem ja, a w tytule widnieje nr zamówienia i mój nr klienta. Dziwne to to i po co to w ogóle włożyli??

Offline amika_
  • forumowicz
  • data ślubu: 24.10.2009
« Odpowiedź #12092 dnia: 7 Września 2013, 09:09 »
u mnie w obu paczkach są:
faktura
druk do zwrotu
i odcinki dla poczty

pewnie się po mylili

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #12093 dnia: 7 Września 2013, 21:15 »
A ja nie wiem, bo nie miałam czasu wczoraj odebrać, więc sprawdzę w poniedziałek dopiero.

No i dobry wieczór oraz dobranoc :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #12094 dnia: 8 Września 2013, 08:07 »
Hej dziewczyny, widzę, że poziom zadowolenia z paczek różny....moja dopiero wczoraj trafiła do Szczecina, więc pewnie w poniedziałek podzielę się wrażeniami, póki co życzę miłej niedzieli
Netula jeśli poprawiłaś maila, to ja bym już dzwoniła na infolinię

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12095 dnia: 8 Września 2013, 08:30 »
Mi się wydaje, że te bluzeczki z długim rękawem w ogóle wypadają duże w porównaniu do letnich. Mamy kilka takich letnich na ramiączkach i 92 już za małe, więc te z długim wzięłam na 98 no i wiszą  na niej ::) ale może zanim się ochłodzi to jeszcze podrośnie  :D
Natomiast spodnie dziewczęce już nie wiem jakie kupować. 92 są na teraz, ale na przykład jegginsy już takie przyciasne i nie wiem czy jeszcze ponosi, bo póki co za ciepło i nadal w samych sukienkach biega. Mam 1 parę "spodni bawełnianych" na 92 i jedną na 98 (podobne tylko inny kolor). Różnica między nimi ogromna. Te 98 wyglądają jakby były 3 rozmiary większe  ::)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #12096 dnia: 8 Września 2013, 10:48 »
też uważam,że rozmiary spodni i bluzek z długim rękawem,są zaniżone, tzn w rezultacie są dużo za duże
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12097 dnia: 8 Września 2013, 11:01 »
Monika, wróciłaś już ? :)

Ja zawsze miałam problem - zaniżone to, że wypadają większe niż metka mówi czy odwrotnie ? :D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12098 dnia: 8 Września 2013, 11:18 »
sama już nie wiem
ale chyba jak jest coś zawyżone,tzn.że zawyżyli rozmiar na metce, a w rzeczywistości jest to mniejsze
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12099 dnia: 8 Września 2013, 11:39 »
Ja zawsze miałam z tym problem, nie umiałam się tego nauczyć  ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12100 dnia: 8 Września 2013, 11:41 »
Też mam z tym problem ;D dlatego lepiej dopowiadać kto co ma na myśli mówiąc "zawyżone" i "zaniżone" ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12101 dnia: 9 Września 2013, 06:27 »
Monika, wróciłaś już ? :)

Ja zawsze miałam problem - zaniżone to, że wypadają większe niż metka mówi czy odwrotnie ? :D

Witam poniedziałkowo, tak Adiana powróciłam, nawet w czwartek z okien pociągu widziałam te słynne TIRy w Sochaczewie ;)
z tym nazewnictwem to faktycznie można sie pogubić, ale ja to tłumaczę na przykładzie niektórych damskich firm odzieżowych, które dla dobrego samopoczucia kobiet :) zdecydowanie zaniżają rozmiarówkę czyli wszystko lub część rzeczy jest na metce o rozmiar mniejsza niż na to krój wskazuje, taką taktykę stosuje na c&a Yessica bo ja na pewno nie noszę rozmiaru 36, a właśnie takie rzeczy sa z niej na mnie dobre, czyli tylko z metki można się koleżankom rozmiarem 36 pochwalić :) a w rzeczywistości to przynajmniej 38 (oczywiście mówie na swoim przykładzie, bo może dziewczyny mają inne doświadczenia z tą firmą), ale nikt nie pobije Orsay'a, gdzie ostatnio na wyprzedaży kupiłam sukienkę w rozmiarze 32 ;D (ale tu już obstawiam kompletnie pomyloną metkę)
osoby kupujące czasem w  Lidlu pewnie też zwróciły uwagę, że tamtejsza S nie ma z typową S wiele wspólnego, chociaż pod spodem jest dopisany zakres 36/38 i to zdecydowanie jest 38, w ogóle rozmiary niemieckie to inna bajka :), chociaż ubrania dziecięce w miarę się zgadzają, tylko tez jest taki przeskok z rozmiaru 86/92 od razu na 98/104, a o potem od razu 110/116.
W c&a jest może o tyle lepiej, że tam mamy konkretny rozmiar czyli 92, 98 itp i mniej więcej na dzieciach mi sie to zgadza, ale bywają wyjątki, bo np. taka juz słynna sukienka koronkowa była dobra na córkę w rozmiarze 104 (gdzie wtedy nosiła rzeczy z c&a w rozmiarze 92-98), ale to była kwestia kroju i szycia, z kolei na syna kurtka na 116 i 122 była taka sama rozmiarowo :) również spodnie zwłaszcza dresowe wypadały sporo dłuższe, więc jeśli potrzebowałam na teraz to brałam  nawet rozmiar mniejsze i były ok....ale to tylko moje doświadczenia, to jest niestety wada zakupów online, ze bierzemy ubrania w ciemno i dopiero po rozpakowaniu okazuje się, czy trafilismy, czy nie :)
czy ktoś robił zakupy po 1 września, kiedy to miał przestać działać kod witamy10? I jeśli faktycznie nie działa,, to czy w jego miejsce weszło coś nowego?

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12102 dnia: 9 Września 2013, 07:31 »
Dzień dobry :)

Tak, ja robiłam, dokładnie 4-go września wbiłam kod i nie było z tym problemów, nawet napisałam o tym ;)

Co do tematu rozmiarów - faktycznie niemiecka rozmiarówka jest zdecydowanie zaniżona i nie bardzo wiem czemu, bo nie uważam tego narodu za zdecydowanie "wyrośnięty" w obwodach...co zrozumiałe by było np. u anglików :D Pamiętam jaka gafę strzeliłam z tymi moimi majciochami - jak na szybkiego kończąc zakupy w Schwedt złapałam do koszyka w rozmiarze 36/38 i w domu poszły do szuflady bo wypadały w rzeczywistości na spokojne 40/42. Identyczne - nawet kolory - miałam " w użyciu" kupione w naszym polskim C&A  rozmiar 36/38 były mniejsze o dobre 3 cm mierząc na płasko.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12103 dnia: 9 Września 2013, 07:55 »
aż przejrzałam strony z 4 września, była tam dyskusja min. o kurierze, ale nic o kodach...chyba  że już jestem ślepa :)
ale dobrze wiedzieć, chociaż póki nie wejdzie jakaś sensowna jesienna promocja to zakupów nie planuję....mojej paczki jeszcze nie wydali paczkarzowi, ale mam nadzieję, że dzis do mnie dotrze :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #12104 dnia: 9 Września 2013, 08:23 »
Ostatnio kupiłam w stacjonarnym majty w rozm. 32/34 i są dobre na moje 4 litery :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #12105 dnia: 9 Września 2013, 08:44 »
Od dziś darmowa dostawa.

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12106 dnia: 9 Września 2013, 08:52 »
Od dziś darmowa dostawa.
Właśnie miałam to napisać  :D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12107 dnia: 9 Września 2013, 09:25 »
Weszłam sobie na stronkę c&a chcąc oblukać czy jet coś ciekawego, skoro przesyłka darmowa, wchodzę w schowek,a  on NIE DZIAŁA :o Ani z ten z www ani ten bez www. WTF? Mam co prawda skopiowany schowek na mailu, ale od wtedy już coś tam w nim zmieniałam, więc te moje aktualizacje poszły się gonić :-\ Pierwszy raz mam taką sytuację. Kiedyś mi nie chciało załadować, bad request, czy inne cuda, ale teraz po prostu się SAM wyczyścił. Jakbym w ogóle nie pakowała do niego artykułów  :-\

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12108 dnia: 9 Września 2013, 14:39 »
haniu to chyba jakieś CBŚ Ci weszło na schowek, bo mój normalnie z jakimiś resztkami dalej działa :) właśnie dzwonił Pan paczkarz, że jedzie do mnie z dwoma przesyłkami (już się zastanawiałam, czy jednej paczki nie zamówiłam w stanie jakiejś nieświadomości, ale to akurat od naszej forumki), więc dam znać, czy trafiłam z rozmiarem i jakością...przy okazji to będzie pożegnanie z miłym Panem, bo z racji reorganizacji na naszej kochanej poczcie zmienia pracę...
przy okazji pojawia się coś fajnego na tajnej stronie, bo skoro darmowa wysyłka, to może warto sie skusić, tylko na oficjalnej to nie ma za bardzo na co :(

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12109 dnia: 9 Września 2013, 14:43 »
Ja mimo darmowej przesyłki nic nie zamawiam
jakoś nic mnie nie "podnieciło"
z rzeczy, które mam w schowku, nic dostępne nie jest
a na głównej stronie, co miałam zamówić, to zamówiłam

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12110 dnia: 9 Września 2013, 15:04 »
Mariolka mnie na oficjalnej też nic nie zaciekawiło, dlatego pytam o tą tajną, bo może tam jakieś sensownie przecenione rzeczy  jeszcze się trafiają np. gdyby był jakiś bezrękawnik chłopięcy na 116-122 to dajcie znać :)
ogólnie z tej paczki jestem bardzo zadowolona, bluzeczki na długi rękaw są  bardzo fajne i raczej typowe 98, taka czapeczka jesienna na 104-122 też powinna być ok, ale to przymierzę po 16, jedynie a propo rozmiarów to aż zmierzyłam, i te spodnie z minnie różowe są dokładnie o 2 cm dłuższe od czerwonych, kupionych wcześniej (a rozmiar ten sam 98 - więc szyją jak chcą), ale to nie ma problemu, najwyżej troszkę poczekają, więc po powrocie dzieci będzie szał w temacie minnie-angry birds :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #12111 dnia: 9 Września 2013, 15:07 »
Jakbyście widziały spodnie dresowe na 98, takie do przedszkola, to ja poproszę o link. Bieda u nas pod tym względem.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #12112 dnia: 9 Września 2013, 15:39 »
no i dzis paczka przyszla.. Fajne te rzeczy tylko bluzki mlodemu jednak mniejsze moglam wziasc
 W sobote niesle u nas na poczcie sie dzialo...Biedak poszedl na poczte (zona nie mogla sie paczki doczekac) i spisal jakie rpzesylki czekaja. Dwie mi pasowaly ale jedna byla kwotowo zblizona do tej na ktora czekam wiec poslalam T po nia. On grzecznie poszedl odebrac. Pani paczke dala, on zaplacil le przy podpisywaniu kwitka spojzal na nazwisoko i sie okazalo ze  do kogos innego ta paczka byla..Panie w okienku zdziwione ze ktos jeszcze poza nami w C&A zamawia...

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12113 dnia: 9 Września 2013, 16:52 »
Japcio, w regularnej kolekcji są fajne dresy za 29,90 albo w dwupaku za 54,90 ale jak na złość 98 wyprzedane ::) Ale może obserwuj, bo pewnie coś się jeszcze pojawi/wróci :)

Odebrałam paczkę - Tymek jest bogatszy o 6 par spodni, dwie bluzki z długim rękawem i porządną bluzę. Myślę że 140 zł za taką ilość rzeczy to niewiele ;)

Offline monifka232

• Monika
  • bywalec
  • data ślubu: 28.O8.2010
« Odpowiedź #12114 dnia: 9 Września 2013, 17:02 »
przeczytałam parę a nawet kilkanaście stron na tym wątku i aż mnie głowa rozbolała . . . .  dopiero od niedawna zamawiam rzeczy dla dziecka ma dopiero 6 miesięcy zadziwiły mnie wyprzedaże jesteście dziewczyny niesamowite naprawdę może sie kiedyś załape na taki szał zakupów narazie jestem zadowolona z dzisiejszej paczki kiedy było 20% taniej ale i tak z tego co tu czytam to musze sie jeszcze dużo nauczyć:-)
pozdrawiam

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12115 dnia: 9 Września 2013, 17:14 »
monifka232 witamy w gronie c&a zakupomaniaczek :) najważniejsza jest pierwsza strona wątku, chociaż już kilka informacji jest lekko nieaktualnych, ale idea pozostaje ta sama, teraz zachęcam do śledzenia wątku na bieżąco, bo na pewno jak zacznie sie jakaś nowa jesienna wyprzedaż to będziemy tu bardziej aktywnie działać :)

Offline monifka232

• Monika
  • bywalec
« Odpowiedź #12116 dnia: 9 Września 2013, 17:28 »
no właśnie nie wszystko z tej pierwszej strony jest dla mnie jasne ale z czasem się wkręcę;-)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12117 dnia: 9 Września 2013, 17:29 »
jak masz jakies pytania to wal śmiało :)

Offline monifka232

• Monika
  • bywalec
« Odpowiedź #12118 dnia: 9 Września 2013, 17:33 »
no np.  jak tam piszecie, że dodajecie rzeczy do schowka a potem uciekają . . .  że ceny ulegają zmianie i ogóle czy jest to realne kupić coś za 4. 90?? he

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12119 dnia: 9 Września 2013, 17:57 »
jak na razie za 4,90zł chyba mała szansa na zakupy, ale trzeba cierpliwie czekać  ;D