Autor Wątek: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.  (Przeczytany 2456269 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
Odp: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.
« Odpowiedź #12030 dnia: 4 Września 2013, 09:05 »
 ... a może po prostu ktoś przeoczył tą paczkę i nie chcą się do tego przyznać ....

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #12031 dnia: 4 Września 2013, 09:09 »
Zauważyłyście, że zmienili taktykę ? Kompletują to co zalega w systemie a nie rzucają kolejne sztuki na strony. Poza tym nie do końca jestem przekonana, że to co sie na stronie pojawiało, to pochodziło ze zwrotów a niekiedy ze sklepów jako zalegające. Nie jeden raz widziałam w sklepie ubranka, które wisiały na wieszakach w regularnej cenie a my na nie polowałyśmy na stronce za śmieszne kwoty, ale wiecznie albo niedostępne albo mało sztuk i rozmiarów.
Jeżeli nie wysłali Wam maili, że wyprzedane, to faktycznie kompletują paczki, inaczej by już dawno zluzowali. Ja tam uważam, że zapakowali Wam już coś i nie chcą wysyłać rozkompletowanych zamówień, więc czekają aby dopakować więcej rzeczy z zamówionych - chyba nasze nieodebrane paczki - te mało opłacalne - muszą ich ładnie kosztować.

Jagna, kurierzy zawsze dzwonią i pytają o zakres godzin, zarówno z firm kurierskich jak i ostatnio poczta - zwłaszcza gdy widzi, że ma do dostarczenia pobraniowe - no poza wyjątkami, gdzie sami decydują o tym czy chcecie odbierać :D  

(...) Ale dziwi mnie to, że paczka którą zamówiłam pół godziny później - też z darmową przesyłką i rabatem 20% plus bon 10% już do mnie idzie, a tamta wcześniejsza nie ;)

A może tu chodzi o to, że ta akurat załapała się na braki w magazynie ? Może akurat w niej miałas rzeczy, które szybciej wyszły i sprowadzają ? Głowa do góry :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12032 dnia: 4 Września 2013, 09:13 »
Adiana ale u mnie zawsze dzwonił ,że za 5 min będzie u mnie pod domem .... a tym razem powiadomił ,że będzie w takich a takich godzinach .....

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #12033 dnia: 4 Września 2013, 09:19 »
Jagna, kurierzy zawsze dzwonią i pytają o zakres godzin, zarówno z firm kurierskich jak i ostatnio poczta - zwłaszcza gdy widzi, że ma do dostarczenia pobraniowe - no poza wyjątkami, gdzie sami decydują o tym czy chcecie odbierać :D  

Moi kurierzy (pocztowy i gls) zawsze dzwonią i dzwonili 5min przed przybyciem. Nigdy się nie zdarzyło żeby dzwonili rano. Ale oni zawsze są w tym samym czasie. Poczta ok. 12:20, gls ok. 14:10 ;D

Widziałyście te bluzy w ofercie dnia? Na żywo je widziałam, są fajne, wiewióra mi się podoba.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12034 dnia: 4 Września 2013, 09:22 »
Widać jesteś u niego na liście - jakiego koloru to nie wiem - ale jesteś :D

Swoją drogą, to dobrze, że dzwonią.

U mnie też często jak dzwoni to chce zaraz być, ale nic dziwnego, bo np. dhl ma "dziuplę" dosłownie 3 minuty ode mnie :) Na siódemkę mogę zawsze liczyć - wiem, że jak towar idzie ich firmą i ma status w doręczeniu, to na bank nie będzie przed 18 danego dnia.  Jest jeszcze jedna firma - tu nazwy nie wymienię dla dobra kuriera, który lubi wpadać wcześnie rano i dosłownie wrzuca paczkę przez drzwi i ucieka krzycząc za schodów, że nie trzeba nic podpisywać :D Serio, za pierwszym razem myślałam, że bombę dostałam, tak wiał :D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12035 dnia: 4 Września 2013, 09:28 »
... a może po prostu ktoś przeoczył tą paczkę i nie chcą się do tego przyznać ....
Gdyby ktoś przeoczył, to nie dostałabym informacji o opóźnieniu ;)

A może tu chodzi o to, że ta akurat załapała się na braki w magazynie ? Może akurat w niej miałas rzeczy, które szybciej wyszły i sprowadzają ? Głowa do góry :)[/color]
Być może, bo faktycznie następnego dnia jeden dwupak spodni nie był dostępny. Ale potem znów był ;) No nic, czekam, ale nie ukrywam że akurat na tej paczce mi zależy ;)

Ps. Do mnie nigdy nie dzwonią :-X Albo bardzo rzadko ::) Zazwyczaj to ja dzwoniłam do centrali i prosiłam o nr do kuriera żeby zapytać gdzie jest i o której będzie :-\ A pan listonosz z paczką po prostu przychodzi, a dzwoni jak mnie nie ma, że stoi pod drzwiami ;D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12036 dnia: 4 Września 2013, 09:29 »
 ;D ale numer z tą bombą  ;D o tym bym nie pomyślała....

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12037 dnia: 4 Września 2013, 09:31 »
 Ja zawsze biorę przesyłkę kurierem i płace przelewem przy zamówieniu ....

Mam pytanie odnośnie kuriera .... czy któraś z Was daje kurierowi napiwek a jeśli tak to w jakiej kwocie ??

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12038 dnia: 4 Września 2013, 09:34 »
Kurierowi nigdy nie dawałam napiwku - oni zawsze się tak spieszą  ;D a nie, przepraszam, raz dostał jeden, ale to był zupełnie inny zakup - pobraniowo i wtedy zaokrągliłam kwotę.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12039 dnia: 4 Września 2013, 09:38 »
Ja zawsze biorę przesyłkę kurierem i płace przelewem przy zamówieniu ....

Mam pytanie odnośnie kuriera .... czy któraś z Was daje kurierowi napiwek a jeśli tak to w jakiej kwocie ??
Ja brałam kurierem albo pocztą ale za pobraniem, więc zawsze 14,90. Ale potem doszłam do wniosku że tu 5 zł, tam 5 zł i się uzbiera na następną szmatkę ;) Więc teraz płacę od razu (no chyba że darmowa przesyłka :P ).
Kurierowi nie daję napiwku, to jego praca :P Chyba że jakieś groszowe sprawy żeby nie bawić się w wydawanie. Ale ostatnio pan nie wydał mi 70 gr, bo nie miał drobnych. A ja specjalnie, żeby było mu łatwiej wydać wyciągałam drobniaki (końcówkę) od Tymka ze skarbonki ::) Wkurzył mnie - nie kwotą o jaką chodzi, bo to grosze, ale o stwierdzenie "70 gr dam pani innym razem bo nie mam". Ja bym dwóch bułek ze sklepu nie mogła sobie po prostu wziąć i wyjść :-\ Ale chyba za bardzo nie miałam wyjścia bo faktycznie nie miał... Jak teraz będę odbierać paczkę to mu te 70 gr przypomnę :P i przygotuję mniejszą kwotę ;D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12040 dnia: 4 Września 2013, 09:49 »
Powiem szczerze ,że na kuriera GSL który zawsze doręcza mi paczki nie mogę narzekać , nigdy nie płaciłam mu bo przesyłki miałam opłacone.Zawsze dzwonił a jeśli nie było mnie w domu pytał się czy może zostawić przesyłkę u sąsiadki ,w czasie rozmowy tel. podawał mi nr domu pod którym zostawił przesyłkę. Ja także nigdy nie dałam temu kurierowi napiwku ale został mi nawyk z zagranicy ,że jakoś mi tak głupio że nie dałam mu jeszcze nigdy ....

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #12041 dnia: 4 Września 2013, 09:53 »
Ja zaokrąglam, max 1zł chyba dałam.
U mnie lepsza historia. Kiedyś koszt paczki wynosił prawie 100zł, dałam więc stówkę i podziękowałam. Po kilku minutach dzwoni kurier PP i mówi, że na rachunku jest 95zł z groszami i że za dużo dałam. Dodał, że przy następnej dostawie odliczy mi tą kasę :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12042 dnia: 4 Września 2013, 09:55 »
 To faktycznie uczciwego kuriera miałaś , bo chyba nie wie , że słowo dziękuje oznacza  reszta dla Pana  ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12043 dnia: 4 Września 2013, 10:02 »
A faktycznie u sąsiadki też zostawia - po telefonie do mnie oczywiście czy się zgadzam ;)

Offline monifka232

• Monika
  • bywalec
  • data ślubu: 28.O8.2010
« Odpowiedź #12044 dnia: 4 Września 2013, 10:17 »
mam takie zapytanie robiłam zamówienie w piątek 30. 08.  jak było -20% na kolekcje dziecięcą przyszło z payU ze wpłata dokonana i od tamtej pory żadnego maila o potwierdzeniu zamówienia ani nic co najlepsze to nawet nie mam tego maila w którym są informacje co zamówiłam nie wiem co robić a kasa z góry zapłacona

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12045 dnia: 4 Września 2013, 10:20 »
A masz przy płatności numer zamówienia ?  Jak się martwisz, to zadzwoń - powinni znaleźć w systemie co i jak, albo poczekaj - kilka osób tu tez nie ma info o zamówieniu i ew. wysyłce a według systemu paczka szykowana do wysyłki.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12046 dnia: 4 Września 2013, 10:22 »
 Czekać lub zadzwonić na infolinie ....

Offline monifka232

• Monika
  • bywalec
« Odpowiedź #12047 dnia: 4 Września 2013, 10:24 »
własnie niem numeru zamówienia

Offline monifka232

• Monika
  • bywalec
« Odpowiedź #12048 dnia: 4 Września 2013, 10:33 »
a jak się ma numer zamówienia to można gdzieś to sprawdzić ?

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12049 dnia: 4 Września 2013, 10:39 »
Nr zamówienia podajesz pani na infolinii i ona ci powie co z paczką

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12050 dnia: 4 Września 2013, 10:40 »
I bez tego powinni odnaleźć zamówienie. Kiedyś tak szukałam paczki. Podałam dane adresowe i nazwisko i odnalazła. Zawsze możesz zapytać, zwłaszcza, że opłacone a cisza w temacie. Dzwoń śmiało.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #12051 dnia: 4 Września 2013, 10:40 »
Albo podajesz imię i nazwisko (bez nr zamówienia) i pani też odszuka paczkę w systemie.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12052 dnia: 4 Września 2013, 10:42 »
Hmm w sumie orawda. Jak pierwszy raz dzwoniłam zapytać co z tą drugą paczką niewysłaną, to rzeczywiście Pani chciała tylko kod pocztowy. Nazwisko i nr paczki już sama znała ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #12053 dnia: 4 Września 2013, 11:02 »
Właśnie dostałam maila z drugiego zamówienia z owego 29 - wszystko idzie :) Czyli ja jestem już na czysto z potwierdzeniami. Podsumowując: 2 zamówienia z czwartku - wszystko vorhanden :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #12054 dnia: 4 Września 2013, 11:06 »
ale tu różne teorie natworzyłyście :) więc oficjalnie donoszę, że również dostałam maila potwierdzającego wysyłkę i wszystko jest zapakowane :skacza: przypominam, że jestem z opcji zamówienia z darmową wysyłką i rabatem ok 30% ;) a wczoraj dostałam maila o tym opóźnieniu...
co do napiwków to akurat w przypadku c&a zawsze brałam za pobraniem, w tym czasie było dwóch doręczycieli, ale każdy się pytał, czy wydawać, jak dostawał zaokrągloną sumę - potem to już miałam z nimi umowę, że to co daję, jest bez reszty (z reguły do 2 zł więcej), oni w zamian zawsze z wyprzedzeniem dzwonili i od razu ustalaliśmy, jakie paczki biore, a jakie nie.....ale to dotyczyło tych super rzutów, gdzie nie było wiadomo, co spakują, więc nie chciałam blokować gotówki, teraz jeśli będą raczej stałe obniżki z kosztami wysyłki i w miarę kompletne  pakowanie to pewnie też bedę brała na przelew, a wtedy to już bez dodatkowego napiwku...

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12055 dnia: 4 Września 2013, 13:03 »
Właśnie dostałam maila z drugiego zamówienia z owego 29 - wszystko idzie :) Czyli ja jestem już na czysto z potwierdzeniami. Podsumowując: 2 zamówienia z czwartku - wszystko vorhanden :)
również dostałam maila potwierdzającego wysyłkę i wszystko jest zapakowane :skacza: przypominam, że jestem z opcji zamówienia z darmową wysyłką i rabatem ok 30% ;) a wczoraj dostałam maila o tym opóźnieniu...
U mnie to samo JEJEJEJEEE :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12056 dnia: 4 Września 2013, 13:12 »
 ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #12057 dnia: 4 Września 2013, 13:38 »
znaczy potwierdza się zasada z jednej z bajek mini mini "cierpliwi zawsze są wynagradzani"  :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12058 dnia: 4 Września 2013, 13:39 »
Albo "lepiej późno niż wcale" :D :D :D  totalnie bez sensu, ale pasuje do sytuacji :D

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #12059 dnia: 4 Września 2013, 14:21 »
u mnie dalej cisza to już chyba ostatnia zostałam a płaciłam za wysyłkę nie załapałam sie na free pozostaje mi dalej czekać