Autor Wątek: Trudno znaleźć miejsce z noclegiem ?  (Przeczytany 4538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SzaloNa
  • nowicjusz
  • *
Trudno znaleźć miejsce z noclegiem ?
« dnia: 26 Września 2006, 20:29 »
Witam wszystkich !
Razem z moją połówką zdecydowliśmy się na bliższe lub dalsze ustalenie terminu ślubu:)
Dawno nikt z naszych rodzin nie organizował ślubu i wesela tak więc nie mieliśmy pojęcia jak trudne jest znalezienie lokalu, który spełniłby nasze wymagania!
Chodzi mianowicie o lokal z hotelem/pensjonatem dla ok.80 osób. Dodatkowo przeraża nas fakt, iż terminy rezerwuje się tak wcześnie. Planujemy wziąć ślub w sierpniu-wrześniu 2007 i okazuje się iż niektórzy rezerwują miejscówki nawet 2 lata wcześniej, wpadliśmy w lekki popłoch i nie wiemy jak i za co sie zabrać by były szanse na zorganizowanie naszego dnia:)
Pomóżcie proszę, chodzi nam o trójmiasto, okolice trójmiasta. Ja pochodzę z Gdańska, ale mieszkamy w Warszawie i nie mamy za bardzo opcji by pojechać tam i przez pare tygodni szukać miejsca w ciemno. Umówić się na spotkania z właścicielami takich miejsc można przez telefon, a później przyjechac na pare dni i zdecydować się można, myślę, bez problemu. Tylko  gdzie jechać i z kim się umawiać, mamy raczej wątpliwe pojęcie.

Pozdrawiam Wszystkich i czekam na odpowiedzi :)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Września 2006, 09:43 »
Cytat: "SzaloNa"
Planujemy wziąć ślub w sierpniu-wrześniu 2007

może być ciężko, bo tu na te terminy to już od dawna zapisy idą  :wink: Moi znajomi (4 pary) biorą ślub w tym terminie i już mają wszystko pozaklepywane  :roll:
jak dla mnie to wariactwo, nam wystarczyło 5 miesięcy  :)

W okolicach Wejherowa są pałacyki, dworki, w których organizują wesela z noclegami (np. w Żelistrzewie). Może poszukaj w necie, to podobno bardzo ładne miejsca.
Powodzenia!

Offline kerika

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Października 2006, 16:43 »
Poszukaj sobie w necie Krokowej, Sławutówka, Rzucewa. Jeśli chodzi o Gdańsk - to pewnie pozostają hotele, tam ceny mogą być porażające. Ale jeśli to ma być wesele z noclegiem to przecież wcale nie musi być Trójmiasto. W Jastrzębiej Górze jest dużo hoteli, które organizują wesela. Zacznij od Astora. Moja koleżanka miała tam wesele i było rewelacyjnie. I nidrogo jak na full service.

Jak nie zapomnę to jutro sięgnę do swojej bazy hoteli i coś Ci podrzucę.

Offline kaskacd
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Stycznia 2007, 10:47 »
hej Szalona, sprobuj w Almie w Sobieszewie, lub tez w innych osrodkach w tej miejscowosci, sa tam noclegi, poniewaz to osrodki wczasowe z hotelami

powodzenia zycze
co mi sie jeszcze przypomnialo, to "U Stolema" w Ostrzycach
moze ci sie cos spodoba....
pozdr. kaska
;)

Offline metalliczna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2007, 14:30 »
Ja natomiast uczestniczylam w weselu zorganizowanym w Sztutowie w jakims pensjonacie/gospodzie (nie pamietam nazwy) i bylo tam bardzo sympatycznie a za noclwgi mlodzi zaplacili 10 zl od pokoju. Pokoje bardzo ladne. :-)

Offline szatynkaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2008-04-26
Odp: Trudno znaleźć miejsce z noclegiem ?
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lutego 2008, 23:40 »
polecam dwor kaszubski 'magnat' w bojanie kolo gdyni