Autor Wątek: Restauracja Malta Dąbrowa Górnicza  (Przeczytany 7496 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ala23
  • nowicjusz
  • *
Restauracja Malta Dąbrowa Górnicza
« dnia: 29 Marca 2013, 15:28 »
Witam,

Właśnie rozglądamy się za salą na wesele.

Słyszałam o Restauracji Malta, ale niestety nie znalazłam żadnej opinii.  Proszę o informację oraz opinie

Dziękuję za pomoc :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
Odp: Restauracja Malta Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Marca 2013, 01:10 »

Offline Ala23
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Kwietnia 2013, 08:55 »
Hmmmm, dziwne.  Naprawdę nikt nic nie wie o Restauracji Malta???? może łatwiej będzie jak napiszę Restauracja Malta- dawna Restauracja KEM.

Bardzo proszę o wasze opinie.

Czekam na jakieś informację.

Pozdrawiam

Offline skipper
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Kwietnia 2013, 01:38 »
Hej:)
Ja oglądałam tą salę i brałam ją pod uwagę jednak nie zdecydowałam się ze względu na 2 kwestie : po pierwsze otoczenie - niestety ale widok na fabrykę, stację benzynową i hutę katowice mnie totalnie odstraszył, a po drugie brak windy w hotelu - mam kilku gości, którzy mają duże problemy z chodzeniem i jedną osobę na wózku inwalidzkim.

Jednak sala jest przepiękna, słyszałam, że jedzenie dobre( nie próbowałam ale na codzień działa tam restauracja tak więc można coś zamówić i w ten sposób dowiedzieć się o jakości jedzenia) i obsługa profesjonalna.  Ja oglądałam salę z 2 miesiące temu i mieli bardzo atrakcyjne promocje ( np.  wódka na pożegnanie dla gości gratis). 

Ja osobiście mogę się wypowiedzieć, że NIE polecam sali ,,Pod Jesionem" w Dąbrowie Górniczej, jednak co do Malty - największym jej minusem jest obejście jednak jeżeli nie jest to u Ciebie kwestia priorytetowa to warto się zastanowić :)

Pozdrawiam

Offline Ala23
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Czerwca 2013, 08:37 »
Ponawiam Wątek.  Bardzo proszę o informację i pomoc.

Offline Gosiaaa87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Sierpnia 2013, 18:00 »
Witam,

Ja mam wesele w Hotelu Malta 28 września 2013.  Na temat jedzenia, wystroju sali, obsługi itp odpowiem dopiero po uroczystości.
Natomiast na ten moment nie mogę złego słowa powiedzieć, na temat kontaktów z Panią menager, która jest osobą bardzo elastyczną, dopasowuje się do Naszych próśb i wymagań.

Offline BożenaDaniel
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2014
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Września 2013, 11:00 »
Ja również chciała bym się dowiedzieć czegoś o Malcie mam wstępna rezerwację i do 2 tygodni muszę się zdecydować i wpłacić zaliczkę.
Jeśli ktoś coś wie to proszę podzielcie się wrażeniami, z niecierpliwością czekam na opinie przyszłej panny młodej.   ???

Pytanie do"panny młodej" nie mieliście na razie żadnych problemów w organizacji, znaczy nie wyszły jakieś ukryte koszty albo że coś miała być a nie bedzie?

Offline Gosiaaa87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Września 2013, 19:39 »
Do BożenaDaniel

Jak na razie nie narzekamy na kontakt z Maltą.  Współpraca z panią menadżer przebiega pomyślnie.
Z Naszego doświadczenia radzimy Wam zapisywać wszystkie szczegóły na kartce, bo pamięć ludzka jest zawodna.
W Naszym przypadku też mieliśmy obawy co do organizacji wesela w Malcie, gdyż było mało informacji na forach.
Po podpisaniu umowy, dowiedziałam się, ze kilku moich znajomych również było tam na różnych imprezach i salę oraz jedzenie bardzo sobie chwalili.
Zaryzykowaliśmy i zobaczymy. . . . . .
Po weselu podamy więcej szczegółów.

Offline Gosiaaa87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Września 2013, 20:01 »
Co do szczegółów wesela to mogę powiedzieć, że U Nas wygląda to następująco:

Za dzieci do 10-11 lat 50% ceny
Za dzieci do roku - bezpłatnie
Obsługa( orkiestra, fotograf, kamerzysta) - 50% ceny
Za kierowcę auta Państwa Młodych, który będzie tylko na obiedzie - 50zł
Drink bar - 100zł/h (alkohol w zakresie hotelu Malta) - serwowane drinki: Metropolitan, Blue Lagoon, White Russian, Bananowiec, Malibu, Szarlotka, Bubble gum, Sex on the beach oraz Mohito bezalkoholowe.
Wiejski stół - 5zł/osoba
Ciasta i torty są zamawiane w cukierni Cieplak, są przepyszne, swojskie i nie czuć w nich "chemii".

Offline Gosiaaa87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Września 2013, 17:44 »
Jesteśmy już po. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Nasze wesele to 1 000 000% satysfakcji.  Jesteśmy bardzo ZADOWOLENI.
Sala pięknie udekorowana, obsługa fachowa a jedzenia bardzo dużo i  przepysznie.  Polecamy każdemu!!!!

Offline Ona888
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2015
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Października 2013, 12:21 »
Witam ja też będe mieć wesele w Malcie w 2015r:) Gosia mam pytanie jak z dekoracją co sie w niej znajdowało? miałaś pokrowce na krzesła? 

Offline Gosiaaa87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Października 2013, 11:41 »
Jeśli chodzi o dekorację to Malta współpracuje ze swoją panią florystką.  Z nią ustalarz jakie chcesz mieć bukiety i z jakich kwiatów. 
Na każdym stole znajduje się piękny bukiet oczywiście z żywych kwiatów,a przed Parą Młodą bardziej okazalszy i większy.
Kwiaty żywe, również znajdują się przed wejściem na sale.  Na stołach znajdują się piękne starodawne świeczniki, wpasowujące się w charakter sali, które są zapalane i nadają romantyczny klimat.
Nawet w toaletach pozapalane są świeczki.
Jeśli chodzi o pokrowce na krzesła to są one za dopłatą (nie pamiętam jaką).  Ja również chciałam je mieć ale pani menadżer zapewniła Nas, że krzesła są bardzo wygodne i nie przylepiają się do spoconego ciała po szalonym tańcu i miała 100% racji.

Zdjęć z sali jeszcze nie posiadam.

Offline Ona888
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2015
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Października 2013, 20:28 »
Dziękuje ci Gosiaaa87 za odpowiedz :) A jaką miałaś orkiestre, kamerzyste i fotografa bo szukam i nie znam nikogo sprawdzonego?

Offline Gosiaaa87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Października 2013, 11:23 »
Jeśli chodzi o orkiestrę to miałam sprawdzoną.
Grała u mojego brata, koleżanki i u Nas na weselu.  Zespół nazywa się Promuz (hxxp: www. promuz. com. pl)

Kamerzystę miałam z polecenia koleżanki.  Jeszcze nie dostałam płyty i nie wiem jak to zostało wesele "obrobione".
Ale jeden z gości powiedział, że "fajny kamerzysta bo nie rzuca się w oczy".

Zdjęcia robiła znajoma.  Wyszły one mega profesjonalnie.  Jej stronka to: hxxp: abcphoto. pl/