Mam do sprzedania fotelik maxi cosi-citi. Wybrałam ten fotelik, ponieważ w testach ADAC oceniony został jako jeden z 3 lub 4 najbezpieczniejszych fotelików dziecięcych. Córa jeździła w owym foteliku do 14 miesiąca, więc posłużył długo :)Poniżej wklejam dowód-moja 13 miesięczna dziewczynka w foteliku

Poniżej co mówi oryginalny opis:
Fotelik Citi przeznaczony jest dla dzieci od urodzenia do wagi około 13 kg. Fotelik jak na Maxi-Cosi przystało wykonany jest z dobrej jakości materiałów co zapewnia bezproblemowe użytkowanie podczas całego okresu.
Atutem Maxi-Cosi Citi jest
wygodny zagłówek usztywniający główkę dziecka tak aby nie przechylała się podczas jazdy.
Dodatkowo zastosowano tutaj wkładkę pod pupę redukującą kąt nachylenia siedziska w stosunku do oparcia.
Dzięki wkładce dziecko utrzymuje pozycję leżącą co jest wskazane w pierwszych miesiącach życia.
Po wyjęciu wkładki i zagłówka nieco starsze dziecko ma do dyspozycji więcej miejsca.
Fotelik Maxi-Cosi Citi montuje się w samochodzie za pomocą pasów, zawsze tyłem do kierunku jazdy i na siedzeniu z wyłączoną poduszką powietrzną. Jest to bezwzględny warunek bezpiecznego przewożenia dziecka. Dziecko natomiast przypięte jest w foteliku za pomocą 3-puntowych pasów z centralną klamrą spinającą. Pasy te posiadają możliwość regulacji ich długości oraz wyposażone są w miękkie ochraniacze zapobiegające zbyt dużemu naciskowi i otarciom ciała zwłaszcza latem.
tapicerka fotelika daje się łatwo zdjąć celem uprania.
dodatkowo, z tyłu fotelika znajduje się praktyczny schowek na drobiazgi.
Do fotelika dorzucę daszek przeciwsłoneczny gratis:)
Fotelik jest w tym kolorze:

Fotelik kupiłam w sklepie stacjonarnym za około
400 zł. Sprzedam za 160zł+ koszt wysyłki lub odbiór osobisty w DGFotelik był używany wyłącznie przez moje dziecko, jest bezwypadkowy.