Autor Wątek: Jak zabrać się za szukanie sali weselnej?  (Przeczytany 3371 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline boomba
  • użytkownik
  • **
Jak zabrać się za szukanie sali weselnej?
« dnia: 3 Stycznia 2013, 22:12 »
Jasne, że od przejrzenia forum, co niniejszym czynię :) ale co potem? Dzwonić do każdej i pytać o terminy i łapać co będzie, czy wybrać tę, która najbardziej odpowiada i cierpliwie czkać na termin? Zależy mi na ślubie jeszcze w 2013, a wszyscy mi mówią, że to zbytni optymizm? Ech.

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
Odp: Jak zabrać się za szukanie sali weselnej?
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Stycznia 2013, 10:50 »
W magazynie dostępnym w salonach ślubych co to się nazywa S jak Ślub, na ostatniej stronie masz sale weselne i wolne terminy na rok 2013. My naszą date dostostowalismy do sali zespołu i fotografa ( zgrać to wszystko w terminie to duże wyzwanie ).

Ja na twoim miejscu podzwoniłabym, zrobiła liste gdzie mają wolny termin, potem jeden dzień na objechanie wszystkich z pasującym wolnym terminem, i wybranie najlepszej. Ot i tyle. Wszystko zależy też od waszego budżetu na osobę. Czyy potrzebujecie gdzieś blisko bazy noclegowej. Czy alkohol chcecie kupować sami. I jak dalego ma być od kościoła ( czy kościół też wam robi różnice - u Ciebie w parafi-u Niego - czy jest wam wszystko jedno ale wtedy jeszcze licencje trzeba załatwić  ).

No jak coś to dziewczyny tu postarają się pomóc

Albo się to nazywa "Uroczystość". No i oczywście obowiązkowa wizyta na Targah ślubnych 20 stycznia na MTS-ach

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Stycznia 2013, 11:58 »
my termin dostosowaliśmy do zespołu, na którym nam zależało, a sala - miało znaczenie, żeby blisko Kościoła, blisko domu rodzinnego, żeby były noclegi, no i my jedzenie kupowaliśmy sami i mielismy swoje kucharki - wyszło nam o wiele mniej niż w restauracji

Offline boomba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Stycznia 2013, 22:07 »

Dzięki, a targi odwiedzę na pewno. Słyszałam też, że 13 stycznia są na Zamku, więc pewnie zajrzę i tu i tu. Właśnie powoli zaczynam się orientować, że zgranie wszystkiego w jeden termin graniczy z cudem. Skoro jednak Wam się udało, to i ja jestem dobrej myśli. :)

Offline boomba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Stycznia 2013, 14:24 »

Dzięki dziewczyny
Po targach nieco mi się wszystko uporządkowało - zebrałam tyle info i kontaktów, że spokojnie mogłabym zorganizować ze trzy wesela  :D
Co do sali to jeszcze się waham. Marzy mi się ślub nad wodą, więc biorę pod uwagę Marinę i Slavię. W marinie byłam na Sylwestrze, więc wiem, że jest spoko. Ludzie, z którymi rozmawiałam na targach też zrobili dobre wrażenie. Czka mnie jeszcze wizyta w Slavi. Muszę zobaczyć jak rozmieszczone jest te 8 sal, czy imprezy nie przeszkadzają sobie nawzajem. No i policzyć koszty :) ech