Autor Wątek: Przygotowania...  (Przeczytany 3688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline siutek3
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
Przygotowania...
« dnia: 5 Grudnia 2012, 13:28 »
Witam,

termin slubu za pol roku. . . .  a wybrana sala i orkiestra. . .  takze potrzebuje troche porad i pomocy ;)

1.  Jakiego kamrzyste polecacie? z okolic Szczecina/Stargardu Szczec.

2.  Fotograf. . .  warto brac na wesele, przygotowania i slub? Czy raczej tylko na sesje? Kogo polecacie? Razem z kamerzysta czy osobno?

3.  Chcey zrobic obraczki, bo dostalismy zloto od rodzinny. . .  Ile to moze trwac? Lepiej sie oplaca niz kupienia nowych?

Na razie tyle:) mam nadzieje, ze bede mogla liczyc na wasza pomoc i porady. . . . 
ogolnie sporzadzilam liste spraw do zalatiwenia. . .  Jednak nie wiem od czego zaczac, bo wydaje mi sie, ze czasu jest sporo. . .

Pozdrawiam

Offline boomba
  • użytkownik
  • **
Odp: Przygotowania...
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Grudnia 2012, 20:15 »

Mogę wypowiedzieć się tylko, co do sprawy obrączek.  Moja siostra dostała złoto od teściów i dała do złotnika.  Wyszło fajnie i naprawdę niedrogo w porównaniu z cenami u jubilera, ale podobno trzeba uważać.  Wiesz jak to czasami bywa.

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
  • Dokonuj wyboru i nie oglądaj się za siebie!
  • data ślubu: 08 czerwca 2013
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Grudnia 2012, 20:00 »
My też mamy ślub za pół roku ;) polecamy Ci jako kamerzystę CVS! Sami ich wybraliśmy, nagrywają filmy wysokiej jakości, w różnych przedziałach cenowych - dla każdego coś dobrego ;) Jak to mawiają ;))) Poza tym szef CVS jest przesympatycznym człowiekiem, który wkłada w film nie tylko talent , ale i serce. Nagrywał już niejedno wesele naszych znajomych. Wybraliśmy go z polecenia ;))))) Wiemy,że nie będziemy żałować.. ;))))

Jeśli chodzi o fotografa, to wybraliśmy Oskara Szymczyka. Jest naprawdę świetnym fotografem. Ma talent i pasję, co tworzy bardzo fajny końcowy efekt. Wybraliśmy go również z polecenia ;))))
:))

Offline boomba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Grudnia 2012, 12:37 »

Pytałam siostrę o tego złotnika.  Obrączki robiła u Wójcika na Mickiewicza.  Okazało się też, że mój luby robił u niego pierścionek zaręczynowy.  Pierścionek jest cudny :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Stycznia 2013, 13:51 »
Obrączki zdecydowanie taniej wyjdą, u złotnika niż u dowolnego jubilera. Ale tak jak było napisane trzeba bardzo uważać. Co do złotników - to fakt Wójcik na Mickiewicza to miły pan, który ma fach w ręku od 100000 lat. :D Zawsze wszystko do niego daje, zaręczynowy do zmniejszenia np.

Fotograf. No my mamy Marcina i Marceline Szwarców. Zakochana jestem w ich zdjęciach.

Co do kamerzysty to nie wiem - bo my nie bierzemy.

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline gemmula
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.07.2013
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Stycznia 2013, 16:10 »
Mogę coś poradzić jedynie jeśli chodzi o obrączki.  Także mam złoto od rodziny i zaniosłam je ostatnio na Wyszyńskiego.  Na obrączki potrzeba ok.  10g złota, za tyle gram, o ile nie wymyśli się nie wiadomo czego, koszt robocizny 2 obrączek to ok 400zł-500zł.  Cena za 1 sztukę diamencika to 90zł.  No i okres oczekiwania 1 tydzień, 2, maks 3 w zależności od kolejki ;) Mam nadzieję, że trochę pomogłam :)