Autor Wątek: SALA BALOWA POD JESIONEM DĄBROWA GÓRNICZA  (Przeczytany 5338 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marlenamakeup
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21 czerwiec 2014
SALA BALOWA POD JESIONEM DĄBROWA GÓRNICZA
« dnia: 28 Października 2012, 09:33 »
Witam wszystkich :) zalogowałam się na forum ponieważ jestem w trakcie poszukiwania sali weselnej i tak sobie pomyślałam ze warto byłoby podzielić się z Wami moimi dotychczasowymi doświadczeniami oraz z chęcią poczytam Wasze opinie :) No więc znalazłam piękną salę balową POD JESIONEM w Dąbrowie Górniczej  :) Jest to nowy obiekt bo imprezy odbywają się tam od maja 2012 roku.  Sala jest cudowa piękny nowoczesny wystrój duży parking i ogród 4 pokoje dla gości w tym jeden dla nowożeńców.  Duża nowoczesna kuchnia . . . .  Wszystko było idealne dopóki nie zaczęliśmy rozmawiać z właścicielem obiektu . . .  na dzień dzisiejszy sa do wyboru 2 opcje menu jedna za 190 i druga za 220 zł od osoby bez alkoholu i tortu.  Planujemy ślub w 2014 roku, więc pytamy czy ceny na ten rok będą takie same, na co właściciel powiedział ze mogą wzrosnąć, o 20% czyli 44 zł na osobę.  Alkohol, jeśli będziemy mieli swój (bo tam w ofercie narazie nie ma możliwości kupić u niego) to trzeba kelnerowi zapłacić 200 zł za obsługę alkoholu chyba, że będziemy mieli barmana który będzie robił drinki gościom weselnym to obsługa alkoholu będzie gratis.  Barman 600 zł + musimy mu zapewnić wszystkie składniki do drinków w wysokości ok 400 zł czyli wychodzi 1000zł za barmana.  Następną kwestią jest wiejski stół który mozna sobie za dodatkową dopłata dokupić czyli dokladnie 600 zł za kaszanke pasztetowa salceson smalec ogorki kiszone wedliny i pieczywo.  Ile dokladnie tego bedzie nie wiemy natomiast dostaliśmy odpowiedź taką ze ile będzie tyle będzie dodawane na stół pózniej jak się skończy to goście już nie będą mogli skosztować potraw (wspominał coś o godzinie 23 ale nie jestem pewna ).  Dodatkowo do wiejskiego stołu mozna dokupić sobie jeszcze gorący udziec, który kosztuje 400 zł.  Dowiedzieliśmy się również ze np zamiast jednej kolacji możemy zaserwować te gorące udźce ale również za dodatkową opłata ponieważ w ramach kolacji mamy tylko 1 udźca a na wesele ok 80 trzeba 4 czyli za 3 trzeba zapłacić 1200 zł.  Jeżeli chodzi o dzieci to do 7 tal 60% ceny menu a powyżej 7 100%.  Obsługa typu kamerzysta fotograf muzyka 70% ceny menu w czym na umowie jest zapis, że są dla nich wyłącznie dania ciepłe i napoje bezalkoholowe( żadnej zimnej płyty ciast itd. ) następną kwestią są dekoracje sala sama w sobie nie wymaga dodatkowych dekoracji bo w cenie menu mamy zapewnione margaretki na stołach.  Jeśli byśmy chcieli inne kwiaty to trzeba sobie wziąść dekoratorkę oczywiście od niego.  za kolorowe serwety przy stołach trzeba zapłacić dodatkowo 100 zł i za pokrowce na krzesła 5 zł każde.  Jeżeli chodzi o tort to narzucona jest cukiernia, z której trzeba go zamówić, jeśli nie to za obsługę kelnerów trzeba zapłacić ile nie wiem, bo nie spytałam.  Tak jak wspominałam są do wynajęcia pokoje pokój dla nowożeńców jest w cenie.  Pokoje dla gości 130 zł normalnie dla gości weselnych 120 zł za pokój.  Sala bardzo nam się spodobała natomiast bardzo rozczarował nas właściciel lokalu  nie wspominając już o takich rzeczach jak opowiadał nam ze Np.  na jednym weselu goście przyjechali autokarem i generalnie wszyscy bawili się do końca a na kuchni zabrakło pare krokietów bo byli przygotowani na to ze np.  o 2 czy 3 godzinie już część gości się rozejdzie do domów ;/ Tak jak pisałam Sala jest super natomiast ciężko było by nam zaufać takiej osobie jak ten właściciel.  Nie wiem może ktoś z was miał już tam wesele i mogłby się podzielić opinią być może tylko my zostaliśmy tak potraktowani ale jednym słowem Pan właściciel chce się jak najszybciej wzbogacić kosztem swoich klientów ;/ na koniec dodał ze jak zostawimy u niego 30 tys to będzie zadowolony :/

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
Odp: SALA BALOWA POD JESIONEM DĄBROWA GÓRNICZA
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Listopada 2012, 18:39 »
witam moją kochną Marlenkę :)

dobrze, że nie podpisaliście tam umowy :) cokolwiek załatwić z takim właścicielem byłoby ciężko.

A takie triki typu, za mało krokietów zrobili, bo myśleli, że o 3 juz nie będzie tyle ludzi, to już przesada. Przecież płaci się jedną cenę od osoby, więc powinno być tyle samo przewidziane dla każdego.

eh... gościu nie rozumie słowa klient nasz pan... jeśli zrobiłby wszystko żeby was zadowolić, to oczywiste by było, że będziecie go polecać i przyprowadzicie nowych klientów. dziwne. A szkoda bo sala śliczna :)

Offline gogolinap66
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Listopada 2012, 21:56 »
Witam! Z reguły nie wyrażam swojej opinii na forach, ale teraz moja moralność mi na to nie pozwala i muszę to napisać.  Sala piękna,obsługa taka sobie, jedzenie bez szału a właściciel TRAGEDIA.  Miałam okazje być na przyjęciu zorganizowanym na tej sali i była porażka.  Zacznijmy może od właściciela, który zaczepiał gości dosiadał się na sofie i pytał " Jak mi się podoba u niego" żałosne.  Właściciel jest od liczenia pieniędzy i czuwaniu nad wszystkim a nie zagadywaniu gości!wszędzie go było pełno. Druga sprawa to kwestia barmana, barman był zapłacony na tym przyjęciu i skoro właściciel skasował za niego kasę to on powinien stać za barem! a sytuacja wyglądała następująco, w trakcie robienia drinka właściciel podszedł i powiedział " teraz będzie danie ciepłe, proszę iść do stolików" a barman wskoczył na funkcje kelnera:/ Żałosne! Pan Właściciel chyba ma zamiar odrobić tą salę weselną w ciągu roku.  Brak pojęcia o prowadzeniu interesu.  a najgorsza sytuacja wesela była kiedy to przy gościach weselnych zostały zbierane stoliki ściągane obrusy krzesła wynoszone! Żenada! Jak się płaci to oni są tam od tego żeby czekać do ostatniego klienta.  I nikogo to nie powinno obchodzić,że oni jutro pracują! z tego co wiem to masakralne naciąganie klientów.  Podsumowując DOPÓKI WŁAŚCICIEL BĘDZIE OD WSZYSTKIEGO I OD NICZEGO TO MARNO TO WIDZĘ.  pozdrawiam i mimo pięknej sali i otoczenia NIE POLECAM. 

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Listopada 2012, 00:10 »
i kolejna opinia potwierdzajaca , ze z takim włascicielem to ta sala daleko nie dojdzie... a szkoda bo jest na prawde ładna

Offline wioleczka503
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Listopada 2012, 17:39 »
Czytając Wasze opinie, odetchnęłam z ulgą, że jednak nie zdecydowaliśmy się na tą salę;) Muszę dodać, że zniechęciło Nas do tego podejście właściciela, który miał bardzo dużo do powiedzenia, morze propozycji, łabędzie z kryształu, ogólnie odnieśliśmy wrażenie, że chce za wszelką cenę zmusić Nas do zapłaty zaliczki, a potem pewnie już całkiem inna rozmowa.  Nie lubię takich ludzi, natrętnych i na siłę wciskających coś czego nie mamy przewidzianego w budzecie.
Pozdrawiam
Wiola

Offline marlenamakeup
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Listopada 2012, 19:28 »
Ja normalnie też nie piszę swoich opinii na roznych forach ale tego nie mogłam nie skomentować mam dzieję ze właściciel sali poczyta sobie jakie opinie krążą na jego temat i pojdzie po rozum do głowy bo inaczej. . .  zbankrutuje tak szybko jak postawił sale . . .  Przykro. . .

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Listopada 2012, 07:39 »
Niestety, ale wszystko kosztuje, nikt nie daje za darmo :). Sala dopiero rozkręca się. Na pewno są jakieś uchybienia, ale gdzie ich nie ma? :). Właściciel może za bardzo się angażuje (nawet kota można zagłaskać na śmierć) chce dobrze, lecz nie każdy jego zaangażowanie bierze za dobrą monetę. Dajmy mu trochę czasu, a sam zrozumie, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu ;).

Offline marlenamakeup
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Listopada 2012, 19:31 »
Racja tylko że ja nie podpisałabym żadnej umowy z takim człowiekiem bo nigdy nie wiadomo za co jeszcze sobie dodatkowo zażyczy zapłacić . . . .  20% wzrostu ceny za półtora roku to jest masakra.  Wychodzi 288 zł od osoby bez wódki tortu i masy innych rzeczy.  Za wódkę korkowe, dodaktowo trzeba zapłacić kelnerowi żeby ją roznosił to torche przesada. . .

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Listopada 2012, 07:42 »
Moim zdaniem znajdziecie coś lepszego, z bardziej rozgarniętym właścicielem i w atrakcyjniejszej cenie.
Co do udźców to bardzo drogo policzył - ja na swoim weselu miałam około 100 osób i były z tego co pamiętam 2 udźce większe i zapłaciłam za nie na pewno nie 1000 zł tylko dużo dużo mniej...

Szukajcie dalej a na pewno znajdziecie coś bardziej wartego uwagi  :D

Offline Żaku
  • Książę
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Jeszcze nie wiem ale już po zaręczynach
« Odpowiedź #9 dnia: 1 Lutego 2013, 22:15 »
ale jaja - szczęście , że tu wszedłem.  Mieliśmy jechać tam.

Offline novatorka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2014
« Odpowiedź #10 dnia: 2 Lutego 2013, 14:58 »
Łooo . . . .  no to facet nieźle pojechał . . . . 
Też jestem na etapie poszukiwania sali , dobrze wiedzieć jakie miejsca omijać  :o

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #11 dnia: 4 Lutego 2013, 09:32 »
Dla Właściciela lokalu przypomnienie przysłowia - "chytry dwa razy traci". Jak tak dalej pójdzie, to może zamykać interes ;D

Offline aaishaa7
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2016
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Września 2016, 22:22 »
Jestem właśnie po zorganizowanym własnym weselu w sali Pod Jesionem. I wbrew wszystkiemu powyżej jestem zadowolona, a goście zachwyceni :) Dojazd do sali jest bezproblemowy, blisko centrum, a jednak na uboczu. Sala jest nowa - trzyletnia, więc jest piękna i nowoczesna i z dobrą klimatyzacją. Kontakt z właścicielem hmm, jest specyficzny to prawda, może ciut za bardzo się angażuje i hmm 'narzuca' pewne rzeczy, ale od tego każdy ma swój rozum :) Jak ktoś wie czego chce, to będzie tak jak zostało ustalone :) W ciężki sposób, ale daje naprawdę dużo dobrych rad :) Po to się ustala szczegóły, żeby ponegocjować itd. Ceny są cenami, jeżeli ktoś chce organizować imprezę za 150 zł za osobę w tych czasach, to niestety musi obniżyć bardzo loty. Jak ktoś woli zapłacić, ale wymagać to serdecznie polecam! Choć nie są to ceny z kosmosu, raczej przeciętne. Właściciel w trakcie wesela faktycznie krąży, żeby wszystkiego dopilnować, ale raczej to odbieraliśmy jako wsparcie :) Korzystaliśmy również z opcji dodatkowych jak Wiejski Stół i Pokaz Sztucznych Ogni - z czystym sumieniem również gorąco polecam!!;) Kolejna kwestia - Tort - fenomen. Niby prosta sprawa, biszkopt, śmietana i owoce a pierwszy raz zjedliśmy cały kawałek tortu na weselu, z resztą jak większość sali :) Jedzenie pyszne, doprawione, tradycyjne. Mogłabym wiele zalet jeszcze podać. Impreza trwała do 5.30, ostatni goście wychodzili przed 7.00 a zapłaciliśmy dodatkowo tylko za jedną godzinę - do 5.00. Tak odnośnie chytrości... :) Jeżeli ktoś jest innymi szczegółami zainteresowany to chętnie odpowiem. Pozdrawiam.