Autor Wątek: Relacja Doroty77 i Rafała  (Przeczytany 4080 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
Relacja Doroty77 i Rafała
« dnia: 16 Sierpnia 2006, 00:19 »
Witam was bardzo serdecznie już jako żona mojego Rafałka i to bardzo, bardzo szczęśliwa żona :jupi: . Bardzo dziękuję za życzenia ślubne :serce: . Przez całe trwanie ślubu czułam że jesteście z nami, a ja myślałam o was. Buziaczki dla was   :Wzruszony:  

Z piątku na sobotę położyłam się spać około 1 w nocy, a wstałam o 8.00. Zrobiłam sobie i moim przyszłym teściom kawkę :kawa:    
i spokojnie sobie ją piliśmy. Żadnego zdenerwowania, tak jakby nic nie miało się wydarzyć w tym dniu. Dzień zapowiadała się nie ciekawie bo padało przez całą noc i rano też nie przestawało. Samochód stroiłyśmy z moją świadkową w garażu, bo na dworze nie dało by się ustać, a pod parasolem nie wygodnie. Śniadania prawie nie zjadłam, bo nie wiem czy można nazwać malutką kromeczkę chlebka tylko posmarowaną masłem - śniadaniem. Poprostu nie miałam ochoty na jedzenie. Po dekoracji samochodu Renatka (moja światkowa) zaczęła mi robić fryzurkę, troszkę jej czasu zajęła, bo robiła mi loczki. Później makijaż i ubieranie sukni. Czułam się jakby mi robiła fryzurę i makijaż na dyskotekę, a nie na mój własny ślub. Wogóle nie myślałam o nim i nie byłam zdenerwowana, pełen luz. Aż sama się dziwiłam, że miałam taki spokój w sobie.

I tu niespodzianka około 14 wyszło słońce    :okularnik:   jakby ktoś zaczarował pogodę. Niczego więcej nie brakowało mi, jak słońca, chociaż z deszczową pogodą już się pogodziłam. I tak świeciło nam przez cały dzień i aż do rana nie padało, z czego bardzo się cieszylismy, bo w niedzielę już bez parasola się nie obyło. Około 15 czekał już na mnie mój Rafałek z bukietem  :bukiet:  , czekali również rodzice i goście. Jak schodziłam z góry widziałam jak każdy na mnie patrzy, a ja się do wszystkich uśmiechałam  :lol:  . Błogosławieństwo obyło się bez łez. Orkiestra  :koncert:   przygrywała śliczną melodię. Gdy wychodziliśmy z domu do samochodu orkiestra tak głośno zagrała, że cała miejscowość słyszała.

W kościele cały czas się uśmiałam, to u mnie bardzo dziwnie, ale jak mówią każdy inaczej reaguje, ja reagowałam uśmiechem. Ślub był cudowny, ach powtórzyłabym go jeszcze raz ale tylko z moim Rafałkiem. Ksiądz przywitał nas w wejściu, mój bratanek niósł poduszeczkę z obrączkami, a dziewczynki niosły mi tren. Tylko nasza córeczka Roksanka uciekła do dziadków i nie chciała nieść trenu, ale się nie dziwie bo ma dopiero 2,5 roku. Wcześniej już oszczegliśmy księdza, że nasza Roksanka może przyjść do nas w trakcie trwania ślubu, ale ona była bardzo grzeczna i w połowie mszy zasnęła. Po mszy ksiądz podszedł do nas z życzeniami i powiedział do mnie żebym tak uśmiechała się przez całe życie jak w trakcie ślubu.

Co do wesela to w dalszej relacji, ale powiem tyle że było świetnie, a do tańca same nogi się rwały.   :Wzruszony:

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Sierpnia 2006, 01:22 »
Dorotko...Zdjątka!!! Please :mrgreen:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpnia 2006, 08:58 »
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DOROTKO!  :serce:
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Sierpnia 2006, 09:04 »
super...

szkoda roksanki. stresa bidulka miała ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Sierpnia 2006, 09:20 »
Czekamy Dorotko na ciąg dalszy i fotki oczywiście będą baaardzo mile widziane  :D

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Sierpnia 2006, 10:32 »
Dorotko, piękna relacja. Szkoda mi tylko Twojej córeczki, że tak się biedna zestresowała. A zdjęcia będą?
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Sierpnia 2006, 11:34 »
Dorotko, ciekawa jestem relacji i foteczek :)

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Sierpnia 2006, 11:44 »
Dziękuję wam dziewczyny. Roksanka rzeczywiscie była bardzo zestresowana bo jeszcze tylu gosci nie widzała na raz. Ale ona jest towarzyska dziwczynką i z każdym sie bawiła. Wyczekała tylko do połowy oczepin i poszła spać. Już była bardzo zmęczona i tak podziwiam że tak długo wytrzymała.

A oto obiecane fotki. Narazie kilka

Z ubierania sukni:

Przed błogosławieństwem:

I błogosławieństwo:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Sierpnia 2006, 16:29 »
wspaniałą sukienke miała wasza córunia slicznie wyglądła
a dla was gratulacje  a ta piękna pogoda to jak na zamówienie

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Oleńka81

• entuzjasta
  • I Would Do Anything, For You Anything..
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Sierpnia 2006, 16:33 »
Slicznie wygladalas. Twoja coreczka slodko wygladala w rozowiutkiej sukienusi..
Gratuluje!! Szczescia i milosci zycze.

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Sierpnia 2006, 16:56 »
Jeszcze troche i wszystkie bedziemy mezatkami :D Kto tu zostanie ?

Wszystkiego co najlepsze. W suki pieknie wygladalas, jakby stworozna dla Ciebie :D
Agata

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Sierpnia 2006, 21:04 »
Cytat: "jagodka24"
wspaniałą sukienke miała wasza córunia slicznie wyglądła
a dla was gratulacje a ta piękna pogoda to jak na zamówienie

Cytat: "Oleńka81"
Slicznie wygladalas. Twoja coreczka slodko wygladala w rozowiutkiej sukienusi..
Gratuluje!! Szczescia i milosci zycze.

Cytat: "narwanka"
Wszystkiego co najlepsze. W suki pieknie wygladalas, jakby stworozna dla Ciebie

Dziękuję wam dziewczyny.

Moją suknię podziwiali wszyscy goście, bardzo im sie podobała, a ja czułam się w niej cudownie. Była bardzo wygodna i oczywiście byłam w niej do końca wesela. Może teraz nie wyglada najlepiej, bo jest strasznie umorusana na dole, ale nigdy bym nie chciała mieć innej sukni. Oczywiście nie obyło sie bez igły i nitki, bo nadepnęli mi na tren i urwał się sznureczek podwiązujący go, ale moja światkowa była nie zastąpiona i zaraz doszyła sznureczek.

Pogoda naprawde nas zaskoczyła. My już naprawde byliśmy przygotowani na deszcz i nawet parasole już czekały. Najbardziej się bałam że może być zimno, a ja miałam odkryte ramiona i nasza Roksanka miała też sukienusię na ramiączkach. Na szczęście wszystko potoczyło się po naszej myśli.

Sukienusia naszej Roksanki jest wspaniała i podzielam wasze zdanie że wyglądała ślicznie. Roksanka miała sukienusię szytą na zamówienie w Hiszpanii. Dobrze że ma tam koleżankę w jej wieku i one są takiego samego wzrosu i z tamtej dziewczynki była brana miara na sukinusie.

Chciałam wam wkleic fotki, ale coś dziś szwankuje ImageShack. Jutro spróbuję, może już będzie lepiej chodził.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Sierpnia 2006, 23:30 »
Dorotko - bardzo ładnie wyglądałaś a Roksanka to normalnie mała królewna  :D
Cieszę się, że jesteś szczęśliwa! Dużo miłości Wam życzę  :serce:

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Sierpnia 2006, 09:33 »
Gratuluję i życzę duuuużo szczęścia i miłości  :D

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Sierpnia 2006, 10:37 »
Dorotko ślicznie wyglądaliście :) Cieszę się, że się wszystko udało i nawet pogoda dopisała :D

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Sierpnia 2006, 19:54 »
Dziękuję wam jeszcze raz.

Teraz kilka zdjęc z kościółka ale dalsza relacja będzie dopiero jak wrócimy z podróży poślubnej czyli dopiero w październiku. Będzie oczywiście relacja z podróży poślubnej i fotki. A oto obiecane dalsze zdjęcia:

Przed kościółkiem

Czekamy na księdza

Idziemy już za księdzem, a przed nami idzie mój bratanek z obrączkami na poduszeczce i dziewczynki niosły mi tren a na końcu nasi światkowie

Przed ołtarzem

Tu już nasze ślubowanie

Przyjmuję obrączkę od mojego męża

Mój mąż przyjmuje obrączkę ode mnie

Teraz idę się pakować do wyjazdu, a jak wrócimy to postaram sie wszystko opisać i zdać relację z wesela i powklejam następne zdjęcia.

Jak tylko znajdę czas przed wyjazde to jeszcze wejde na forum. Do następnego pisania.

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Sierpnia 2006, 08:19 »
:) dzieki za te fotki! Będzie mi ciebie brakowało na forum. Dobrze macie, że możecie jechac na tak długo. Dostaliście aż tyle urlopu, czy pożegnaliście się z pracą?

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Sierpnia 2006, 17:17 »
Dorotko ślicznie wyglądałaś dopiero dziś dotarłam do twojej relacji.Wczoraj wróciłam z Polski.Wasza córeczka jest słodka :P .U nas była taka sama pogoda do 14 padało,a na ślub i wesele był śliczne słonko i niebyło zimno.Zdam ci relację z tego wesela jak wrócisz tylko mi przypomnij no i prześlę ci fotki.Życzę wam miłego wypoczynku oraz wspaniałej zabawy.A po powrocie czekamy na relacje i więcej fotek :P

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Sierpnia 2006, 09:29 »
Cytat: "groszek"
dzieki za te fotki! Będzie mi ciebie brakowało na forum. Dobrze macie, że możecie jechac na tak długo. Dostaliście aż tyle urlopu, czy pożegnaliście się z pracą?

Fotek będzie więcej jak wrócimy. Groszku ja jestem teraz w domku i nie pracuje, a Rafał przed weselem nie brał urlopu żeby cały wykozystać w podróży. Kończy mu się urlop 1.10, więc wykorzystamy ten czas jak można najlepiej.

Cytat: "anetka161"
Dorotko ślicznie wyglądałaś dopiero dziś dotarłam do twojej relacji.Wczoraj wróciłam z Polski.Wasza córeczka jest słodka Razz .U nas była taka sama pogoda do 14 padało,a na ślub i wesele był śliczne słonko i niebyło zimno.Zdam ci relację z tego wesela jak wrócisz tylko mi przypomnij no i prześlę ci fotki.Życzę wam miłego wypoczynku oraz wspaniałej zabawy.A po powrocie czekamy na relacje i więcej fotek

Witaj Anetko. Roksanka w sukienusi wyglądała jak laleczka. Oczywiście, że przypomnę o relacji i fotkach.

Lecimy do Puerto de la Cruz. Myślę że się jakoś tam dogadamy, bo z hiszpańskim u nas nie najlepiej. Słyszałam, że jest tam dużo polaków więc liczymy, że kogoś tam poznamy i razem będzie raźniej. Przed Teneryfą czeka nas jazda samochodem do Hiszpanii, ale byliśmy tam już tyle razy, że podróż już nas nie przeraża. Zresztą 3/4 naszego wspólnego bycia razem spędziliśmy w samochodzie. Uwielbiamy podróże. Zawsze jedziemy samochodem, bo jesteśmy wtedy niezależni i nie musimy prosić kogoś aby nam pożyczył auto. Planyjemy wypożyczyć na Teneryfie samochód, ale jak to będzie okaże się na miejscu. Jak wrócimy do kraju, to opiszę jak tam było. Szczerze troszkę obawiam się lotu ale wszystko trzeba przeżyć, nawet lot samolotem. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK.

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Sierpnia 2006, 10:15 »
Dorotko napewno wszystko będzie ok (musi).Lotem niema się co przejmować ja uwielbiam latać.Szczególnie start jest fajny.Zobaczysz latanie jest super.A to twój pierwszy lot?Zyczę wam wspaniałych wrażeń i szczęśliwej podróży  :P

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Sierpnia 2006, 12:42 »
Anetko, tak to nasz pierwszy lot samolotem i napewno Nam sie spodoba.

Offline bozena

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Sierpnia 2006, 19:12 »
A my dopiero teraz trafiliśmy na twój temat  :oops: Tak byliśmy zaaferowani naszym ślubem  :oops:  

Córeczka naprawdę śliczna i wyglądała jak aniołek w tej sukieneczce :) Wy również wyglądaliście niecodziennie :)

A jeśli chodzi o pogodę, to przed naszym ślubem też padało  a potem wyszło cudne słońce, więc wszyscy się śmial, że to moja mama wymodliła tą pogodę. I w ten weekend co wy braliście ślub, to też się śmialiśmy, że pewnie kolejna czyjaś mama wymodliła słońce na ślub swojej córki  :D

A tak z ciekawości, to gdzie braliście ślub i gdzie było wesele  :?:

No i oczywiście wszystkiego najlepszego :) Oby po ślubie było Wam lepiej niż przed  :mrgreen:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Sierpnia 2006, 09:26 »
Dorotko- szczęśliwej podróży!! Wypoczniecie chyba za wszystkie czasy!

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Sierpnia 2006, 13:21 »
Dorotko - buziaczki i wszystkiego najlepszegooooooooooooooo!!! wygladaliście prześlicznie !! gratuluje raz jeszce :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Sierpnia 2006, 17:06 »
Dortka!!bawcie się dobrze w [podrózy poslubnej!!ale macie fajnie!!!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Sierpnia 2006, 16:23 »
Dorotko slicznie wygladaliście.  :serce:

Życzę pełnej wrażeń podróży poślubnej.  :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Sierpnia 2006, 18:34 »
Dorotko dopiero teraz dotarłam do Waszej relacji..

Życzę samych słonecznych dni i dużo :serce:  :serce:  :serce:

Teświeczki w kościele- superos :P:P:P

Zaje...fajnej podróży  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Pozdrawiam
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #27 dnia: 6 Września 2006, 14:25 »
Dorotko prześlicznie wyglądałaś, wszystko udane i widać, ze było superos. Cieszę się i gratuluję. Pozdrawiam cieplutko :wink:

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #28 dnia: 14 Września 2006, 14:28 »
Dorotko-moje najszczersze gratulacje! i czekam na wiecej zdjec zarowno slubno weselnych jak i tych z podrozy :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #29 dnia: 4 Października 2006, 21:55 »
Dorotko: gratulacje i samych słonecznych dni w Waszym życiu. Córeczka śliczna a w tej sukienecze to już w ogóle mała księżniczka :D