Autor Wątek: Taniec  (Przeczytany 7183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Taniec
« dnia: 6 Stycznia 2005, 02:32 »
Kolejna rzecz w której służę pomocą: nauka tańca. Ja dzisiaj zapisałem się na coś takiego bo zawsze chciałem dobrze prezentować sie na parkiecie, ale myślę że są pary, które chciałyby przeszkolić się chociaż w walcu angielskim (wystarczą pewnie dwie lekcje żeby hulać na pierwszym tańcu przed kamerą). Jak ktoś zainteresowany to tradycyjnie na priv  :)
No chyba że są chętni na ogólne podstawy, walc, cha-cha-cha, tango, rock'n'roll, Samba, Rumba, Mambo i coś tam jeszcze, to zaczynamy we wtorek o 19:30 (do 21:00). Cztery lekcje, czyli cztery tygodnie. Potem można dalej się szkolić. Ja dzisiaj byłem na próbnej (45 minutowej) lekcji i spodobało mi się, a co sie dopiero będzie działo po kilku lekcjach :brawo:  :cancan:  :brawo:
Tak więc Szanowne Panie, Szanowni Panowie, jeśli ktoś chce fruwać z partnerem po parkiecie to zapraszam, myślę że będzie pozytywnie.
PS: sama impreza niedroga jest więc jakby co to wielkiej straty nie będzie  :wink:

Offline deexi

• nowicjusz
  • *
Taniec
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Stycznia 2005, 10:46 »
davyjohn - to genialny pomysl i mysle że koniecznosc ! Mam pytanie gdzie to sie uczysz tańca... gdzie takich lekcji można skosztować. a co ważniejsze- to jak zaciągnąć na cos takiego swojego przyszlego mężą? To chyba jest dopiero wyzwanie hihihih.
Bardzo proszę o kilka wskazówek gdzie dzwonić w sprawie lekcji tańca!
deexi

Offline Aśka

• forumowicz
Taniec
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Stycznia 2005, 13:27 »
Ja też bym chciała uzyskać kilka podpowiedzi m.in. gdzie uczysz się tańczyć, ile taka przyjemność kosztuje i poprosic o namiary. Z góry wielkie dzieki:)
Moja sukienka do sprzedania... [url = http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=17518#17518 [/url]

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Taniec
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Stycznia 2005, 20:08 »
No szkoda że czas reakcji taki długi bo już zaczęliśmy, ale nic straconego, dopiero jedna lekcja poszła. Chodzę na lekcje do XXX...
Spotkania co wtorek od 19:3o do 21:oo, koszt za cztery lekcje to 65,-/osobę. Po trzech miesiącach kończysz I stopień i jak masz ochotę kontynuujesz. Nie wiem jak zachęcić partnera bo ja sam z siebie polazłem żeby sprawić niespodziankę mojej dziewczynie. Ostatnio gadałem z qmplem i on też jest zapalony do pomysłu ale nie wie jak zagadac swoją ukochaną... więc jak widzisz to jest w dwie strony...
Słuchaj zawsze możesz wejść w strefę zazdrości i powiedzieć ze idziesz na tańce i jestes ciekawa jakiego partnera będziesz miała... powinno zadziałać. A tak poza tym to przyprowadź siłą na pierwszą lekcję i powiedz że jak mu się nie spodoba to więcej nie musi przychodzić...
jak coś to zapraszam na priva bo nie chcę podawać tutaj nazw firm nie będących w bazie...
pozdrfk
Dawid

Offline deexi

• nowicjusz
  • *
Taniec
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Stycznia 2005, 09:22 »
Dawid - oby wiecej takich pomysłowych i niebojacych sie tańca panów jak TY. Moj facecik na słowa o walcu Wiedeńskim zrobił wielkie oczy ale w końcu stwierdził - "Zrobie to tylko dla Ciebie. Mam nadzieje że to nie trwa pół roku! " Ucieszył sie jka mu powiedziłąm zę mozan nauczyc sie w ciagu 3-4 spotkań.
10 punktów dla Ciebie
deexi

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Taniec
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Stycznia 2005, 09:45 »
Odnośnie oferty ze Stargardu
Pan, który jest instruktorem ma problemy ze słuchem a na dodatek nie należy do najtańszych - nie polecam  :?

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Taniec
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Stycznia 2005, 11:00 »
deexi: powiedz mu że po tych kilku zajęciach sam Cię będzie wyciągał na kolejne :)
A dzisiaj na 19:30 idę się dalej szkolić :)

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
Taniec
« Odpowiedź #8 dnia: 1 Marca 2005, 15:28 »
My wlasnie tez wybieramy sie na kurs tanca...w przyszlym tygodniu tj. 8 marca jest spotkanie na ktorym mozna sie wiecej dowiedziec i zapisac na trzymiesieczny kurs (cena za miesiac od pary to 100 zl - takie info jest na stronie tej szkoly)
Nazwe i adres moge podac na priva  :)

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Taniec
« Odpowiedź #9 dnia: 1 Marca 2005, 18:24 »
Ha, walc angielski okazuje się łatwizną w porównaniu do wiedeńskiego... ale masakra, hehe  :lol:

Offline daga.l

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 20 Czerwiec 2009
Odp: Taniec
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Kwietnia 2009, 13:45 »
Dziewczyne a myslicie ze da sie nauczyc tanczyc w tydzien ? :/

Moze macie namiary najaks szkole w Szczecinie ktora organizuje przyspieszony kurs???

Szukalam tutaj na miejscu ale za jedna godzine chca 80 euro :o to juz wole sie pokiwac w kolko :tupot:

Offline kasia_b1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.05.2012
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Lutego 2012, 00:26 »
Odnawiam temat :)

Czy macie namiary na szkołę tańca, gdzie będzie możliwe nauczenie podstawowych kroków np. walca angielskiego na 1-2 zajęciach? :)

Offline Weronika1a
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.05.12
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Czerwca 2012, 20:57 »
My uczyliśmy się w Estilo Dance Studio .  Mieliśmy 5 lekcji, ale chcieliśmy coś extra:) Kroki podstawowe zrobiliśmy juz na pierwszej lekcji, a mistrzami to my nie jesteśmy więc na pewno dacie radę:)

Offline kasia_b1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.05.2012
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Czerwca 2012, 22:28 »
Dziękuję za info, ale my już po ;-)  Chodziliśmy do "GRYFA", mieliśmy 5 lekcji i wszystko się udało wyśmienicie :-)

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Lipca 2012, 16:33 »
Również polecam szkołę tańca GRYF i panią Kasię :)

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 sierpień 2012
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Lipca 2012, 13:39 »
My z narzeczonym nie cierpimy tańczyć, nie umiemy i jesteśmy zdania że jeśli ktoś wcale nie potrafi tańczyć to taki kurs tańca nic mu nie da, bo potem wygląda to sztucznie, sztywno i nieprofesjonalnie.
Dlatego też zdecydowaliśmy się na wykorzystanie naszych zdolności aktorskich, a nie tanecznych, i zrobimy coś w tym stylu:

Offline Katjuszka

• nowicjusz
  • *
  • ...who knew these dreams would come true...
  • data ślubu: 15 września 2012
« Odpowiedź #16 dnia: 3 Września 2012, 15:32 »
Jeśli ktoś nie potrafi zatańczyć, to nie ma również zdolności aktorskich.
Ten popularny taniec młodzi tańczą do znudzenia, kopiują to na potęgę ;D

Offline wpaula
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1.06.2013
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Stycznia 2013, 19:03 »
dziewczyny jak najlepiej  ubrac sie na zajecia taneczne:)?

Offline boomba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Stycznia 2013, 09:19 »
Wiecie, a mi marzy się tango, ale to chyba wymaga więcej treningów :) Poza tym mój luby jest zdecydowanie przeciwny, twierdzi, że nie ma co pajaca z siebie robić, tym bardziej, że jak do tej pory żadne z nasz nie ma pojęcia o tangu. Zapewne więc skończy się na walcu:)

Offline wpaula
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1.06.2013
« Odpowiedź #19 dnia: 6 Czerwca 2013, 18:47 »
Polecam studio tanca Gryf i Pania Kasie :) super cierpliwa swietny uklad wszystko nam sie udalo ejstesmy zadowoleni:)