Autor Wątek: Jakie wina polecacie  (Przeczytany 77553 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Jakie wina polecacie
« Odpowiedź #120 dnia: 11 Marca 2009, 15:10 »
wydaje mi się ska,że wszystko zależy od rodzinki;-)))musisz pomyśleć,czy Twoi goście na imprezkach rodzinnych sięgają raczej po mały kieliszek,po większy czy raczej po kufel;-)))jesli chodzi o moja rodzinkę,to na ślubie brata ludzi tylko wąchali winka zatem zdecydowałam się na niewielka ich ilość,za to rodzinka A. to piwosze,dlatego piwka będzie więcej,zresztą będzie cieplucho(mam nadzieję) to piwko się na pewno przyda!!!myślę,że jak będziesz miała wódeczkę to 10 buteleczek na 30 osób w zupełności wystarczy.

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #121 dnia: 11 Marca 2009, 15:49 »
Dziękuję Darudo za upewnienie mnie, bo jak tu czytam o ilości to się zastanawiać zaczęłam czy starczy, winko rodzinka lubi, szczególnie damska część, ale piwo u mie by nie przeszło. Może inna pora roku? Ja też mam nadzieję, że przed maturami będzie ciepło, czasami jest...

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #122 dnia: 11 Marca 2009, 16:00 »
u mnie było ciepełko tzn umiarkowanie,pamiętam jak szłam w marynareczce samej,a potem nawet na bluzeczkę sie rozebrałam;-))ale kiedy to było.....
tak jak napisałaś na winko są chętne raczej babki,faceci chwytają za coś innego;-)można więc sądzić,że na 30 gości będzie ok 15 Pań,a nie sądzę że któraś wypije całe winko;-)))zresztą nie każda też będzie je piła,winko jest ciężkie,także te 10 butelek spoczko;-)

Offline MiaLou_eu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: brak
« Odpowiedź #123 dnia: 26 Czerwca 2012, 16:02 »
ja polecam winko carlo rossi w każdej odsłonie.  Jest naprawdę bardzo dobre i pasuję do wielu rzeczy.  Piłam je na weselu u siostry, a później podałam je też na swoim weselu.  Gościom smakowało:)

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
« Odpowiedź #124 dnia: 2 Sierpnia 2012, 21:41 »
carlo rzeczywiście jest OK, wszyscy je znają bo to chyba jedyne reklamowane wino :)

u mnie na weselu było kilka osób pijących wina  :P kupiliśmy 3 kolory francuskiego półsłodkiego wina Beauvillon (różowe 6szt, białe 12szt, czerwone 6szt, wódka 108szt --> wszystkiego po trochu zostało) - jest tańsze od carlo, dobre a w dodatku w 1-litrowych butelkach, a w macro zdażają się wielopaki. W razie czego mają też wersje nieco droższe kalifornijskie w 0.7l też dobre.

tak wyglądają: