Autor Wątek: Ave Maria, Golebie i wieczor panienski prosze o rady :(  (Przeczytany 3289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adasw
  • nowicjusz
  • *
Ave Maria, Golebie i wieczor panienski prosze o rady :(
« dnia: 8 Sierpnia 2006, 17:07 »
Zostałam swiadkowa  :mrgreen:  slub jest za 2 tygodnie ..a ja jestem w kropce. Za maz wychodzi moja najukochansza przyjaciolka i chciałabym zeby zapamietała ten dzien do konca zycia.
Prosze Was o pomoc  :mrgreen:  :oops:
 - czy w Warszawie sa jacys hodowcy golebi, ktorzy moga wynajac ptaszki do puszczenia po slubie przed kosciolem (we Wroclawiu sa.ale to za daleko :(
- czy znacie kogos kto moglby (sprawdzona osoba) zaspiewac cos pieknego i wzruszajcego na slubie ..np Ave Maria ..ogloszen jest wiele , a na przesluchania nie ma juz czasu  :wink:
- i coz ma zrobic biedna swiadkowa, ktora chce zrobic wieczor panienski..ale po wakacjach skonczyly sie fundusze .. a powinno byc ciekawie .. poprostu super !!
no zalamana jestem ... pomozcie dziewcznyny   :cry:

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Sierpnia 2006, 18:43 »
Gołębie.... może je zapamietac do końca zycia, fakt,  gdy "narobią" po wypuszczeniu na suknię lub garnitur męża.
Swoją drogą to chyba dość późno się obudziłaś :)

Offline Agaś
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 9 Sierpnia 2006, 10:34 »
Ja na swój wieczór panieński oprócz prezentów dostałam tort w kształcie majteczek. Koleżanka sama zrobiła i był pyszny. Kupiła gotowe podkłady do tortów, przełożyła masą ,oblła galaretką i ozdobiła kwiatkiem. I oczywiście wycięła ciasto w kształ majteczek :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Sierpnia 2006, 12:17 »
a czy masz obowiązek sponsorowania całej imprezy?ja bylam na 2 wieczorach panieńskich i zawsze to były imprezy składkowe - zrób listę potencjalnych gości i popytaj ile mogą się dorzucić do imprezy - nam zwykle straczało na male jedzenie w lokalu, pana  :wink:  i po pifku dla każdej. młoda zwykle też sypneła jakąś grubszą kaską.

co do gołębi to zgdzam sie Pioterasem

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Sierpnia 2006, 22:34 »
W moim watku odliczeniowym (na dole jest link) masz relację z mojego wieczoru panieńskiego- był rewelacyjny a i finansowo chyba nie bardzo drogi (jedzonko dziewuszki same zrobiły- sałateczki, kanapeczki, ciasto itp) a reszta była po prostu swietnie wymyślona :)

Offline adasw
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Sierpnia 2006, 21:25 »
Dziekuje serdecznie za podpowiedzi i pomoc, jestescie kochane  :oops:  :serce: a co do golebi to myslałam,ze bedzie romantycznie jak sobie wypuszcza pare golebi po wyjsciu z kosciola ..ale chyba faktycznie troszke za pozno sie obudzilam  :oops: za duzo pracy i wakacje .. mysle za na wieczor panienski zrobimy impreke w domu, troche balonów i jakies trunki i dobre jedzonko i powinno byc super, a potem pojedziemy gdzies "w miasto" - najwazniejsze z kim, a niewazne gdzie ;) a szczerze Wam powiem, ze dla swiadkowej to straszny stres  :wink: ... cale wesele i najwazniejszy dzien w zyciu najukochanszej przyjaciolki .. matko  :oops:
.. obiecałam ,ze zajme sie makijazem ..i wyglada na to, ze makeupistka mi sie wymiksowała.. ale bede szukac :) dziekujeee i sciskam mocno
przerazona swiadkowa  :shock:

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Sierpnia 2006, 10:00 »
Cytat: "adasw"
przerazona swiadkowa

nie badx przerażona, bycie świadkiem to naprawde miłe przezycie (sama miałam przyjemnośc byc 3 razy) i naprawde nbie musisz się tak starać dla swojej przyjaciólki napewno najwazniejsze jest to żebys była u niej swiadkiem a nie robiła jej niesamowite prezenty. Głowa do góry, niezaleznie co zorganizujesz to Jej napewno sie to spodoba
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....