Autor Wątek: wyszłam za mąż.. już nie wracam ;) -nasz MAGICZNY dzień  (Przeczytany 5271 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
nadejszła wielkopomna chwila ;)

relację czas zacząć!

nie mogę obiecać że opiszę wszystko w dwa dni.. ale będę się starała zmobilizować skrobnąć co nieco wieczorami :)

zapraszam do czytania

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
Odp: wyszłam za mąż.. już nie wracam ;) -nasz MAGICZNY dzień
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Maja 2012, 08:58 »
jestem pierwsza :) i z chęcią będę podczytywać i również zapraszam do siebie na relacje :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Maja 2012, 14:58 »
juuuuuhuuu ;D
Na dzien dobry raz jeszcze gratulacje i śle najlepsze życzenia dla Młodych Małżonków ;D

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Maja 2012, 18:31 »
trzecia :hello: wszystkiego naj naj na nowej drodze życia :skacza:

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Maja 2012, 07:35 »
Bede z checia podczytywać :]

Offline banny

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2008 i sierpień 2015
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Maja 2012, 12:56 »
wszystkiego najlepszego!!!!
jesli mozna to rowniez dolacze ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Maja 2012, 09:30 »
Ja też jestem :skacza:

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Maja 2012, 20:55 »
niecierpliwa - juz sobie odszukalam i bede sledzic :)

dziekuje za zyczonka :) juz dwa tygodnie minely od slubu.. az mi w to trudno uwierzyc ..
nie wiem od czego zaczac..
moze tak pobieznie sprobuje opisac ostatnie dni przed.. bo tez sie troche dzialo.. a nie pamietam co pisalam w odliczaniu:)
zaczne od tego, ze w piatek tydzien przed slubem przylecielismy do Szczecina.. w ten sam dzien bylismy umowieni na sali i u kwiaciarek. Spotkalismy sie z kierownikiem restauracji zeby wstepnie obgadac dekoracje i menu.. i przy okazji wzielam z recepcji liste pokoi zeby uzupelnic konkretne nazwiska, kto do kiedy zostaje  itp

A u kwiaciarek, pokazalam fotke:

i ustalilismy ze w takiej kolorystyce beda kwiaty na sale i do kosciola.. niebiesko-rozowo-biale. Radosnie :)

w sobote mialam przymiarke sukni :) zawsze mi sie mordka uśmiecha na jej widok :D .. no i mialam tez probny makijaz.. po raz drugi.. zdecydowanie lepszy (bo pierwszy mi sie wydawal ciut za gruby) :D no i mial sie okazje sprawdzic na panienskim :D :D :D

A propo panienskiego - dziewczyny zgotowaly mi moc niespodzianek :) bylo suuuper. Byly kwiatki swiezo zerwane, przywiezione prosto z Holandii :)

byly konkursy.. z fantami, karniakami  i super nagrodami

no i byl przepyyyszny tort  :D

.. a potem balety w lulu :) i na koniec .. spotkanie z chlopakami pod domem ;)

nastepnego dnia moja friendówka zrobila mi probna fryzurke.. a w kolejnych dniach dopracowywalismy kwestie menu, dekoracji usadzenia gosci.. bo z tym tez byly roszady (ospa wietrzna i inne historie) spotkalismy sie z zespolem, przygotowalismy wódeczke i cukierki na bramy :)  (20 paczuszek z cuksami przewiązanych niebieskimi kokardkami :) ).. odbieralismy gosci, jezdzilismy po garnitur dla swiadka itp..
A w piatek pojechalismy na spowiedz, dekorowalismy salę i kościół.. wieczorem znow goscie .. i do 1 w nocy malowalam paznokietki sobie i tesciowej.

a potem  ::)  juz byla sobota :serce:

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Maja 2012, 09:01 »
witaj Lusi! ja rowniez dolacze do relacyjki :)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Maja 2012, 11:32 »
I ja dołączę jeśli pozwolisz  ;D ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Maja 2012, 16:40 »
Hej!
Czy można dołączyć do relacyjki? :D

Spóźnione ,ale szczere życzenia...wszystkiego dobrego na Nowej  Drodze Życia :)

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Maja 2012, 18:58 »
bardzo sie ciesze ze Was tu wszystkie widze :) - zapraszam i witam :D

przechodze do soboty.. no wiec.. akcja dziala sie w domu rodzicow mojego meza :) wstalam ok 9.30 .. umowilam sie ze moja swiadkowa wraz z kolezanka fryzjerka (i ich panowie) przyjada do nas na 11 zeby mnie uczesac a na 12 miala przyjechac p.Joasia zeby nas wymalowac..
oczywiscie byl poslizg bo pozamykali Gdanska czy jakies tam inne ulice.. byly korki ..i ekipa przybyla ok 12.
w miedzyczasie pan mlody skoczyl na miasto dokonczyc ustawiac winietki na stolach (i raffaello przy kazdej ;) ) napelnic helem balonowa pare młodą.. no i kupic kosze na prezent dla rodzicow :) i zawiezc wszystko na sale..
przyjechala ekipa, chlopaki poszli sie przejsc a my sie zajelysmy czesaniem.. a potem po kolei bylysmy malowane :) w miedzyczasie byl tez czas na kawke i ciacho, plotki i smiechy..
ok 15 zaczelysmy dzwonic do chlopakow.. gdzie oni sa :D  
;D a oni sie opalali nad rzeka :D (pogoda byla jak marzenia :) to im sie troche nie dziwie ;) ) moj R. tez sie gdzies zgubil na miescie ::) .. ale zdązyl wrocic przed 16. Przed 16 przyjechal tez kamerzysta i fotograf..  i trzeba bylo sie ubrac w sukienke :)

nie mam jeszcze wszsytkich zdjec..  a chcialam Wam pokazac sukienke w calej okazalosci.. wrzuce cos z przymiarki wziamian :)

na 16.30 bylo zaplanowane błogosławieństwo.. smiesznie bylo ..taka troche improwizacja ;) ale tez sie ze wzruszenia lezka w oku chyba kazdemu zakrecila..
o pokaze Wam moj bukiet - byl bardziej z elementami fioletu niz niebieskiego.. zle napisalam wczoraj.. ;) moze pozniej wyszukam lepsze foto.. ale teraz wrzucilam takie:

byl zrobiony w wiekszosci z frezji, ktore w trakcie mszy pieknie pachnialy w calym kosciolku :) (pozniej zreszta tez)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Maja 2012, 19:36 »
To ja też dołączę :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Maja 2012, 22:06 »
slicznie wygladalas kochana!
a jaka cudna figurka, tylko pozazdroscic!!!!!! ;D
bukiecik sliczny
co do korkow akurat w takich stalam 2 tygodnie pod rzad wiec wiem o czym mowisz ;D

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Maja 2012, 22:33 »
Jeeeej...jak Ty ślicznie wyglądałaś! :D

Zazdroszczę tego ,że jesteś świeżo upieczoną żonką :)
Te świeże wspomnienia...achhh ... :)

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Maja 2012, 23:17 »
sliczna ta sukienka gora bardzo mi sie podoba. a tez zazdroszcze takiej figury :)

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Maja 2012, 00:47 »
ojej  :oops:   dziekuje za mile slowa :Wzruszony: kochane jestescie

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Maja 2012, 12:05 »
chętnie dołączam i ja  :D i oczywiście gratuluję i cieszę się Twoim szczęściem lusi  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25-08-2012
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Maja 2012, 16:09 »
jestem i jak :D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Maja 2012, 17:42 »
Jestem i ja  ;D

Piękną miałaś suknię-taka skromna,ale ma coś w sobie  ;D Ty oczywiście pięknie wyglądałaś  ;D
I bukiet również sliczny  :)

A powiedz-dlaczego tak u rodziców PMa się ubieraliście?

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Maja 2012, 23:58 »
bo ja spoza szczecina jestem ;) ode mnie by bylo za daleko :D

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Maja 2012, 01:25 »
chcialam Wam pare fotek z przygotowan wrzucic bo dostalam od mojej swaidkowej :) ale musze je popomniejszac i mi sie komp buntuje ;/.. sprobuje za chwile..
ok.. mam..
fryzurka:

Uploaded with ImageShack.us
makijaz:

ubieranie:

na czym skonczylam?
blogoslawienstwo.. ok.. no to potem pojechalismy do kosciola oczywiscie.. na szczescie to praktycznie tuz obok i bylismy na czas (mimo poslizgu) ;)
strasznie niewygodnie sie jechalo w samochodzie w gorsecie ;/ kola jak kola jakos sie ulozyly ale czulam sie jak w gipsie :P
przed kosciolem bylo fajne 'wow' bo nas wszyscy zobaczyli i sie zachwycali jacy jestesmy cudni :D :D milutko  ;D
ksiadz nas poinstruowal co i jak... poprzesadzal rodzicow do pierwszej lawki... gaduly osobno :D itp i czekalismy chwile na spoznialskich ;P
Moj tato mnie poprowadzil do oltarza :) stresowal sie bidulek.. :)
przysiega.. :)
magiczny moment.. R powiedzial ja z takim wyczuciem i powaga.. patrzac mi gleboko w oczy.. ze patrzylam w niego jak w obrazek ..a przy wymianie obraczek zaczely mi sie trzasc rece :) (predko sie zestresowalam co?)

a tu juz jako maz i zona :) :

i to tyle na dzis bo mnie maz goni ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Maja 2012, 14:19 »
Piękna fryzura-taka katalogowa  ;) :) No i w ogóle pięknie się prezentowaliście  ;D
Fajne uczucie jak tam wszyscy się zachwycają nie?  ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Maja 2012, 16:35 »
tez chcialam napisac ze fajna fryzurka ;D
mimo tego ze ja bym chciala koka jakiegos luznego to twoj mi sie bardzo podoba!
stresu u ciebie na fotkach nie widac!
a wygladaliscie razem ekstra

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 1 Czerwca 2012, 00:16 »
ogolnie przepraszam ..ze taka dluga przerwa w pisaniu.. ale po prostu czas przyspieszyl o 600% po slubie.. nie wiem kiedy co i jak :D

sprobuje troszke popisac a potem jak sie ogarne to dodam fotki (bo to dluzej schodzi :P ) i ew. pouzupelniam szczegoly.

Zaczne od tego ze wychodzac z kosciola swiadkowa mi mowi ze tam czeka na nas pierwsza niespodzianka.. i fakt.. czekala.. albo czekały - gołebie ktore mielismy wypuscic..
tu jest moment zeby wspomniec ze fanka ptakow nigdy nie bylam i nie bede ;/ no chyba ze papuzki ale tez na odleglosc.. jakos nie kojarza mi sie higienicznie (dluga historia :P )
oczywiscie skoro wszyscy sie patrzyli i nie wypadalo robic scen ;D no to byle jak i byle szybko wypuscilam tego golebia.. no i oczywiscie wlecial prawie do kosciola i wszyscy mieli polewke ;)
pozniej czekaly nas zyczenia od wszyyyystkich.. co trwalo i trwalo ;) ale bylo sympatycznie.. tylko make up troszke ucierpial ;)
potem czekaly nas bramy :) i to bylo smieszne bo pierwsza brama -postaram sie pozniej wrzucic fotke :D :D - byla zrobiona przez jakichs lokalnych pijaczkow.. ale postarali sie.. kwiatki byly na sznureczku powiazane na cala szerokosc drogi i zyczenia "przede wszystkim: szanujcie sie" :) i na szczescie zaden nie probowal mnie calowac :P
potem byly sasiadki R.  a potem pare dzieciaczkow z rowerem przystrojonym w kwiaty a potem jak juz jechalismy autem byly kolejne dzieciaczki .. i jacys kolesie spod spozywczaka pozdejmowali z siebie bluzy itp i tez zrobili jakas pseudobrame ;)

tuz przed zjazdem do mariny dogonili nas znajomi swoim autem zaczelismy sobie machac itp i nagrali nas swoja kamerka :) fajna pamiatka.
(na miejscu - przy rzucaniu kieliszkami ta sama kamera prawie zostala trafiona i tez jest taki smieszny filmik;) ) kieliszki sie zbily :) choc jeden podobno sie odbil i dopiero zbil..
kurcze bez zdjec to slabo tak.. no ale postaram sie w weekend moze dorzucic

Mezus slicznie mnie przeniosl przez prog sali i jeszcze przekrecil ze mna pare piruetow :) no a potem byl toast z szmpanem i obiadek! juz mi sie w kosciele troche chcialo jesc :P wiec sie cieszylam.. ale krotko.. :D bo jakos w polowie jedzenia swiadkowa musiala mi troche podluzowac gorset ;) zeby sie wiecej zmiescilo :)
a w ogole to zapomnialam dodac ze kupilismy takie pistolety do baniek mydlanych i rozdalismy dzieciaczkom zeby wychodzac z kosciola oprocz platkow i ryzu (wszedobylsciego i niepokonanego ryzu :P ) byly takie kolorowe banki.. super to wyglada moim zdaniem.. tylko warto poinstruowac rodzicow zeby mieli na to oko tez ;) polecam ten gadzet

Po obiedzie byl nasz pierwszy taniec.. postawilismy na improwizacje i wyszla taka przytulankowa wersja walca z kilkoma obkretkami ;) tak jak sobie akurat maz wymyslil i prowadzil.. podobalo mi sie bardzo jak zespol zaspieral nasza piosenke :) nie robili nam wczesniej zadnej probnej prezentacji.. wierzylismy ze podolaja chlopaki.Gosciom chyba tez sie podobalo..bo sporo osob pytalo nas potem co to za piosenka.
Aaa a propo zespolu to byla kolejna (nie ostatnia) niespodzianka tego wieczoru - od tesciowej :) (co za kobieta mowie Wam :D zycze takiej tesciowej kazdej z Was) Otoz zespol - Intro - wystepuje w skladzie 3osobowym.. i taki sklad znalismy i wzielismy :) a zastalismy 5 osob plus perkusje i drugi bas .. i jeszcze lepsze wykonania :) ogolnie polecam chlopakow z calego serca :) mimo ze to ja na poczatku narudzilam ze sami faceci to tak moze  byc dziwnie.. ale teraz z czystym sercem mowie: chlopaki wiedza jak poprowadzic zabawe!
( moja kuzynka, ktora pozniej krzyczala zebym do niej rzucala welon bo juz na nia czas :D, tez wziela od nich namiary.. a kolega, ktory slubuje we wrzesniu zmienil dla nich termin :) ) no dobra, nie chce zeby zabrzmialo za slodko :D jedna rzecz nam pokrecili.. piosenke dla rodzicow :) ale to dlatego ze byl poszerzony sklad i reszta nie znala tego co chcielismy... a ze to byla konspiracja to nie mogl nam powiedziec ze zagraja cos innego ..no bo niby dlaczego nie to co chcielismy  ::) ..byloby po niespodziance)
Ale zdziwko bylo na podziekowaniu (a to ... to ..co to leci?) ;)

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 1 Czerwca 2012, 00:21 »
i od momentu wejscia na sale od razu chcialam leciec myc rece po tym golebiu  ::)  ;D (pamiatki nie zostawil :D ..ale sam golab brrr.. oj co sie swiadkowa natlumaczyla :P )

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25-08-2012
« Odpowiedź #26 dnia: 1 Czerwca 2012, 02:34 »
to cie zrobili z tym gołębiem hehe  ;D
Czekam na fotki !!!!! :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 2 Czerwca 2012, 10:20 »
lusi super relacyjkaa, teraz czeekamy na fotki  ;D ;D ;D :D :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 2 Czerwca 2012, 11:45 »
czuje te emocje razem z toba ;]
fajnei piszesz dodaj tez kilka-nascie ;D fotek na zaspokojenie mojej ciekawosci ;]'
ja nienawidze golebi. ;/ mam nadziehje ze nitk nam nie zrobi niespodzianki ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 2 Czerwca 2012, 17:04 »
hehehe najlszepsze są takie niespodzianki,które sprawiają większą radośc tym którzy je wymyślają  ::) My też na weselu jedną taką mieliśmy  :D