Autor Wątek: Dj a zespół  (Przeczytany 2569 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Azucena

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.07.2012
Dj a zespół
« dnia: 25 Marca 2012, 13:27 »
Hej,

Nie orientuję się czy był już taki temat, jak tak to przepraszam za zakładanie następnego  :-*

Mam prośbę do użytkowniczek i użytkowników forum, o napisanie swoich opinii co wolą na weselu, i co lepiej się sprawdza. Wiadomo że jeden woli białe drugi czarne. A ja z narzeczonym jestem teraz w kropce. I nie wiemy na co się zdecydować

Czy wydać do 1500-2000 zł na DJ/Wodzireja który świetnie poprowadzi zabawę, zabawi ludzi wyciągnie ich na parkiet, czy 3000 zł na zespół którzy co prawda zagrają na żywo ale nie zabawią ludzi tak jak wodzirej (ale też może być fanie)

Mamy na razie świetnego Dj i zespół, oba nam się podobają, ale musimy wybrać. Podajecie mi powody dla których warto się kierować w wyborze, bo już mi te podstawowe pokończyły się.

Offline Dorotka1984
  • użytkownik
  • **
Odp: Dj a zespół
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Marca 2012, 16:41 »
Ja wolę zdecydowanie DJa, bo zagra moje ulubione kawałki bez kaleczenia ich łamanym angielskim itp. ;-) Poza tym z tego co widziałam będąc na weselu, to zespoły nie prowadzą  imprezy tak fajnie jak DJ. Oczywiście być może te zespoły które widziałam nie są reprezentatywne dla całości, ale jednak odkąd pierwszy raz byłam na weselu prowadzonym przez DJa wiedziałam, że to jest to ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Marca 2012, 19:47 »
To teraz i ja!

Mamy 4-osobowy zespół, który świetnie prowadzi zabawe i wyciaga ludzi na parkiet [bylismy - ogladalismy - podobało nam się].

Natomiast pamiętam zeszłoroczną zabawe weselną z Dj-em, który puszczał okropną muzykę w trakcie przerw i w ogole tak szybko zmienial piosenki [po 1,5 minuty],albo leciały z playlisty i jak trzeba bylo zrobic przerwe to obsluga szukała go po lokalu i na zewnatrz. Po prostu było tak, ze nawet nie mozna bylo sie roztanczyc, bo co chwila zmiana klimatu - nie miał piosenek, które pomagalismy wybierac razem z Parą Młoda [mowil, ze bedzie mial je przygotowane].
Masakra!!

Natomiast moja sis bylo w tym samym roku na weselu tez z Dj-em i sie wybawiła za wsze czasy, jeden drugiemu nie równy!!

Offline Azucena

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.07.2012
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Marca 2012, 22:26 »
Byłam na rozmowie z zespołem, repertuar nie przygotowany, w umowie płace kolejne pieniądze za przejechany dystans na wesele, do tego po godz. 4.00 dolicza 300zł za kolejną godzinę grania. Sety po 20 minut przerwa 25 minut. Zespół nowy, byłe Bella Notte z Bydgoszczy, ale brak filmików jak prowadzą wesela. Menager skąpił w informacje, i wydawało mi się że trochę kpi z sprawy. Słuchałam nagrań zespołu wręcz boskie a czy pociągną gości do zabawy ?

Nadszedł dzień widzenia się z DJ/wodzirejem, cena o połowę mnie, bez ukrytych kosztów, gra do woli. Set z show od 30-50 minut, przerwy 15-25 minut. Widziałam jak prowadził gości. I był bardzo przygotowany do sprawy. Wszystkie pliki mi przysłał tak że nie miałam żadnych pytań.

Wiele świadczy to o podejściu do sprawy