Autor Wątek: Bulwers!  (Przeczytany 3635 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mandzia
  • nowicjusz
  • *
Bulwers!
« dnia: 27 Lipca 2006, 14:34 »
Wlasnie sie wkurzylam. Musze sie wygadac, zeby to wyrzucic z siebie bo normalnie... Postaram sie sensownie to jakos ulozyc. Chcemy miec na slubie delikatnie ustrojony kosciol. Jestesmy jedna z trzech par (srodkowa), ktora bierze tego dnia slub. Z para poprzedzajaca nas umowilismy sie, ze zlozymy sie na dekoroacje. Z para po nas byly od poczatku problemy, bo nie chcieli sie w ogole skladac (ale slubowac w ustrojonym za darmo kosciele jak najbardziej). Pani w kwiaciarni wymyslila, ze jezeli tak sprawa stoi, to ona po naszym slubie zdejmie wszelkie dekoracje, a para "sknerow" wejdzie do pustego kosciola. Znam dobrze siostre Pana Mlodego i zeby nie bylo pretensji, to poinformowalam ja o planach pani kwiaciarki. Po jakims czasie dostalam od niej (znajomej) sms-a, ze jednak "sknery" dadza pare zlotych. Pomyslalam sobie "Dobra, chociaz cos dorzuca". To bylo w maju. Dzisiaj dowiedzialam sie, ze Panna Mloda (sknera) byla u kwiaciarki i powiedziala, ze "wymusilam od niej te pieniadze (chociaz zlamanej zlotowki nie dostalam), mijam ja jak powietrze (nigdy jej na oczy nie widzialam) i ona w ogole nie wie o co mi chodzi". AAAAAAAAAAAA! Zdobylam jej nr i zadzwonilam. Zaluje teraz, ze tak emocjonalnie postapilam i nie uspokoilam sie przed ta rozmowa. Stanelo na tym, ze nie chca w ogole dekoracji i to wszystko moj wymysl. A glos mi sie trzasl.... Dzisiaj ide omowic wszystko z kwiaciarnia, a jak ta dziewczyne gdzies rozpoznam, to sie jej wgryze w aorte normalnie.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Bulwers!
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Lipca 2006, 14:42 »
mandzia, nie stresuj się tak bardzo..jeśli para przed Wami chcę się składać, to dobrze..dekorację będą tylko dla Was..a trzecia para niech się wypcha..i jak jej sie tak podoba, to niech ma ślub w nieprzytrojonym kościele..kwiaciarka na pewno ściągnie dekorację..u nas tak jest..

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Bulwers!
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lipca 2006, 14:42 »
bedziesz miałą okazję na.. slubie   :mrgreen:

a takich pannic jest całą kopa..

opawiadała mi kiedyś pani od dekoracji,ze robiła dekor dla środkowej pary..

pierwsza i trzecia powiedziały,ze nie chcą dekoracji więc wszystko zostało zabrane przed ich wejściem....

i dywan, i biała dekoracja klęczników i krzeseł, i ozdoby na ławki.. WSZYSTKO.. pomnoc rodzina trzeciej pary interweniowałą,ze ponoć oni są okradani w ten święty dzień a pani poprostu weszła i agarnęła bez bezsensownych targów.. na targi była czas jeszcze dzień przed ślubem  :twisted:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline mandzia
  • nowicjusz
  • *
Bulwers!
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lipca 2006, 14:47 »
Taa, ale jest jeszcze druga strona tej sprawy. Jestem nauczycielka z malego miasteczka, kwiaciarnia jest przy glownej ulicy, a pannica mowiac o wymuszeniu uzyla mojego nazwiska. Pozwac ja?  :twisted:

Offline Marcysia
  • bywalec
Bulwers!
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Lipca 2006, 15:47 »
Ludzie są jacys anormalni. Nie wiadomo czy śmiac sie czy płakac. W moj dzien slubu bedzie jedna para przed nami poki co. Chce za jakis czas jakoś ich odnaleźć, bo nie wiem co to za para i porozmawiac własnie o składce na dekoracje. Poniewaz jestem osoba skromną [o czym nie raz wspominałam ;)] uważam, ze kosciół powinien byc także skromnie udekorowany, tak, aby było widać, ze bedzie tam slub :) Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi :P Mam nadzieje, ze nie bede miała takich scen, bo ja to  od razu pogryze  :twisted: Mandzia, wez ją olej, szkoda Twoich nerwów na takich ludzi, a złośc ponoc pieknosci szkodzi, wiec uwazaj :D  :mrgreen:

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline okruszek

• maniak
Bulwers!
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Lipca 2006, 15:48 »
Cytat: "monia"
pani poprostu weszła i agarnęła bez bezsensownych targów

I taka stanowczość mi sie podoba :)
I tak powinno być.
Nie chciałaś to nie ...
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
Bulwers!
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Lipca 2006, 16:12 »
Cytat: "okruszek"
monia napisał/a:
pani poprostu weszła i agarnęła bez bezsensownych targów

I taka stanowczość mi sie podoba  
I tak powinno być.
Nie chciałaś to nie ...

Zgadzam się z tym w 100% niechciałaś to nie,ale jak mnie tacy ludzie wkurzają  :twisted: .Olej ją.A co na to ta pierwsza para?

Offline Moniqa

• forumowicz
Bulwers!
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Lipca 2006, 17:06 »
Cytat: "mandzia"
Pani w kwiaciarni wymyslila, ze jezeli tak sprawa stoi, to ona po naszym slubie zdejmie wszelkie dekoracje, a para "sknerow" wejdzie do pustego kosciola.

i bardzo dobrze

Offline mandzia
  • nowicjusz
  • *
Bulwers!
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Lipca 2006, 17:43 »
Pierwsza para nie nalezy do biednych, wiec pewnie nie bedzie to dla nich wstrzas.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Bulwers!
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Lipca 2006, 18:22 »
o rany przejmujesz się..  w ogóle trzeba było nic nie mówic tej dziewczynie, ze dekoracje będą zdejmowane.. niepotrzebnie się wtrąciłaś.. bo skoro para nie chciała się składać, to powinna być świadoma tego, że dekoracji nie będzie..

teraz bym się nie przejmowała.. jesli się nie składali, umawiacie się, że dekoracje ściągają i koniec..