Autor Wątek: planujecie juz dzieci ?  (Przeczytany 9775 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mała Czarna

• nowicjusz
  • *
  • "Całym sercem..." "... aż do końca świata."
  • data ślubu: 2.09.2006
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #90 dnia: 18 Maja 2007, 12:12 »
Coz.... ja do 30 tki moge sie nie wyrobic, mimo  iz spotkalam tego jedynego:-)
Badz co badz swiadomie podejmujemy decyzje!
W przyszlym roku zaczniemy sie starac o malenstwo a zycie pokaze co z tych staran wyjdzie... mam nadzieje ze beda owocne, jak dla mnie to nawet podwojnie moga zaowocowac:-)
Pozdrawiam cieplutko :przytul:
:-)

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
  • data ślubu: 04.08.2007
Odp: planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #91 dnia: 23 Maja 2007, 21:17 »
Słuchajcie, nie rozumiem Was trochę...
Może mi ktoś wytłumaczy, dlaczego planujecie potomsto przed ślubem, i staracie sie o dziecko przed ślubem, skoro wiecie, że za (np.) 2-3 miesiące już będziecie małżeństwem..?
Nie warto poczekać tak krótko, by do ślubu iść jednak we dwoje a nie we troje...????

A właśnie to czekanie może okazać się złudne, ponieważ nie w każdym przypadku zachodzi się w ciąży na życzenie, tylko jest to etap wielu miesięcy a nawet lat. Sama zaczęłam się starać i niestety narazie nie widać efektów i boję się, że to trochę potrwa  :'(
Jeszcze nie dawno nie było mowy o zajściu w ciążę przed ślubem, a nawet dawałam sobie po ślubie dwa lata na nacieszenie i odpowiedniejszy czas na dziecko, ale teraz widzę, że tak naprawdę w dzisiejszych czasach nie ma odpowiedniego momentu i nie ma co zwlekać aby potem nie było za poźno...

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #92 dnia: 25 Maja 2007, 20:40 »
my zaraz po slubie zaczynamy starania i mamy na to pol roku...Jak sie nie uda bedzie ciezki orzech do zgryzienia...Moze i przed slubem zaczeli bysmy starania ale ja chce sie rpzygotowac do tego np robiac badania, szczepiac sie czy tez jedzac witaminki ( juz sa w szafce)

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #93 dnia: 25 Maja 2007, 21:36 »
Ja nie robię jakiś specjalnych badań, tylko zgłosiłam lekarzowi, że chcę się zacząć przygotowywać i niech zadecyduje jakie badania są konieczne. I nie chcę tu nikogo urazić, bo uważam, że jak się regularnie badało na bieżąco to nie trzeba robic kolejnych. To troszkę tak jakby na siłę szukało się jakiejś choroby. A kiedyś sie tak kobiety nie badały a dzieici sie rodziły i to zdrowe. Wybaczcie mi jeśli macie inne przekonania, ja je szanuję.  ;)
Ale witaminki oczywiście łykam!!

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #94 dnia: 25 Maja 2007, 22:13 »
Joasia ale wiesz czasem sa takie sytuacje zyciowe ze jednak trzeba inne badania porobic  przed planowana ciaza mimo ze sie  regularnie bada...my niestety do takich par nalezymy...

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #95 dnia: 26 Maja 2007, 19:13 »
oj wiem, wiem. Dlatego tak jak powyżej szanuję opinię innych  ;) Niestety życie różne scenariusze pisze...

Offline ainuzi83

• forumowicz
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #96 dnia: 8 Czerwca 2007, 23:34 »
Ja i mój P. dużo romawiamy na ten temat czy zacząć się starać o dzidziusia już po ślubie czy jeszcze poczekać... chcemy naszemu dziecku zapewnić wszystko co najlepsze i martwimy się czy zdołamy podołać temu finansowo  :-\ martwi mnie również to, że nie mam umowy o prace na stałe!
 Ale z drugiej strony tak jak już pisały kobietki zawsze będzie coś i nie będzie odpowiedni czas na dziecko więc chyba zdamy się na los ;D będziemy spełniali małżeński obowiązek :P i jak Bóg da nam to szczęście zostać rodzicami to na pewno będziemy bardzo bardzo szczęśliwi :)
« Ostatnia zmiana: 8 Czerwca 2007, 23:37 wysłana przez ainuzi83 »

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #97 dnia: 9 Czerwca 2007, 00:47 »
My ślubujemy dopiero za rok (a znamy się już 8 lat, 4 lata mieszkamy razem- czyli jak stare dobre małżeństwo) i nie ma dla nas znaczenia czy dziecko będzie przed czy po ślubie. Instynk macierzyński odezwał się u mnie jakieś pół roku temu i cały czas odzwlekaliśmy te decyzje. Bardzo byśmy już chcieli bobasa i zaczeliśmy już starania. Nie biore tabletek już ponad rok i od kilku miesięcy łykam witaminki i staram sie prawidłowo odżywiać. A czy coś wyszło okaże się za niecałe 2 tygodnie  :brewki:. Już nie mogę wytrzymać tej niepewności. Nie chcę zapeszać, ale mam nadzieję, że od tygodnia rozkwita u mnie fasolka. Jestem cały czas zmęczona, mogłabym spać calymi dniami, mam takie dziwne bóle w podbrzuszu. Oczywiście napiszę Wam czy jestem czy nie.
Zawsze takiej decyzji towarzyszy niepewność czy to już czas, czy to odpowiedni moment, czy damy sobie radę ze wszystkim, z nowymi obowiązkami i finansowo. Dużo osób stawia najpierw praca, dom, ustawić sie finansowo, a potem dzieci.To jest poważna decyja i duży krok w życiu każdej Pary. A jak będzie sie odzwlekać to żebyśmy później tego nieżałowali.
Pozdrawiam

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #98 dnia: 9 Czerwca 2007, 08:33 »
My będziemy próbować zaraz po slubie.

Co prawda teraz nie stawiamy żadnych przeszkód, aby nie było ciąży poza omijaniem pewnych dni ;)

więc jak się stanie to będzie.

Prochy piję tylko w postaci witaminek i kwas fioliowy. Przygotowania zaczęłam jakiś czas temu :)

Jednak wolałabym żeby dzidziuś poczekał na jesień.

Prawda jest taka, że nie wiadomo jakbym sie czuła w ciąży a bardzo chciałabym poszaleć na swoim weselu, a jak wiecie z brzuszkiem trzeba się oszczędzać :)

A może w noc poślubną się uda  ;D ;D

Offline ainuzi83

• forumowicz
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #99 dnia: 9 Czerwca 2007, 09:17 »
Zawsze takiej decyzji towarzyszy niepewność czy to już czas, czy to odpowiedni moment, czy damy sobie radę ze wszystkim, z nowymi obowiązkami i finansowo. Dużo osób stawia najpierw praca, dom, ustawić sie finansowo, a potem dzieci.To jest poważna decyja i duży krok w życiu każdej Pary. A jak będzie sie odzwlekać to żebyśmy później tego nieżałowali.
Popieram :D

Szajbik daj znać jak już będzie coś wiadomo  ;)