Autor Wątek: Uwaga na kwiaciarnie w lublinie  (Przeczytany 14389 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szejk
  • nowicjusz
  • *
Uwaga na kwiaciarnie w lublinie
« dnia: 16 Lipca 2006, 22:30 »
Czesc
Chcialbym Was ostrzec przed kwiaciarnia Avilla ktora znajduje sie w Lublinie przy ulicy Lipowej 1. Zamowilismy u nich kompleksowy wystroj (samochod, kosciol, i bukiety dla panny mlodej i swiadkowej), slub byl na 15 a o godzinie 14:45 dopiero zaczeli go ubierac i to po telefonicznej interwencji kwiatami innymi niz zamawialsmy i nie pasujacymi do wystroju kosciola. Samochod tez byl ubrany kwiatami innymi niz te ktore sobie zamowilismy. Omijajcie ta kwiaciarnie z daleko poniewaz mozecie sobie zepsuc caly slub a obsluga tez pozostawia wiele do zyczenia.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 24 Maja 2007, 20:41 wysłana przez monia »

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Uwaga na kwiaciarnie
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Sierpnia 2006, 15:30 »
Konkurencja ? Czy naprawde oszukana osoba ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Uwaga na kwiaciarnie
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Sierpnia 2006, 16:13 »
ChGW

a nie dojdziesz teraz , bo napisał 1 ost i poszedł w pidu..  :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline szejk1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.06.2006
Odp: Uwaga na kwiaciarnie
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Maja 2007, 12:21 »
Ja slub bralam rok temu dlatego sie nie odzywalam, nawet hasla zapomnialam i loginu wiec musialam zarejestrowac sie na nowo.  Nie jestem konkurencja kwiaciarni Avilla.  Caly wystroj ( samochod kosciol i bukiety) mialy byc z róż za co tez zaplacilam.  Niestety na samochodzie byl jakis bialy badyl cos na ksztalt jasminu a w kosciele bukiety z igly kleopatry poprzetykane jakimis zwiedlymi trzema rozami.  Jednak to bym jakos przezyla ale najgorsze bylo to ze Pani z avilli nawet nie pofatygowala sie do kosciola ktory miala ubierac i bukiet przed oltarzem zrobila w za duzych pojemnikach tak ze  nie miescil sie w miejsce dla niego przeznaczone.  Najbardziej zbulwersowal mnie fakt ze 15 minut przed slubem kosciol nie byl jeszcze ubrany i dopiero po mojej interwencji telefonicznej 5 minut przed msza miedzy goscmi ubierali kosciol.   Dodam ze umawilam sie z pania z kwiaciarni ze kosciol bedzie ubrany albo dzien wczesniej albo godzine prezd slubem (moj slub byl pierwszy).  Nawet sciagnelam pana koscielnego zeby otworzyl kosciol wczesniej.  Poniewaz Pani z kwiaciarni nie poczuwa sie do odpowiedzialnosci i do tego ze zrobila bukiety zamiast z roz to z jakiegos zielska ( a zaplacilam za roze)postanowilam na forum opisac moja historie. 

Offline agata.weronika
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.07.2007
Odp: Uwaga na kwiaciarnie w lublinie
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Maja 2007, 21:18 »
Jestem z Lublina i planowałam zamówić kwiaty właśnie w tej kwiaciarni.  Z tego co się orientowałam to mają bardzo ładne bukiety.  Po przeczytaniu twojej wiadomości nie jestem przekonana czy to dobry pomysł. . . 

Offline szejk1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.06.2006
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Maja 2007, 15:27 »
Czesc
mi tez sie wydawalo ze bukiety sa bardzo ladne.  Zreszta moja kolezanka robila tam bukiet rok przede mna i byla zadowolona.  Wydaje mi sie ze oni maja juz tak duzo klientow ze juz im nie zalezy.  Takie jest moje zdanie poza tym wlascicielka nie jest uczciwa bo wziela ode mnie pieniadze ze roze a dala mi kwiaty duzo tansze.  A jak poszalm do niej po slubie to nawet nie uslyszalam przepraszam.  Ja bym nie ryzykowala z ta kwiaciarnia na poczatku sa bardzo mili i wydawalo mi sie ze maja profesjonalne podejscie a potem nie zjawiaja sie na czas zeby ubrac kosciol a poza tym jak mozna robic bukiet do wnetrza kiedy sie go nie widzialo. 
Zrobisz jak uwazasz ale moja rada jest taka zebys dokladnie powiedziala co dokladnie chcesz zeby Ci zrobili wez jakies pokwitowanie.  Umow sie dokladnie na godzine o ktorej masz odebrac bukiet.  Moze ich podejscie sie zmienilo czego z calego serca Ci zycze i pozdrawiam.

Offline Antonia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12-12-2012
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Lutego 2014, 10:24 »
dzięki za ostrzeżenie, sory za podbicie wątku ale akurat doradzam koleżance w organizacji ślubu i miałam zamiast skorzystać z usług tek kwiaciarni. . .  Teraz myślę o tej REGULAMIN korzystał ktoś może z ich usług i może coś powiedzieć

« Ostatnia zmiana: 19 Marca 2014, 11:53 wysłana przez KAHA »

Offline laurappy
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Lutego 2017, 15:41 »
czesc

Offline Czesława
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.08.2017
  • Ślub w: Wrocław
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Kwietnia 2017, 13:50 »
Teraz to aż strach komuś zaufać, wszystkim trzeba się zajmować samodzielnie

Offline PaulinazLublina
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Marca 2018, 14:27 »
Dla szukających dobrej kwiaciarni to mogę w 100%polecić kwiaciarnie Rikka w Lublinie.
Idąc tam nie mialam sprecyzowanych żadnych oczekiwań co do bukietu i dekoracji sali. Właściwie zajrzałam tam przypadkiem, bo mieszkam nie daleko a że nie mam zbyt wiele czasu wolnego to chciałam załatwic oprawę kwiatową szybko ale też profesjonalnie. Nie zawiodłam się! Pani, która ze mną rozmawiała pokazała przykładowe realizacje tak aby mogła poznac mój styl i doradziła jakie kwiaty będą najpiekniej wyglądały na zimowym ślubie. Kilka razy jeszcze rozmawiałyśmy przed planowaną datą ślubu i każda rozmowa utwierdzała mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłam decydując się właśnie na tę kwiaciarnię. Znają się na rzeczy, mają naprawde bogate doświadczenia w przygotowywaniu dekoracji sal i bukietów i przede wszystkim są profesjonalistami! Każdy kwiatuszek i każdy listeczek z bukietu był dokładnie w tym miejscu gdzie miał się znaleźć:):):)
Będę polecać kwiaciarnie Rikka wszytskim i wszędzie!

Offline malij
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9-9-2017
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #10 dnia: 6 Lutego 2019, 09:42 »
Generalnie w centrum jest dużo kwiaciarni. Ostatnio miałam okazję kupować w dwóch:

1. LINK USUNIETY
2. LINK USUNIETY

W obu przypadkach florystki  powołania i widać, że znają się na swojej pracy.

« Ostatnia zmiana: 6 Lutego 2019, 11:27 wysłana przez ~Ania~ »