Autor Wątek: PODWIĄZKA  (Przeczytany 20130 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline belonka
  • zapaleniec
PODWIĄZKA
« Odpowiedź #30 dnia: 7 Września 2006, 15:41 »
Ja jeszcze nie wiem czy bede rzucała raczej nie kwiatami zależy co zespół wymyśli   moze ta zabawe na sciaganie z uda ale obawiam sie ze to troche wkurzy GRzesia jak wujkowie sie dorwa.

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
PODWIĄZKA
« Odpowiedź #31 dnia: 7 Września 2006, 16:26 »
A mi sie to osobiście nie podoba.Moze dlategoże to troszkę taka intymna sparwa...no nie ta podwiązka ale moje udo :lol:
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline belonka
  • zapaleniec
PODWIĄZKA
« Odpowiedź #32 dnia: 7 Września 2006, 19:19 »
Masz racje skarbek. Na weselu na którym byłam na oczepinach pan młody bo biuście poznawał która jest jego żona. Do mnie na szczescie nie doszedł ale długo sie zastanawiał haha a pozniej oczywiscie były komentarze kto jakie ma i wogóle wiec to raczej nie stosowne było. Nie chce takiej zabawy.
Pozdrowienia  :wink:

Offline agaaaa81

• użytkownik
  • **
PODWIĄZKA
« Odpowiedź #33 dnia: 8 Września 2006, 07:54 »
No z tym biustem to rzeczywiście niestosowne. Kto wpadł na taki przykry pomysł?? W życiu bym nie wzięła udziału w takim konkursie

Offline Dorka

• użytkownik
  • **
PODWIĄZKA
« Odpowiedź #34 dnia: 8 Września 2006, 08:48 »
Ja się na pewno się zgodzę na żadne nurkowanie pod moją suknię...podwiązka jest moja i tylko przyszły mąż bedzie mógł ją ściągnąć  i to nie przy wszystkich:)
Jak dla mnie, takie zabawy to żenada i zamierzam uprzedzić kapelę, żeby mi takich  nie organizowali..
Co do cen podwiązek, to z tym jest różnie. Widziałam od 10 zł do 20-kilku zł.
Dla siebie wezmę białą z niebieską aplikacją.

Pozdrawiam wszystkie październikowe panny młode!

Offline mika_miki
  • nowicjusz
  • *
Podwiązke zębami ?
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Września 2006, 20:31 »
Hmm moje kochanie to pewnie i by chcialo, zrobic to na weselu ale ja chyba wole zrobić to ja będziemy sami...  :Swiety:

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
PODWIĄZKA
« Odpowiedź #36 dnia: 11 Września 2006, 21:15 »
Jak podwiazka mialaby byc zdjeta zebami przy wszytskich przez Mlodego - to zgoda, jestem za, ale nikt inny nie nial by prawa jej zdjac :P nawet ruszyc z mojej nozki!

Offline gulinek
  • bywalec
PODWIĄZKA
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Września 2006, 22:42 »
Moją podwiązkę złapała siostra i piszę,że już funkcjonuje -:)
krawat zaś mój cioteczny brat ale niebardzo 'go' chciał bo mówi,że będzie musiał się szybko żenić -:)
---------------------------------------------------------------------------------------------
 :serce:

Majeczka
  • Gość
PODWIĄZKA
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Września 2006, 14:18 »
Cytat: "DjJeyDi"
Jak podwiazka mialaby byc zdjeta zebami przy wszytskich przez Mlodego - to zgoda, jestem za, ale nikt inny nie nial by prawa jej zdjac :P nawet ruszyc z mojej nozki!

Jestem absolutnie tego samego zdania.

Na weselu na ktorym swiadkuje, Panna Mloda bedzie rzucac podwiazka, nie welonem (bo chyba go nie bedzie miec ;) ) Jednak znajac Ja, bedzie oczekiwala zwrotu. Bardzo sentymentalna osoba, pewnie wszystko z tego wyjatkowego dnia bedzie przechowywac wiele lat. Juz zapowiedziala, ze sukienki nie sprzeda za zadne skarby swiata.

I gadaj z taka ;)

No, ale kazdy ma prawo do swojego zdania i postanowien   8)

Offline belonka
  • zapaleniec
PODWIĄZKA
« Odpowiedź #39 dnia: 9 Października 2006, 13:23 »
Ja kilka razy łapałam welon i musiałm go oddac szkoda bo miałaabym juz ładna kolekcje,,,, hehe co do tego obmacywania po  biuscie to wina orkiesry i młodych bo nie ustalili jakie zabawy sa dozwolone.

Offline an_ulka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: PODWIĄZKA
« Odpowiedź #40 dnia: 6 Stycznia 2009, 16:21 »
a nasza orkiestra zapowiedziała nam zabawę z podwiązką typu:

Pan Młody ma zębami,przy wszystkich zdąć podwiążkę i potem wszystkim pokazać.
"wchodzi" pod kieckę, trochę tam niby się mocuje,"wychodzi" i w zębach ma... majtki [oczywiście są to gratisowe majtki, które ja mam mieć schowane np w pończosze];-)

Podobno goście szaleją :]

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #41 dnia: 26 Stycznia 2009, 17:52 »
mi tez się taki zabawy nie podobaja, bo to jest jak dla mnie intymne.
a co do wyjaśnienia robl podwiązki, o co pytała Elzu to dawniej było coś takeigo jak nogawiczki-takie np z wełenki i były przewiązywane takim paskiem też z wełenki na wysokości kolana.
sama praktykuje to na rekonstrukcjach średniowiecznych.

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #42 dnia: 7 Marca 2009, 20:58 »
niebieska, śliczna podwiązka - ZDECYDOWANIE TAK!

ściąganie jej zębami przy gościach - ZDECYDOWANIE NIE!

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Kwietnia 2009, 18:58 »
Podwiązka tylko i wyłącznie dla Pana Młodego i to w dodatku w miejscu niekrępującym, przytulnym, a najlepiej przy świecach, lampce dobrego wina i sam na sam. :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Czerwca 2009, 21:08 »
a moj N. jest za podwiazka bo to zaproponowala nam orkiestra i on jest jak najbardziej za zeby mi ja sciagac no ja jeszcze sie musze zastanowic

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Czerwca 2009, 10:34 »
Powiem szczerze, że byłem świadkiem kilka razy  takiej sytuacji (oczywiście jako obserwator :D) i miałem mieszane uczucia. Pomimo, że jestem facetem lubiącym żartować to widziałem zachowanie i słyszałem komentarze innych facetów obserwujących razem ze mną (goście weselni) zdejmowanie podwiązki zębami przez PM wchodzącego pod suknię Młodej.  Niektóre były dość niesmaczne , a nawet wulgarne. Oczywiście wypowiedzi tych panów Młodzi nie słyszeli ( i dobrze bo gdyby Młoda je słyszała to mówiąc delikatnie byłoby jej bardzo przykro). Moim zdaniem nie powinnaś się na to zgodzić, ale oczywiście zrobisz jak uważasz. Może u Ciebie nie będzie takich głupich komentarzy, a może ja jestem za bardzo staroświecki? :D

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #46 dnia: 25 Czerwca 2009, 11:16 »
zgadzam sie ze podwiazka jest ale TYLKO i wylacznie dla Pana mlodego a nie dla reszty gosci:)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #47 dnia: 11 Lipca 2009, 22:40 »
Witam!!!
Na swoim weselu nie będę miała welonu, a rzucanie bukietem odpada bo będzie on bardzo długi i przy rzucaniu może się po prostu połamać. Będę rzucać podwiązką - ale nikt znikąd nie będzie mi jej ściągał. Podwiązką, którą będę rzucała ma swoją krótką historię - złapałam ją na ślubie znajomych mojego PM i kiedy chciałam ją oddać młodej powiedziała mi, żebym ją zatrzymała do swojego ślubu. Przed rzucaniem mam zamiar opowiedzieć w jaki sposób weszłam w posiadanie tej podwiązki, tym bardziej, ze na weselu będzie jej poprzednia posiadaczka - myślę,że to się spodoba. Zastanawiałam się też nad tym, czy do podwiązki nie dołączyć imion i dat ślubu naszych i znajomych, u których ją złapałam - tylko nie mam pomysłu na wykonanie  :drapanie:

Zgadzam się, że ściąganie podwiązki zębami z nogi Panny Młodej może odbyć się co najwyżej w zaciszu sypialni nocy poślubnej.

Pozdrawiam!!!