Autor Wątek: Aktualne ceny  (Przeczytany 10447 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Neria

• nowicjusz
  • *
Aktualne ceny
« dnia: 27 Czerwca 2006, 16:31 »
Kochane..mam do Was wielką prośbę...
Planujemy z PMem ślub i wesele na jakieś 60-70 osób, w okolicy Sosnowca na 2007 rok :D Przeprowadzamy się tam w najbliższym czasie..
Póki co mieszkam w Krakowie (tu jestem rewelacyjnie poinformowana jeśli chodzi o organizację ślubu :roll: ) i nie mam możliwości osobiście szukać jakiejś sali na wesele..przeglądam więc forum i polegam na Was :)
Stąd moja prośba...w czasie poszukiwań sali na pewno odwiedziłyście wiele miejsc..bardzo proszę Was o podanie aktualnych stawek za osobę w tych lokalach.
Na stronach internetowych rzadko można znaleźć te informacje...wiem że to zależy od menu ale np. Różana ma na www. przykładowe menu i kwotę

Serdecznie dziękuję za wszelką pomoc   :Daje_kwiatka:
:D  14.07.2007r. - Sosnowiec  :D

Offline Aniutek83
  • maniak
Aktualne ceny
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwca 2006, 16:58 »
hej!]
Ja mam wesele w 2007 r w sierpniu i dokładnie na taką ilośc osób jakaTy chcesz! Ja mam wesele na POgorii w Catamaranie( a uwierz ,że zwiedziłam juz z 50 lokali) i my płacimy za fullopcje menu- z alkoholem( kazdym rodzajem bez ograniczen) - wódka bedzie Finlandia , piwa, winka drinki i punch! i z opcja ciasta( 4 rodzaje) owoce i full opcja napoi( takze bez ograniczen) kawa i herbata( takze wszystkie rodzaje i bezograniczen)- menu takie ze szok i my płacimy 200 zł od osoby!Miałam miecwesele w rózzanej- ale to totalni oszusci zerujacy na kasie i zapisujący po 5 par na 1 termin. Jubilat W bedzinie ma cene 135 zł od osoby za dosc fajne menu- ale bez alkoholu, ciast i owoców  tylko z litrem napoju na osobę !Kolorowa w sosnowcu ma 120 zł od osoby- bez ciast owoców napoju i alkoholi( menu takie sobie) , jest jeszcze Atena- Milowice chyba 160 zeta ale skromna opcja( i własciciel beznadziejny) , California w Czeladzi - 120 zeta srednie menu ale bez alkogolu owoców ciast i napoi ( sala takze srednia) Pisze Ci takioe sale które robia wesela na tyle osób innym sie to nie opłaca- jexdziłam i pytałam i nie chca a;lbo trzeba cos dopłacac! Ai jeszcze Omega na Pogorii- 175 zł bez alkoholu( menu dosc fajne) Jesli chcesz moge Ci przesłac na Priva nasze menu! Nie wiem jaką chcesz salę - moja mozesz zobaczyc na www. catamaran.pl
 :D

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Aktualne ceny
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Czerwca 2006, 20:23 »
Catamaran - ceny zaczynają się od 160 zł
Bea w Dąbrowie Górniczaej - 135zł (przynajmniej tyle było)
Adria w DG około 140zł
Impresja w DG - 200zł
Laguna; Omega - 170zł
Szuma 200zł
DorJan w Sosnowcu 135 zł
Orle gniazdo u Białego w DG - 150zł
można nawet wynająć zamek w Bedzinie :) ale ceeeeny!
Niestety na dzień dzisiejszy nie znam jakie mają menu w tych cenach, o to trzeba już pytać na miejscu (chyba, że któraś z dziewczyn pomoże w tej kwestii)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Neria

• nowicjusz
  • *
Aktualne ceny
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwca 2006, 10:25 »
Przeglądałam już trochę wcześniej to forum i czytałam o Twoich Aniu przygodach z rózaną..koszmar :roll:
Z Twoich opisów Catamaran wydaje się być na prawdę zachęcający :D Niestety na ich stronce zdjęcia niewiele pokazują...w związku z tym mam pytanie - czy jest tam sala z klimą, bo ta na zdjęciach sprawia wrażenie takiej altanki nad grillem na świeżym powietrzu :wink: Wiem...nawiedzona jestem :twisted: Poza tym okolica   :brawo:  
Prośba o menu poszła na priva :D

Blisko mnie jest jeszcze sala na którą nie natknęłam się na forum (moze źle szukam :wink: ) Restauracja "Leśna" w Kazimierzu Górniczym.

Czy macie jakieś wiadomości o tym miejscu...wspominała mi o nim znajoma, że jest dość przyjemnie i w miarę tanio, ale oczywiście nie podała szczegółów (była tam na stypie)

Offline Aniutek83
  • maniak
Aktualne ceny
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Czerwca 2006, 11:32 »
hej!Tak tak catamaran ma klimatyzacje- to normalna zamknięta sala( z sala do jedzenia i osobna do tanca) ona jest tak zbudowana i taka sie po prostu wydaje , tutaj w lipcu 2 dziewczyny z naszego forum maja tam wesele  tego roku!. teraz kolezanka tam miała wesele! A znam restauracje Leśną w Kazimierzu( mam tam rodzine) koleżanka była tam na weselu i narzekała na jedzenie i włascicieli , mówiła tez ze jakies menele sie tam dobijały w tym czasie i jakos nikt z włascicieli nie reagował! ale fakt jest zbyt czerwona jak dla mnie ale wygląd sprawia miłe wrażenie! mysmy kalkulowali koszty i w te i wewte ( naprawdę) ale jak wszystko przenalizowaliśmy to ta opcja wyszła nam najtaniej a tak wszystko by trzeba było wozic alkohol, na[poje ciasta i owoce- jezdzic po to i kupowac i w ogóle! a tak przychodzisz i masz na miejscu i wybierasz sobie takze sposób dekoracji sali- wliczony w koszt! ale jesli chodzi o Jubiolata w bedzinie to na taka liczbe osób jaka my mamy to prponuja mała sale, która jest jeszcze bardziej czerwona niz ta Lesna i mało w niej miejsca i odbywaja sie tam 2 wesela naraz! A MENU POSZŁO NA PRIVA!

Offline Aniutek83
  • maniak
Aktualne ceny
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Czerwca 2006, 11:34 »
a to Ty chyba sie pomyliłas altanka tam rzeczywiscie jest taka duza z grillem ale to zupełnie osobne miejsce tylko na terenie tego osrodka! ja mam wiecej zdjec u siebie na kompie wiec jesli przeslesz mi swojego maila na pRIVIE chetnie Ci wyslę!

Offline duddis
  • użytkownik
  • **
Aktualne ceny
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Czerwca 2006, 08:54 »
my robiliśmy wesele w restauracji "Belvedere" w Sosnowcu. i jesteśmy bardzo, bardzo z tego wyboru zadowoleni. restauracja jest w piwnicach pałacyku, dookoła park, więc jak jest ciepło można się iść przewietrzyć. wystrój bardzo ładny, nie typowo weselny - świece i kwiaty. obsługa REWELACYJNA. kelnerzy cały czas się uwijali. jedzenia tez straszne ilości (chociaz na papierze menu wydawało się raczej skromne) i bardzo smaczne. jedyny "minus", który moze komus nie pasować to to że sala do tańczenia jest oddzielona od tej z jedzeniem. my płaciliśmy chyba 140 zł od osoby, bez alkoholu i ciasta, ale za to z lodami. mogę z całego serca ta salę polecić. załaczam zdjęcie wejścia ;), niestety jakoś nikomu nie wpadło do głowu żeby uwiecznić więcej wnętrz ;)

kiecka i dodatki oczywiście czekają na chętnych ;)

Offline Aniutek83
  • maniak
Aktualne ceny
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Czerwca 2006, 09:41 »
a ja byłam w belvedere jak szukaliśmy sali i pan nam powiedz ,że nie ma juz terminów na 2007 i troche było dziwne to co powiedz ,że im sie ceny ciagle zmieniają wiec nie może mi powiedziec jakie sa warianty i ile  wynosi koszt od osoby, bo za miesiąc może byc juz całkiem inaczej ! troche mnie to zdziwiło? no ale i tak juz nie było niby terminów - no chyba ,że ktoś zrezygnuje!My tez mamy w menu lody i to możemy sobie wybrac jakiekolwiek chcemy! a w belvedere mi sie podobało bardzo ale niestety nikt ze znajomych tam wesela nie robił wiec nawet nie było kogo zapytać o wrazenia!

Offline duddis
  • użytkownik
  • **
Aktualne ceny
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:06 »
hmm, dziwne. znaczy z tymi terminami, bo jak rezerwowaliśmy w zeszłym roku to zapisy dopiero od lipca przyjmowali. no chyba że te najbardziej oblegane terminy maja pozajmowane, bo ze cały rok to mi ciężko uwierzyc.
a menu faktycznie nie mają stałego, tak jak to się spotyka w salach typowo weselnych. przed weselem się spotyka z szefową i z ich restauracyjnego menu wubiera potrawy i ustala ich ilość. dla każdego jest to co akurat mu najbardziej pasuje.

Pozdrawiam!

Offline Aniutek83
  • maniak
Aktualne ceny
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:26 »
no tez mi sie to wydało dziwne , chyba ze rzeczywiscie te miesiące wakacyjne kiedy my mamy swój ślub były zajete no ale tak mi powiedzieli.A co do tego menu to tez było dla mnie zaskakujące bo przeciez nie chciałam zeby mi podawali co bedzie w jego skład wchodziło tylko tak mniej wiecej ceny no bo wiadomo,ze kazdyby chciał mniej wiecej wiedziec co proponuja , jakie mają ceny itp.

Offline duddis
  • użytkownik
  • **
Aktualne ceny
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:35 »
no to z tymi canami to fakt, też nie mogliśmy z nich nic wyciągnąć :D no mniej więcej orientacyjną cenę, ale to była bardzo bardzo orientacyjna ;) ale w końcu nie wyszło specjalnie drogo, a żarcia było full wypas i pycha na dodatek :D

Offline monika_mb

• entuzjasta
Aktualne ceny
« Odpowiedź #11 dnia: 1 Lipca 2006, 17:14 »
Cytat: "Aniutek83"
Tak tak catamaran ma klimatyzacje- to normalna zamknięta sala( z sala do jedzenia i osobna do tanca)

Aniu catamaran nie ma klimatyzacji! Pytaliśmy ostatnio panią o to specjalnie i powiedziała, ze takiego sprzętu nie mają, ale w ciepłe wieczory sa otwarte oba wejścia (czyli główne i to na taras) więc jest bardzo przewiewnie i klimatyzaji wcale nie potrzebują  :mrgreen:  :roll:

Offline Aniutek83
  • maniak
Aktualne ceny
« Odpowiedź #12 dnia: 1 Lipca 2006, 18:10 »
:? hm,mm dziwne.. bo jak podoisywaliśmy umowe to pytalismy i pan powiedział,że jest klimatyzacja ( no chyba,że do przyszłego roku zamierzaja załozyc do tego czasu jak my bedziemy miec wesele)a teraz nam powiedz ze maja bo może mysla ze bysmy zrezygnowalii! no fakt przewiew faktycznie by wtedy był ale co jesli bedzie upał? to chyba bedzie tam troche gorąco przynajmniej w tańcu!

Offline Aniutek83
  • maniak
Aktualne ceny
« Odpowiedź #13 dnia: 1 Lipca 2006, 18:23 »
monia az sobie tam zadzwoniłam do catamarana i pan manager potwierdził to co mówił wtedy ,że jest zainstalowana klimatyzacja i ze nie mogli by sobie na to pozwolic by byli bez klimatyzacji , w zimę przeciez tez maja wesela! I ,ze jesli mam watpliwości to mam przyjechać i on mi pokaze! To mi sie własnie wydało dziwne bo wtedy przy podpisywaniu umowy tez mówił nam,że jest!

Offline monika_mb

• entuzjasta
Aktualne ceny
« Odpowiedź #14 dnia: 2 Lipca 2006, 11:14 »
monia az sobie tam zadzwoniłam do catamarana i pan manager potwierdził to co mówił wtedy ,że jest zainstalowana klimatyzacja i ze nie mogli by sobie na to pozwolic by byli bez klimatyzacji , w zimę przeciez tez maja wesela! I ,ze jesli mam watpliwości to mam przyjechać i on mi pokaze! To mi sie własnie wydało dziwne bo wtedy przy podpisywaniu umowy tez mówił nam,że jest!

hmmm...to naprawdę bardzo dziwne....moze pani tam dopiero zaczęła pracować:) i nie była doimformowana :) Jak podpisywaliśmy umowę to szczerze mówiąc zapomnieliśmy o to zapytać; pare tygodni temu, jak byliśmy pytać o to kiedy mamy się zgłosić do ustalenia wszystkiego, to zapytaliśmy ednej pani przy barze i ona stwierdziła, że nie ma klimy, bo i po co, jak dzrzwi sa otwarte i przewiewnie jest... i że od wody to wcale nie jest taki zaduch....hmmm....trzeba będzie to obczaić. Około 15ego idziemy wszystko omawiać więc konkretnie zapytam i niech mi pokaża..... ale szczerze mówiąc mam nadzieję, że pani się myliła i klima jest :)

Offline Neria

• nowicjusz
  • *
Aktualne ceny
« Odpowiedź #15 dnia: 3 Lipca 2006, 15:28 »
Omawiałam sprawę z moim PMem i bardzo nam się podoba Catamaran...w najblizszym czasie wybieramy się zobaczyć tych kilka miejsc na żywo :D Mam nadzieję, że nie będzie dużych problemów z terminami na 2007 rok :roll: Nie musimy mieś ślubu w czerwcu ani w sierpniu (może być lipiec , wrzesień) :twisted:
Dziękuję Wszystkim za szybka odpowiedź   :brawo:

Offline Aniutek83
  • maniak
Aktualne ceny
« Odpowiedź #16 dnia: 3 Lipca 2006, 15:44 »
neria! no nam tez sie podoba i spodobał od 1-szego razu ! A jakie jeszcze miejsca zamierzacie odwiedzic? jak bedziecie mieli problem jak tam trafić to pytajcie- chetnie pomogę!

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010 r.
Odp: Aktualne ceny
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Września 2009, 06:52 »
Hej,
Chciałabym odnowić temat - ile płacicie za wesele w 2010r.?
Czy 190/200zł bez ciast, napojów, tortu i alkoholu to według Was dużo?

Z tych sal co odwiedziłam to wiem, że:
Maxim Dąbrowa Górnicza - sb -200zł, 180 zł pt,ndz, 160zł pon-czw - tylko bez alkoholu,
Shuma DG - 257zł za wszystko,
Kem DG - 240 zł za wszystko
Zielony Zakątek Gródków - 150 zł
AnMark Czeladź - 170zł bez tortu, ciast, napojów i alkoholu,
Domino Czeladź - 180zł (chyba też bez tortu, ciast, napojów i alkoholu),
Różany Zakątek Czeladź - 190zł - alkohol trzeba kupić u nich, poza tym bez tortu , ciast,
Szafranowy Dwór Czeladź - 190zł sob bez alkoholu i tortu, 190zł ndz-pt bez tortu
Stara Strzecha Milowice - 190zł pt,sob,ndz, - 15% pon-czw - bez tortu, ciast, napojów i alkoholu,
U Ostrowskich Siemianowice - 190/200zł bez tortu, ciast, napojów i alkoholu.
 :)

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Września 2009, 06:57 »
W Starej Strzesze dają jeszcze gratis samochód, a w Maximie pokoik (z dużym łóżeczkiem, sejfem i łazienką).  ;)
Pozdrawiam

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Września 2009, 12:41 »
To chyba takie normalne ceny, jak widać trzymają sie na tym samym poziomie, co rok 20-30 zł więcej. Są tańsze mniej oblegane sale, ale cóż ja tam wolałam wiecej zapłacić za komfort, i obsługę

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Września 2009, 14:10 »
my płacimy na przyszły rok 180 zł bez tortu,ciasta,owoców i alkoholu, napoje bez ograniczeń

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Września 2009, 22:49 »
Jesteś pewna co do Starej Strzechy? My mamy tam wesele w 2010 i mamy w umowie 160zł + maksymalnie 10% Chyba jakiś błąd się wkradł ;)

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Września 2009, 10:40 »
Nam powiedziała dwie wersje:
najpierw że będzie 170 zł +10%
A potem 180 zł + 10%
Ale o 160 zł na pewno bym pamiętała  :o
Rozumiem że mówimy o ślubie w sobotę?
Najwyraźniej Pani Szefowa ma kilka wersji cenowych  >:(

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Września 2009, 10:51 »
No tak o sobocie. Sierpień 2010. I mam w umowie 160zł + 10%
Kwota 180zł + 10% w ogóle dla mnie nie wchodzi w grę! W tym momencie to już zwykłe zdzierstwo, biorąc pod uwagę, że w cenę nie są wliczone ani napoje, ani ciasta, ani tort, o alkoholu już nie wspomnę  >:(
Trochę mnie przestaszyłaś, chyba aż tam pojadę...

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Września 2009, 10:59 »
Pomyliłam się jeśli chodzi o :
Szafranowy Dwór w Czeladzi - cena w zależności od menu 180 zł (a nie 190 zł) lub 210zł - reszta jak wcześniej.
Różany zakątek w Czeladzi - 180 zł (a nie 190zł)
Domino w Czeladzi - 170 zł (a nie 180 zł),
Zielony Gościniec (a nie zielony zakątek) jest w Sarnowie (a nie w Gródkowie) ceny: 140 zł, 155 zł, 165 zł, 175 zł,200 zł w zależności od menu.
Za dużo tych sal pozjeżdżaliśmy i już mi się wszystko myli. Przepraszam za pomyłki  ;)

Inne cenniki:
Różana Dolina Będzin - 170 zł lub 200 zł
Impresja Dąbrowa Górnicza - 180 zł / 240 zł - wszystko w cenie.
Pod Lwem Gródków - w 2009r jest 170zł a za rok może być 180 zł albo więcej - kwoty nie ustala się w umowie  :-\
Dom Przyjęć Sielec Sosnowiec - 195 zł (bez tortu , napoje 1 l/os, bez alkoholu) lub 240 zł (bez alkoholu)
California Czeladź - 160 zł/ 170 zł (bez ciast, napojów i alkoholu)

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Września 2009, 09:52 »
Jeśli masz w umowie określone 160zł/osob. +10% moim zdaniem nie powinnaś się nic martwić - umowa to umowa  :)

Offline klaudia_loczek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.04.2010
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Września 2009, 08:03 »
moje wesele też jest w 2010 i tez jest w umowie 160zł/os + 10 % (oczywiście stara strzecha) także nie am co się martwić ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Września 2009, 08:24 »
Mnie nic nie zdziwi w przypadku starej strzechy.
Jak podpisywałam umowę w czerwcu 2008 było 145 + 10% bez sensu, odrazu mozna było napisać 160.
Nie wiem to taki chwyt marketingowy coby łądniej na  umowie wyglądało.
Wiem, że dziewczyny które podpisywały późnym latem, jesienią 2008 roku już miały 160 + 10% na 2009rok, wiec to może zależy od "widzimisie" babki którA podpisuje umowę.
W każdymbądź razie pilnujcie, żeby mieć wszystko na umowie jak jest konkretna kwota to raczej nie powinno być numerów, chociaz w przypadku jakbyśmy robili poprawiny to babka już kombinowała.
na umowie była cena 60 zł plus 10% daje max 66, a ta wyskakuje z hasłem 80zł przegieta.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Września 2009, 09:45 »
A moja szwgaierka podpisywała w marcu 2008 na październik 2008 w Starej Strzesze i miała 154 zł od osoby  ::) A to ze poźniej kobieta zadzwoniła żeby zaplacili wcześniej to im opusci do 140 zl za osobę to juz inna bajka  ::)

Mi osobiście podoba sie to w Różane Dolinie ze tam od razu dają faktyczą cene jaka będzie , jest odpowiedni zapis w umowie ze cena nie ulegnie zmianie  ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Września 2009, 09:55 »
Popieram konkrety a nie takie niejasne sytuacje. Wesele uważam za udane ale stara strzecha nie zawsze jest fer wobec zamawiających. My zapłacilismy wczesniej i co nic z tego nie mieliśmy a na dodatek trzeba było się użerać z tym babsztylem i jej fochami!

Offline patuska7

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.09.2010
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Września 2009, 15:44 »
Dziewczyny tak czytam te ceny i uświadomiłam sobie, że my super trafiliśmy i to przez zupelnego fatra - na wrzesień 2010 mamy spisaną umowę za cene 195zł/osoba za komplet  ;D - menu z 4 kolacjami, napojami, alkoholem, ciastami i tortem (+ bierzemy wiejski stół na około polowe gości 23zł/osoba). 
Wesele w Eurohotelu w Katowicach ;)

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Września 2009, 18:44 »
No to rzeczywiście super Wam się udało ;D
My w końcu zapłacimy więcej niż chcieliśmy  :( - bo 190zł bez tortu, ciast, napojów i alkoholu. Ale przynajmniej jestem spokojna że nie będzie niemiłych niespodzianek.  ;D także załatwiamy dalej...

A wracając do Strzechy - przypuszczam że babeczka zaśpiewała nam taką kwotę bo na początku myśleliśmy nad czwartkiem - a wtedy powinno być 15% mniej. Przekalkulowała sobie i powiedziała 170zł żeby wyjść jak za sobotę. Potem mówiliśmy o niedzieli to powiedziała że 180 i to bez żadnych zniżek bo ma wtedy jeszcze więcej roboty  :-\ i na tym się skończyło. Ale szczerze mówiąc od samego początku nie byłam do tego lokalu przekonana - choć słyszałam wiele dobrych opinii na temat kuchni.