Autor Wątek: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było  (Przeczytany 2325691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Odp: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było
« Odpowiedź #5880 dnia: 19 Września 2012, 10:59 »
Spoko :). Nie ma sprawy. My kupilismy w elektosklepie. Musisz sie tylko dowiedziec czy maja na stanie. Bo ostatnio w xalej polsce nie bylo.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #5881 dnia: 20 Września 2012, 16:03 »
dziewczynki,mam pytanko,kupilismy w Polsce tzw. szablon malarski- coś tego typu: http://www.dekorujemydom.pl/www/index.php?option=com_content&task=view&id=299&Itemid=1
czy korzystałyście kiedyś z tego????nie wydaje się to trudne dla zwykłego śmiertelnika,ale czy warto pacnąć to na ścianę???? chcemy użyć do tego pasty strukturalnej z pigmentem,więc jak nie wyjdzie będzie trzeba doprowadzić ścianę znowu do gładkości;-)))ja wyjeżdżam z domu jak mąż będzie to robił, zostawiam to na jego głowie,tylko już nie jestem pewna,czy ma to sens?????

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • data ślubu: 12
« Odpowiedź #5882 dnia: 20 Września 2012, 22:50 »
każdy  szablon trzeba dobrze przymocować do ściany i ściągać  po nałożeniu szybko nie czekając aż wyschnie wypełnienie

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #5883 dnia: 21 Września 2012, 12:20 »
Ja kupiłam naklejkę i bardzo dobrze się trzyma i ładnie wygląda.
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #5884 dnia: 21 Września 2012, 14:52 »
naklejkę też mamy na schody ,w salonie chcemy coś innego;-)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5885 dnia: 24 Września 2012, 08:11 »
ja też mam naklejki, welurowe...
przy włącznikach światła i w rogach ścian robią za ozdobnik ;) można wyczyścić, ładnie wyglądają i nie odklejają się

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #5886 dnia: 24 Września 2012, 13:30 »
byłam tak organoleptycznie zbadać lodówki i kurczę nie przemawia do mnie ta gorenje na żywo :( co mnie dość zmartwiło.
Nie wiem czemu jest taki mały wybór lodówek do zabudowy.

Na chwilę obecną zakochaliśmy się w tej lodóweczce  http://media-sklep.com/index.php?route=product/product&product_id=329

ktoś miał do czynienia z nią albo chociaż ze sprzętem samsunga?

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #5887 dnia: 24 Września 2012, 13:46 »
Lodowki Samsunga polecam jako ze moi rodzice maja jakos 5 lat a siostra 4 lata i nic sie z nimi nie dzieje zlego :) Bdb sprzet :)

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #5888 dnia: 24 Września 2012, 16:28 »
Ja teraz mam piekarnik i mikrofale samsunga. Mam nadzieje ze sie sprawdza ;).
Fajna ta lodowka. A bedzie stala osobno, czy bedziesz ja jakos obudowywala? Mi osobiscie nie podoba sie opcja lidowek wolnostojacych, obudowanych szafkami. Co innego jak lodowka stoi np sama na kakiejs krotkiej scianie.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5889 dnia: 24 Września 2012, 21:46 »
Na piekarnik i płytę gazową na szkle samsunga też się zgrzałam :P   zmywarkę i pralkę ariston hotpoint i okap panoramiczny maan. Póki co tyle wybrane. Chodzi mi jeszcze po głowie lodówka pod zabudowę Bosha, ale no nie wiem, jakoś tak ma bidnie w środku....

Suprynka, u nas jest wnęka 150cm na 230cm, i tam miała byc poczatkowo cala zabudowa w słupkach. Teraz będzie chyba ta lodówka i potem szafka i słupek z piekarnikiem, nie wiem jeszcze jak to będzie wyglądac, pogadam z architektem, moze cos wymysli, zeby to kolorystycznie grało itd.

Ona jest cała czarna blyszcząca, więc jesli będzie obok np czarny słupek to nie powinno wyglądać źle ... chociaż marzył nam się biały.
zobaczymy.

Kolory kuchni jeszcze nie są dla mnie do końca zrozumiałe i wybrane. ciągle kombinujemy.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #5890 dnia: 24 Września 2012, 23:25 »
Mi sie lodowki wolnostojace bardzo podobaja, ale jak nie maja nic naokolo. Inaczej to moimzdaniem nie wyglada ciekawie. Boscha i Siemensa pod zabudowe mi odradzali w media i euro. A co Ci w tej gorenje nie pasuje? Ja w sumie innych pod zabudowe nie bralam pod uwage. Podobaly mi sie tez Libhera, ale to juz prawie dwa razy tyle, a ja nie chcialam az tak drogiego sprzetu.
A do tej wneki nie myslalas o lodowce side by side?

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5891 dnia: 25 Września 2012, 00:14 »
no właśnie też mi się średnio widzą te lodówki wystające z słupków, dlatego będziemy kombinować tak, żeby tego uniknąć, tak sobie myślę, że jakby słupek był czarny to i czarna błyszcząca lodówka nie rzucałaby się w oczy, że jest wolnostojąca.

Gorenje wydała mi się mała i wąska i troszkę taka bidna w środku, inaczej ją sobie wyobrażałam, troszkę innego wykonania się spodziewałam. Liebherr tez mi sie podobał, wersja bez no frosta kosztuje niecałe 3 tys.  Nie wiem czy warto brać cokolwiek bez no frosta...

Lodówki side by side całkowicie nie podobają się mojemu mężowi, więc nie będę chłopa zmuszać :) poza tym mi sie wydają mało ergnomiczne i nieporęczne, jakoś nie umiem sobie takiej u siebie wyobrazić :)

Mi to najbardziej sen z oczu spędzają te kolory w kuchni, bo to kuchnia - aneks około 8 m, i musi ze sobą grać salon, kuchnia, ściana  z cegły za szafkami i jeszcze nasze marzenie o czymś białym w kuchni :)

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #5892 dnia: 25 Września 2012, 10:05 »
Mi tez te side by side sie nie podobaja. Jakos za wielkie sa. No wlasnie tansze Libherr są bez no frost, więc dla mnie kompletnie odpada. Także wybór sie zawęża. Mi ta Gorenje odpowiada i myśle, że ma spro w środku. Super jest ta komora przedłużajaca świeżość i ta na drobiazgi. Mo, ale nie namawiam. 

To widze ze mamy podobny styl. Moja kuchnia jest szaro-biała, lakierowana. Z uchwytami frezowanymi. Taka mi sie marzyła i już prawie jest gotowa ;). Salon też mamy w takich kolorach, do techo troche czarnego i fuksji. No i cegly też mamy, białe.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5893 dnia: 25 Września 2012, 10:11 »
Dla mnie no frost to podstawa, reszta ma mniejsze znaczenie. U nas będzie lodówka samsunga, piekarnik łączony z mikrofalą też będzie samsunga, co do reszty sprzętów jeszcze się zastanawiam.
Dotychczas wszystkie sprzęty jakie miałam były samsunga i nigdy się na żadnym nie zawiodłam, więc wybór firmy dla mnie był prosty.

Co do lodówek to jak jest mała kuchnia wtedy wiadomo że optycznie side by side będzie wydawała się wielka, natomiast w dużej kuchni już tego efektu nie będzie. Ja mam dużą kuchnię ale mimo to lodówka będzie "pojedyncza".

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #5894 dnia: 25 Września 2012, 10:17 »
Side by side tylko z zewnątrz takie wielkie są   ;)
Jak kupujecie pojedynczą, a macie miejsce to ja polecam szukać szerszej - niby tylko 10cm ale u jakoś tak wygodniej się pakuje

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5895 dnia: 25 Września 2012, 10:34 »
Suprynka to już mi całkiem w deseń te kolory podałaś :)

u nas okna są ciemny brąz i taka sama będzie podłoga, w reszcie rzeczy chciałabym jakoś połączyć szary i biały, ewentualnie tez czarny) i subtelne dodatki w kolorze ciemnego fioletu.

Masz moze jakies foto swojej kuchni? moze byc na prv no i tego jak lodówka wygląda w zabudowie, w sensie czy jest na takim cokoliku czy na ziemi, czy jak ??

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #5896 dnia: 25 Września 2012, 10:44 »
Ja w kuchni mam wszystko samsunga (mikrofale, piekarnik i czarna side by side lodowke). Jestem bardzo zadowolona i z czystym sumieniem polecam. Lodówke mam obudowaną - dookoła szafki, piekarnik i mikrofale w typowej zabudowie.
Jedyne na co mogę pokręcić nosem to hałas spadającej kostki lodu, którą lodówka wyprodukuje, ale pojemnosc zamrazarki mi to rekompensuje ;)

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #5897 dnia: 25 Września 2012, 10:54 »
Hehe to widze ze mamy podobny gust. Chetnie wstawie foto kolo niedzieli bo juz wszystko powinno byc gotowe. Teraz nie ma efektu. Podloge tez mamy ciemna ;). Ciemniejsxy odcien debu.

Lodowka ma pod spodem cokol z kratka. Fajnie to wyglada. Super, ze puszecie o sprzecie samsunga. Mam nadzieje ze mikrofala i piekarnik sie sprawdza. Zmywarke mamy tradycyjnie Boscha. A plyte Ariston, to poraz pierwszy.

No tak duza lodowka w duzej kuchni fajnie wyglada i jak sama gdzies stoi. To juz rzecz gustu. Ja lod uzywam od czasu do czasu, wiec jakos mi nie byla potrzebna.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #5898 dnia: 25 Września 2012, 13:32 »
No prosze, u nas też zmywa Bosch, a gotuje Ariston :D

Offline mada89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5899 dnia: 26 Września 2012, 12:36 »
Ja mam Samsunga i jestem zadowolona :) Kuchnie mamy urządzoną już w całości. Do remontu została sypialnia, duży pokój i łazienka z korytarzem. Teraz szukam tanich , dobrych paneli , w kuchni mamy płytki, a w całym mieszkaniu parkiet ale go likwidujemy.I drzwi też musimy wymienić i okna , ale to stopniowo. Na pierwszy ogień idą te podłogi i drzwi do pokoju, bo strasznie skrzypią.Płytki kładliśmy sami, ale teraz wiem że to nie był najlepszy pomysł i do paneli bierzemy montażystów, najlepiej to bym chciała kupić tam, gdzie od razu montują. Byliśmy w kilku sklepach , cenowo i jakościowo najbardziej mi się podobały te

i te
http://www.drzwiipodlogi.vox.pl/kategorie/podlogi,panele_podlogowe/indeks/panele_podlogowe_best_8_ac4_dab_tabacco_royal,202998/
 Jaki kolor drzwi do nich przypasuje?
Ściany pomalujemy na jasno, teraz jest nieciekawa zieleń.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #5900 dnia: 26 Września 2012, 17:38 »
A jaki jest styl, kolorystyka mieszkania. Jak nowoczesne, biale i inne kolory to drzwi biale bedacfajnie wygladaly.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #5901 dnia: 27 Września 2012, 11:44 »
Dziewczyny czy któraś ma ten odkurzacz co sobie sam jeździ po domciu i sprząta??? Jak Wam się to spisuje.

Jest oferta na gruponie warta uwagi chyba
http://shopping.groupon.pl/d-10927184-vileda-robot

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #5902 dnia: 27 Września 2012, 11:46 »
maggi chyba ma coś podobnego, u siebie w wątku niedawno pisał że to nawet niezłe tyle że to był inny model chyba rumba czy coś  ??? ???
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5903 dnia: 27 Września 2012, 11:51 »
O kuzwa, fajny :) Musze kuzynki spytac, ma to to, ciekawe czy zadowolona :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #5904 dnia: 27 Września 2012, 12:06 »
Maggi nie ma roomby, to ja się nad roomba zastanawiałam ale ona jest dość droga - cena z trzema zerami  ;)

Zanim się napalicie na Grupona proponuję zweryfikować super obniżkę z 999 na 359zł, ten model na all jest w regularnej sprzedaży za 439zł (przesyłka gratis).

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5905 dnia: 27 Września 2012, 12:18 »
U Córki w przedszkolu to mają. Fajne.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5906 dnia: 27 Września 2012, 12:31 »
Ja też raczej na podróbki bym się nie decydowała... 

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #5907 dnia: 27 Września 2012, 12:37 »
Mi tam bez różnicy jak firma ale możliwości sprzętu - bo mam dom, spory metraż, koty...Jakbym miała mieszkanie bez małego dziecka i zwierzakowa to brałabym model za przysłowiowe trzy stówki.
Czasem nie warto przepłacać, a tutaj widzę Vileda - mopy mają pierwsza klasa, pewnie ten robot też daje radę

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5908 dnia: 27 Września 2012, 12:38 »
moi rodzice mają takie "cudo".... jak dla mnie pic na wodę..... co rączki to rączki ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #5909 dnia: 27 Września 2012, 12:58 »
Maggi nie ma roomby, to ja się nad roomba zastanawiałam ale ona jest dość droga - cena z trzema zerami

Wiedziałam, że coś dzwoni tylko nie wiedziałam gdzie  ;)

Ja jakbym maiła parę wolnych stówek to bym z chęcią sobie takiego pomocnika kupiła, ale że nie mam to i problem z głowy  ;)
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014