Autor Wątek: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było  (Przeczytany 2286117 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Odp: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było
« Odpowiedź #330 dnia: 31 Maja 2007, 09:44 »
Ciekawe mieszkanie :) Jest na czym oko zawiesić i czemu się przyjrzeć :) Pamiątki z koncertów w takich miejscach to super pomysł :) Kolory wnętrz co prawda nie moje, ale bardzo mi się podoba pomysł :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #331 dnia: 31 Maja 2007, 09:55 »
Karola, mnie się też wasze gniazdko podoba.....lubie rozne ciekawe rzeczy porozwieszane na ścianach....

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #332 dnia: 31 Maja 2007, 10:01 »
Beth, dobór kolorów w tym mieszkaniu to była trudna decyzja. Kiedyś też powiedziałabym 'w życiu!' i na fiolet i na czerwień. Ale chciałam coś innego niż miałam w domu rodzinnym, bo z czasem zwyczajnie się opatrzyło. A tam mamy zielony salon, brązowo złotą bibliotekę, niebieski pokój mojej siostry, łososiowy rodziców i moją dziwnie wrzosowo-łososiowo-rudą sypialnię. Niewiele do wyboru mi pozostawiono :)

Ale już wiem, co marzy mi się, jak wybudujemy dom: salon na pewno będzie bialutki, kafelki białe z czarnymi fugami, a kanapa, fotel itp bordo. Na pewno będzie jeden pokój, powiedzmy wypoczynkowy w kolorach egipskiego złota z niebieskim. I nasza sypialnia będzie oliwkowo - zielona. Ale to wszystko zmienia się z czasem, kiedy się przyzwyczaisz, pewne kolory się znudzą.

Uważam, że to super sprawa, że teraz w czasach, w których żyjemy można sobie poszaleć.

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #333 dnia: 2 Czerwca 2007, 16:03 »
To ja teraz przedstawiam moje mieszkanko - pomalowane, wykafelkowane i z panelami. No i z nowymi lampami :}
(w linku)

http://blog.krych.eu/2007/06/02/nasze-lampy/
Agata

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #334 dnia: 3 Czerwca 2007, 10:34 »
Narwanka - no, no, no :) Mieszkanko nabiera kształtów - łazienka jest super! :) Widzę, że urządzasz je "po mojemu", więc z niecierpliwością czekam na efekt końcowy :) Kiedy się wprowadzacie?

My podpisaliśmy umowę najmu w piątek i 21 czerwca dostajemy klucze. Oczywiście wszystko obfociakuje i wkleję :)

Offline Beaataa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.07.2007
« Odpowiedź #335 dnia: 3 Czerwca 2007, 13:00 »
Czytam, czytam
szukam inspiracji :)
kupilismy ostatnio mieszkanie  :hopsa:
i teraz stoi przed nami wyzwanie: remont i urzadzanie :)
Ciesze sie bardzo, ale jeszcze nie mam koncowej wizji naszego mieszkania.
Jak na razie sa tam tylko gole sciany :) musimy zaczac od podstaw - wymienic okna, troche przebudowac (postawic scianke), no i zajac sie urzadzaniem. Myslalam o pastelowych kolorach - najlepiej bezu, zieleni, brazu.
Jak na razie podziwiam wasze :) Narwanko - pieknie sie urzadzacie :)

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #336 dnia: 6 Czerwca 2007, 12:10 »
A ja do tematu rattanu sie włączę ;D
Nie wiecie może przypdakiem gdzie można w szczecinie kupić skrzynie z jasnego rattanu?
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #337 dnia: 6 Czerwca 2007, 12:55 »
Na Boh.W-wy jest sklep w którym nawet, jak nie będzie to możesz zamówić ;)

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #338 dnia: 6 Czerwca 2007, 13:19 »
Na Bohaterów warszawy a wktórym miejscu bo jakoś nie kumam ???

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #339 dnia: 6 Czerwca 2007, 15:21 »
Na przeciwko Carrefur-a

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #340 dnia: 11 Czerwca 2007, 09:34 »
NOO niesety nie mają takich skrzyń i nie  można zamówić :( więc musze szukać dalej.

I moge się pochwalić właśnie kupiłam nową szafeczke do salonu(coby to nie znaczyło przy 34 m2 calości mieszkania:-\ ihihihi) w Almi decor i jade po odbiór ;D - jutro obowiązkowo zdjęcia dla Was

Niestety kupiłam fotel w kolorze ecru (tak mi sie przynajmniej wydawało ???) do pokoju ale okazał sie pomyłką kolorystyczną :o :o :o i teraz będę go musiała odsprzedać :P totalna kicha dobrze ze mojego miska nie ma w domu bo by mnie kill kill >:(

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #341 dnia: 12 Czerwca 2007, 13:30 »
Rany, ajk przeczytałam ten wątek od początku do konca to wydawało mi się, ze wam jakoś tak wszystko szybko i lekko idzie. My się już dwa lata budujemy i przeraża mnie myśl jak to wszystko ogarnąć. Ponad 300 m2 użytkowej powierzchni mnie załamuje. Na razie jestem na etapie "kolorowania" ścian, a było tego ,wierzcie mi, od cholery! Teraz żałuję tych metrów bo nie wiem jak sobie z nimi poradze. Do tego cztery łazienki  :-\
Najgorsze jest jednak to ,że nasi fachowcy wpędzają nas już do grobu od roku. Tak im to wszystko idzie, ze szok. Począwszy od tynkarzy, płytkarzy, malarzy, drzwiowców (18 par drzwi). Dopasowują je już od stycznia i im cały czas jakoś nie wychodzi. Afera z kamieniarzami (nasze wymarzone schody z Kashmiru spierd....li i nie obędzie się bez sprawy w sądzie.... rany ja już nie mogę.
Napisane: Czerwiec 12, 2007, 13:21:59
A to nasz domek z przodu:

I z tyłu:
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #342 dnia: 12 Czerwca 2007, 13:41 »
Nadzieja - dom wygląda ślicznie, ale faktycznie porwaliście się na metraż :) Będziecie tam rowerami jeździć? :) Moi Rodzice mają 220m2, a już teraz Mama narzeka, że jest za dużo do ogranięcia (mimo, że jest sprzątaczka) i niepotrzebny był tak duży dom. Więc 300m2 sobie nie wyobrażam :) 4 łazienki... to ile pokoi? No i do tego trafiliście na szatański okres - nie ma fachowców, materiałów, ze wszystkim ciężko... naprawdę współczuję!

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 12 Czerwca 2007, 13:48 »
nadzieja, dom wygląda CUDNIE! ale też szczerze podziwiam bo ja przy wykończaniu naszego 70 metrowego mieszkania prawie osiwialam. 4 lazienki mowisz... ja jak kupowalam kafle do lazienki to mowilam ze moglabym miec 10 lazienek bo tyle rodzaji roznych kafli mi sie podobalo.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 12 Czerwca 2007, 13:58 »
nadziejo, dom cudny......alew chyba dużą rodzinkę planujecie :)   a co zrobili z tymi schodami :?:

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 12 Czerwca 2007, 14:42 »
Dziękuję Dziewczynki. Ale ten dom mnie naprawdę straszy już po nocach. Co do metrażu, zgadzam się z Tobą beth boję się tego. Co do dużej rodzinki, to planujemy dwoje ale jak Bozia da wiecej to nie wiem co zrobię. Na pewno się jakoś pomieścimy ;D
Właśnie dzwonili "fachowcy", że farby zabrakło, jakieś 5 l !! Pomylili się tydzień temu i zamiast 15 zrobiło się 20l. Ja zwariuję.

Co do czterech łazienek to miałam z tym bardzo duży problem, kafli jest bardzo duży wybór.
Dwie są już zrobione, bo byliśmy z M. zgodni co do koloru i rodzaju płtek i zostały jeszcze dwie. Już jest kompromis ale to taki bardziej na odwal. Zaczną w przyszłym tygodniu.

A schody, nie trzymają poziomu to znaczy niektóre nie łapią się w normie-jak to mówią nasi "fachowcy" i od spodu w niektórych miejscach są niespolerowane, aj szkoda gadać oostuniu, bo się bardziej zdołuję. Jutro wkleję parę fotek z wykonanych już prac, jeśli to zniesiecie.
A i mam bordową sypialnię z której jestem najbardziej dumna ;D , z jaśniutkim waniliowym sufitem.
Mój teść jak ją zobaczył to zapytał czy ja jestem na pewno zdrowa??

Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #346 dnia: 12 Czerwca 2007, 15:03 »
oj dom przepiekny..ale duzo sprzatania ;D ;D ;D hihi 4 lazienki przynajmniej nie bedziecie sobie zajmowac i jeden problem codziennosci odpada ;D tak samo jak beda np 2 corki ;D ;D ;D ;D

Nadzieja ja uwielbiam takie tematy...chyba sie minelam z powolaniem...mama smiala sie od malego ze zawsze ogladalacudze mieszkania i domy..co gdzie stoi itd...wiec bardzo bym Cie prosila o bardzo duza ilosc fotek domeczku ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D uwielbiam patrzec na zestawienia kolorów na scianach czy tapet...a slyszeliscie ze teraz juz tapet nie sa modne tylko malowanie scian..sama nie wiem jak chyba wole tapety bo jak sie przytule to cieplej jest ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #347 dnia: 12 Czerwca 2007, 16:05 »
Piękny, ale za duży...
moje marzenie to jakieś 120 m powierzchni mieszkalnej...za więcej dziękuje...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #348 dnia: 13 Czerwca 2007, 08:17 »
dziękuję  :)
tylunia mnie też zawsze interesowały - jak ty to mówisz - takie tematy. U kogoś zawsze bardziej mi się podoba niż u siebie. Co do kolorów na scianach to najprościej jest jednak wybrać kolor farby niż tapety. Teraz jest bardzo duży wybór, tylko gorzej trafić z kolorami. W salonie chciałam zastosowac tapetę na jednej ściane ale nie mogłam znaleźć odpowiedniego odcienia brązu i padło na farbę.
lilian ja też jestem przerażona tymi metrami, będę miała co robić popołudniami, muszę się wybrac na kurs szybkiego sprzątania
elisabeth81 ja poproszę o zdjęcia urządzonego już mieszkanka, bo przeprowadziliście się już, prawda?

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #349 dnia: 13 Czerwca 2007, 08:41 »
Nadzieja - myślę, że bez pani sprzątającej 2-3 razy w tygodniu się nie obejdzie. Sama nie dasz rady. Ja postanowiłam, że jak dorobię się co najmniej 70-80m2 to zatrudnię taką, żeby raz w tygodniu przychodziła. Teraz sprzątnięcie 32m2 zajmuje mi 1,5h, więc nie dałabym rady gruntownie w tygodniu sprzątnąć 80m2, a weekendów nie lubię na takie czynności rezerwować.
Ale na pewno to dom z wyzwaniami i pomieści nawet rodziny Waszych dzieci :) Jestem pod wrażeniem metrażu i pełna podziwu dla Ciebie, dla Was, że udało się to wszystko prawie skończyć :)

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #350 dnia: 13 Czerwca 2007, 08:46 »
Obiecałam dac zdjęcie moejgo nowego nabytku meblarskiego  ;D mam nadzieje ze będzie widoczne :-\

jak będziecie troszke zainteresowane to wkleje zdjęcia z mojego - jeszcze mojego obecnego mieszkanka ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #351 dnia: 13 Czerwca 2007, 09:34 »
Didi - ja jestem zainteresowana bo widzę, że to moje klimaty...dawaj faty; Beth Ty masz całkowitą rację ja z moimi blisko 150mkw padam na pysk-to nie jest dla ludzi...wczoraj myłam okna na dole-nie wiem po co skoro już wieczorem padał deszcz >:(dzisiaj miałam myć górę ale dam sobie spokój - ja bym chętnie jakąs Panią przyjeła-chociaż raz w tygodniu :-\

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #352 dnia: 13 Czerwca 2007, 09:39 »
Maja - no to przyjmij :) Moja Mama zatrudnia babeczkę, która przychodzi raz w tygodniu i sprząta wszystko, a przede wszystkim myje podłogi. Mama oczywiście też lata w ciągu tygodnia i coś tam sprząta, bo ona ma to we krwi :) Ale przynajmniej podłogi ma z głowy :) Płaci 60zł za jedno sprzątanie.

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #353 dnia: 13 Czerwca 2007, 10:31 »

A to mój pokój  :taktak:

Co do szefeczki to mam plany że będzie stała w : nowym przedpokoju ale narazie z musu stoi w pokoju ???

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #354 dnia: 13 Czerwca 2007, 11:13 »
Didi - wklej większe zdjęcia co? Prawie nic nie widać...

Offline didi

• entuzjasta
« Ostatnia zmiana: 13 Czerwca 2007, 12:21 wysłana przez didi »

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #356 dnia: 13 Czerwca 2007, 12:48 »
Jest o wiele lepiej :)
Didi - bardzo ładne, jasne mieszkanie. Lubię taką czystość w umeblowaniu i na ścianach :) Na pewno przyjemne się mieszka :)

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #357 dnia: 13 Czerwca 2007, 12:58 »
No takie miałam założenie żeby było jasno ,czysto i przytulnie :taktak:. Zreszta mieszkanko wymusiło na nas takie podejście do sprawy, bo jest od strony wschodniej więc słońce jest rano a potem koniec świecenia :D jak bym wstawiła tam ciemne meble to byłaby katastofa.

Chociaż co do ścian to kusi mnie dołożyć "leciuteńki beżyk" no ale sie zobaczy może wytrzymam bez przemeblowywania do końca miesiąca :ban:

Łazienkę musieliśmy całą przerocić bo jak nam przywalili wannę na całą ścianę to nie było gdzie pralki postawić a zlewisko to było takie wielkie że na kibelek właziło no i jak korzystać jak się człek nie mieścił  - nogi na umywalkę :drapanie:

Kuchnie wymyśliłam sama bo jak mi zaczeli różni specjaliści-projektanti zaczeli przychodzić do sie okazało że w mojej kuchni nawet lodówka sie nie mieści - dosłownie na nic nie było miejsca wg nich kuchnia za mała :szczeka: no nie uważam żeby 8,5 m2 to był straszny problem
« Ostatnia zmiana: 13 Czerwca 2007, 13:01 wysłana przez didi »

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 13 Czerwca 2007, 13:07 »
didi, bardzo przytulne gniazdko.....a co do kuchni, to u moich rodziców jest mniejsza i całkiem przyzwoicie sobie z nią spece poradzili...wszystko sie da zrobić..dobrze, że Tobie pomysłu nie brakowało...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #359 dnia: 13 Czerwca 2007, 13:20 »
Milutko u Ciebie - tak przestrzennie, lubię jak nie jest zagracone - a w którym miejscu ma stanąć stolik bo tam chyba nie ma przedpokoju ;)