Autor Wątek: A my mamy juz sale <tancze>!!!!!!!!!  (Przeczytany 5470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sinner
  • nowicjusz
  • *
A my mamy juz sale <tancze>!!!!!!!!!
« dnia: 19 Czerwca 2006, 00:29 »
jak juz zdązylem pochwalic sie w temacie w koncu udalo nam sie zarezerwowac sale.
zdecydowalismy sie na Lagune na pogorii.

teraz czeka nas zabawa z wyborem fotografa i kapeli :)

jezeli znacie jakis dobrych fotografow to prosze o podpowiedzi.

pozdrawiam
Bartosz

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Czerwca 2006, 13:57 »
Podpytaj Martę. Marta jest z Twojego miasta więc na pewno coś doradzi :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwca 2006, 16:35 »
Wiesz  moje 2 kolezanki były w lagunie na dwóch osobnych weselach w zeszłym roku i nie były zadowolone.Ja tam tez byłam zawieźc z kolezanką napoje bo ona sie tym zajmowała z xchłopakiem i miałam przedziwne wrazenie że tam śmierdzi!Kolezanki , które tam były tez narzekały na dziwny zapach stechlizny , beznadziejnie pouystawiane stoły( widziałam zdjecia rzeczywiście co najmniej dziwnie) i na jedzenie tez narzekały!Ale kto wie moze i tam jest teraz inaczej chociaż watpie bo kolezanka tam była teraz na chcrzinach i mówi ,że nic sie nie zmieniło!Ale mieli tam podobno robic remont ubikacji ( to dobrze bo wtedy były ochydne) to moze coś to zmieni! Albo do przysazego roku cos tam jeszcze porobią!A fotograf: nie wiem co chcecie bo ja siedecyduje na fotografa nie typowo weselnego! Tylko raczej profesjonaliste- artyste! robi plakaty, grafike itp.Dośc fajny jest tez fotograf mariusz pałka chociaz mnie osobiście nie odpowiada jego wizja zdjęć studyjnych ( zalatuje kiczem jak dla mnie) ale ogólnie zdjecia robi fajne i kręcił tez moja studniówke i byłam b zadowolona!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Czerwca 2006, 21:08 »
Cytat: "Aniutek83"
Dośc fajny jest tez fotograf mariusz pałka chociaz mnie osobiście nie odpowiada jego wizja zdjęć studyjnych ( zalatuje kiczem jak dla mnie) ale ogólnie zdjecia robi fajne i kręcił tez moja studniówke i byłam b zadowolona!

U mnie też będzie Mariusz robić fotki reportażowe z całego ślubu i wesela oraz plener. Studio robimy gdzie indziej. Kamerę też mamy od Mariusza. I też Mariusz kręcił moją studniówkę. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Czerwca 2006, 17:22 »
My wybraliśmy fotografa z FOTO-ART z krolowej jadwigi.... tylko, że my bierzemy same studio, koleżanka, która chychodzi teraz za mąż w sobotę, wynajeła go na full servis - płaci chyba 1200zł.... robią tam naprawdę bardzo ładne zdjęcia, według mnie artystyczne, bez kizowatych dodatków ;)
a co do zespołu...polecam Jandy - jeden z bardziej znanych zespołów w Dąbrowie, grajki z pokolenia na pokolenie! Zresztą, hihi, u nas też będą grali :) ale jestem pewna ich profesjonalizmu, moja koleżanka zna ich prywatnie :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Czerwca 2006, 17:29 »
monia_mf to jest ten zakład na redenie zaraz przy ulicy? czy gdzie? bo ja jestem na etapie szukanie fotografa .A mi własnie chodzi o zdjecie nie kiczowate i bez smiesznych póz na sianie czy cos w tym stylu! a zespoł JANDY  gral na mojej studniówce , to tacy starsi panowie w tym jeden z brzuszkiem? Grali nienajgorzej ale to było ok 5 lat temu! Ja mam zespól ( tzn jeszcze nie mamy z nimi podpisanej umowy) az z Wodzisławia Ślaskiego( kolega narzeczonego z pracy) fajnie graja i sa niedrodzy bo biora 60 złotych za godzinkę .I dojezdzaja dosłownie wszedzie!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Czerwca 2006, 20:08 »
A mi własnie chodzi o zdjecie nie kiczowate i bez smiesznych póz na sianie czy cos w tym stylu!

A my studio mamy u Borkowskich w Będzinie. Zdjęcia są moim zdaniem przepiękne.  :)

Cytat: "monika_mf"
a co do zespołu...polecam Jandy

A tak dokładnie to są Jandowie, a nazwa zespołu pochodzi od nazwiska Janda. Też znam ten zespół...znajoma moich Rodziców to ich rodzinka. :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Czerwca 2006, 13:14 »
monia_mf to jest ten zakład na redenie zaraz przy ulicy? czy gdzie

Aniu to jest zaraz na zakrecie - obok jest rafael z garniturami i zoologiczny, na górze salon ślubny. Na przeciwko ryneczku na redenie :) Polecam, zajrzyjcie sobie tam, mnie bardzo się podobały zdjecia, szczególnie artystyczne bez kolorów :)
a zespoł JANDY gral na mojej studniówce , to tacy starsi panowie w tym jeden z brzuszkiem?

dokładnie :) z brzuszkiem to Sebastian :) bardzo sympatyczni i plusa też mają dzieki temu, że jak pierwszy raz do nich zadzwoniliśmy, to potraktowali nas baaaardzo profesjonalnie!
Cytat: "Marta"
A my studio mamy u Borkowskich w Będzinie. Zdjęcia są moim zdaniem przepiękne.  

byliśmy i ogladaliśmy...zdjecia też bardzo ładne ale.... mnie wydawały się ciemne .... ale przecież każdy ma swój gust :)
Cytat: "Marta"
A tak dokładnie to są Jandowie

eeee chyba Jandy.....tak zawsze mi się przedstawiał Sebastian ...:)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Czerwca 2006, 16:48 »
aa dzieki mOnia juz wiem , gdzie to jest,ze tez od razu nie zaskoczyłam! Jasne,że sie przejdę popatrze , mam nadzieje ,ze obsługa miła i fachowa- widziałam ich zdjecia w interneciena stronce niektóre fajne( chociaz srednio podobają mi sie te tła - nie wiem czemunie lubię jakich sianek, schodków i balustrad a na tym tle par młodych) chociaz ja i tak chce tylko góra 4 zdj w studio! ) Widziałam też stuudio Borkowskich też fajne zdjecia- alepodobno oni są bardzo drodzy! chociaż ja kosztem kamery decyduję się wydać wiecej na fotografa!

Offline jagi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Czerwca 2006, 17:05 »
Jandy całkiem sympatyczny zespół i nie jakieś tam wcale staruszki przecież wokalistka jest młodziutka ... obsługiwałam kilka wesel z nimi i to całkiem mili ludzie 8)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Czerwca 2006, 18:19 »
ale kiedy ta studniówka była 5 lat temu to wtedy tam zadnej pani nie było, byli tylko panowie! Skład przeciez mógł się zmienic!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Czerwca 2006, 18:27 »
Widziałam też stuudio Borkowskich też fajne zdjecia- alepodobno oni są bardzo drodzy!

Mnie się zjęcia Borkowskich baardzo podobają. My jedziemy do nich tylko na 6 zdjątek. Bo będziemy mieć jeszcze fotki reportażowe i plener.  :)

ale kiedy ta studniówka była 5 lat temu to wtedy tam zadnej pani nie było, byli tylko panowie! Skład przeciez mógł się zmienic!

Ale mnie się wydaje, że Jandowie nie mają wokalistki. :roll:  Trzeba się Moniki_mf zapytać. :)

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Czerwca 2006, 14:01 »
Aniutek83 napisał/a:

Ale mnie się wydaje, że Jandowie nie mają wokalistki.  Trzeba się Moniki_mf zapytać.

jestem jestem i odpowiadam :) Od pewnego czasu mają wokalistkę - tylko jest to na takiej zasadzie, że można ją wziąć dodatkowo, za dopłatą 100zł. My zamówiliśmy tylko 4-osobowy skład męski - jakoś kobiecy głos na takich imprezach głupio nam się kojarzy :) zdecydowanie wolimy meskie :)
U Jandów to wogóle jest tak,  że cana jest standardowa za 10 godzin grania (od momentu wejscia na salę Młodej Pary) i sa dodatkowo płatne usługi: wyprowadzenie Młodych i transport sprzętu (albo samemu się coś organizuje, albo sie płaci i radzą sobie sami :), no i wokalistka ;) W sumie to dobre rozwiazanie, bo nie zawsze Młodzi chcą wyprowadzenie, a przecież i transport mogą zapewnić :)
Jak szukaliśmy zespołu, to mieliśmy tylko dwa znane do wyboru - wygrali Jandy, bo po pierwsze grali u konkurencji (Wnuki) na ewselu, a po drugie to wesele było w Catamaranie więc mieliśmy wyłożoną kawę na ławę ;)
Ciekawe, czy Sebastian w końcu nauczył się nasze piosenki :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Czerwca 2006, 15:51 »
aa Jandy to powiem grali całkiem sympatycznie, a Wnuków to znam od małego mieszkaja 2 bloki dalej i w klatce mojej koleżanki! bardzo fajnie grają- mi sie b podoba jak prowadzą itp. my juz niby mamy zespól ( jeszcze nie podpo umowy ani nic) ale ja jakos sie jeszcze waham- u nas sami sobie transpportuja sprzet i dojeżdzaja! Monia-mf A mogłabys mi podesłac namiary na zespól Jandy! Nasz zespól tez ma wokalistke- chocuiaz ja tez tak szczerze nie przepadam za kobietami spiewajacymi w takich zespołach!

Offline sinner
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Czerwca 2006, 18:37 »
dziekuje za odpowiedzi. a czy moglbym dostac namiary na te zespoly? z gory dziekuje

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Czerwca 2006, 14:02 »
Namiary poszły :)

Offline monia24

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: jeszcze nie znana...
Odp: A my mamy juz sale <tancze>!!!!!!!!!
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Sierpnia 2007, 20:18 »
Aniutek83

jak nazywa sie zespol ktory ty wybralas?ja tez szukam. pozdrawiam
Monia

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Sierpnia 2007, 21:53 »
monia24 ja mam ten sam zespół co Aniutek83 nazywa sie on "Ich dwoje +1"

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Sierpnia 2007, 19:10 »
a my mamy zamówionego kamerzystę i fotografa u pałki mamy studio i reportaż moja kuzynka ma zdjęcia ślubne z foto art i zbytnio mi się nie podobają, ale wiadomo każdy ma swój gust  ;)
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline monia24

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: jeszcze nie znana...
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Sierpnia 2007, 19:23 »
dorka dzięki za odpowiedź
Monia

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Sierpnia 2007, 22:54 »
Aguś-sc ja tez mam zdjęcia u Pałki na Kasprzaka w DG studio i plener  ;D

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Sierpnia 2007, 23:02 »
dorka_9 to to super  ;D my plenera nie bierzemy bo nie chcemy za to wzięliśmy sobie reportaż ten dłuższy

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Sierpnia 2007, 11:47 »
Aguś-sc a ile płacicie za reportaż?
I co tam jest w tym reportażu tym dłuższym?

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Sierpnia 2007, 17:38 »
dorka_9 niewiem dokładnie ile płacimy za ten reportaż bo umowa jest u mojego Sebastiana w tym dłuższym reportażu jest to, że zaczyna się od błogosławieństwa i fotograf jest do 1 w nocy ale w trakcie wesela jedziecie gdzieś np do parku i tam macie robione zdjęcia