Autor Wątek: Latka lecą...  (Przeczytany 42098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dorka

• użytkownik
  • **
Latka lecą...
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Czerwca 2006, 11:37 »
a u mnie jest tak:

ja - baran (uparty,wybuchowy - pracuję nad sobą :) 1982
mój skarb - waga (spokojna, niekonfliktowa) 1977

Różnica - 5 lat, ale nie czujemy tego w ogóle :)

Co myślicie o naszej zodiakalnej kombinacji? baran - waga?

Pozdrawiam wszystkie październikowe panny młode!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Latka lecą...
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Czerwca 2006, 11:41 »
Oto co piszą w necie o naszej mieszance

LEW- PANNA
 Jesteście bardzo różni. On należy do osób skromnych i nieśmiałych, Ty zaś marzysz o oklaskach i podziwie otoczenia. Pragniesz pozostawać w centrum uwagi, olśnić wszystkich. Twój partner nie zawsze wysoko ocenia Twoje poczynania, lecz mimo to nie szczędzi pochwał, gdyż wie, jak wiele one dla Ciebie znaczą

Dorka a tu cos dla Ciebie :

BARAN-WAGA
On analizuje każdą sprawę, biorąc pod uwagę różne aspekty i przyjmując różne punkty widzenia. Lubi też przedyskutować wątpliwości z innymi lud¥mi, poznać ich zdanie, choć ostatecznie i tak trudno mu podjąć jakąś konkretną decyzję. Ty zachowujesz się zupełnie inaczej. Zwykle wydajesz kategoryczny i jednostronny werdykt i nie obchodzi Cię, co mówią inni.

A tu coś dla Pioterasa

BARAN -BARAN
Jesteście bardzo niezależni. Nie znosicie, aby traktować Was jak czyjąś własność, i nie dopuścicie, by ktoś kierował Waszym życiem. Każde z Was chce samodzielnie decydować o sobie, ale oboje potraficie uszanować autonomię drugiego człowieka. Macie silne poczucie godności i wrażliwość na krytykę. Toczy się między Wami nieprzerwana rywalizacja.

I co zgadza się Wam ??

Offline aniula

• entuzjasta
Latka lecą...
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Czerwca 2006, 11:46 »
Antalis a baran i koziorożec?

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Latka lecą...
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Czerwca 2006, 11:48 »
Miedzy nami jest 7 lat roznicy, amieszanka zodiakalna to my jestesmy dosyc wybuchowa :wink: ja- baran, Andreas- skorpion :mrgreen: podobno gorzej byc nie moze-a jednak nam jest jak w niebie :D  :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
Latka lecą...
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Czerwca 2006, 11:51 »
Antalis
W sumie to się zgadza :) tylko z tą rywalizacją bym az tak nie dramatyzował :) oboje wiemy chyba jakie moga być konsekwencje  :mrgreen:

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Latka lecą...
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Czerwca 2006, 12:15 »
Właśnie baran i skorpion to tzw. loża szyderców...Dwa najgorsze znaki, ponoć ...Ale kto w to wierzy.
Fakt faktem, z tego co piszą o moim znaku, to część się zgadza, ale i tam patrze i czytam to z przymrużeniem oka.
U mnie jest waga-skorpion,też niezłe zestawienie.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Latka lecą...
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Czerwca 2006, 12:24 »
Cytat: "lady_yes"
Właśnie baran i skorpion to tzw. loża szyderców...Dwa najgorsze znaki, ponoć ...

hihihi-no ponoc tak,ale ja mialam juz doswiadczenie w postepowaniu ze skorpionami bo moja mama jest skorpionem :mrgreen:
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Latka lecą...
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Czerwca 2006, 12:26 »
u nas strzelec-bliźniętasię sprawdza :mrgreen:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Latka lecą...
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Czerwca 2006, 13:19 »
Ja też traktuję horoskopy z przymrużeniem oka, ale jednak często coś w tym jest. Mam w domu fajną książkę o numerologii, horoskopach i partnerstwie - jak wrócę do Gorzowa pod koniec czerwca to powklejam co lepsze kawałki :)

Offline zanetka83
  • nowicjusz
  • *
Latka lecą...
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Czerwca 2006, 13:30 »
Między nami jest ponad 3 latka różnicy
Ja- skorpionek, listopad '83
On- bliźniak, czerwiec '80.
Ale i tak nie ważne jaki znak, ważne że się kochamy i siebie rozumiemy :serce:  hihi

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Latka lecą...
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Czerwca 2006, 15:53 »
Cytat: "Antalis"
BARAN -BARAN
Jesteście bardzo niezależni. Nie znosicie, aby traktować Was jak czyjąś własność, i nie dopuścicie, by ktoś kierował Waszym życiem. Każde z Was chce samodzielnie decydować o sobie, ale oboje potraficie uszanować autonomię drugiego człowieka. Macie silne poczucie godności i wrażliwość na krytykę. Toczy się między Wami nieprzerwana rywalizacja.

No Antalis zgadza sie jak ulał!!!! My też dwa Barrrannnyyyy.

Nie dopuszczamy nikogo do wtrącania się do własnego związku....sami sprzątamy na naszym podwórku. Rodzice to czują...oj czują...nawet nie próbują nic nam radzić.

Szanujemy swoją autonomię...każde z nas ma swój własny kawałek życia i kawałek wspólny.

Rywalizacja???? Raczej nie...Mamy swoje podwórka, na których się realizujemy. Dwa zupełnie inne zawody - lekarz i programista - zatem w drogę sobie nie wchodzimy, a za to jedno z podziwiem patrzy na osiągnięcia drugiego.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
Latka lecą...
« Odpowiedź #41 dnia: 13 Czerwca 2006, 17:54 »
u Nas 2 latka różnicy:)
Ja- 14 styczeń 82' Koziorożec
On- 28 styczeń 80' Wodnik
To chyba dobre zestawienie znaków;)

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Latka lecą...
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Czerwca 2006, 18:42 »
Cytat: "Dorka"
Różnica - 5 lat, ale nie czujemy tego w ogóle

bo to przecież żadna różnica! miedzy nami też tak jest.
ja byk, Piotrek panna

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Latka lecą...
« Odpowiedź #43 dnia: 14 Czerwca 2006, 09:03 »
5 lat to tyle co nic :wink: koleżanka ma małża 10 lat starszego ale tej różnicy też nie widać - ona ma taki sposób bycia, że czasami mu zazdroszczę tej "świeżości" :roll:

Offline Misia

• zapaleniec
Latka lecą...
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Czerwca 2006, 18:03 »
U nas różnica jest 7 latek
strzelczyni + wga

różnice czuć w wieku, chodźby w doświadczeniu życiowym/zawodowym i poglądach na rzeczy mało i bardzo ważne.
Jakoś to się uzupełnia:)...ale i czasami trzeszczy...

Offline Igraszka
  • bywalec
Latka lecą...
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Czerwca 2006, 10:39 »
a my ja  grudzień 80' czyli strzelec a mój przyszły kaiwecień 81 czyli baran I jest super KOCHAMY się i sprzeczamy!

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Latka lecą...
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Czerwca 2006, 16:30 »
A między nami jest różnica 1 roku i 2 miesięcy :) Ja - listopad'80, Marek - wrzesień'79 :) Ale w miłosci róznica wieku jest naprawdę nieistotna!
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
Latka lecą...
« Odpowiedź #47 dnia: 16 Czerwca 2006, 17:05 »
A między nami są 3 miesiące różnicy (na korzyść mojego przyszłego małża niestety  :? ).  Ja jestem skorpionem rocznik '80, a mój narzeczony wodnik '81. Nam też horoskopy długiego szczęścia nie wróżyły, a jednak jesteśmy już ze sobą parę ładnych lat  :D

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Latka lecą...
« Odpowiedź #48 dnia: 20 Czerwca 2006, 10:54 »
czuję, że baran-baran to związek tak samo burzliwy jak nasz baran-lew... :shock:
cóż... ja to i tak się cieszę, że mój mąż nie jest skorpionem  :mrgreen:

a tak w ogóle,bo raczej nie zauważyłam, czy ktoś oprócz nas ma róznicę wieku "na odwrót"?   czyli mówiąc prostym językiem,ma młodszego faceta? :wink:

Offline Aniutek83
  • maniak
Latka lecą...
« Odpowiedź #49 dnia: 20 Czerwca 2006, 11:21 »
a u nas jest  tak ja ANIA- rocznik 83 ( RAK) a mój WOJTEK - rocznik 79 ( BLIŹNIETA) róznica między nami to tylko 4 lata!

Offline Żabcia

• bywalec
Latka lecą...
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Czerwca 2006, 13:24 »
No to my trochę odbiegamy od tych rogatych związków. Ja - wodnik, Andrzej - ryby Oboje rocznik 75. Andrzej dołączy do zacnego grona mojej rybiej rodzinki ( a jest ono pokaźne). Ale cóż w tym stawie to ja trzymam korek :wink:  :D

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Latka lecą...
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Czerwca 2006, 13:28 »
Madzialena - jest kilka takich forumek - w tym ja :) Ale zazwyczaj to są różnice niewielkie - roczne, maksymalnie dwuletnie. I nawet chyba lepiej, bo faceci żyją krócej, a ja bym się chciała swoim jak najdłużej cieszyć ;)

Offline groszek
  • maniak
Latka lecą...
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Czerwca 2006, 14:29 »
Faceci żyją krócej.. no to pojechałaś... Tak naprawdę to w każdej chwili nasze życie może się zakonczyc: obluzowana dachowka, sopel lodu zwisajacy z dachu, pijany kierowca, zatrucie sromotnikiem, rak, wypadek samolotu, zawalona hala wystawowa... Generalizowanie ze ktos zyje krocej lub dluzej to zbytni optymizm i niepokora wobec zycia.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Latka lecą...
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Czerwca 2006, 14:33 »
No ja napisałam o tendencji wykuczając oczywiście nagłe wypadki (odpukać!). A tendencja taka właśnie jest - kobiety żyją ok. 5 lat dłużej niż mężczyźni, mimo że średnia długość życia i tak się zwiększa.

Offline atra_vet
  • użytkownik
  • **
Latka lecą...
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Czerwca 2006, 16:24 »
Pewnie ze statystycznie kobiety zyja dlużej.
Ja rowniez jestem starsza od mojego narzeczonego całe trzy miesiące :) Ja jestem barankiem kwiecień '82, a W. raczkiem czerwiec '82 .

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Latka lecą...
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Czerwca 2006, 18:45 »
Atra - to piąteczka! :) Ja też kwiecień '82, a Przyszły też raczek (ale '83).
A tutaj kilka horoskopów dla partnerów Baran-Rak

"Różnicie się pod wieloma względami. Baran jest niezależny, silny, zdecydowany. Najpierw zrobi, potem pomyśli. Rak natomiast jest niezdecydowany i ostrożny, długo się waha nim podejmie decyzję. Jego charakterystyczne cechy to wrażliwość i nieśmiałość. Często jest sentymentalny i bardzo rodzinny. Dla Barana najważniejsze jest "parcie naprzód" i niezależność, dla Raka zaś bezpieczna rodzina, dom i ... czułość. Jeśli Baran nie wykaże zrozumienia dla potrzeb swojego partnera, to najprawdopodobniej zdominuje Raka, który w cichości serca i zaciszu domowym będzie cierpieć.Trudno będzie pogodzić Wam różnice w charakterach i podejściu do życia, możecie często się ranić."

"Dla Ciebie najważniejsza jest niezależność, dla niego prywatność, poczucie bliskości, przywiązanie. On wychwytuje nawet bardzo subtelne informacje dotyczące problemów i potrzeb innych osób, za to Ty w ogóle nie przywiązujesz do tego wagi. Często sprawiasz wrażenie obojętnej na obecność swojego partnera, na co on może reagować bardzo emocjonalnie i nerwowo. Będziecie razem przeżywać wiele trudnych chwil."

"To ciekawy układ charakterów. Jedno uzupełnia drugie, ale nie obejdzie się w tym związku bez starć i kłótni. Pan Rak jako cichy i potulny partner może przez pewien czas bawić Panią Baran. Jednak jej energiczna natura może długo nie wytrzymać u boku powolnego i niechętnego zmianom partnera. Pan Rak zafascynowany energią i seksualnością Pani Baran, na pewno będzie dążył do utrzymania relacji. Jednak wobec zbyt wygórowanych wymagań Pani Baran, może zniechęcić się i szukać innej, spokojniejszej partnerki. Aby związek mógł utrzymać się na dłużej, Pan Rak musi pokonać swoją towarzyską nieśmiałość i niechęć przed podróżami. Podporządkowanie się partnerce i jej trybowi życia to jedyna recepta na utrzymanie jej na dłużej przy sobie."

Chyba gwiazdy nam dobrze nie wróżą.. ;)

Offline atra_vet
  • użytkownik
  • **
Latka lecą...
« Odpowiedź #56 dnia: 20 Czerwca 2006, 19:38 »
Cytat: "Beth"
Chyba gwiazdy nam dobrze nie wróżą..

Oj nie wróżą... ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Latka lecą...
« Odpowiedź #57 dnia: 20 Czerwca 2006, 22:19 »
No to teraz MY :)
Ja skorpionek - 2 listopad '82
Kuba strzelec - 18 grudzień '82
Więc jestem od Niego starsza o całe 1,5 miesiąca :)
On spokojny, taka dobra duszyczka, lubiany przez wszystkich
Ja jak na skorpiona przystało jestem bardzo uparta i troszkę nerwowa, ale raczej odbiegam od innych stereotypów. Zresztą i u mnie w rodzinie i u Kubusia skorpionów jest cała masa :) A co nam gwiazdy wróżą?

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Latka lecą...
« Odpowiedź #58 dnia: 20 Czerwca 2006, 22:35 »
Cytat: "anulka33"
2 listopad '82

ja też z 2 listopada :) Hehe, cieszę się, że jest tu jeszcze jakaś zaduszkowa skorpionica !! i Jeszcze ze Szczecina...
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Latka lecą...
« Odpowiedź #59 dnia: 21 Czerwca 2006, 11:16 »
no to u mnie trochę więcej niż 3 miesiące  :P  dokładnie to 2 lata i 4 miesiące  :oops: