Autor Wątek: Sukienki dla druhen????  (Przeczytany 23604 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Basia Chylinska
  • nowicjusz
  • *
Sukienki dla druhen????
« dnia: 7 Czerwca 2006, 01:43 »
czesc dziewczyny
Mam taki problem iz bede miala suknie koloru cos miedzy toffi a zlamanym zlotym i diadem z bordowymi/ rubinowymi kamyczkami kwiaty z akcentem zloto bordowym oraz bizuterie z bordowymi kamyczkami. Bede miala na slubie 4 druhny i moja coreczka 3,5 roczku bedzie mala druhenka chcialam uszyc sukienki bordowe takie bardzo proste za kolanko a pod biustem cienka lamowka z malutka kokardka , dla druchen a moja coreczka bedzie miala mala kopie mojej sukienki. Tyle ze mam problem nie wiem gdzie takie sukienki uszyc?? najlepiej slask a moze znacie jakies tanie krawcowe ktore takie uszyja badz moze znacie jakies sklepy online ???? bede bardzo wdzieczna , ja na stale mieszkam w Szkocji i wszystko zalatwiam na odleglosc i telefonicznie i troszke sie gubie!!!!!!! :( dzieki za wszelka pomoc
pozdrawiam Basia
[glow=red][/glow]
Slub jednak bedzie 28/06/2008 termin nr 4 wrrrrr zagryze ja cos sie tym razem zmieni...

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Czerwca 2006, 09:22 »
nie widze problemu..

w dziale moda jest  temat - suknie dla druhenek

https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=158&start=0

jesteś w tej komfortowej sytuacji,ze  masz doistęp do brytyjskich sklepów z tego typu rzeczami.. w polsce dzieci ubierane są w sukieneczki balowe lub sukieneczki przypominające komunijne...

jesli chodzi o sklepy on-line.. wklepujesz w google - wedding + dress i zawsze pod każdym linkiem jest tam dodatkowy temat sukni dla świadkowych i druhenek....

jeśli chodzioo o uszycie w polsce - pewnie wybrałąbyś swoje okolice - ten temat powinien trafić do działu regionalnego - ŚLĄSK I ZAGŁĘBIE
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Basia Chylinska
  • nowicjusz
  • *
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #2 dnia: 7 Czerwca 2006, 09:29 »
dzieki Monia za wskazowki. W googlach szukalam ale niestety tutaj w UK ceny sukienek dla druhen sa kosmiczne :shock:  wiec szukam krawcowej. A druhny mieszkaja w Polsce wiec im bedzie latwo jezdzic na przymiarki.
pozdrawiam
Slub jednak bedzie 28/06/2008 termin nr 4 wrrrrr zagryze ja cos sie tym razem zmieni...

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Czerwca 2006, 09:36 »
aj tam - kosmiczne..

miałam okazję przejśc się po jednym z piętrowców na oxford street w londku.. w lutym tego roku  suknie dla druhen (świadkowych i druhenek) kosztowały w przeliczeniu na zł jakieś 450zł.. jak na polskie warunki to byłą normalna cena...

rybkawiedenka
  • Gość
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Czerwca 2006, 10:46 »
Ja tez uwazam ze kupienie w uk bedzie tansze niz szycie! Sma kupuje dla mojej swiadkowej i dla mojej corki sukienki na oxford street glownie dlatego ze sa tansze i ladniejsze niz w pl. Dla mojej 7 latki suknia w BHS to wydatek ok 60 funtow, tutaj musialabym zaplacic za byle badziewie ok 400-500 pln!!!

Offline Basia Chylinska
  • nowicjusz
  • *
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Czerwca 2006, 10:57 »
Tyle ze ja nie mieszkam w Londynie tylko kolo Glasgow. Owszem znalazlam sukienkie dla mojej coreczki przepiekna za jedyne 150 F a dla druhen po 100 F a te dla druhen sa bardzo proste takie jak opisalam na poczatku. Wiem ze dla coreczki (Zosienka) kupie tutaj ale dla 4 druhen to juz 400 f czyli ponad 2000 zl???!!!

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Czerwca 2006, 11:08 »
no to możesz mieć problem, bo nawet szycie sukienek tego typu w polsce nie spowoduje widocznych oszczędności.. ja za swój gorsecik i spódniczke - szyte na miarę z materiałem zakładu - zapłaciłam 400zł

musisz się liczyć z wydatkiem tego rzędu..  :roll:

rybkawiedenka
  • Gość
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #7 dnia: 7 Czerwca 2006, 11:16 »
Tak jak mowi Monia, w Polce wcale nie bedize taniej!Tzn, moze znajdzesz cos taniej ale ja bym sie na to nei nastawiala! Inna opcja jest poszukac na allegro, tam szuja suknie w cenie ok 280 pln, moze tam cos znajdziesz?

Offline Basia Chylinska
  • nowicjusz
  • *
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #8 dnia: 7 Czerwca 2006, 11:22 »
dzieki dziewczyny. ja osobiscie szyc nie umiem i nie mam zielonego pojecia o szyciu :oops:  awydawalo mi sie tak: sukienki sa proste tzn lekko dopasowane do figury z podszyciem pod biustem i mala kokardka. wiec myslalam ze( mam baardzo szczuple druhny) To bedzie taki kwalek materialu na przod i kawalek na tyl i zszycia po bokach a pod biustem oszobna lamowka z ta kokardeczka. sukienka na zameczek z tylu, bez ramiaczek taka ala rurkatyle ze nie zwezana na dole.  tak troche prymitywnie to opisalam co??? hihihih :oops:  :lol:

Offline groszek
  • maniak
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #9 dnia: 7 Czerwca 2006, 11:54 »
Najlepiej skorzystać z usług NORMALNEJ krawcowej! Uszycie sukieneczki dla dziecka nie wyniesie dużo. Czy chodzi o sukieneczki odcinane pod "biustem" a dołem poszerzane? Przecież to bardzo prosty wykrój, tym bardziej dla dziecka! Każda krawcowa sobie poradzi.

Offline Aniutek83
  • maniak
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #10 dnia: 7 Czerwca 2006, 14:54 »
Własnie uszyj sobie u krawcowej , przyjaciólki mama własnie nia jest( dodam ,że bardzo dobrą) mieszka w Świetochłowicach i za taka sukienke dla druhny wziełaby Ci 80 złotych a dla dziecka pewnie gdzies z 50 złotych( pewnie jak każda krawcowa)! Skoro to maja byc proste suykieneczki to po co przepłacać , a tak masz uszyte idealnie na miare i doipasowane! Ja tez tam sobie szyłam duzo rzeczy i powiem ,ze nie ma to jak dobra krawcowa!

Offline Basia Chylinska
  • nowicjusz
  • *
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #11 dnia: 7 Czerwca 2006, 17:36 »
Aniutek dzieki kofana jestes :serce: Obgadam sprawe z moimi druhnami i napewno sie odezwe do ciebie!!!! Spadlas mi z nieba.............. :wink:

Offline Aniutek83
  • maniak
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #12 dnia: 8 Czerwca 2006, 07:38 »
NO PROBLEM! ja mysle ,że krawcowa jest najlepsza - po co przepłacać a tak masz idealnie do osoby dopasowane! nawet jesli nie bedziesz szyła u tej babki, to po prostu znajdx u siebie dobra krawcową i tyle! Nawet sie nie zastanawiaj!

Offline sunflower
  • nowicjusz
  • *
Sukienki dla druhen????
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Lipca 2006, 17:31 »
witaj, po 5 sierpnia będe miała do sprzedania sukienki dla druhen jeśli cie to interesuje :wink:  są proste w kolorze ecru i maja wszyte kokardki pod biustem koloru bordowego, ale można je wymienić na inny.Sa 4 tak na 14, 12,7 i 4 lata. Sa w trakcie szycia (5.o8 mój slub) a potem chetnie odsprzedam.