Autor Wątek: Ślubowanie w inny dzień niż sobota ...  (Przeczytany 15815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
Odp: Ślubowanie w inny dzień niż sobota ...
« Odpowiedź #60 dnia: 7 Września 2007, 21:17 »
A jest tu ktoś, kto brał ślub w niedzielę wielkanocną?? O której mieliście mszę, bo w marcu czy kwietniu dość szybko się ciemno robi

Offline ily

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 15 Września 2007, 10:38 »
hej! Chciałam zapytać osoby które brały ślub 15. 08 - czy Wy i Wasi goście nie mieliście problemów z załatwieniem fryzjera? Jest to święto i obawiam się, że goście - Ci chcący się uczesać :) - będą mieli z tym kłopot, bo salony fryzjerskie są w ten dzień pozamykane. . .

Offline Agata Szczecin

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #62 dnia: 15 Września 2007, 18:02 »
Witam
      My mamy slub w piatek od poczatku chcielismy wybrac date latwa do zapamietania(problemy z tym ma moj przyszly maz) padlo na 08.08.2008 oczywiscie gdyby to byla sroda czy czwartek pomysl ten odpadlby od razu ale piatek uwazam ze jest dobrym dniem. Wszyscy goscie wiedza o tym terminie wiec ewentualne wolne w sobote maja w planach, plusem sa dwa dni poprawin i to ze nie trzeba sie az tak spieszyc z zalatwianiem wszystkiego.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 15 Września 2007, 22:33 »
Agata Szczecin Wiesz myśłe że ze względu na to co napisałąś piątek jest dobrym dniem. Ale dla osób któe sa bardzo religijen to może być problem, pownieważ w piątek nie robi się imprez ani nie je mięsa. Pewnie zrobią wyjątek, ale ja ze względu na to nie zdecydowałabym się. Powodzenia życzę i piękna data!!!

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #64 dnia: 9 Listopada 2007, 19:46 »
A nam ksiadz sie nie zgodzil na slub w piatek..chcial dyspense na jedzenie misa od biskupa..i zostala sobota..choc tak\ baaardzo juz sie przyzwyczailismy do tego piątku:-(

Offline Agnieszka1

• forumowicz
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #65 dnia: 9 Listopada 2007, 20:27 »
My tez na początku myślelismy o piątku ze względu na brak terminu ale okazało się,że zwolniła sie sobota w czerwcu i tak mamy7.06.2008 ;D ;D ;D

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
« Odpowiedź #66 dnia: 1 Stycznia 2008, 19:36 »
My również mamy ślub w piątek - ze względu na to, że we wrześniu 2007 to było już dawno po wolnych sobotach w okresie wakacyjnym na salach które nas interesowały.
Ale ja właśnie obawiałam się co na to ksiądz, więc zanim wpłaciliśmy zaliczkę za salę poszliśmy o mojej parafii i co??
Ksiądz powiedział, że to jaki dzień tygodnia nie ma żadnego znaczenia ale jak piątek to jeśli jednak chcemy mieć spokojne sumienie i aby nasi goście też byli spokojniejsi to powinniśmy iść do proboszcza parafii na terenie której jest nasza sala weselna i poprosić go o ustną dyspensę aby w ten piątek móc spożywać pokarmy mięsne ;) I tyle  ;D
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline evita12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #67 dnia: 11 Stycznia 2008, 20:39 »
kolejny raz czytam o tym, że biskup ma udzielić dyspensy na spożywanie mięsa, a co z tańcami? na to nie trzeba mieć "zgody władz"?;)

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #68 dnia: 11 Stycznia 2008, 21:04 »
my mielismy wesele w piatek i mielismy je gdzie indziej, niz obejmuje moja parafia. Ksiadz proboszcz z mojej parafii powiedzial ze jest ogolna dyspensa na jedzenie miesa tance i  jesli jest to wesele. Takze nie musialam nigdzie chodzic :)

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 12 Stycznia 2008, 09:20 »
U mnie nie trzeba dyspensy od biskupa tylko od proboszcza parafii na której jest sala, Mój ksiądz powiedział, że nie ma zakazu tańców i zabawy w piątek więc o to prosić nie trzeba.
BOY
GIRL

Offline evita12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #70 dnia: 12 Stycznia 2008, 13:12 »
jak to? nie ma zakazu tańców w piątek??????? od kiedy pamiętam nie wolno było robić dyskotek w szkole "bo w piątek się nie tańczy", chyba coś się proboszczowi pomyliło...

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 12 Stycznia 2008, 13:35 »
Dziś był u mnie ksiądz po kolędzie i powiedział, że nie ma sprawy z tym piątkiem ;) Nawet fajnie, a o tańce pytałam i mówił, że to jakaś bzdura tańczy nie wolno w poście ale to nie znaczy że w każdy piątek też.  :D
BOY
GIRL

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 17 Stycznia 2008, 11:30 »
Dzięki temu, że zdecydowaliśmy się na ślub w piątek - nie mielismy większego problemu z załatwieniem sali itp, chociaż terminy sie powoli kurczyły.
Dostaliśmy też fajne rabaty  ;D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #73 dnia: 8 Lutego 2008, 00:39 »
Ja biorę ślub w czwartek. Po kilku tygodniach obmyślania, wszystkich za i przeciw tak postanowiliśmy. ;D

Offline kaasieek

• zapaleniec
  • data ślubu: 06.06.2007
« Odpowiedź #74 dnia: 8 Lutego 2008, 08:00 »
Aimee , tylko przygotuj sobie szablonową odpowiedź na pytanie.....DLACZEGO W CZWAREK ?? .... I uzbroj się w cierpliwość  ;D Powodzenia życzę  :)

Offline Aimee

• bywalec
« Odpowiedź #75 dnia: 8 Lutego 2008, 12:38 »
Aimee , tylko przygotuj sobie szablonową odpowiedź na pytanie.....DLACZEGO W CZWAREK ?? .... I uzbroj się w cierpliwość  ;D Powodzenia życzę  :)

kaasieek widzę, że miałaś chyba podobne doświadczenia ze strony swoich gości?? ;D
Jutro rodzice jadą w moim imieniu podpisać umowę o sale, więc od jutra oficjalnie się zacznie  :hahaha:

Offline kaasieek

• zapaleniec
  • data ślubu: 06.06.2007
« Odpowiedź #76 dnia: 8 Lutego 2008, 21:40 »
Aimee , ja miałam wesele w środę i wiele razy musiałam tłumaczyć dlaczego taki termin....kilka osób pytało się czy nie ma błędu w dacie na zaproszeniu  ;D ale frekwencja była 100%  ;D
Życzę powodzenia w przygotowaniach !!!!

Offline Aimee

• bywalec
« Odpowiedź #77 dnia: 8 Lutego 2008, 22:09 »
Aimee , ja miałam wesele w środę i wiele razy musiałam tłumaczyć dlaczego taki termin....kilka osób pytało się czy nie ma błędu w dacie na zaproszeniu  ;D ale frekwencja była 100%  ;D
Życzę powodzenia w przygotowaniach !!!!

Dziękuje bardzo  ;D

Offline Kamonka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2008
« Odpowiedź #78 dnia: 10 Lutego 2008, 11:20 »
My bierzemy slub w czwartek (14. 08) dzień przed swietem WNMP (powodem był problem z wolnym terminem sali, ktorą wybralismy), początkowo zastanawialiśmy sie jaka będzie reakcja gości, ale dziś moge powiedziec, że jestem pewna w 100 % że to była bardzo dobra decyzja
plusem jest to, że piątek , sobota, niedziela wolne :)
Gdy poszlam do księdza to tylko się zaśmiał "co te pary teraz nie wymyślają -  slub w czwartek? :)" i powiedział że dobrze, że nie w piatek bo piatek to dzień ukrzyzowania i jak mu jakaś para sie uprze na ślub w piatek to będzie śpiewal na slubie gorzkie żale  (oczywiście powiedział to tonem żartobliwym z wielkim usmiechem na twarzy)  :)

pozdrawiam :)

Offline grecka

• bywalec
« Odpowiedź #79 dnia: 10 Lutego 2008, 11:55 »
My też zdecydowalismy sie na inny dzien czyli na piątek 08.08.2008. upustow nie dostalismy ale sale mamy ta ktora chcielismy(na sobote terminow juz nie bylo). jakos nikt (przynajmniej na razie) problemow nie robi. w kosciele tez nikt sie nie czepial.

Offline kot_ethne

• "Bez miłości człowiek jest jak nieboszczyk na wakacjach..."
  • forumowicz
  • "Cierpliwość - to połowa sukcesu w miłości..."
« Odpowiedź #80 dnia: 11 Lutego 2008, 21:52 »
A my nawet się nie zastanawialiśmy że to piątek, tylko nam się data podobała ;D Ksiądz nie robił żadnych problemów, a nawet ma już 4 pary na ten dzień :) Z załatwieniem innych spraw nie mieliśmy problemów, jedynie odmówił nam zespół, bo miał już zaklepane wesele w sobotę i powiedzieli, że nie dadzą rady później się wyspać czy coś w tym stylu. Ale ze znalezieniem następnego nie było problemu :)

Offline alinka26

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2009
« Odpowiedź #81 dnia: 27 Sierpnia 2008, 16:21 »
My tez slubujemy w piatek
W rodzinie jakis to już jest chyba zwyczaj , że wszystkie wesela sa w piatek  :skacza:
Potem sa dwa dni dla odpoczynku
Ksiądz tez żadnych problemów nie robił

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #82 dnia: 18 Listopada 2008, 18:13 »
My też będziemy brać ślub w piątek. Powód jest bardzo prosty- 14.08 piątek to będzie dokładnie nasza rocznica ;D Jakoś nikt na razie nie robi nam problemów, nie pyta dlaczego piątek, wszyscy tylko się cieszą że się pobieramy  :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #83 dnia: 23 Listopada 2008, 13:34 »
ślub w inny dzień niż sobota jest dobry ze względu na to że jest duży wybór w rezerwacji sal weselnych, kamerzysty, zespołu, itd.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #84 dnia: 24 Listopada 2008, 09:56 »
Mi również bardzo podoba się opcja ślubu w piątek  :) niestety u nas nie było takiej mozliwości i jest sobota, ale też jest ok  ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #85 dnia: 27 Listopada 2008, 15:13 »
Prawdopodobnie i ja będę ślubować w piątek iż w żadną sobotę 2009r.  nie ma wolnej sali w upatrzonych przeze mnie lokalach.  Myślę, że z gośćmi, którzy mieszkają daleko od Sz-na nie będzie większego problemu, że będą mogli przyjechać właśnie w piątek :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #86 dnia: 1 Grudnia 2008, 14:09 »
Ja myslalam o slubie w czwartek w Boze Cialo, uwazam ze to tez dobry dzien, bo w piatek poprawiny i jeszcze dwa dni odpoczynku ;D Tak jak pisala Lady Yes pewnie mozna wynegocjowac rabaty  ::)
Do dobre rozwiazanie dla gosci przyjezdnych bo po weselu, w sobote rano nie musza sie spieszyc do domu, tylko spokojnie wyspac :p

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Grudnia 2008, 14:30 »
Co raz więcej jest ślubow w piątek. Inna sprawa jak to jest w srodku tygodnia i nie jest to żadne święto. Jednak dostosowujemy się do zaproszonych gości, jeżeli nie chcemy aby nas opuścili już przed godz. 22.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #88 dnia: 14 Grudnia 2008, 19:31 »
My ślubujemy w niedzielę, ponieważ w upatrzonych przez nas salach w lutym nie było juz wolnych sobót na 2009, a tak mamy salę jaką chcieliśmy :)
Większość rodziny już wie i nie mają nic przeciwko.
Teraz dużo osób pracuje cały tydzień i bez znaczenia dla nich był dzień, bo i tak wolne trzeba wziaść :)
A jak komuś nie będzie odpowiadało, że to niedziela to oznacza, że nie zależy im na nas...

A piątek u nas nie wchodził w grę, ponieważ u mnie w rodzinie mówi się " w piatki niedobre początki" oraz przerażała mnie sprawa dyspensy u biskupa.

Offline megi82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05-06-2010
« Odpowiedź #89 dnia: 17 Marca 2009, 11:03 »
W piątki i niedziele można liczyć na spore rabaty, ale w piątek ciężko zebrać pracujących gości, a w niedzielę problem z "trzeźwym" pójściem do pracy - a nie wszystkich gości się przekona do brania urlopów.