Autor Wątek: Ślubowanie w inny dzień niż sobota ...  (Przeczytany 15894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Ślubowanie w inny dzień niż sobota ...
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Września 2006, 16:13 »
Jestem już po ślubie więc mam już ciut więcej do powiedzenia! Pobieraliśmy się w piątek- uważam to za strzał w dziesiątkę!!!!  Dzięki temu miałam komplet gości na poprawinach które przerodziły się w drugie wesele!!! Goście byli zachwyceni możliwościa dwudniowego świętowania....bo mogli sobie w niedziele odpocząć :D

Offline anik

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 30 Września 2006, 17:17 »
A my bedziemy miec slub we czwartek. Planowalismy na 26.12, ale byly problemy ze sala, a 30.12 byla juz zarezerwowana, wiec nie pozostalo nic innego, jak tylko "wskoczyc" w luke poswiateczno-przedsylwestrowa. BEDZIE OK!
 :mrgreen:

Offline cmonia

• forumowicz
  • data ślubu: 27.07.2007
« Odpowiedź #32 dnia: 1 Października 2006, 11:34 »
a my będziemy slubować w piątek, też głównie z tego powodu że nie było juz wolnych miejsc sobotnich.Uważam tak jak jedna z forumowiczek pisała że dużo wcześniej gości sie informuje i mysle ze nie bedzie problemu z ich obecnością, a tak jak mówicie jest więcej dni na odpoczynek. :)

Offline EMka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2007
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Października 2006, 19:28 »
I my rowniez mamy slub w piatek... tak sie przyzwyczailam do tej mysli ze nie wyobrazam sobie juz innego dnia tygodnia a ma to swoje olbrzymie plusy: Sala tansza o 20 zl/osobe, nie ma problemu z orkiestra (oni tez chca mniej kasy), fotografem czy wlasnie sala, goscie przyjezdni maja sobote na wytrzezwienie, ewentualnie jeszcze niedziele ;), my rowniez po weselu mamy jeszcze niedziele dla siebie albo na odsypianie po weselu ;P

Omnia vincit Amor

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #34 dnia: 4 Listopada 2006, 10:05 »
a ja biorę ślub we wtorek 14 sierpnia, 15 jest ustawowo wolny więc nie ma najmniejszego problemu :D

Offline EMka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 6 Listopada 2006, 12:47 »
Okazalo sie ze przy zalatwianu kosciola jest mega problem jesli chodzi o piatki :!: Ksiadz powiedzial ze piatek jest dniem pokutnym i obowiazuja dania postne i w dodatku 'zabaw hucznych' nie urzadzac  :!: Z tego co mi wiadomo to juz dawno zniesiono to do czasu postnego, ale ksiadz mowi ze bedzie musial sie z tym do biskupa udac.... Jak widac.... zawsze jest jakies 'ale', oby tylko zezwolil nam na ten slub :!:  :!:  :!:   :?

Omnia vincit Amor

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Listopada 2006, 10:07 »
minusem wesela w piatek jest to, ze goscie musza zwolnic sie z pracy, zeby dojechac na slub no i miec czas na wyszykowanie.  :roll: Plusow jest moze wiecej, ale ogolnie bardzo to komplikuje sprawe .......

Offline EMka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Listopada 2006, 13:30 »
Cytat: "aneta_81"
minusem wesela w piatek jest to, ze goscie musza zwolnic sie z pracy

No w sumie tak, ale czego sie nie robi dla rodziny  :wink: Lepiej zwolnic sie w piatek niz zaspac w poniedzialek  :wink:

Omnia vincit Amor

Offline cmonia

• forumowicz
  • data ślubu: 27.07.2007
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Listopada 2006, 15:40 »
no dokładnie,u mojej siostry która miała w sobote ślub rodzinka i tak brała sobie poniedziałek wolny, a w naszym przypadku wezma piatek.poza tym jak wspomniałaś EMka, ceny za sale i inne uslugi są niższe. :)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Listopada 2006, 07:28 »
Cytat: "EMka"
czego sie nie robi dla rodziny  Lepiej zwolnic sie w piatek niz zaspac w poniedzialek

tylko na wesele nie przychodzi tylko rodzina... A jest jedna roznica.. w piatek ludzie "sa zmuszeni" brac wolne a jak ktos chce odpoczac w poniedzialek, to juz jego wybor!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Listopada 2006, 18:24 »
My bedziemy mieli w Niedziele bo wypada Wielkanoc  :D  :serce:

Offline Maleńka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 22 Listopada 2006, 11:40 »
Jagna 77 to tak jak my też pobieramy się 8.04.2007 :D

Offline EMka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 22 Listopada 2006, 12:47 »
Jesli chodzi o nasz slub, wiem ze z piatkiem nie bedzie problemu. Nasza rodzina z cala pewnoscia wezmie wolne a inni goscie po prostu sa na miejscu. Poza tym slub bedzie o 17, wiec raczej juz po pracy. Zreszta to jest nasza decyzja i uwazam ze najlepszy wybor, zawsze mozna wziac chorobowe  :wink:

Omnia vincit Amor

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Listopada 2006, 16:06 »
Cytat: "Maleńka"
Jagna 77 to tak jak my też pobieramy się 8.04.2007 :D

Jesli moglabys napisac gdzie wesele bylo by milej bo nie wiemy z kad jestes :)

Offline Maleńka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Listopada 2006, 16:12 »
Jagna  przepraszam jestez z okolic Jeleniej Góry i dopiero niedawno znalazłam wasze forum :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Listopada 2006, 14:25 »
Rzeczywiście przy ślubach piątkowych goście są zmuszeni do wzięcia jednego dnia wolnego, lub zwolnienia sie wcześniej z pracy. nie ma z tym jednak żadnego problemu jeśli informuje się ich sporo wcześniej!! Nie wierzę, zeby ktokolwiek, kto jest nam bliski nie chciał tego uczynić... to w końcu wyjątkowa okazja!! I bez przesady.... nie wymaga to kombinacji alpejskich  :lol:  :lol:  :lol:

Co do problemów z kościołem- kazdy ksiądz proboszcz może dać dyspensę na ten dzień- nam nikt nie robił problemu- wręcz przeciwnie!! Ksiądz powiedział, ze piątek to piękny dzień na zawarcie śłubu kościelnego... jak każdy inny z resztą ;)

Offline EMka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 25 Listopada 2006, 11:44 »
Cytat: "dziubasek"
nam nikt nie robił problemu- wręcz przeciwnie!!

No to pieknie, a my dalej nie wiemy co z naszym slubem  :(  Ksiadz mial zadzwonic, ale widac nie ma czasu. Za tydzien jedziemy dowiedziec sie jaka decyzja... Trzymajcie kciuki  :!:

Omnia vincit Amor

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Listopada 2006, 12:31 »
EMka, a nie możecie wziąć slubu w innym kościele?? czy chcesz koniecznie w tym??
Ja w swoim kosciele niestety nie mogę mieć ślubu bo nie mają zasobów ludzkich, żeby udzielać ślubów we wtorki w wakacje... :(

Offline jo-all
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 30 Listopada 2006, 11:54 »
CZEŚĆ WAM!!!
JA TEZ BIORĘ WESELE W PIATEK 8 CZERWCA 2007 R.uWAŻAM ,ŻE JEST TO ŚWIETNY POMYSŁ!!GOŚCIE ODPOCZNĄ I MY RÓWNIEŻ NO I W SOBOTE MOZNA ZROBIĆ ŚWIETNE POPRAWINY.Sale już mamy"MARINA",zespól też"SILVER..."a ksiądz nie robi,żadnych problemów. :D

Offline kemaya

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 8 czerwca 2007
« Odpowiedź #49 dnia: 26 Kwietnia 2007, 18:32 »
My też mamy ślub w piątek 8 czerwca 2007!!!  :skacza:
Pozdrawiam!

Offline kita349
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Maja 2007, 10:56 »
Ja biore slub w piątek. Pomyślałam że i tak większość osób nie pracuje w sobote poprawin nie robimy. A pozatym w piątek płacimy mniej za wesele

Offline ...milunia...

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.09.2008
Odp: Ślubowanie w inny dzień niż sobota ...
« Odpowiedź #51 dnia: 30 Maja 2007, 19:45 »
Ja byłam na weselu w środę akurat tak przypadały urodziny Panny Młodej. Miała wiele powodów do radości. a i goście zadowoleni nikt nie narzekał ze w srodku tygodnia... Ja mam w sobotę pozostaję przy tradycji :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 18 Czerwca 2007, 17:40 »
A ja dziś zamówiłam slae na 24 marca, tj. drugi dzień świąt wielkanocnych - poniedziałaek. Czy myślicie że nie bedzie problemu z zarezerwowaem mszy w kościele??

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Czerwca 2007, 10:32 »
Mój daleki kuzyn ślubował w tym roku również w poniedziałek wielkanocny i nie miał żadnych problemów z rezerwacją mszy.
Najlepiej przejdz się do kościoła i porozmawiaj z księdzem i zarezerwuj już sobie termin i wybraną godzinkę. I będziesz miała już jeden problem z głowy.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 5 Sierpnia 2007, 13:54 »
Moja teściowa była ostatnio na ślubie w środę i była zachwycona.  Nawet chciała, żebyśmy my też ślubowali w środę.  Ale wybraliśmy sobie niedzielę Wielkanocną.  Ja nie jestem za bardzo religijna - czy ktoś wie czy w Wielkanoc są jakiś msze i o której możnabrć slub w kościele??

Offline Karmen

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 27 Sierpnia 2007, 21:35 »
w poniedziałek wielkanocny i nie miał żadnych problemów z rezerwacją mszy.
Najlepiej przejdz się do kościoła i porozmawiaj z księdzem i zarezerwuj już sobie termin i wybraną godzinkę. I będziesz miała już jeden problem z głowy.

pileczka22 dokładnie tak...

Jeśli chodzi o inne dni tygodnia to np. moja kumpela miala wesele w środe dokładnie dzień przed Bozym Ciałem byłotoo tyle wygodne,żeoczywiście drugi dzien był woly od pracy :)

Ja bym sie nie zdecydowała własnie w ciagu tygodnia tym bardziej, że tak jak piszecie zawsze jest ta ,,praca,dzień roboczy" a weekend to zupelnie luz bo wiadomo że zapewne większośc osob w niedziele nie pracuje....
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2007, 21:39 wysłana przez Karmen »
Poznanie Ciebie otworzyło najpiękniejszy rozdział mojego życia :*

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 30 Sierpnia 2007, 08:18 »
Moja teściowa była ostatnio na ślubie w środę i była zachwycona.  Nawet chciała, żebyśmy my też ślubowali w środę.  Ale wybraliśmy sobie niedzielę Wielkanocną.  Ja nie jestem za bardzo religijna - czy ktoś wie czy w Wielkanoc są jakiś msze i o której możnabrć slub w kościele??

Ja mialam slub w Swaitaczna Niedziele Wielkanocna i nie bylo zadnego problemu. Slub sie dbyl o godz. 15:30 . Mysle ,ze w sobote tuz przed Wielkanoca ksiadz nie udzieliby slubu bo to jeszcze jest post  :drapanie:

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 30 Sierpnia 2007, 10:36 »
Myślę że ślubu ksiądz by udzielił nawet w piątek - problem byłby z weselem bo to o to chodzi.

Offline kaasieek

• zapaleniec
  • data ślubu: 06.06.2007
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Sierpnia 2007, 12:00 »
A my braliśmy ślub w środę przed Bożym Ciałem  ;D Goście dojechali w 100%, nikt nie narzekał że musi się urwać z pracy czy wziąść ( wziąć ...? ) dzień wolny  :) Ma to duży plus o którym juz chyba wcześniej ktoś pisał - żadnego pośpiechu z załatwianiem sali, zespołu, fotografa itd......

Offline evita12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #59 dnia: 7 Września 2007, 16:19 »
tylko i wyłącznie wziąć!!!:) coraz częściej wesela odbywają się w inny dzień niż sobota, prawosławni na przykład tylko w piątek! poza tym w pt. lub niedz. łatwiej i taniej załatwić obsługę wesela! a co do gości, jeśli wczesniej uprzedzimy ich, że wesele jest w dniu " niekonwencjonalnym" to powinni zatroszczyć się o urlop w pracy! w końcu każdemu z nas należa sie (chyba 2 dni "na żądanie") ! ci co nie przyjdą -niech żałują- byleby uprzedzili i nie niarażali na koszty! bedzie wiadomo kto jest "nam bliski":) jestem za ślubami i weselami w piątek i niedziele i każdy inny dzień niz sobota!