Autor Wątek: ile wczesniej ?  (Przeczytany 13860 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziulek

• Chuck Norris
Kiedy należy zacząć poszukiwania sukni?
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Lipca 2006, 12:08 »
mnie sie udało spokojnie wytłumaczysz co i jak istaną na głowie i zrobią :) chyba że trafisz do jakiegoś salonu z niekumata obsługą :) ale tego Ci nie życzę oczywiście...także na spokojnie nie przejmuj sie dasz rade :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Lipca 2006, 13:07 »
ja juz upatrzona mam  ale 8 m-cy to chyba za wcześnie na jej kupowanie  więc odczekam ale dowiem sie ile bedę musiała na nia czekaj jakby coś

to kupuj, kupuj !!! Później może być droższa. nio chyba, że ta z wieszaka jest ogólnie dobra na Ciebie i czekasz na obniżki sezonowe (też warte więcia pod uwagę).

Suknia, którą w ostateczności zamówiłam, była z pierwszego salonu jaki odwiedziłam, i byyła pierwzą ecriu suknią którą przymierzyłam (w czysto białych wyglądaałam fatalnie). Niestety jak poszłam 3 miesiące później ja zamówić, to cena wzrosła o 200 zł  :(  :(  - a mogłam zamówić ją już w grudniu..... :|  :|
Z poprawkami radzę zaczekać na 2 tyg. przed ślubem, bo ...traci się kochane centymetry   :luzak:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Lipca 2006, 13:09 »
kurczak, znowu coś nakąbinowałam. Poniższa wypowiedź jest moja własna  :?

to kupuj, kupuj !!! Później może być droższa. nio chyba, że ta z wieszaka jest ogólnie dobra na Ciebie i czekasz na obniżki sezonowe (też warte więcia pod uwagę).

Suknia, którą w ostateczności zamówiłam, była z pierwszego salonu jaki odwiedziłam, i byyła pierwzą ecriu suknią którą przymierzyłam (w czysto białych wyglądaałam fatalnie). Niestety jak poszłam 3 miesiące później ja zamówić, to cena wzrosła o 200 zł   - a mogłam zamówić ją już w grudniu.....  
Z poprawkami radzę zaczekać na 2 tyg. przed ślubem, bo ...traci się kochane centymetry     

Offline agiola
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Lipca 2006, 09:11 »
Dziewczyny wielkie dzięki za słowa otuchy :serce:
Bo już po nocach mi się śniły straszliwe koszmary, że za godzinę mam byc w kościele a ja stoje zapłakana bez sukienki  :shock:
Pozdrawiam
agiola

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Ponad rok to chyba duzo za wczesnie - ale mnie trafiło!!
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Lipca 2006, 13:16 »
Wiecie co - namierzyłam na forum w dziale sprzedam moja wymarzona suknie..prosta, elegancka i w moim wybranym kolorze... Ale kurcze - za wczesnie na takie zakupy!! Zgrubne, schudne...a poza tym teraz trzeba na rezerwacje sali itd...myslam ze zaczne szukac dopero na wiosne najwczesniej a tu zerknełam i mnie trafiło!! dodotakowo i cena i cały zestaw dodatków!! Normalnie zachorowałam..ale nie mogę sobie teraz na takie zakupy pozwolić!!    
Może na wiosne znajde coś takiego!! A poza tym...to (dla uspkojenia wmawiam sobie ) jest to rozmiar nr mniejszy niz potrzebuje !!

to samo napisałm w poznajmy się, bo powiem szczerze ze troche sie gubie na tym forum - starsbnzy podziął, gdzie o czym pisać!! Ratunku i wybaczcie za powtórzenia!!

Offline MMarta
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 31 Lipca 2006, 19:45 »
dzis znow byłam na salonach tzn w 2 i chyba w koncu wybrałam...mam czas na podjęcie decyzji do 15 sierpnia, cena sukienki 2700 z dodatkami (welon, halka, cos na szyje, i do włosów), suknia jednocześciowa tzw. (litera A), miała być ecru będzie najprawdopodobniej biała...

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #36 dnia: 31 Lipca 2006, 20:02 »
Vall chyba bedziemy załatwiac wiele rzeczy w tym samym czasie :D Tez myslę że wiosna 2007 to rozsądny czas na prawdziwe szukanie. :) Przed nami jeszcze kolekcje 2007 :D Ja na razie szperam po necie, szukam takiej która by mi odpowiadała i myślę że mniej więcej (choć przyznaje że bardziej mniej niz więcej :( znalałam taki fason jaki by mi odpowiadał, konieczne z koronką :wink:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 1 Sierpnia 2006, 10:51 »
ilka to będziemy miały okazje wymianiac wrazenia :)..... ja fason juz wiem jaki chce..moze bedzie łatwiej, a moze cos innego wpadnie mi w oko - jescze cała kupa czas :lol:

Offline czarnulka1984

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2 Sierpnia 2006, 14:23 »
ja sie spotkałam z bardzo niemiłym doswiadczeniem, wiecie jak to jest ze niby jeszcze sporo czasu do slubu ale emocje wyboru sukienki sa ogromne i chcialoby sie popatrzec pomierzyc zeby mniej wiecej zorientowac sie w czym mi bedzie najlepiej. Wybralam sie niedawno z kolezanka do salonu Impresja no i po dluzszej chwili podeszla w koncu ekspedientka i pierwsze pytanie wiadmo kiedy slub wiec ja jej mowie a ona ze nie ma co teraz ogladac bo jeszcze jest duzo czasu i sobie poszla, normalnie bezczelnosc :klotnia:  wyszłam z tamtad i juz wiecej nie mam zamiaru tam wracac.....czu ktoras z was miala takie przykre doswiadczenia?

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 2 Sierpnia 2006, 14:31 »
wiesz co nie spotkałam sie z czyms takim!! Ale domyślam, sie ze niektórym kobitkom w sklepach poprstu sie nie chce! zamaist zachwalac, wmuszac przymierzanie - olewaja sprawe it ak traca klinetów!! i dobrze im tak!!
Pozdrówki :)

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #40 dnia: 5 Sierpnia 2006, 16:16 »
Cytat: "czarnulka1984"
po dluzszej chwili podeszla w koncu ekspedientka i pierwsze pytanie wiadmo kiedy slub wiec ja jej mowie a ona ze nie ma co teraz ogladac bo jeszcze jest duzo czasu i sobie poszla

juz samo to ze nie przybiegla od razu jest co najmniej dziwne, pytanie sie o date ok, bo tez musi mniej wiecej wiedziec, ale cala reszta?! chyba sie baba z kosmosu urwała, ja bym poprosila kierownika i wygarnełabym, no bo sorry, ale nie zyjemy juz w kraju gdzie byl jeden sklep z sukniami slubnymi w ktorym wisial jeden egzemplarz i albo sie bralo ten albo sie szukalo krawcowej i biegalo za materialem ktorego nigdzie nie bylo...

ech, szkoda gadać...

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 7 Września 2006, 23:12 »
Musze sprawdzac widze postepy innych Forumowiczek zeby ze wszystkim zdazyc.. :) Narazie jesli chodzi o sukienke mam stosy fotek z netu na kompie, do salonu jeszcze sie nie wybralam ale chyba trzeba bedzie obadac w ogole w jakim fasonie bede dobrze wygladala.. Za to jesli juz jakas wybiore to chyba pozakladam blokady zeby mi sie inna nie spodobala :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 8 Września 2006, 10:39 »
KaJaWRC,

z sukniami to jest tak, że możesz mieć 5000 wybranych modeli a jak pójdziesz przymierzać, to często bywa tak, ze suknia, na którą byś w życiu nie sporzała okazuje się tą jedną jedyną!powodzenia w poszukiwaniu!!

Offline asia-be

• bywalec
  • data ślubu: 8 wrzesień 2007
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Października 2006, 21:31 »
Slub we wrzesniu przyszlego roku,ale jeszcze nigdzie nie bylam,zadnej kiecki nie mierzylam,wiedez za jako jedna z nielicznych  8)
Ale jest Plan: od stycznia zaczne buszowac po salonach,zaraz po gali slubnej w Galaxy-tam sopie podpatrze co i jak.
W necie kiecki ogladalam,ale to co rewelacyjnie wyglada na pannie 185 cm wzrostu i 50 cm w pasie wcale nie musi tak pieknie lezec na tobie :( no i wszytskow bieli,a u mnie biel odpada.
Wszystko jeszcze przde mna a :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #44 dnia: 26 Października 2006, 09:23 »
asia-be, wpadnij do mnie na przymiarkę - od czegoś trzeba przeciez zacząć :wink: a za mierzenie się nie płaci.

Offline asia-be

• bywalec
  • data ślubu: 8 wrzesień 2007
« Odpowiedź #45 dnia: 26 Października 2006, 13:15 »
w sumie pomysl nie jest zly a sukienusia twoja sliczna i moj rozmiar:) i atmofera bedzie na 100% przyjemniejsza ,bo tu dziewczyny roznie pisza o odsludze wsalonach.
Jak znajde troche wolnego czasu to sie odezwe na priv,ale mysle ze dopiero w listopadzie.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Października 2006, 13:17 »
Nie ma sprawy - możesz od razu zobaczyć, czy szukać sukni w ecru czy raczej nie i oczywiście jaki fason Ci pasuje. Jak się potem do salonu wybierzesz to będziesz miała konkretne wymagania :wink: