JiZ tak mi sie przypomnialo, ze juz kiedys o tym pisalam

:
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=3274.msg892236#msg892236a wiec, u nas TYMI sprawami zajmuje sie organista. Jak poszlam do niego powiedziec, ze slub biore w innym kosciele i ze potrzebuje pozwolenia to podal mi kwote i co wiecej pokazal ksiege wpisow kto ile dal. Ja mu powiedzialam, ze to za drogo 200 zl za samo pozwolenie ( plus pozniej oplata za zapowiedzi ) ale koles byl nieugiety.... musialam zaplacic, no bo co ?? .... nie dostalabym jeszcze tego pozwolenia i nie mialabym dzis mezulka hihihi
bylam strasznie wsciekla jakis czas, ale bylo minelo
Jedynie co, to wytargowalam 50 zl !
P.S. Ja mieszkam w duzym miescie, natomiast w malej miejscowosci ( woj.swietokrzyskie ) mialam slub i tam przyjeto nas serdeczniej. Wiec tym z wiekszych miast tez sie przewraca w glowach, no ale nie dziwmy sie

oplaty na kosciol, za pogrzeb, za msze, za chrzest itp itd .. mozna od tego zwariowac
zabawex po zgode poszlam sama
Moj maz tez sam zalatwial u siebie zapowiedzi
Jedynie co, to razem bylismy w parafii, w ktorej bralismy slub. No ale to juz musielismy byc razem, zeby podpisac wszystkie dokumenty itp...
zabawex
po zgode poszlam sama
Moj maz tez sam zalatwial u siebie zapowiedzi
Jedynie co, to razem bylismy w parafii, w ktorej bralismy slub. No ale to juz musielismy byc razem, zeby podpisac wszystkie dokumenty itp...
o jej! zle wkleilam moja odpowiedz, nie do tego watku hihihi