Autor Wątek: Club Shuma w Dąbrowie Górniczej - wesele w 2011  (Przeczytany 13337 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justyska1981
  • nowicjusz
  • *
Odp: Club Shuma w Dąbrowie Górniczej - wesele w 2011
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Października 2010, 08:56 »
mam jeszcze pytanie do tych co mieli już wesele-jak to jest z jedzeniem które można sobie zabrać po imprezie do domu? czy Oni jakoś pakują to jedzenie? czy to we własnym zakresie? bo tego nie dopytałam się

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Października 2010, 14:32 »
pakowanie we własnym zakresie.. nam kelnerzy wyniesli wszystko na stoły i musielismy miec wlasne pojemniki i sami to pakowac..

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Października 2010, 14:41 »
Na większości salach przeważnie jest tak, że to co zostanie na kuchni pakują kelnerzy (kucharki), a to co na sali trzeba sobie samemu spakować. Jest to moim zdaniem w zupełności normalne.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 8 Listopada 2010, 17:36 »
Wiec dzisiaj dotalam potwierdzenie, ze cena na 2011 rok w Clubie Shuma wynosi 299PLN.
W sumie nie ma co sie dziwic w koncu podatki drozeja bo przeciez staniec nie moga!!!

Offline katjes1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #34 dnia: 8 Listopada 2010, 21:38 »
Hmmm dziwne ...mi wychodzi od osoby 296 zł. w podpisanej wstepnej umowie jest cena 247+20% (rezerwacja była w roku 2009 a wiec dwa lata). Jeśli 299 zł to róznica 3 zł a przy 120 osobach to jest dodatkowy koszt 360 zł! Chyba musze się tam przejechac....

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 9 Listopada 2010, 09:30 »
Kajtes, to musiałaś mieć lepszą cenę pierwszą, z moich wyliczeń nawet mam 0,20 groszów zniżki  :o

Offline justyska1981
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Listopada 2010, 12:39 »
My tez jedziemy podpisać umowę na 2011 i cena oczywiście wzrosła o te 10% i wynosi 299zł:( ale za miejscówkę się płaci. . .

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Stycznia 2011, 09:32 »
A my z różnych przyczyn musimy zmienić wesele na termin 2012, pewnie cena znowu wzrośnie ..  :-\

Offline martitka85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Lutego 2011, 19:00 »
My orientowaliśmy się odnosnie wesela na 2012 rok - cena na osobe 330 zł

Offline werlimex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: Nie dotyczy
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Lutego 2011, 22:59 »
Hahahahahah   330 zł już płacicie od osoby poprostu szok .

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Lutego 2011, 07:09 »
To jest obłęd cenowy. Jest wiele lokali w okolicy Shumy, spełniających wysoki standard i dużo tańszych. Nie widzę podstaw aby tyle płacić. Dla mnie to jest szok. Niech mi ktoś przedstawi powody, które usprawiedliwiałyby takie ceny. :hmmm:

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Lutego 2011, 13:28 »
Zgadzam się z przedmówcami. Nie wiem co musiałoby być w menu, ani jakie atrakcje musieliby tam zaserwować, żeby to było warte tej ceny! Masakra po prostu...

Offline werlimex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: Nie dotyczy
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Lutego 2011, 23:27 »
No dokładnie szok bo tego nie można inaczej nazwać.
Ja robiłem kiedyś taką kalkulacje ile może człowiek wypić i zjeść przez 12 godzin wesela to prosze mi wierzyć że niewiele a prosze pamiętać że to zwykły chwyt marketingowy . BEZ OGRANICZEŃ brzmi świetnie  ale ile można czy polacy naprawde są tacy zachłanni??

Tymbardziej prosze pamiętac że na weselu są zespoły i osoby które w tym czasie pracują gdy inni sie bawią i opowiadali mi naprawde ciekawe rzeczy typu że musieli sobie termos z herbata przynosić na poprawiny na przykład bo na kawe czy herbate nie szło sie doprosić .
Nie chciałbym tutaj jakiejś antyreklamy robić tylko też mnie zastanawia co tam za atrakcje są w cenie .
Pozdrawiam serdecznie

Offline Magdalena P-S
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.08.2013
« Odpowiedź #43 dnia: 28 Sierpnia 2013, 15:14 »
Witam wszystkich szukających opinii o przyjęciu weselnym w restauracji Shuma. 
Piszę swoją opinię z uwagi na fakt, iż przed ślubem sama przeczesywałam internet wposzukiwaniu opinii i nic "nowego" (po 2010 roku) nie umiałam znaleźć.  Miałam przyjemność mieć przyjęcie weselne w Shumjie dnia 24. 08. 2013 r.  Brak mi po porstu słów, aby opisać jak cudowne było nasze wesele :) wszystko było po po prostu perfekcyjne! począwszy na wystroju sali, kończąc na obsłudze.  Przyznam się że początkowo nie byłam przekonana do tej sali, ale wybraliśmy ją ze względu na noclegi i fajne położenie, ale jak tylko przekroczyłam próg sali w dniu naszego ślubu zmieniłam swoje zdanie :) później już było tylko lepiej. . .  wzorowa obsługa kelnerów (było ich dużo, bardzo szybko obsługiwali stoliki, każdy stolik miał "swojego" kelnera), przepiękny wystrój sali, kwiaty w zamówionym przeze mnie kolorze, bogate zdobienia na stołach. . . coś cudownego :) jeśli chodzi o jedzenie, napoje i alkohol ,to naprawdę przyjęcie jest warte swojej ceny! jedzenie nie dość że przepyszne, bardzo różnorodne, to jeszcze serwowane na najwyższym poziomie.  I naprawdę opcja all inclusive jest warta swojej ceny! Pani Basia (menager) którą bardzo gorąco polecamy!!!  była obecna na sali, panowała nad wszystkim i dbała aby wszystko było jak należy.  Wszystko było tak jak uzgodniliśmy przed przyjęciem.  Po zmroku sala wygląda jeszcze bardziej klimatycznie, żeby nie powiedzieć bajkowo  :o . . .  Mogła bym tak pisać godzinę w samych superlatywach ;) Na prawdę gorąco polecam ten lokal !!!! Goście byli pod wrażeniem oprawy oraz obsługi ,wesela w Shumie są weselami na najwyższym poziomie :)
Mam nadzieję że moja opinia pomoże przyszłym Młodym Parą :) Pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 2 Września 2013, 14:52 »
A może by tak 500 zł. od osoby? Będzie jeszcze bardziej bajkowo i na najwyższym poziomie.  ;D

Offline elusia89

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.06.2013
« Odpowiedź #45 dnia: 11 Września 2013, 17:11 »
Witajcie :) Nasze wesele w Shumie odbyło się 23. 06. 2013.  WARTO ODDAĆ KAŻDE PIENIĄDZE ZA TĄ SALĘ !!! Piszę to szczerze i od serca, polecam wszystkim.  Komentarze na temat wysokiej ceny i menu są absolutnie niedorzeczne, przeliczałam nie raz ile wyjdzie za inną salę bez ciasta, alkoholu i wychodzi na to samo a nawet taniej i wygodniej bo nie trzeba się już niczym martwić, płacisz 288zł i nie martwisz się ani szukaniem wódki, wina, piwa, tortu, ciasta, nie obchodzi CIĘ nic przychodzisz na gotowe :) My braliśmy ślub w niedziele więc cena była pomniejszona o 10%.  Jeśli chodzi o jedzenie- pycha, wszystkiego było mnóstwo każdy znalazł coś dla siebie, mnóstwo jedzenia zostało i zabraliśmy je do domu. 
Sala sama w sobie, bajkowa :) akurat na naszym weselu na niebie pojawiła się boska tęcza, wszyscy podziwialiśmy ją z pięknego tarasu :)
Obsługa, kelnerzy rewelacja, cały czas na stołach było czysto, niczego nie brakowało, nie przeszkadzali, byli niezauważalni :) Spełniali każde życzenie gości, a kelner stolika państwa młodych- nic dodać nic ująć :) Robił wszystko o co się go poprosiło, nie zdążyłam zjeść wielu rzeczy przez taniec, o co poprosiłam czekało na mnie na stole :) Całą noc pilnował aby niczego nikomu nie brakowało.
Pan Artur, Pani Basia, Pani Małgosia, w życiu nie poznałam tak cudownych ludzi !! Służyli dobrą radą 24 godziny na dobę, z każdym problem przed weselem można było się do nich zgłosić, każdy problem rozwiązali z uśmiechem na twarzy, pomogli wybrać menu i zawsze byli pomocni i pogodni :) Zorganizowali salę dla dzieci na dole, gdzie mogły do woli szaleć z opiekunką a rodzice mogli się spokojnie bawić na sali. 
Nie wiem co jeszcze mogę napisać, nawet kwiaty na stołach były dopasowane do kwiatów w moim bukiecie ślubnym. 
Gdy ok 2 tygodnie po ślubie pojechaliśmy na sesję zdjęciową, dostaliśmy pokój by się przebrać i zostawić rzeczy, wszystko było do naszej dyspozycji :)
POLECAM WSZYSTKIM Z CAŁEGO SERCA !!
Wiem, że wszystkie większe imprezy rodzinne, chrzciny, komunie, będą właśnie w Shumie :)
Byliśmy także na Andrzejkach 2012 i oczywiście w tym roku też idziemy :)
Pozdrawiam Elżbieta !