Autor Wątek: Club Shuma w Dąbrowie Górniczej - wesele w 2011  (Przeczytany 13278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mefiu
  • nowicjusz
  • *
Club Shuma w Dąbrowie Górniczej - wesele w 2011
« dnia: 23 Marca 2010, 11:27 »
Witam wszyastkich.

Mam nadzieję, że ponownie nie poruszam tematu odnosnie Shumy, jednak wszystykie wątki kończą się na wczesnym 2009 r.  Ja i moja narzeczona, zarezerwowaliśmy ten lokal w sierpniu z ceną od osoby 300 zł (w umowie jest napisane, że cena wzrośnie o 20% od ceny z 2010 - stąd wydaję mi się że taka będzie kwota).  W kwocie tej oczywiście jest wszystko, a nawet więcej. . . Jak obiecuje menadżerka tego ośrodka.  Jednak wśród znajomych ciagle krąży opinia: mało jedzenie, fatalna obsługa, gburstwo. . . Wiadomo, że przykre opinie bardziej oddziaływują na samopoczucie.  Im więcej tych opini, tym bardziej odechciewa mi się Shumy.  Idąc dalej zarezerwowalismy dwie sale. . . Jedna to Shuma, druga Różana Dolina w Będzinie - tak więc mamy dwie skrajności, jednak są to jedyne sale które się nam podobają.  Prosba do osób które w ostatnim czasie były w Shumie i bawiły się tam.  Powiedzcie jak tam jest, tak naprawdę.  Ile tego jedzenie, dobrego jedzenia, jak przebiegało wesele? Zależy mi na waszych opiniach.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Odp: Club Shuma w Dąbrowie Górniczej - wesele w 2011
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Marca 2010, 12:16 »
Ja miałam wesele w Shumie w 2009r (lipiec) moja opinia jest w poprzednich wątkach i z czystyms ercem POLECAM!!!
Mojej przyjaciółki siostra ma wesele w czerwcu 2010 i jak by jedzenia było mało itd, to nie mieli by takiej ceny i takiego oblążenia :)

Offline karo_20
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpien 2010
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Marca 2010, 22:47 »
narzeczona, zarezerwowaliśmy ten lokal w sierpniu z ceną od osoby 300 zł (w umowie jest napisane, że cena wzrośnie o 20% od ceny z 2010 - stąd wydaję mi się że taka będzie kwota).  W kwocie tej oczywiście jest wszystko, a nawet więcej. . .

Mozesz byc  pewny 1000000%, ze cena wzrosnie o 20%!
Ja mam tam wesele 30 lipca wiec dopiero wtedy moge powiedziec co i jak! jednak znajomi mojej przyszlej tesciowej tam mieli impreze (czyt. wesele i podobno sa zachwyceni!!!

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Marca 2010, 09:27 »
Odkąd zmienił się manager, nie mam żadnych zastrzeżeń do lokalu. Jedna tylko rzecz mnie przeraża, to cena. Skąd takie ceny, nie rozumiem. Jest wiele innych sal o podobnym standarcie , a ceny są dużo niższe. Po względem ceny odradzam. Są sale tańsze i też bardzo dobre. Decyzja należy do Ciebie.

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Marca 2010, 19:12 »
Ja miałam wesele w Shumie w 2008 roku i jakbym miała robić wesele jeszcze raz to bym zrobiła też na tej samej sali  :) Do dzisiejszego dnia goście wspominają nasze wesele z wielkim zachwytem, mówiąc, że na takim weselu jeszcze nigdy nie byli  ;D Jesteśmy bardzo zadowoleni  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

PS. Co do wzrostu ceny to pamiętam, że nam nie podniesiono maksymalnie ceny, tylko jakieś 5zł chyba  :drapanie: nie pamiętam już dokładnie, w każdym razie nie było to na pewno 20%.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Września 2010, 23:52 »
Ktoś może miał ostatnio weselicho w Shumie lub miał okazję się bawić jako gość?
Czekam na opinie :)

Offline katjes1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Września 2010, 15:18 »
Juz pisałam relacje w innym wątku no ale mogę powtórzyc:) Pod koniec sierpnia br. byliśmy na weselu w Shumie. Było naprawde świetnie (w tym roku byliśmy już na 4 weselach i Shuma wypadła najlepiej)- obsługa kelnerów pierwsza klasa (na stołach na bieżąco wymieniane talerzyki, zabierane puste butelki po napojach i alkoholu)-naprawde nie było się do czego doczepić. Samo jedzenie-  rewelacja. Dużo, pięknie podane, smaczne.
Jako że my tam bedziemy miec wesele w czerwcu 2011 to na wszystko zwracaliśmy uwagę. Jestesmy teraz w 100% pewni wyboru tej sali. Wszyscy goście byli zachwyceni!

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Września 2010, 16:13 »
Dzięki Katjes!

Ja powiem Ci, że słyszałam rożne opinie , jedne mega pozytywne , a drugie mniej..  ale te drugie to już z którejś tam ręki, więc nie wiadomo czy ktoś wersji nie zmienił przenosząc "plotkę" dalej.
My też się zdecydowaliśmy na tą salę - październik 2011. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok!
Oczywiście będziesz mi mogła jeszcze napisać bo widzę, że będziesz przede mną 8)

Offline katjes1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Września 2010, 18:06 »
Nie ma sprawy:) Na pewno napisze swoja relacje ;)

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Września 2010, 21:15 »
Kajtes będę czekać  :tak_2:

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Września 2010, 11:33 »
Club Shuma to sami profesjonaliści (czytaj: wysoki poziom). Byłem tam kilkakrotnie i nie miałem żadnych zastrzeżeń. Tak jak pisałem wcześniej przerażają mnie tylko ceny. Ja rozumiem, że za "gwiazdki" się płaci, ale podejrzewam, że wysokie ceny związane są z rozbudową klubu (pokoje hotelowe), a to kosztuje i skądś te pieniądze trzeba brać. :)

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Września 2010, 14:30 »
Dowiadywałam się jeśli chodzi o wersję all inclusive w innych salach na terenie DG oczywiscie mniej wiecej ten sam poziom, powiem szczerze, ze jakiejs mega roznicy nie ma, więc poprostu taki okres, trzeba się było hajtać kilka lat temu  ;D

Offline justyska1981
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Września 2010, 13:52 »
Witam
Ja właśnie w maju 2011 roku mam wesele w shumie i tak czytam te opinie i już sama nie wiem co o tej shumie myśleć -- już mnie nachodzą myśli żeby czegoś innego poszukać.  Mam pytanie odnośnie ceny-bo tu jest największy problem-bo ja mam w umowie napisane, że może się cena zmienić o 10% a czytam tutaj , że co poniektórzy maja o 20%-szczerze mówiąc jakby mi podnieśli o 20% to bym zrezygnowała bo 320zl za osobę to jednak przesada.  Pytanie do tych co mieli juz wesele w shumie-ta cena faktycznie wzrasta? Czy ktoś miał przypadek, że wzrosła cen więcej niż była mowa w umowie?

Offline katjes1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Września 2010, 18:42 »
Jak my podpisywalismy umowe to Pani dała nam wyraźnie do zrozumienia że cena NAPEWNO wzrośnie o ten % ....

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Września 2010, 09:18 »
Witam
Ja właśnie w maju 2011 roku mam wesele w shumie i tak czytam te opinie i już sama nie wiem co o tej shumie myśleć -- już mnie nachodzą myśli żeby czegoś innego poszukać.  Mam pytanie odnośnie ceny-bo tu jest największy problem-bo ja mam w umowie napisane, że może się cena zmienić o 10% a czytam tutaj , że co poniektórzy maja o 20%-szczerze mówiąc jakby mi podnieśli o 20% to bym zrezygnowała bo 320zl za osobę to jednak przesada.  Pytanie do tych co mieli juz wesele w shumie-ta cena faktycznie wzrasta? Czy ktoś miał przypadek, że wzrosła cen więcej niż była mowa w umowie?

Jeżeli masz to w umowie to nie masz się co przejmować. Podpisując ją zaakceptowałaś treść umowy (druga strona także). Można domniemywać, że wzrośnie Ci koszt o te 10%, ale nie więcej. Każda umowa jest wiążąca obie strony. Jeżeli któraś ze stron chce ją zmienić musi być do niej napisany aneks, który obie umawiające się strony podpiszą. Jeżeli nie będzie takiego aneksu, czy też nie podpiszesz go (bo masz takie prawo), to obowiązuje Was nadal podpisana umowa. Gdyby jednak, to możesz ich podać do Sądu w oparciu o Kodeks cywilny.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Września 2010, 09:23 »
Nam cena wzrosła o ok10% teraz dokładnie nie pamiętam.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Września 2010, 09:29 »
Justyska, z tego co nam Pani z Shumy mówiła to 10% cena może wzrosnąć gdy rezerwujesz salę rok do przodu, jeśli 2 lata to cena może ulec zmianie nawet o 20% oczywiście nie w dół  ;D

W sumie to taka pewna bym nie była, że nam podniosą cenę z tego co widzę to coraz wolniej termin jest wszędzie. Czyżby nawałnica z weselami była już za nami  :drapanie:

Offline justyska1981
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Września 2010, 12:06 »
Mam nadzieję, że ta cena jednak aż tak drastycznie nie wzrośnie bo chyba wstanę i powiem "do widzenia".  Dowiadywałam się też o salę przy KEM-ie - hotel Malta z tego co wiem-i tam rezerwując dzisiaj termin płaci się 260zł za osobę i cena ta do przyszłego roku się już nie zmienia a też jest wszystko w tych 260zł (i nie trzeba dopłacać za przedłużanie wesela) tylko okolica taka średnia-z okna widać składowisko złomu i wychodzi się z sali prawie na parking przy stacji CPN-więc myślę, że cena w Shumie to częściowo jest za okolice.  Poczekam do grudnia kiedy będziemy wpłacali te 30%.  I jak piszecie mam nadzieję,  że ten bum weselny może się uspokoił i będzie im zależało na klientach:).  Chociaż w shumie obłożenie mają chyba ciągle. 
Mam jeszcze pytanie o samochód-bierzecie ten z Shumy?

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Września 2010, 12:46 »
Justyska ja myslalam nad sala Kem, ale wlasnie okolica z zewnatrz mi sie starsznie nie podobala. Fakt faktem mieszkamy tu gdzie mieszkamy i nie powinno nam to przeszkadzac, no ale w moim przypadku jednak przeszkadzalo i Shuma wygrala. My dopiero 30% bedziemy wplacac prawdopdobnie na poczatku Maja, wiec daj znac w grudniu jak to wszystkosie potoczylo.
Co do samochodziku to powiem szcerze, ze z fotek mi sie podoba , na zywo nie widzialam. Biore go pod uwage, aczkolwiek jeszcze nie porownywalam cen bo chyba samochodu rok wczensiej nie trzeba zaklepywac nieee?
Ogolem to marzy mi sie kareta z konikami, znalazlam w innym wojewodztwie ale za dodatkowe kilometry cena wyszla kosmiczna, wiec raczej nic z tego, chyba, ze znajde w poblizu.
No i tyle  :)

Offline justyska1981
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Września 2010, 14:15 »
napiszę napiszę jak to wyszło jak nie odwieję do grudnia:P

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 6 Października 2010, 12:55 »
Hm... tak wczoraj przegladalam sobie cale zestawienie co dostalam z Shumy.
No i tak sie zastanawiam jak to jest bo pisze, ze wino oraz piwo bedzie do dyspozycji, nie pamietam czy wspominali nam cos o drinkach, slyszalam gdzies, ze ponoc sa w barze do dyspozycji , ale teraz zglupialam :-/
A no i jeszcze jedno pytanko, przegladam fotki z Shumy i widze, ze koszulek bialych nie ma na krzeslkach, a mi sie to tak starsznie podoba. Wiecie moze, czy zalatwiaja koszulki jak ktos sobie zyczy?

Offline katjes1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 6 Października 2010, 13:06 »
Na wesela są białe pokrowce na krzesła. Normalnie w tygodniu nie.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 6 Października 2010, 13:08 »
Dziex Kajtes, a nie wiesz jak jest z drinami ?

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #23 dnia: 7 Października 2010, 11:39 »
Drinków nie ma w cenie, jeśli chcesz może być otwraty bar, ale Ty płacisz lub np ustalasz, ze otwierasz bar na kwotę npo 1000zł. Tak nam proponowano.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 7 Października 2010, 12:00 »
Gorzej, jak barek otworze a drinow zabraknie, a jak goscie beda chcieli pic same driny to zbankrutuje :-/
Chyba zrezugnuje z takiej opcji, co za duzo to nie zdrowo :D

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #25 dnia: 8 Października 2010, 08:23 »
Z  drinkami na weselu  trzeba ostrożnie. Byłem kiedyś na takim weselu gdzie serwowano prawdziwe drinki i widziałem tego efekty :D. Odradzam wszystkim takiego pomysłu.  ;D

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 8 Października 2010, 09:26 »
A ja też byłam i byłam zachwycona :p

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #27 dnia: 8 Października 2010, 14:15 »
Ci którzy spożywali te " Boskie trunki" też byli zachwyceni, ale do czasu ...  :D. Ci, którzy ich obserwowali, raczej mniej ;D.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 8 Października 2010, 16:30 »
No to chyba jestem niezniszczalna :p

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #29 dnia: 8 Października 2010, 19:21 »
No to mogę Ci tylko pogratulować :D