Autor Wątek: opalanie na zimno ...  (Przeczytany 40838 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lilkuś

• uzależniony
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Lipca 2006, 08:54 »
Cytat: "Madzialena"
ale jak mówisz, że się nie opalasz... chociaż dziwne.. to musisz mieć ciekawą skórę.. żeby nie łapała nic słońca

ja mam podobna skórę do rybki  :cry: moge plackiem na słoncu leżeć (nie powiem, lubie ale nie za długo ) i sie zaczerwienie, potem mi brazowieje ale tak marnie, ze niewiele widać ... to samo mam po solarium - kilka sesji 20 minutowych a ja nadal prawie blada, lekko opalona, leciutko...

ja mam dziwna skórę w przeciwieństwoe do mamy i M, którzy po paru minutach na słoncu i sa brazowi  :shock: masakra

air brush`a nigdy nie próbowałam i nie wiem czy sie zdecyduje...cena mnie odstrasza... ale może tak na próbę, raz.... :?:  jakis dobry salonik mozecie w Szczecinie polecić???

Offline Antalis
  • Chuck Norris
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Lipca 2006, 09:07 »
Dziewczyny ja tez musze sie wybrac na solar przed slubem bo musiałabym chyba zyc 4 razy zeby sie opalic naturalnie :PBoje sie ze air brush czy jak to tam sie pisze moze mnie uczulic - mnie wszystko uczula. A na solarce nigdy nei bylam bo  opalac sie nie lubie ale cóz tera zto musze sie poswiecic. Mam bardzo jasna cere ( co widac na fotkach w moim watku ) - jak myslicie ile razy musialabym isc i na jak dlugo no i ile przed slubem?? Nie wiecie czy ta substancja zimnego opalania faktycznie moze uczulac ??

rybkawiedenka
  • Gość
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Lipca 2006, 12:02 »
Antalis ja jako mega alergik (nawer na wlasne wlosy mam alergie) po air brushu nie mialam nic! Najpier zrobilm sobie probe na reku, i nie mylam tego przez 24 godziny zeby miec pewnosc ze nic mi nie wyskoczy. I nei mialam zadnych problemow.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Października 2006, 23:41 »
czesc dziewczyny bardzo podoba mi sie ta nowa metoda opalania na zimno...napewno wybiore sie raz wczesniej zeby sprobowac i raz na slub.co do solarium to lubie chodzic i sie wygrzewac ale niestety  nic nie widac a to dalo mi nadzieje ze bede chyba 1 raz w zyciu opalona tak jak zawsze chcialam..np moja mama 10 minut na sloncu i ma taka opalenizne ze ja chyba bym musiala w solarium zamieszkac i tak bym nie doszla do takiej czekoladki ale naturalnie wyglada...eh ta slowianska uroda i piegow tez mam duzo ale z tym akurat nie mam problemu bo lubie;-) :serce:

mam tylko pytanie gdzie w szczecinie jest sprawdzony gabinet bo i tak na pierwszy raz bede szla zestresowana to chcialabym miec polecony;-)
pojde sobie kolo sylwestra;-)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Października 2006, 11:59 »
tylunia, Lilian była przed ślubem - ona na pewno doradzi, w końcu na własnej skórze wypróbowała :mrgreen:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Października 2006, 17:09 »
tylunia, ja byłam na RKFie..to jest klub sportowy tuż obok "Cafe Jerzy".
Bardzo miła obsługa..i Pani w recepcji i Dziewczyna od air brusha...
A byłam aż dwa razy...za każdym razem tak samo sympatycznie i obie Panie pamiętały mnie z pierwszego seansu i miło wypytywały o ślub i wesele.
POLECAM!!!!
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline morgaina

• Chuck Norris
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Października 2006, 21:33 »
Ja też byłam w RKF i też jestem baaaardzo zadowolona z czystym sumieniem polecam!!!

Offline Kasia*

• Chuck Norris
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Października 2006, 22:50 »
a możecie mi napisać ile kosztuje taki seans, i jak długo efekt utrzymuje sie na ciele
może być na priv
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Października 2006, 13:19 »
dziekuje bardzo dziewczynki;-) jestescie jak zawsze niezastapione;-)

:D

Offline belonka
  • zapaleniec
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #39 dnia: 2 Listopada 2006, 13:38 »
w magazynie uroczystosc jest reklama tego zabiegu samoopalajacego w dobrym instytucie ja niestety w norwegii nie mam czasu sie oplac zreszta tu ciagle zimno i pada wiec nie mam wyboru
Sprobuje na sylwestra i tak czy inaczej nie moge korzystac z solarium i slonca mam po tym piegow milion a tak to moze sie te piegi jakos wyrowna i lekko zatuszuje tyl ala samoopalaczem,
CZego to sie nie wymysli....

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Grudnia 2006, 21:32 »
no właśnie a jak długo się efekt utrzymuje???
ja po tym lecie muszę kompletnie naturalne słoneczko i solarium sobie odpuścić...przebarwienia wygrały....
ale ta metoda ...to może być to...  :wink:
czekam aż szczęście powróci...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Grudnia 2006, 22:22 »
Cytat: "AnetaM"
jak długo się efekt utrzymuje

sama nie stosowałam, ale kumpela mówila ze kilka dni!!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Grudnia 2006, 09:23 »
Cytat: "AnetaM"
jak długo się efekt utrzymuje???

od 7 do 10 dni, róznie bywa. Na pewno przed trzeba zrobić porządny peeling i niczym się nie smarować - żadnych balsamów, wtedy trzyma się lepiej i dlużej

Offline evellina

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07-07-07
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #43 dnia: 4 Marca 2007, 17:23 »
a czy pod wpływem pocenia nie robi plan na ubraniu- kumpela wysmarowała sie samoopalaczem przed ślubem i miala paskudne plamy pod pachami? jaki salon oferujacy air-brush polecacie na śląsku?
PRZEŻYJCIE TO Z NAMI JESZCZE RAZ...07-07-07
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=7811.0

Offline rajdowka

• Chuck Norris
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #44 dnia: 4 Marca 2007, 17:53 »
Cytat: "evellina"
a czy pod wpływem pocenia nie robi plan na ubraniu- kumpela wysmarowała sie samoopalaczem przed ślubem i miala paskudne plamy pod pachami?

to bardzo dziwne, ja uzywam samoopalacza prawie przez caly rok zeby miec delikatna opalenizne, nosze biale ubrania i nie mam takiego problemu..(oczywiscie nie po nalozeniu!) moze za duzo nalozyla, nie zrobila peelingu itp - no i nigdy nie robi sie tego np na noc przed impreza bez wczesniejszego delikatnego wyprobowania..

Offline evellina

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07-07-07
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #45 dnia: 4 Marca 2007, 19:06 »
Cytat: "rajdowka"
Cytat: "evellina"
a czy pod wpływem pocenia nie robi plan na ubraniu- kumpela wysmarowała sie samoopalaczem przed ślubem i miala paskudne plamy pod pachami?

to bardzo dziwne, ja uzywam samoopalacza prawie przez caly rok zeby miec delikatna opalenizne, nosze biale ubrania i nie mam takiego problemu..(oczywiscie nie po nalozeniu!) moze za duzo nalozyla, nie zrobila peelingu itp - no i nigdy nie robi sie tego np na noc przed impreza bez wczesniejszego delikatnego wyprobowania..

zapytam jutro... a może możesz polecić jakąs konkretna markę?
PRZEŻYJCIE TO Z NAMI JESZCZE RAZ...07-07-07
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=7811.0

Offline belonka
  • zapaleniec
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #46 dnia: 23 Marca 2007, 11:55 »
Pisze poniewaz zawiodlam sie na zabiegu St tropez tj. specjalny samoopalacz ktory wykonuje sie w gabinecie kosm. wczesniej robi sie peelig ale efekt nie byl zadowalajacy porobily mi sie plamy po jednej nocy i pobrudzila mi sie odziez lepsze jest opalanie air brushem chyba bardziej trwalsze ale jasna sukienke tez brudzi  :pogrzeb:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #47 dnia: 23 Marca 2007, 15:07 »
Cytat: "belonka"
opalanie air brushem chyba bardziej trwalsze ale jasna sukienke tez brudzi

hmmm mi nie pobrudziło....a opalałam sie dwa razy przed ślubem i przed sesją zdjęciową... :drapanie:  :drapanie:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Marca 2007, 07:01 »
ja uzywam balsamu brazujacego dove - mieszam go ze zwyklym dove 1:1 na dloniach i nakladam na cale cialo
nie opalam sie - mam i tak ciemna karnacje - ale to jest takie ton w ton przyciemnianie skory i daje delikatny ladny efekt  :los:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #49 dnia: 26 Marca 2007, 08:56 »
Cytat: "megan"
uzywam balsamu brazujacego dove

megan, a jak zapaszek - bo ja kupiłam ten balsam i teraz nie mam co z nim zrobić - zaaplikowałam tylko raz i nie mogę ... przeszkadza mi zapach :dno:
Na Air byłam w środę...jechaliśmy na basen (niespodzianka małża) a ja taka blada, ze aż strach....coś tam jeszcze mam - nie zbladłam całkiem ;)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Marca 2007, 10:08 »
A czy ktoś wie czy jest taki air brush we Wrocławiu? Bo bym się przeszła..

Offline apaszka
  • nowicjusz
  • *
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Marca 2007, 17:25 »
Proszę o pomoc. Mieszkam na Śląsku i szukam dobrego gabinetu kosmetycznego stosującego zabiegi airbrush. Czy ktoś może mi polecić taki zakład? Macie coś sprawdzonego?
Najchętniej w okolicach Rybnika, Wodzisławia  

A i jeszcze jedno - poradzcie mi proszę na ile przed ślubem najlepiej stosować taki zabieg i w ilu cyklach. Wystarczy jeden zabieg?
apaszka

Offline apaszka
  • nowicjusz
  • *
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Marca 2007, 21:23 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Moge wam polecic miejsce na śląsku ale to chyba nie bedzie pomocne? Z doświadczenia na wlasnej skórze wiem ze nie było zadnych problemów.

Proszę o podanie zakładu kosmetycznego na ślasku zajmującego sie "opalaniem na zimno". Z góry dziękuję
apaszka

Offline Doti

• nowicjusz
  • *
  • Kao tanke sunèeve zrake obasjava¹ mi put ...
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Kwietnia 2007, 00:15 »
Również proszę o namiary na gabinet wykonujący airbrush na Śląsku, najchętniej okolice Katowic. Mam wielką ochotę na przetestowanie ... :hahahaha:

Offline apaszka
  • nowicjusz
  • *
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Kwietnia 2007, 17:33 »
Ja mam namiary na Rybnik. Co do Katowic to dostalam wiadomość, że można znaleźć na wyszukiwarce fajny gabinet . Namiary podam na PW
apaszka

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #55 dnia: 28 Kwietnia 2007, 06:20 »
Cytat: "Maja"
megan, a jak zapaszek - bo ja kupiłam ten balsam i teraz nie mam co z nim zrobić - zaaplikowałam tylko raz i nie mogę ... przeszkadza mi zapach

Maju dlatego mieszam z normalnym balsamem na dloniach zanim wetre w skore - Dove ma jeszcze do przezycia ten zapach ale Johnson's jest kosmiecznie nie do przejscia  :dno:

a propos airbrushu - polecam  :los: wyprobowalam ostatnio i kabine natryskujaca i pistolet (z racji tego ze zakupilismy jako alternatywe do urzadzen do salonu co to otwierac bedziemy) - brudzi ale tylko zaraz po "nalozeniu" - pierwsze mycie i problem znika  :los:
ja np nie lubie sie opalac (hehe szewc bez butow ...)  - skore mam ciemna ale od razu mi sie powiekszaja wszystkie pieprzyki, poza tym nie ma co czarowac jest to srednio zdrowa sprawa ... wiec  :blant:

Offline apaszka
  • nowicjusz
  • *
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #56 dnia: 30 Kwietnia 2007, 19:24 »
Jestem po zabiegu, właśnie czekam na efekty. :) Mam nadzieję, że nie będę żałować tych 90 zł !!! Trochę krępowało mnie że babeczka pryska mnie pistoletem (myślalam że to bedzie w kabinie). Stringi rzeczywiście śmieszne - oby było warto przez to wszystko przechodzić. PS>No i nawdychałam sie trochę tego świństwa przez przypadek jak robiła mi twarz :( Teraz jestem senna i kręci mi sie w głowie. Znacie jakieś skuteczne sposoby na "odtrucie"???
apaszka

Offline apaszka
  • nowicjusz
  • *
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #57 dnia: 1 Maja 2007, 09:16 »
Efekty airbrush: kolor ładny (choć liczyłam na mocniejszy efekt - wzięłam o ton ciemniejszy niz mi proponowała), objawy po "zatruciu" minęły, koło dłoni, stóp i na dużych powierzchniach ciała ładnie, równomiernie mnie "opaliło" ALE koło pach mam zacieki jak po zwykłym samoopalaczu :( no i te stringi trochę za duże bo w biodrówkach widać biały pas :( Kurcze nie jestem zadowolona!!!! Za taką kase spodziewałam sie czegoś więcej!! No i co ja zrobię przed ślubem?? Jak poradzić sobie z tymi zaciekami?????? Mam to reklamować?? Nie lubię takich sytuacji :( A może to moja wina? Może coś źle zrobiłam?? Poradźcie mi proszę
apaszka

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #58 dnia: 1 Maja 2007, 10:43 »
apaszka, hmmm co bym Ci mogła poradzić...
Idąc na opalanie nie używaj dezodorantu pod pachy. Umyj, wytrzyj i zostaw w spokoju.
Po opalaniu zostań nie ubrana do wyschnięcia około 20 minut - trochę wiecej niż zalecają. W tym czasie delikatnie unieś ręce, żeby ciało pod pachami nie ocierało o siebie.
Po opalaniu załóż przewiewną koszulkę (ja wzięłam meża o dwa numery za dużą). Staraj się nie spocić po zabiegu, pot spowoduje zacieki na świeżym airbrushu.

A co stringów to je jakos zroluj, żeby były mniejsze przy kolejnym seansie - to akurat najmniejszy problem.

Ja swój pierwszy airbrush zrobiłam na dwa dni przed ślubem - było gites...bez wpadki.
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #59 dnia: 1 Maja 2007, 12:51 »
ja też byłam bardzo zadowolona z efektów!