Autor Wątek: proponuję zlikwidować jeden z działów...  (Przeczytany 19146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
proponuję zlikwidować jeden z działów...
« dnia: 4 Maja 2006, 12:38 »
Wiem, że pewnie posypią się gromy na moją głowę, ale proponuję, żeby zlikwidować dział "Poznajmy się". Doszłam do takiego wniosku, gdy po dłuższej nieobecności otwieram forum, tam kilkaset nowych postów, w tym wiele właśnie w tym dziale, mało "rozbudowanych", w stylu: cześć, witaj, ja też jestem z miasta XYZ... Myślę, że użytkowników można poznać przez ich posty w tematach, poza tym każdy mógły się przedstawić w temacie: "A oto My". Zakładanie nowych wątków nie jest jak dla mnie potrzebne... Zaobserwowałam, że niektórzy użytkownicy "hurtem" w każdym wątku nowej osoby piszą to samo. No i posty lecą.

Strasznie mnie ta ilość nieprzeczytanych postów drażni, bo jak się odsieje ziarno od plew, to merytorycznych postów w tematach zostaje tak niewiele...

A może indywidualnie byłaby możliwość zablokowania sobie tego działu?
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Maja 2006, 12:42 »
A mnie się wydaje, ze ten dział jest bardzo miły i na dodatek bardzo potrzebny. :)
Szczególnie jest milutko na serduszku nowym forumkowiczom, którzy zawsze są bardzo serdecznie witani. Jest to moim zdaniem taki miły gest od innych forumkowiczów.

Azurra, jeżeli nie chcesz czytać tych tematów to je po prostu ignoruj. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Maja 2006, 12:44 »
A ja popieram azzurrę. Dział może istnieć ale fajnie byłoby mieć mozliwość zablokowania go

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Maja 2006, 12:51 »
Już kiedyś "tykałem" ten temat ;) . Dla mnie tez jest on zbędny, nie pozdrawiam tam nikogo, nie nabijam sobie postów :P , może jestem aspołeczny :D trudno.
Jednak z drugiej strony wiem że będąc nowym bardzo fajnie jest byc zauważonym przez innych użytkowników itp. Ja po prostu omijam tematy "poznajmy się"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Maja 2006, 12:52 »
Jest opcja ignoruj - można korzystać, fakt to troszkę męczące ale w ten sposób można się zorientować kto właśnie dołączył, skąd, co planuje a co już za nim... równie dobrze możnaby kasować moje ... dni do-jak juz ktoś jest zaślubiony :roll:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 4 Maja 2006, 12:54 »
Pioteras, ja chyba też jestem aspołeczna :) Jak byłam nowa, to zaczęłam po prostu pisać i jakoś ludzie powoli zaczęli rozpoznawać mój nick, tak jest chyba lepiej, jak dla mnie, niż czytać kilkanaście razy: cześć, witaj, itp. dodatkowo wiedząc, że te osoby piszą to samo każdemu... Ja tam lubię indywidualne traktowanie ;)

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Maja 2006, 13:04 »
No to azzurra ja tez jestem aspołeczna :wink: Ja również nie zaczynałam od ,,poznajmy sie" tylko od razu zaczęłam udzielać się w kwestiach ślubno-weselnych

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Maja 2006, 13:19 »
Ja także nie pisałam żadnych powitań w tym dziale, od razu zaczełam pisać w interesujących mnie działach. Czytanie tamtego działu uważam za stratę czasu, więc w ogóle tam nie wchodzę. Ostatnio w ogóle brak mi czasu zaglądac na wiele działów. Pogubiłam się już w studniówkach  :mrgreen:  Tyle tego, że nie wiadomo, kto co już załatwił. Dlatego swojej studniówki nie zakładałam- nie lubię ginąć w tłumie.

Ja bym może nie poparła pomysłu zamknięcia powitan, po prostu jakoś trzeba przeboleć rosnący licznik nieprzeczytanych postów i robić swoje- omijając "nudy".

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #8 dnia: 4 Maja 2006, 13:29 »
Ja też popieram...  :)
co otwieram forum,to na pierwszej stronie same "poznajmy się", których nie czytam, jeśli juz to pierwszy post danej osoby.. reszta juz wiadoma-ciesze się,ze jestes, super ze dołączylas, uzależnisz się, miło Cię powitac itp.. po co to czytac?
 Tak samo jak draznią mnie wątki z gratulacjami zakladane po 1) przed ślubem danych osób, po 2) przez innych forumowiczów.. juz wolę jak dana osoba, sama założy swój wątek po ślubie, w którym zda relację, zapoda fotki, gdzie inni tam będą mogli złożyc jej zyczenia..

co do działu "poznajmy się", jesli miałby zostac to proponowałabym jeden wątek (blokada zakładania innych), w którym piszą osoby,które chcą się przedstawic, które chcą cos napisac od siebie, ale żaden innych forumowiczów nic nie pisze.. czyli w działe byłby jeden wątek poświęcony wszystkim nowym osobom razem. I tak jeden wątek skupiałby wszystkich nowych, którzy chcą cos napisac o sobie.. :P  ale nie byłoby postów typu "witaj, fajnie Cię poznac, dobrze,ze z nami będziesz itp)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 4 Maja 2006, 13:49 »
Świetny pomysł Madzialena, niech każdy nowy użytkownik napisze po jednym poście we wspólnym wątku i koniec. Tym bardziej, że czesto te z "Poznajmy się" przekształcaja się w "Moje odliczanie ..."

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #10 dnia: 4 Maja 2006, 14:55 »
JUż raz dyskutowalismy ten temat,
jeżeli nie chcecie czytać to wystraczy w tym dizle kliknąć "odznacz jako przeczytane" i po sprawie, jednak likwidajca do przesada,
nowe osoby na forum (choć pewnie nie wszystkie) cieszą się że ktoś reaguje na ich posta powitalnego, niejednokrotnie osoby dla których to wogóle pierwsze w życiu forum.
Nasze powitania oznaczają że forum żyje,
NIKT nie ma obowiązku czytać wszystkich postów na tym forum!
A zrobienie jednego wątku jest bez sensu, po co mają się tam dopisywać nowe osoby skoro i tak nikt nie odpowie, pomijam już kwestię trudności tehcnicznej jak zablokować taki wątek dla nienowizjuszy.

podobnie z pisaniem - kto chce wita innych i pisze,
nie chcecie czytać nie czytajcie, nie chcecie pisać, nie piszcie,
jednak ja jestem zdania że taki dział jest wskazany.

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #11 dnia: 4 Maja 2006, 16:04 »
Cytat: "zibi"

jeżeli nie chcecie czytać to wystraczy w tym dizle kliknąć "odznacz jako przeczytane" i po sprawie

A ja mam takie pytanie - czy tak się w ogóle da zrobić? Jeśli temat jest otwarty to mam tylko opcje "oznacz jako nieczytany", a jeśli jestem w nieprzeczytanych postach to jest tylko "oznacz wszystkie fora jako przeczytane", a ja bym chciała tylko ten jeden temat...

Nie da się chyba zaznaczyć jako "przeczytanego" jednego działu czy tylko ja tego nie umiem zrobić? :)

Od jakiegoś czasu też nie czytam powitalnych postów, ani nie witam nowych ludzi (wydało się - też jestem aspołeczna :P ) Można przecież pisać w wątkach dla zniecierpliwionych czy od razu zakładać swoje odliczanie - i tak nie kojarzy się nowych osób, nawet jeśli się je powita, jeśli nie zaczną się udzielać na forum.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #12 dnia: 4 Maja 2006, 16:13 »
Cytat: "pioteras"
Jednak z drugiej strony wiem, że będąc nowym bardzo fajnie jest byc zauważonym przez innych użytkowników

Dokładnie tak...
I człowiek czuje się od razu zaakceptowany przez nowa grupę ludzi, jest mu raźniej i łatwiej mu pisać o sobie...
Też nie przepadam za tym tematem...ale wiem jakie to ważne dla nowych osób.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 4 Maja 2006, 16:31 »
Cytat: "Ecia"
Nie da się chyba zaznaczyć jako "przeczytanego" jednego działu czy tylko ja tego nie umiem zrobić?

Jeżeli dobrze zrozumiałem Twój problem, to powinnaś:
1. kliknąć w dział "poznajmy się"
 wówczas po porawej stronie pojawi Ci się pod numeracją stron:
"Oznacz wszystkie tematy jako przeczytane"
2. kliknij to i wówczas wszsytkie nieprzeczytane w dziale "poznajmy się" posty zostaną oznaczone jako przeczytane,
3. wróć na stronę główną i dalej czytaj to co Ciebie interesuje - posty z pozostałych działów będą nadal jako nieprzeczytane.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 4 Maja 2006, 16:37 »
Zibi, ale wtedy nowe posty nadal będą się pojawiać jako nieprzeczytane. A ja bym chciała, ignorować wszystko, co się w tym dziale pojawia...

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 4 Maja 2006, 16:57 »
Cytat: "azzurra"
A ja bym chciała, ignorować wszystko, co się w tym dziale pojawia...

to jest raczej nie do zrobienia - wyamagałoby grubych przerobek na forum
aż tak dalece nie damy rady

corelia
  • Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 4 Maja 2006, 18:27 »
Cytat: "Marta"
A mnie się wydaje, ze ten dział jest bardzo miły i na dodatek bardzo potrzebny. :)
Szczególnie jest milutko na serduszku nowym forumkowiczom, którzy zawsze są bardzo serdecznie witani. Jest to moim zdaniem taki miły gest od innych forumkowiczów.

Azurra, jeżeli nie chcesz czytać tych tematów to je po prostu ignoruj. :)

Ja zaś mam takie samo zdanie jak Marta. Jestem więc za pozostawieniem tego działu. Oczywiście decydujący głos będzie miał admin.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #17 dnia: 4 Maja 2006, 21:31 »
a ja bym go zostawiła..

nie masz ochoty wchodzić- nie wchodź....

każdemu jest cieoplej jeśli zobaczy,ze jest zauważony.. na każdym forum TO funkcjonuje i od ciebie zalezy czy cjhce ci się czytać czy nie...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 5 Maja 2006, 10:32 »
Cytat: "martini"
swego rodzaju przedpokoj, w ktorym nowicjusz ma okazje zdjac plaszcz i czapke i wzuc domowe papucie  A potem - na salony

martini - sama poezja, pieknie to ujęłaś....

Offline Żabcia

• bywalec
« Odpowiedź #19 dnia: 8 Maja 2006, 00:23 »
Jeżeli nie masz ochoty czytać tego działu to nie musisz - to jest tylko Twój wybór.  Istnieją jednak osoby, które są zainteresowane tym działem i chcą w nim "brać udział". Każdy ma prawo wyboru i jak mówi przysłowie: jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki :D

Offline maryush

• Administrator
  • forumowicz
  • data ślubu: 28/10/2006
« Odpowiedź #20 dnia: 8 Maja 2006, 00:30 »
przeciez mozna zaznaczyc w danym ziale wszystkie tematy i kliknac "ignoruj zaznacozne tematy" potem ewentualnie tylko dochodzace wrzucic do ignorowanych i problem z glowy...
-=[ Mariusz 'Ma-rYu-sH' Witkowski the local BOFH ]=-

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Maja 2006, 13:41 »
Cytat: "monia"
a ja bym go zostawiła..

nie masz ochoty wchodzić- nie wchodź....

dokładnie sama pamiętam jak było mi miło jak napisałam parę słów o sobie i posypałay się same "witaj" uważam że dla nowych forumowiczów jet to bardzo miły dzał bo często zostaja oni skierowani do konkretów i często unikamy dziwnych postów w niepotrzebnych miejscach . Jestem za pozostawieniem działu !!!
Kuba 2007
Szymon 2010