Autor Wątek: rysownik, karykaturzysta, malarz  (Przeczytany 3933 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulau
  • nowicjusz
  • *
rysownik, karykaturzysta, malarz
« dnia: 2 Maja 2006, 14:39 »
Gdzie w Szczecinie moge skorzystac z usług rysownika/karykaturzysty/malarza/plastyka, by zrobil mi obrazek podziękowalny dla rodziców z naszymi postaciami, lub cos w tym stylu. Błagam o namiary:)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Maja 2006, 14:52 »
Najbardziej znanym szczecińskim rysownikiem jest chyba Henryk Sawka  :D
Osobiście uwielbiam jego humor i jego prace - kupowałam kilka razy jego rysunki na prezenty dla znajomych i zawsze był to trafiony prezent. Sawka rysuje również na zamówienie.

Jeśli będziesz zainteresowana - prześlę Ci stronkę jego galerii na priv - a sklep chyba znajduje się na ul. Ku słońcu. Można też kupować przez internet.

Offline anulau
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Maja 2006, 17:19 »
ciekawe czy ktos zna kogos innego, moze jaks zdolna osobke, bo az mi sie wierzyc nie chce ze tylko jedna osoba w szczecinie maluje.

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Maja 2006, 17:31 »
z portretowaniem...to nie jest prosta sprawa :( ....nie każdy plastyk potrafi......

gdyby chodzilo o nie portret...a co innego...to poleciłabym siebie :mrgreen:

tak się zastanawiam...może ktoś ode mnie z uczelni by się zgodził?...popytam...ale wiem,że z portretem będzie ciężko....

Offline anulau
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Maja 2006, 19:30 »
To wlasciwie nie musi byc portret tylko nasze karykaturki, chocby choc troszke nas przypominajace:) Taki zabawny motyw slubny:) Bede wdzieczna za kazda propozycje. Bo cos w szczecinie artystow brakuje:)

Offline Ania26
  • nowicjusz
  • *
gdzie karykatury
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Maja 2006, 08:42 »
cześć
niestety pan Sawka bardzo sobie ceni swoje pracę i myslę że przeciętne osoby niestety nie stać na jego prace
Znam temat gdyż na zakonczenie studiów szukalismy kogoś, kto zrobbi nam karykaturę promotora (w końcu zrobił znajomy znajomego, itd., wyszło ok)
ja natomiast polecam wejście na allegro czy tez inną aukcje internetową, można tam zamówić portreciki, karykatury za rozsądne pieniążki,
znajoma zamówiła portret swojego dziecka (co prawda nie karykaturę) i była bardzo zadowolona
pozdrowionka i powodzenia

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Maja 2006, 11:18 »
Pewnie portret czy karykatura na zamówienie trochę kosztuje ale kiedy istniała jeszcze jego galeria na Wyszyńskiego i kupowałam tam juz gotowe rysunki - w antyramie, na kubkach, koszulkach itp. to koszt nie był wcale duży.
Dla przykładu - koszulka z rysunkiem kosztowała 15 zł.
Ale teraz nie wiem jakie są ceny...chyba z ciekawości się przejadę i sprawdzę.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #7 dnia: 3 Maja 2006, 11:45 »
chyba na jagiellońskiej, koło duetu ( przy bogusława) jest jest sawka.. bardzo znany rysownik..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Maja 2006, 11:56 »
J a samam byłam zainteresowana tym tematem i rzezcywiście na allegro można coś ciekawego znaleźć....

Misia a karykaturkę umiesz zrobić?????????? :P  :P  :P
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Maja 2006, 12:51 »
kurcze no ja własnie nie.....zero portretowania i tego co z nim związane.....nie umiem twarzy dobrze rysowac...więc się nie zabieram za to co mi nie wychodzi

akty....widoczki....martwa.....abstrakcja....przerabianie zdjęcia na cos malarskiego.....itp to tak

nie wiem czemu....dla mnie portret jest strasznie pracochłonny.....wiele energi muszę temu poświęcic.....na uczelni probowałam...raz wychodziło ..raz nie...dlatego sie boje takie rzeczy robic