Autor Wątek: Niby tak rozni a jednak tacy sami-Polsko-Perskie wesele Kasi i Mehdusia-4. 07.13  (Przeczytany 7081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
Jak to się poznaliście i jak wyglądały wasze zaręczyny  no i co już macie a co nie :) sporo bym chciała wiedzieć :D

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: sierpień 2013
Kasi czy moje ?;)

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.07.2013
Kasia, nie gniewaj sie za pragmatyczny komentarz, ale pomijajac tą romantyczną otoczką to pozyskanie brytyjskiego obywatelstwa to nie lada kąsek :), po prostu bardziej sie oplaca niż ślub z Polakiem :)

Hmm Patka nie rozumiem za bardzo, po co mi niby obywatelstwo brytyjskie? no moze gdybym do Ameryki miala wyjezdzac sama nie wiem  ???
Z reszta z tego co slyszalam to wcale nie jest tak latwo dostac takie obywatelstwo nawet po slubie, a poza tym placi sie za to prawie 1000£ i jest test do zdania wiec jakos mi sie do tego nie spieszy :P

Offline Sabineczka

• uzależniony
i twoje i Kasi :)

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
Misspolymer -  dla inzyniera lotnictwa taki tescik to pryszcz a ile korzyści :)

Sabineczka:

Poznaliśmy się na forum Simulinka , zaintrygowalo go to, że dziewczyna interesuje sie takimi sprawami, potem podsylalam mu kilka stworzonych przeze mnie aplikacji do zweryfikowania..., wymiana emaili, skype, a potem to juz tak szybko sie potoczylo, że po 4 miesiacach dostalam pierwszy pierscionek, potem drugi ...:) ze wzgledu na poczatkowy charakter mojej pracy (ciagle wyjazdy) nie bylo mozliwosci zaplanowania slubu ;), ale cierpliwie czekal az sie wyszalalam i 6 lat zlecialo :):); po drodze tez NIE trafil sie NIKT fajniejszy od niego:)

Oficjalne oświadczyny były z bajerą :)  zorganizowal je w balonie na ogrzane powietrze;)

A ślub i wesele narzeczony organizuje w Rzymie :), sukienka się szyje :), a w same przygotowania nie ma jak się angazowac, w przeciagu 2,5 r. zdazylam 4 raz awansować co mnie bardzo pochłania, kręci :):) (przyjade na gotowe :))

PS. poczatkowo mialam organizowac wesele w Maciejewie ale sie wycofalam, a zbiegiem okolicznosci narzeczony dostal zaproszenie na sylwestra od szefa wlasnie w to miejsce :) :) hihi, moze sie odbedzie:)

Bardzo lubię kiedy moje marzenia się spełniają:):)

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
Odnosnie zareczyn....
Moje zareczyny uwazam ze byly bardzo romantyczne i ... niespodziewane! Rok temu zaraz po Swietach postanowilismy wyjechac na nasz pierwszy zagraniczny urlop, gdzies gdzie jest slonce bo w tej Aglii to juz zapomnielismy jak slonce wyglada... Wybralismy Egipt ze wzgledu na korzystna cene :)
Rozleniwieni na tych wakacjach postanowilismy ze noc sylwestrowa spedzimy po prostu na hotelowej imprezie. Ale czulismy sie tam troche nieswojo wiec sobie wymyslilismy ze na przywitanie nowego roku zejdziemy sobie na plaze. I to wlasnie byl wspanialy pomysl! W zyciu nie widzialam tak wspanialego, gwiazdzistego nieba! zapach cieplego mroskiego powietrza, no i ten szum fal (chociaz troche tez mi juz szumialo w glowie od szampana ;) ). No i nadeszla polnoc.... w tym momencie moj M. wyciagnal skrywane w kieszeni malutkie pudeleczko i zadal mi TO pytanie "czy wyjdziesz za mnie?" Ja bylam tak wzruszona, ze nie moglam wydusic z siebie ani slowa... zaczelam sie smiac i jednoczesnie lecialy mi lzy szczescia. Zniecierpliwiony M. zapytal "no wiec? dlaczego nic nie odpowiadasz ??? Uswiadomilam sobie ze oni czeka nerwowo na to czy sie zgodze ... czy moze tez nie... ;)  No i ostatecznie wydusilam z siebie jak sie zapewne domyslacie: TAK, oczywiscie ze TAK! To byla chyba najszczesliwsza chwila mojego zycia i na pewno niezapomniana  :serce: :serce: :serce:

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
wow , scena jak z mody na sukces, btw. to był brylant?:)

Offline Sabineczka

• uzależniony
patka 24 super się poznaliście i super zaręczyny. Nieźle ślub w Rzymie to suknia Rzymska będzie? No no już się nie mogę doczekać zdjęć , relacji ze slubu jestem pod wrażeniem kochana :)

misspolymer Super romantyczna opowieść Gratulacje :)

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
wow , scena jak z mody na sukces, btw. to był brylant?:)

Tak, jest brylancik :D pojedynczy, o bardzo klasycznym kroju czyli taki jak lubie :)

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
Sabineczka: jezeli bedzie ktos chcial zobaczyc to udostepnie fotografie, filmik,:),

a powiedz nam jak to było u Ciebie? masz juz sukieneczkę/

Misspolymer: a czy potwierdzasz opinię, że muzułmanie powazaja tylko zony dziewice?, poddawalas sie moze hymenoplastyce?

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
tak jak pisalam wczesniej moj narzeczony nie jest praktykujacy, nie utozsamia sie z ta religia i nie stosuje sie do zadnych jej zasad, wiec ja nie musialam sie poddawac zadnym zabiegom a szczerze to nawet o czyms takim nie slyszalam i do glowy by mi to nie przyszlo ...

Offline Sabineczka

• uzależniony
U mnie na moim odliczaniu wszystko pisze o naszych zaręczynach i tym jak się poznaliśmy jest też moja sukieneczka więc zapraszam do mnie
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=41245.0
My mamy ślub cywilny więc kreacja jest skromna

Offline Sabineczka

• uzależniony
U nas było to tak że mój przyjechał po mnie mieliśmy jechać na zakupy ale zapomniał z domu kaski no to się wróciliśmy i nic wiecie nie podejrzewałam, poprosił bym szła z nim do domku no to poszłam , a tam na podłodze płatki róż szampan i on nie wiem jak to zrobił że zdążył się przebrać albo nie zwróciłam uwagi może był już ubrany wyskoczył w Garniaku , uklęknął i zapytał czy za niego wyjdę : a ja co szok , buzia mi opadła... Oczywiście powiedziałam TAK :)

A to moja suknia
http://imageshack.us/photo/my-images/801/dsc00784ad.jpg/

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
jak im zależy to potrafią zaszaleć :)

Offline Sabineczka

• uzależniony
racja patka :)

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
na jakim etapie juz jestescie dziewczyny:)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
Misspolymer- bardzo fajna historia poznania :) Masz śliczną suknię.

patka- strasznie bezczelne pytania. I o brylant i o hymenoplastykę. Albo to prowokacja, albo od tych awansów  Ci się w głowie poprzewracało.

Misspolymer wybacz, że robię dym w Twoim wątku, ale te posty koleżanki patki mnie zażenowały.

Offline Sabineczka

• uzależniony
Czy mi się wydaje czy właścicielka tego forum zaginęła gdzieś?

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
Zaginelam w przygotowaniach ;) Przepraszam was dziewczyny za te cisze ale mialam ostatnio tyle spraw na glowie, nie tylko z weselem ale tez w pracy mam kociol i tam to potem wychodzi z zagladaniem na forum... Ale obiecuje ze sie poprawie ;)

AiR- witaj na moim skromnym watku, bardzo dziekuje za wszystkie komplementy ;) co do sukni - przymiarka juz 3go czerwca i odliczam dni bo nie moge sie juz doczekac zeby ja jeszcze raz zalozyc... mam nadzieje ze mi sie nie odwidzi :D
Nie ma sie co obrazac na Patke, ja rozumiem ze w Polsce panuja rozne stereotypy i wiem ze my naszym zwiazkiem je wszystkie lamiemy :D moja rodzina tez na poczatku byla zaniepokojona ale jak poznali mojego narzeczonego a potem jego rodzine to nie bylo juz zadnych watpliwosci!