Autor Wątek: fotograf poszukiwany:)  (Przeczytany 121738 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
Odp: fotograf poszukiwany:)
« Odpowiedź #390 dnia: 10 Grudnia 2013, 19:57 »
Dla mnie tez bardzo ważny, dlatego zdecydowałam się na White smoke studio. Przyjeżdżają do nas z Warszawy, wiem, ze będę miała niezwykle zdjęcia. Mam nadzieje, ze tez dopnirsz swego

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #391 dnia: 10 Grudnia 2013, 21:16 »
Też oglądałam ich zdjęcia, całkiem fajne, jednak widziałam je po przejrzeniu zdjęć Pana Gajewskiego, więc już aż takiego wrażenia na mnie nie zrobiły.  :) Tak z ciekawości, ile oni biorą? A i jak to wygląda z kwestią dojazdu? To jest w cenie, zwraca się tylko koszty paliwa, a może daje coś ekstra? Pytam bo Pan Gajewski też nie jest z Bydgoszczy, a chcę się zorientować w temacie.
A oczywiście, że dopnę swego! Wesele jest jedno i chcę mieć jak z bajki ;) choćbym przez póltora roku miała jeść chleb z masłem ;P

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #392 dnia: 10 Grudnia 2013, 21:33 »
Oni za paliwo, ja za pokój, bo zostają na noc.

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #393 dnia: 10 Grudnia 2013, 21:35 »
No to całkiem rozsądne rozwiązanie :)

Offline majczi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2 sierpnia 2014
« Odpowiedź #394 dnia: 12 Grudnia 2013, 20:50 »
Ja idę podpisac umowę w piątek z sonic art studio.  Bardzo fajna zdjecia i co najważniejsze mojemu narzeczonemu też się bardzo spodobały, bo co mu pokazywałam jakieś to komentował "no zdjęcia jak zdjęcia".  Niestety co niektórzy co mi się też bardzo podobali to maja juz terminy zajęte wiec nie ma co przesadzac, ze za wczesnie sie czegos szuka.  Ale jezeli ktos ma slub w 2014 to ostatni dzwonek na fotografa.  Mi np podobały się jeszcze zdjecia Bartosza Turskiego, Piotra Ulanowskiego  Magdy Kutc, Picturesfactory, Szustak foto i Szamocki studio, ale niestety mój termin wszyscy mieli zajęty.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #395 dnia: 15 Grudnia 2013, 10:15 »
A ja polecam Krzysztofa Juchę- trzeci link w google. Kontaktowy, miły, profesjonalny. Najważniejsze- z pasją :)

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #396 dnia: 15 Grudnia 2013, 13:23 »
A ja polecam :
- Kamila Mądrzyńska - młoda dziewczyna,pełna pasji , niebanalne i niepowtarzające się pomysły!
- Grupa deix - profesjonalizm
- Bartosz Turski - zabawa "światłem" na zdjęciach (nie wiem jak to inaczej nazwać,ale efekt powalający)

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #397 dnia: 17 Lutego 2014, 21:57 »
Taka ciekawostka dla tych, którzy chcą zobaczyć zdjęcia kilkuset (może kilku tysięcy) fotografów ślubnych z całego świata w jednym miejscu. Trwa właśnie konkurs zorganizowany przez jednego z producentów sprzętu foto (nazwy nie podaję, żeby nie było kryptoreklamy).

Zdjęcia można zobaczyć pod adresem mywed (dot) com

:)

Piotr Ulanowski

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #398 dnia: 18 Lutego 2014, 13:39 »
Ja tez myslalam o art sonic, ale bardziej mi sie ich filmy podobaja niz zdjecia

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #399 dnia: 18 Lutego 2014, 13:54 »
Ile liczy sobie sonic art studio?

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #400 dnia: 18 Lutego 2014, 14:12 »
Ne pamietam dokladnie ale chyba w granicy 2-3 tys za zdjecia I tyle samo albo podobnie za film. Ja znalazlam ich filmiki na youtube I bardzo mi sie podobaly. Maja stronke internetowa, na pewno jak wrzucisz w google to sie pokaze

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #401 dnia: 18 Lutego 2014, 14:13 »
Już oglądałam, tylko nie ma stawek ;) dzięki ;)

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #402 dnia: 18 Lutego 2014, 14:34 »
POLECAM Z CAŁEGO SERCA FOTOGRAFA Z  NAKŁA NAD NOTECIĄ MAREK PIKUL - szukałam DŁUUUUGO i na prawdę przeglądałam różne oferty jeśli chodzi o cenę i ofertę jest raczej bezkonkurencyjny...:) byłam na spotkaniu w czwartek  i jestem zachwycona niestety strona pana Marka jest NIEAKTUALIZOWANA zdjęcia nie oddają tego, co Marek może zrobić na zdjęciach.. byłam w szoku bo zwykle fotografowie wystawiają na stronach swoje najlepsze prace.... a tu okazuje się że Marek ma stare jakieś zdjęcia;)

polecam

Offline Miciukenka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30-08-13
« Odpowiedź #403 dnia: 21 Lutego 2014, 01:21 »
ja polecam z całego serca SonicArtStudio

super kontakt z klientem
wyrozumialosc
otwartość na sugestie i możliwość wprowadzania zmian
cena: 2200 za zdjęcia (200zdj i piękny solidny album) i 2400 za 2 kamery
4 plyty ze zdjęciami i 4 plyty z filmem
2 teledyski i jeden dluzszy film
wywiązali się z umowy
oddali material na czas
ogolnie zadnych problemów

polecam!
zobaczcie same:
hxxp: www. youtube. com/watch?v=o7naW36FhfE&feature=c4-overview&list=UU8LK2DLUtvhEa-TiY9L3zmA

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #404 dnia: 21 Lutego 2014, 09:17 »
to trochę sporo jak za tylko 200 zdjęć i jeden album ::) ::) ::)

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #405 dnia: 22 Lutego 2014, 00:02 »
Hej Kochane :)

Ponieważ jestem świeżo upieczoną mężatką, postanowiłam na gorąco podzielić się z Wami moją opinią o Fotoreporterze, który był z Nami w Tym Wyjątkowym Dniu. Będę polecać każdemu wspaniałego człowieka - Piotra Ulanowskiego

Wydawało mi się na początku, że z naszym budżetem nie mam nawet po co pytać o wolny termin, a co za tym idzie cenę usługi, ale ... myliłam się bardzo i jestem szczęśliwa, że jednak napisałam zapytanie do Piotra.
Piotr był bardzo elastyczny pod względem dopasowania oferty do moich oczekiwań. Cena na dzień dobry nie przeraziła mnie jakoś koszmarnie. Pomyślałam sobie że kwota nie jest mała, ale jak za świetną pamiątkę z tego wyjątkowego wydarzenia, to warto. Znałam prace Piotra i miałam nadzieję, że Nasze zdjęcia też będą takie.... "wow". I wyobraźcie sobie, że Piotr Ulanowski w dniu naszego ślubu zrobił nam świetny reportaż z USC, oraz sesję w apartamencie hotelowym. Było to już po naszym obiedzie "poślubnym". Największym moim problemem jest teraz to, że ciągle nie mogę się zdecydować, które zdjęcie podoba mi się najbardziej  ;D.
Jestem równo tydzień po ślubie, a zdjęcia już mam u siebie. Zgodnie z podpisaną z Piotrem umową miał na to dużo więcej czasu, a jednak postarał się wykonać do końca zlecenie jak najszybciej. Wiadomo, że każda para młoda niecierpliwi się bardzo, bo chce widzieć efekty swoich wielomiesięcznych przygotowań na przepięknych zdjęciach. U nas to nie zdążyło nastąpić. Jeszcze nie opadła gorączka ślubna, a my juz się cieszymy efektami Jego pracy.

Ja w pełni zaufałam Piotrowi Ulanowskiemu i jeszcze  raz szczerze polecam wszystkim - NIE REZYGNUJCIE ZE SWOICH MARZEŃ !
Moim marzeniem było to, aby "ten Ulanowski" zrobił mi super foty i mam je! Chociaż początkowo bałam się nawet do niego napisać, czy nie wyśmieje mnie, że nie chcę jakiegoś super-premium-vip pakietu, tylko raptem kilka po prostu świetnych fot :)

Piotrze - dziękujemy raz jeszcze J&M

Offline Miciukenka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #406 dnia: 25 Lutego 2014, 00:17 »
8dni po slubie mieliscie foty?!?!?

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #407 dnia: 25 Lutego 2014, 07:31 »
A co w tym dziwnego? Tak się dzieje, gdy fotograf jest ceniącym swój i cudzy czas profesjonalistą, który zaraz po zrobieniu zdjęć siada do ich obróbki, a nie daje sobie miesiąca, żeby leżały 3 tygodnie na komputerze, aż zachce mu się je przygotować i dać Klientom... :)

Offline Miciukenka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #408 dnia: 25 Lutego 2014, 09:52 »
8dni po slubie mieliscie foty?!?!?

Offline Miciukenka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #409 dnia: 25 Lutego 2014, 10:06 »
Slub 14. 02, wpis 22. 02.  Zdjecia robil pan Ulanowski, z tego co sie orientowalam przed swoim slubem, w tym przypadku to raczej powod cichego sezonu, bo w lecie chyba troszke inaczej to wyglada. . .

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #410 dnia: 25 Lutego 2014, 10:17 »
niedźwiedzica może pochwalisz się kilkoma  ;) ;) ;) ;)

ja na swoje zdjęcia będę czekała 2-3 tygodnie w zależności ile zdjęć będzie zrobione (minimum musi być 500)

Offline WonderWomen
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.07.2014
« Odpowiedź #411 dnia: 11 Marca 2014, 17:54 »
Dziewczyny, a słyszałyście jakieś opinie o Jacku Kołaczku?

Offline goska55
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2014
« Odpowiedź #412 dnia: 12 Marca 2014, 19:08 »
Polecam Pana Arkadiusza Kubiaka, który w zeszłym roku robił zdjęcia mojej kuzynce.  Szczególnie piękna była sesja plenerowa, w klimacie trochę innym niż to co wszyscy od siebie wzajemnie kopiuja.  A jak widzę zdjęcia z Barcina, gdzie tamtejsze stawy udają turkusowe morze to mnie trzesie. . . I wszyscy klepia to samo. . . Ach! Jeszcze plaża w Gdyni Orłowo rules  ;)  No i oczywiście słynna ściana z grafiti i para młoda w czerwonych trampkach. . .  Klasyka. . . Bez obrazy, ale wytłumaczy mi ktoś kult Pana U.  ? Bo nie czaje fenomenu. . .  Czy ten fotograf ma w umowie zapisane, ze klient np.  dostanie rabat jak tutaj taki elaboracik stworzy czy jak ? :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #413 dnia: 13 Marca 2014, 07:01 »
Polecam Pana Arkadiusza Kubiaka, który w zeszłym roku robił zdjęcia mojej kuzynce.  Szczególnie piękna była sesja plenerowa, w klimacie trochę innym niż to co wszyscy od siebie wzajemnie kopiuja.  A jak widzę zdjęcia z Barcina, gdzie tamtejsze stawy udają turkusowe morze to mnie trzesie. . . I wszyscy klepia to samo. . . Ach! Jeszcze plaża w Gdyni Orłowo rules  ;)  No i oczywiście słynna ściana z grafiti i para młoda w czerwonych trampkach. . .  Klasyka. . . Bez obrazy, ale wytłumaczy mi ktoś kult Pana U.  ? Bo nie czaje fenomenu. . .  Czy ten fotograf ma w umowie zapisane, ze klient np.  dostanie rabat jak tutaj taki elaboracik stworzy czy jak ? :)

Jak nie rozumiesz, to nie zrozumiesz. Klasa sama w sobie. Zdjęcia rewelacyjne.
Ale nie ma to jak wejść, zrobić reklamę i nic więcej nie napisać. Hmmm masz zniżkę u reklamowanego fotografa, że tki elaboracik tworzysz, czy jak? ;)

Offline goska55
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2014
« Odpowiedź #414 dnia: 13 Marca 2014, 14:44 »
O! Jest odpowiedź! I to jeszcze jaka rozbudowana! ;)
Żeby nie było, że raz weszłam, to wchodzę drugi raz.  Ile razy mam jeszcze wejść, żeby móc wyrazić swoje zdanie, opinię? 5, 6. . . ?
"Klas samych w sobie" - (zresztą, co jest tego definicją? Bo dla jednego to będą sztuczne piersi Natalii Siwiec, a dla drugiego powieść Tolkiena) i "rewelacyjnych zdjęć" to jest dużo :) Nawet średniemu fotografowi takie czasami wyjdzie;) Jak brakuje argumentów to najłatwiej napisać "nie zrozumiesz, bo nie rozumiesz, bo się nie znasz, nie bo nie . . . itd. . . "
Po prostu, Annie Leibovitz, to to nie jest, stąd dalej nie rozumiem fenomenu. . , ale pewnie się nie znam, bo nie jestem fotografem, ani artystą, jestem ślepa i pewnie z konkurencji piszę. . .  ehhhh, żyjcie mitami :) Jestem klientem, i chyba mam prawo napisać, że coś mi się podoba, a coś jest dla mnie chyba trochę zbyt nadmuchane. . .  I teraz dzięki Twojej odpowiedzi, tylko się w tym utwierdziłam :) Pozdrawiam gorąco!

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #415 dnia: 13 Marca 2014, 16:29 »
Goska ja w dużej mierze się z Tobą zgadzam. Też nie rozumiem fenomenu p.Ulanowskiego. Jego zdjęcia nie robią na mnie wrażenia. Jednak ile osób tyle opinii, każdemu podoba się co innego, a już chyba szczególnie w takiej kwestii, jaką są zdjęcia. Słyszałam, że pan Piotr jest mistrzem reklamy i marketingu. Sądzę po tym jak się tu udziela, że może być w tym sporo racji. Choć z drugiej strony opinie klientów, przcież jednak o czymś świadczą. Co do fotografa, którego podałaś - trochę mało zdjęć. Plener faktycznie mi się podoba, obróbka fajna, ale reszta zdjęć też nie robi jak dla mnie szału.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #416 dnia: 13 Marca 2014, 16:36 »
Taka zasada reklamy, ze niewazne jak mowia, wazne ze mowia. Zaloze sie teraz, ze kazdy kto czyta ten watek jest na stronie Piotra I sprawdza jego zdjecia.
Ja odwrotnie, plener jest ok, ale nic nadzwyczjnego. Za to zdjecia reportazowe dla mnie super.

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #417 dnia: 13 Marca 2014, 23:08 »
Dla mnie też jest zawsze podejrzane, jak widzę tylu wielbicieli jednej osoby ;) Wśród fotografów tą jedną osoba jest zdecydowanie pan U, a wśród Dj-ów pan S. I nie odmawiam obydwu umiejętności i doświadczenia, tylko uważa, że czasami taka reklama może stać się antyreklamą, bo ktoś na wstępie może się zniechęcić, bo skoro taki "znany" to drogi/nie ma terminów/zmanierowany i pewnie gorzej się dogadać itd.
Co do zdjęć wymienionego wyżej fotografa to owszem podoba mi się jego reportażowy styl, ale jak zaczęłam przeglądać strony innych fotografów to niektórzy też mają do tego talent, a nie są tak "rozchwytywani". Na szczęście rynek jest tak bogaty, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #418 dnia: 13 Marca 2014, 23:32 »
Fajnie, ze goska55 podala namiar na fotografa, ktory jej i jej kuzynce sie spodobal. Od tego jest to forum, by dzielic sie myslami i dobrymi spostrzezeniami (nie tylko krytyka i doszukiwac sie wszedzie reklamy lub antyreklamy).
Kazdy kiedys zaczyna na forum, wiec chyba nie warto tak szufladkowac nowicjusza jako podstawionego klakiera.

Co do pana U to jak dla mnie pod wzgledem kunsztu fotograficznego jest to absolutnie nr1 i to nie tylko na rynku bydgoskim (a w naszym wojewodztwie zapoznawalam sie juz z dorobkiem wielu fotografow). W moim prywatnym odczuciu bije go tylko na glowe Piotr Gajewski z Wielkopolski. Obydwaj panowie oprocz talentu wybijaja sie ponadprzecietna klasa, uprzejmoscia, taktem i zdrowym poczuciem wlasnej wartosci. A to dla mnie wazne.
Ale sa rozne gusta i dobrze! Dzieki temu rowniez i inni fotografowie maja prace:)

A co do tego, ze za jakoscia idzie cena - to prawda, bolesna dla kieszeni;(

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #419 dnia: 13 Marca 2014, 23:36 »
Amen Blankowa