Autor Wątek: fotograf poszukiwany:)  (Przeczytany 121351 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Odp: fotograf poszukiwany:)
« Odpowiedź #120 dnia: 19 Listopada 2009, 01:32 »
3 miesiące? Masakra... :-[ Na szczęście my mamy w umowie napisane, że płytę dostaniemy najpóźniej po 14 dniach a za każdy dzień opóźnienia fotograf płaci rekompensatę ;)
A album kiedy?
Te 14 dni jest na obróbkę zdjęć (min. 300 sztuk), album możemy zamówić później, jeśli zechcemy. Nam ten układ bardzo odpowiada, sami będziemy mogli zdecydować, które fotki mają się znaleźć w albumie. No i nie trzeba będzie czekać miesiącami, żeby zobaczyć zdjęcia z własnego ślubu ;)

Offline orinokooo

• Marzenia trzeba spełniać.. same się nie spełnią:D
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10-07-2010
« Odpowiedź #121 dnia: 19 Listopada 2009, 11:05 »
Ja tam się nie zgodzę, że są najlepsi ;)

Podpisuje się, a pytałas ile sie czeka na zdjęcia?
Znajomi czekali przeszło 3 miesiące i mnie one nie powaliły...

Może to też zależy od fotografa, który robi bo z tego co wiem jest ich trzech w firmie - ja wybrałam i podpisałam umowę, z tym którego zdjecia mi się podobały.. i z nim tez podpisała koleżanka, po obejrzeniu albumów.
W cenie mamy przygotowania, ceremonię, wesele , na którym fotograf zostaje do ok 1 (po skończonych oczepinach) i plener w innym terminie. Dostajemy piękny album z obrobionymi zdjęciami (ok 200), te same zdjątka na płycie w formie prezezntacji i wszystkie wykonane zdjecia z uroczystości na płycie - dodatkowo mozemy się umówić np na sesję nad morzem - trzeba za to troochę dopłacić ale myślę że w okolicy jest sporo ciekawych miejsc i  ja przynajmniej nie przewiduje takich wycieczek  ;D
Jeśli chodzi o czas oczekiwania na album nie przypominam sobie, zeby koleżanka tak długo czekała ale może to kwestia tego, że zna tego fotografa od lat. Mam nadzieję, zę nie będziemy tak długo czekały... zresztą jako młode małżonki będziemy miały lepsze zajęcia niż zamartwiać  się terminem zdjęć  ;D

Offline orinokooo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #122 dnia: 19 Listopada 2009, 12:03 »
3 miesiące? Masakra... :-[ Na szczęście my mamy w umowie napisane, że płytę dostaniemy najpóźniej po 14 dniach a za każdy dzień opóźnienia fotograf płaci rekompensatę ;)
A album kiedy?
Te 14 dni jest na obróbkę zdjęć (min. 300 sztuk), album możemy zamówić później, jeśli zechcemy. Nam ten układ bardzo odpowiada, sami będziemy mogli zdecydować, które fotki mają się znaleźć w albumie. No i nie trzeba będzie czekać miesiącami, żeby zobaczyć zdjęcia z własnego ślubu ;)

Jestem pełna podziwu dla tego terminu, znam kilka fotografów i sama też fotografia sie interesuje ale w jaki sposób można obrobić 300 zdjęć w 14 dni...  ? Chyba, że ktoś ma takie samozaparcie, że siedzi całymi dniami - nie zrozumcie mnie źle nie mam nic złego na myśli, po prostu wiem, że to jest bardzo czasochłonne . Ja chyba nie mam aż takiego ciśnienia co do czasu dla fotografa - w tym czasie będę na miesiącu miodowym :D

Offline alicja25

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #123 dnia: 19 Listopada 2009, 16:45 »
Cześc dziewczyny, czytam i czytam wasze wypowiedzi i aż oczy przecieram ze zdumienia, do tedo stopnia ,że zabieram głos w dyskusji.  Jak możecie oczekiwac albumu po 3 tyg.  najlepiej jeszcze żeby był wspaniały i nietuzinkowy, wy piekne na zdjeciach same zdjecia oczywiscie artystyczne i zapierajace dech w piersiach.  A najlepiej żeby było za 1200zł.  i kamerzysta w cenie.  Niestety ,ale to co piękne ma swoją cene, a i czas oczekiwania równiez - przecież to nie piekarnia.  Czy po latach ktos pamięta że długo czekał na album ,czy raczej cieszy się oglądając swoje zdjecia ze ślubu i nie żałuje wydanego grosza bo album jest dopracowany i piękny.  :Wzruszony:[/img]

Offline aprilka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #124 dnia: 19 Listopada 2009, 19:06 »
Dziewczyny dziękuję za pomoc i za wszystkie wiadomości na priv.  Dziś podpisałam umowę z foto i kolejną rzecz mam z głowy.

Offline Drzewko

• użytkownik
  • **
  • Zatrzymać chwilę!
  • data ślubu: 12 sierpnia dawno temu :-)
« Odpowiedź #125 dnia: 19 Listopada 2009, 19:43 »

Jestem pełna podziwu dla tego terminu, znam kilka fotografów i sama też fotografia sie interesuje ale w jaki sposób można obrobić 300 zdjęć w 14 dni...  ? Chyba, że ktoś ma takie samozaparcie, że siedzi całymi dniami - nie zrozumcie mnie źle nie mam nic złego na myśli, po prostu wiem, że to jest bardzo czasochłonne . Ja chyba nie mam aż takiego ciśnienia co do czasu dla fotografa - w tym czasie będę na miesiącu miodowym :D
Znowu się podpisuje, sama robie zdjęcia ale jeszcze nie udalo mi się obrobić 300 w 2 tygodnie, ale z drugiej strony czekać 3 miesiące, a efekt tych miesięcy nie powala to mała załamka  :-\

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #126 dnia: 19 Listopada 2009, 20:27 »
saziz.. jest to wykonalne.. sama opracowuję  w LR i PS.. trzeba mieć  kilka dni wolnych żeby nikt 4liter nie zawracał ;) około 100 zdjęć  opracowuję  w 1 wieczór..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline alicja25

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: 19 Listopada 2009, 20:33 »
Wybacz Monia ale chyba robisz redukcje czerwonych oczu i wstawiasz zdjęcia na naszą klasę.

Offline Drzewko

• użytkownik
  • **
  • Zatrzymać chwilę!
« Odpowiedź #128 dnia: 19 Listopada 2009, 20:46 »
Wybacz Monia ale chyba robisz redukcje czerwonych oczu i wstawiasz zdjęcia na naszą klasę.

He, i kolejny raz sie podpisuje  ;D
100 zdjęc w jeden wieczór...BRAVO...chyba wrzucasz w akcje i lecą a takie do mnie nie przemawiają.
Każde zdjęcie jest inne i potrzebuje innej obróbki, może jestem nawiedzona w tym temacie, ale nie oddałabym takich fotek ludziom
Robię to tez dla własnej satysfakcji a zrobienie 100 w jeden wieczór jej mi nie da....sorki  :P

liczba mnoga - kocówka OM
« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2009, 00:35 wysłana przez liliann »

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #129 dnia: 19 Listopada 2009, 20:56 »
oczywiście  ;D bez 2ch zdań masz rację  ;D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #130 dnia: 19 Listopada 2009, 20:58 »
Mój rekord to 60 zdjęć przez 7 h :-) Ale to był reportaż bez bliskich planów. Dzisiaj obrabiałem ciasne portrety Panny Młodej. W 4 h obrobiłem 30 ujęć.
Problem z długimi terminami wynika z jeszcze jednej rzeczy. Poza siedzeniem na PS trzeba focić inne zlecenia i na bieżąco je oddawać. Jeżeli ktoś oddaje kilkaset zdjęć w 2 tyg, to albo jest bezrobotny i robi ślub raz na miesiąc, albo pliki puszcza przez automat.

Offline Drzewko

• użytkownik
  • **
  • Zatrzymać chwilę!
« Odpowiedź #131 dnia: 19 Listopada 2009, 21:08 »
albo jest bezrobotny i robi ślub raz na miesiąc, albo pliki puszcza przez automat.
Czy jedno nie przeczy drugiemu  ;)
Jak ma się czas, to po co pliki puszczać przez automat, he....

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 19 Listopada 2009, 21:13 »

Po co przez automat?
- bo się nie chce
- bo się nie potrafi
« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2009, 00:36 wysłana przez liliann »

Offline Drzewko

• użytkownik
  • **
  • Zatrzymać chwilę!
« Odpowiedź #133 dnia: 19 Listopada 2009, 21:32 »

Dobre  ;D na to nie wpadłam  ;)
« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2009, 00:36 wysłana przez liliann »

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #134 dnia: 20 Listopada 2009, 09:49 »
Chciałabym zauważyć, że temat wątku dotyczy poszukiwań fotografa, a nie dyskusji na temat obróbki zdjęć.
Proszę nie tworzyć off-topiców

Offline orinokooo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #135 dnia: 20 Listopada 2009, 13:43 »
W takim razie wracając do tematu pochwal się aprilka na kogo się zdecydowałaś i jak wygląda oferta?

Offline anushia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #136 dnia: 21 Listopada 2009, 21:51 »
Może ktoś podesłać listę fotografów z Bydzi i okolic na PRIV?
Bede wdzieczna.

Offline anushia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #137 dnia: 21 Listopada 2009, 21:58 »
A mam pytanie czy o Panu Jarku Kamińskim coś Państwo słyszeli? Ktoś korzystał z jego usług?

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #138 dnia: 17 Grudnia 2009, 21:57 »
Pani Moniko, gdyby tak było jak Pani pisze, nie byłoby problemu.  Podczas rozmowy telef zmieniała PAni swoje argumenty w zależności od toku rozmowy, więc to już o czymś świadczy.  A sama przyznała mi Pani, że przed wygaśnięciem naszego terminu zadzwoniła PAni do pary znajomych  z resztą (to PAni słowa) bo uważała Pani ze nie podobaja mi sie Pani zdjęcia.  Trzeba było spytać, wtedy byłoby wszstko jasne i nie utrudniłaby Pani nam pozamykania najważniejszych spraw. 
Zdania nie zmieniłam i nie zmienię, bo wiem co mówiłam i co słyszałam.  To jest miejsce do wyrażania swoich opini i to jest moja
Powtórzę, że cieszę się, że tak wyszło

Offline moniab
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 18 Grudnia 2009, 15:15 »
Ja chyba również bardzo się cieszę, że tak wyszło bo raczej nie byłoby miedzy nami prozumienia i zaufania w trakcie  wspólnej pracy.   A to jest  jedna z najważniejszch kwestii w mojej pracy.
Nie widze powodu dla którego miałabym sie na forum tłumaczyć.  Z prostego powodu   -   to nie ja nie dotrzymałam ustaleń. 
Mimo wszystko życzę Pani  wesołych świąt . . . 

Offline ziutka

• nowicjusz
  • *
  • ty i tylko ty jesteś mi przeznaczony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #140 dnia: 7 Stycznia 2010, 18:28 »
ja polecam Roberta Końca j
ja go wybrałam już na swój ślub bardzo miły facet i naprawde zależy mu na kliencie.  Jak byliśmy u niego z narzeczonym podpisać umowe pokazał nam różne opcje albumów i zrobi dla nas obrazy dla rodziców na podziękowania a te zdjęcia będą z pleneru który zrobimy rano przed ślubem a już na podziękowanie będę miała obrazy no rewelka już nie mogę się doczekać :D
« Ostatnia zmiana: 9 Stycznia 2010, 02:02 wysłana przez liliann »

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #141 dnia: 7 Stycznia 2010, 21:02 »
zrobi dla nas obrazy dla rodziców na podziękowania a te zdjęcia będą z pleneru który zrobimy rano przed ślubem a już na podziękowanie będę miała obrazy
My wpadliśmy na ten sam pomysł (podziękowanie w formie zdjęcia z pleneru), ale sesję plenerową chcemy zrobić nawet dwa miesiące przed ślubem ;D Wydaje mi się, że w dniu ślubu każda godzina jest cenna, no i trzeba się dobrze wyspać ;)

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #142 dnia: 9 Stycznia 2010, 01:58 »
(

My wpadliśmy na ten sam pomysł (podziękowanie w formie zdjęcia z pleneru), ale sesję plenerową chcemy zrobić nawet dwa miesiące przed ślubem ;D Wydaje mi się, że w dniu ślubu każda godzina jest cenna, no i trzeba się dobrze wyspać ;)

Prawda. Tym bardziej, że zanim się para ubierze, przygotuje, to robi się 12-14, czyli najgorsza pora dnia na zdjęcia.
Problemem jest róniez to, że łątwo pobrudzić suknię. Znajomy fotografował PM na żaglowcu w Gdyni. Podczas sesji Panna Młoda ubrudziła suknię smarem. Był płacz i nerwy na kilka godzin przed ślubem.
Ale największym problemem jest czas. Plener trwa długo. 
« Ostatnia zmiana: 9 Stycznia 2010, 02:03 wysłana przez liliann »

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #143 dnia: 9 Stycznia 2010, 12:07 »
Ja na podziekowania dla rodziców zdjecie zrobilam pod Gazdówka po przyjezdzie na sale w momencie kiedy goscie sie rozsiadali!!
O godzinie 23 zdjecia w ramkach, zapakowane, byly gotowe dla rodzicow + dla kazdej rodziny pamiatkowe zdjecie z podziekowaniem !!
Wszysyc byli mile zaskoczeniu bo w otoczeniu naszych rodzin nie bylo wlasnie takich prezentow zarowno dla gosci jak i dla rodzicow :)
Fotoagraf spisal sie na medal  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Dla zainteresowanych to foto+video miałm ze STUDIA WOGA !!
Serdecznie polecam :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #144 dnia: 9 Stycznia 2010, 21:39 »
Ja na podziekowania dla rodziców zdjecie zrobilam pod Gazdówka po przyjezdzie na sale w momencie kiedy goscie sie rozsiadali!!
O godzinie 23 zdjecia w ramkach, zapakowane, byly gotowe
Jednego nie rozumiem... Przecież fotograf musiał zostać na weselu, żeby robić zdjęcia... Kto w takim razie zajął się obróbką, wywołaniem, dowozem tych zdjęć z podziękowaniami? Czy może zamówiłaś te zdjęcia u innego fotografa, który przyjechał pod Gazdówkę tylko na chwilę?

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #145 dnia: 10 Stycznia 2010, 01:11 »
Dobre pytanie... też się zastanawiałam :)

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.10.2009
fotograf poszukiwany:)
« Odpowiedź #146 dnia: 10 Stycznia 2010, 09:26 »
U mnie i u moich koleżanek zdjęcia z pleneru i w kościele a także z wesela robiła siostra która jest profesjonalnym
fotografem (z wykształcenia).   

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 10 Stycznia 2010, 19:13 »
Z karta pamieci jechal wynajety przeze mnie kierowca (nie specjalnie do tego tylko on rozwozil busem m.in. dzieci podczas wesela) - nie chcialam zeby fotograf pojechal zeby nie stracic czasu w ktorym moglby robic nam zdjecia  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Pozdrawiam i zycze przyjemnosci w planowaniu  ;)

Offline ziutka

• nowicjusz
  • *
  • ty i tylko ty jesteś mi przeznaczony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #148 dnia: 12 Stycznia 2010, 17:28 »
naprawde nie wiem kochane jak to będzie się odbywać  też byłam zaskoczona jak mi to powiedział ale napewno rodzice się ucieszą a to najwazniejsze a jeśli chodzi ze nie ma czasu przed ślubem to tym się nie martwie jak jestem zestresowana to nie śpie i nie wyglądam na zmęczoną przyzwyczaiłam się hehe

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 25 Lutego 2010, 17:18 »
Kochani!
Slyszeliscie moze cos o : Kamil Dembny?
Spodobaly mi sie Jego zdjecia , ale nic o Nim nie slyszalam.Prosze o POMOC !