Autor Wątek: sale weselne, restauracja - CHORZÓW, ŚWIĘTOCHŁOWICE, SIEMIANOWICE  (Przeczytany 5255 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TetraPak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013  :D
Witam, jestem świeżo po zaręczynach, lecz wesele planujemy na ok. czerwiec 2013.
Chciałabym prosić was o kilka informacji.  Otóż szukam jakiejś sali, bądź restauracji w okolicach Chorzowa, Siemianowic.
Wesele będzie na ok. 90 ludzi, jednodniowe.
Oglądaliśmy już restauracje "Magia"  Świętochłowice i "Rzemieślnik" w Chorzowie.  Na temat tej drugiej się nie wypowiem, bo jak dla mnie na 90 osób zdecydowanie za mała, natomiast Magia swoim wyglądem naprawde przyciąga.  Kelner zapewniał nas, że 90 osób spokojnie się zmieści, lecz ja mam pewne wątpliwości co do pomieszczenie takiej ilości osób na parkiecie. 
Chciałbym poznać wasze opinie na temat tej restauracji.

Drugą sprawa, z miłą chęcią poznam wasze propozycje odnośnie sal, bądź restauracji w tych okolicach.

Z góry dziękuje ;)

Offline fikuska
  • nowicjusz
  • *
Odp: sale weselne, restauracja - CHORZÓW, ŚWIĘTOCHŁOWICE, SIEMIANOWICE
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Stycznia 2012, 17:17 »
Hejo:)  masz szczęście: planujemy z narzeczonym również wesele na 2013 r.   tylko na mniejszą liczbę osób ( ok 50) i jak na złość trafiają nam się same większe sale :P

co myślisz o Kasynie Batorym w Chorzowie? sala jest na prawdę duża, poza tym jest możliwość ustawienia okrągłych stołów :Zakochany:
osobiście podobało mi się również u ostrowskich

Jeśli chodzi o Magię to pierwszy raz o niej słyszę, na zdjęciach wygląda naprawdę przepięknie, ale doliczyłam się ok 60 krzeseł w tym ustawieniu stołów. . .  nie potrafię sobie wyobrazić jak pomieszczą tam 90 gości.  a siedzieć upchniętym jak szprotka w puszce nie jest przyjemnie  :nie:

Offline Majka235
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Stycznia 2012, 18:49 »
Witam ;-)
przed chwilą się zarejestrowałam, mam nadzieję, że te forum pomoże mi  w przygotowaniach do wesela na przyszły rok w czerwcu.  Ja również poszukuję sali w Chorzowie ewentualnie w pobliżu.  Jeśli coś ciekawego Wam wpadnie w oko dajcie cynka :-),
Pozdrawiam serdecznie :-)

Offline Majka235
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.06.2013
Witam,
i jak tam poszukiwania sali?

Offline ani0007
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Sierpnia 2012, 23:44 »
Witam.

Ja także poszukuję sali w tych okolicach ew.  Ruda Śląska gdyż ślub będzie w Świętochłowicach i chciałabym jak najbliżej.

Byłam w Magii na weselu jako gość 3 lata temu i bardzo mi się podobało, salka ładna, jedzenie dobre, obsługa miła, czysto ale jak dla mnie za mało miejsca gdyż planuje 100 osób.

Offline Anka B
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.08.2013 r.
A próbowaliście w "Feniksie" w Świętochłowicach ? Jest tam wiele sal, różnej wielkości,  tak że z miejscem nie ma problemów.  Ja planuję wesele na 120 osób - mam już wszystko dogadane - będzie swobodne miejsce by gości usadowić i jeszcze dużo miejsca do tańczenia.  Formalności, dogadanie szczegółów - wszystko szybko i sprawnie i pod tym względem czułam się dobrze obsłużona :).  Jest to w Centrum Kultury - byłam tam już na imprezach - sylwester, chrzciny i też na weselu - zawsze fajnie i jedzenie naprawdę dobre.  Zawsze byłam zadowolona dlatego tam zdecydowałam się robić swoje wesele.  Było zawsze super a ceny przystępne i oferta bogata.   :)

Offline Seline
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpień 2014
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Stycznia 2014, 20:52 »
hej czy ktoś może mi pomóc w wyborze sali mam na oku chorzów restauracja roma lub Swiętochłowice willw styl i nie wiem który wybór bedzie lepszy