a ile ma mały?
bo jak maluch to możesz mu kupić taką zabawkę - ja mam słonia z fisher price; dziecko leży pod nim, albo siedzi i się bawi wiszącymi zabawkami (coś w tym stylu
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=610020886 tyle że ja mam słonika)
mój szkrab uwielbia ją; jest w cenie - bo kosztuje ok.120/150zł, ale warta jest jej, chociażby za sam pomysł;
może jakąś fajną pościel? ja uwielbiam firmy Amy - żyrafki są tak słodkie, że hej...uwielbiam je i już

jeśli chcesz to wpisz sobie w googlach i wejdź na stronkę, do tego dodam że 100 razy jest ładniejsza w rzeczywistości;
firma - gdy kupujesz u nich pościel - daje gratis poduszeczkę z imieniem i datą urodzin gratis (mam i bardzo mi się podoba);
wszystko zależy ile chcesz wydać kaski

są też suuuper bujaczki - kiedyś były koniki bujane - teraz są różne pluszaki bujane; u mnie sklepie są w cenie ok. 130zł; (mój dostanie na roczek

)
możesz też kupić jakiś fajny, grający nocniczek

np. w kształcie samochodu; koszt ok.100zł
możesz też - jeśli to noworodek - kupić mu huśtawkę na baterie; koszt ok.200-400zł (zależy jaka firma) - ale korzysta się tylko do ok.4 miesiąca;
możesz mu kupić jakiś stolik interaktywny; koszt ok.100/150zł
a może jakąś ładną firaneczkę dla dzieci?
a może sterylizator dla dziecka, a raczej mamy

(świetna rzecz

)
no nie wiem co jeszcze...
a może spytasz rodziców wprost co by chcieli - może mają zamiar coś kupić i byś ich wyręczyła

bo może będą kupować jakieś butelki, smoczki czy kubki niekapki? i tego typu wyprawkę by potrzebowali;
a jeśli nie lubisz rodziców

to kup dziecku........bębenek, cymbałki i tamburyn

(taki żarcik nocny)
a co do prezentów na przyszłość - to ja osobiście jestem za; sama dziecku swemu, jako prezent na chrzciny, właśnie robię pierścień atlantów, który dostanie do noszenia za 17,5 roku - razem z innymi gadżetami z jego życia