Autor Wątek: obrączki z Apart  (Przeczytany 60901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline witch3
  • nowicjusz
  • *
obrączki z Apart
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Kwietnia 2006, 11:50 »
Ale po co wydawać 500Zł na obrączki? W Aparcie są też tańsze, oczywiście zależy co wam się podoba. Nasze obrączki kosztowały niecałe 300 zł. Są zwykłe i proste cieniutkie i bardzo ładne z żółtego złota. Właśnie takie jak chcieliśmy. Jestem bardzo zadowolona, żadnego znaczka nie mają. Tylko są wygrawerowane nasze imiona.
Polecam.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
obrączki z Apart
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Kwietnia 2006, 11:10 »
Wczoraj byłam na stronie internetowej Apart i widziałam, że Apart ma nową kolekcje obrączek, niestety ceny są powalające nawet 3500 za jedną obrączkę.
 :roll:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
obrączki z Apart
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Kwietnia 2006, 11:35 »
Rzeczywiście ceny tych obrączek są nieziemskie.

Offline dosiado

• uzależniony
obrączki z Apart
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Maja 2006, 00:10 »
Planujemy kupic obraczki w KRUKU i baaaaaaaaaaardzo ciekawi mnie ta NIESPODZIANKA ... Przyslijcie mi prosze CO TO JEST?Proszeeeee

Offline Megii

• bywalec
obrączki z Apart
« Odpowiedź #34 dnia: 15 Maja 2006, 18:58 »
Cytat: "Marta"
nawet 3500 za jedną obrączkę

:shock:  :shock:  :shock:

Cytat: "dosiado"
ciekawi mnie ta NIESPODZIANKA

mnie tez ciekawi, chociaz ciekawosc to nizbyt dobra cecha...hehe...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
obrączki z Apart
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Maja 2006, 21:30 »
już gdzieś pisałam, że tą niespodzianką mogą być czekoladki lindta - taki prezent właśnie dostała moja mama ( no ale ona nie kupowaa tam obrączek :mrgreen: )
a nie możesz się poprostu zapytać??

Offline aniula

• entuzjasta
obrączki z Apart
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Maja 2006, 21:34 »
Cytat: "dosiado"
Przyslijcie mi prosze CO TO JEST?Proszeeeee

Ramka do zdjecia

Offline krollewna
  • forumowicz
obrączki z Apart
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Maja 2006, 14:48 »
My mamy obraczki z Apart. Sa sliczne, niedrogie (chyba 800 zl kosztowaly z wersja z brylancikiem na mojej obraczce, ale ja mam rozmiar palca 10), zadnego logo na nich nie ma, ale tez prezentu zadnego nie dostalismy. A poza tym ja myslalam, ze lepiej kupic w Apart bo to taka solidna firma, a facet ktory nas obslugiwal byl chamski, a poza tym musielismy czekac dwa dni dluzej niz nam obiecano. Dziewczyny jak macie jakiegos sprawdzonego jubilera, to lepiej kupic obraczki od niego, a nie narazac sie na to, ze ktos cie tak potraktuje. Gdyby nam nie zalezalo, zeby te obraczki kupic szybko (nastepnego dnia mielismy samolot), to na pewno bysmyz nich  zrezygnowali.
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!

Offline aaaneta

• Chuck Norris
obrączki z Apart
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Maja 2006, 14:59 »
Cytat: "krollewna"
Gdyby nam nie zalezalo, zeby te obraczki kupic szybko (nastepnego dnia mielismy samolot), to na pewno bysmyz nich  zrezygnowali.

my tez mamy obraczki z apartu i wrazenia zupelnie przeciwne
zamowilismy, powiedziano nam ze 10 dni a juz po 5 na nas czekaly
obsluge jak najbardziej moge polecic, przynajmniej w tym w ktorym zamawialismy, tym bardziej, ze z obraczka mojego przyszlego M byl problem, bo zamowilismy rozmaiar za duza i bez problemow ja zmniejszaja na ich koszt

Offline jagodka24

• Chuck Norris
obrączki z Apart
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Maja 2006, 20:00 »
prawde mówiąc ja apartu nie polecam ze względu na "małą zawartość złota w złocie"
poprostu babraja strasznie, ze złota to tam jest tylko kolor
moja koleżanka miała ślub 5 lat temu i miała łączone złoto z jakimiś wytłoczeniami
teraz tą obrączke ma prawie gładką, wszystko sie starło

Dziewczyny jak macie jakiegos sprawdzonego jubilera, to lepiej kupic obraczki od niego

zgadzam się my tak zrobiliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline amaze
  • nowicjusz
  • *
obrączki z Apart
« Odpowiedź #40 dnia: 4 Czerwca 2006, 09:52 »
My kupowaliśmy w Aparcie i byliśmy bardzo zadowoleni.
Przymierzyliśmy chyba całą kolekcję ze dwa razy, a najbardziej nas interesujące modele z pięć. W salonie było specyficzne światło i pani wsadzała obrączki do woreczka, żebyśmy zobaczyli, jaki to jest naprawdę kolor.
Obsługa była bardzo miła i pomocna.

A to, że się starły wytłoczenia to zupełnie normalne - podobały nam się takie tłoczone i w wielu sklepach ich szukaliśmy, ale w końcu się zdecydowaliśmy za gładkie, bo w każdym sklepie mówili nam, że te tłoczenia się prędko "wygłądzą". W Kruku też.

A prezentu żadnego nie dostaliśmy. Chyba, że można nim nazwaćkartęstałego klienta...

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
obrączki z Apart
« Odpowiedź #41 dnia: 4 Czerwca 2006, 10:32 »
My kupiliśmy obrączki w Kruku na Wojska Polskiego i muszę przyznać, że obsługa nieporównywalna do Apart czy Terpiłowskich. Ugoszczono nas z należytym szacunkie. Nikt nie patrzył na nas jak na złodziei. Pani nie bała się jak mieliśmy kilka obrączek na stoliku odwrócić. To był jedyny jubiler, w którym się naprawdę dobrze czuliśmy. Na koniec dostaliśmy prezent (ale możemy otworzyć dopiero po oczepinach, więc czekamy), kartę stałego klienta, czekoladkę, piekną poduszeczkę pod obrączki. Ceny nie odbiegały od tych z innych jubilerów (a nawet były odrobinę niższe) i jako jedyni byli bardzo elastyczni i byli skłonni zrobić wszystkie zmiany jakie potrzebowaliśmy. Wymyśliliśmy sobie obrączki o 1 mm szersze niż tstandardowe i nigdzie nie chcieli nam takich zrobić.
No, ale głównym powodem dla którego tam kupiliśmy była obsługa, która nas traktowała tak samo jak największych VIPów (no chyba, że VIPów jeszcze lepiej traktują) :)
W Aparcie jak chcieliśmy przymierzyć 2 rodzaje obrączek to Pani najpierw jedne musiała schować (a ponoć i tak na wystawce mają tombak) także nie wiem skąd takie dziwaczne zachowania.

Od tej pory firma "kupiła" mnie i jak będę kupowała biżuterię to tylko tam.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
obrączki z Apart
« Odpowiedź #42 dnia: 4 Czerwca 2006, 23:51 »
dorotka462, a dokładnie gdzie? to jest obok Bogusława?

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
obrączki z Apart
« Odpowiedź #43 dnia: 5 Czerwca 2006, 16:39 »
Ninka,

tak tam przy Bogusława kupowaliśmy. A tak na marginesie już nie możemy się doczekać oczepin, żeby zobaczyć co to za prezent :)

Oczywiście jak wyszliśmy ze sklepu to tylko spojrzenie na siebie i dawaj rozpakowujemy prezent, ale do niego dołączona jest a'la instrukcja i jest tak fajnie napisana, że zapał do otwierania nam przeszedl i zdecydowaliśmy, że chcemy mieć niespodziankę :)

A sklpe naprawdę gorąco polecam, bo nigdzie nie ma tak miłej obsługi.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
obrączki z Apart
« Odpowiedź #44 dnia: 5 Czerwca 2006, 17:21 »
No, no podjadę tam jutro :) Wczoraj byliśmy u jubilerów w Carefurze, ale niewiele mogą zmian wprowadzić w gotowe obrączki, a my chcemy tak troszku je ulepszyć :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
obrączki z Apart
« Odpowiedź #45 dnia: 5 Czerwca 2006, 18:41 »
No my ostatecznie też zamówiliśmy obrączki z Aparta, mieliśmy farta, bo zrobiliśmy to kilka dni przed podniesieniem cen. U nas o wyborze firmy zdecydował przede wszystkim fakt, że mieliśmy kupon z 25% rabatem na ich zakup, bo tam Przyszły kupował mi pierścionek zaręczynowy. Także w porównaniu do obecnych apartowskich cen mamy obrączki za pół ceny i za obie płacimy niecałe 800zł. Zaznaczyliśmy w zamówieniu, że nie chcemy logo, a odbieram je już w piątek, także nie mogę się doczekać.
Nasze będą takie:

A te za 3500 zł o których Maja pisała są z tzw. kolekcji ekskluzywnej i są takie drogie ponieważ mają złoto lepszej próby albo są z platyny.

Offline Aniutek83
  • maniak
obrączki z Apart
« Odpowiedź #46 dnia: 6 Czerwca 2006, 10:50 »
ja tez chciałam bardzo obraczki z Apartu , niestety ostyatnio jak tam byłam to zabili mnie ceną- 2200 za 2 sztuki) no niesatety nie stac nas na to) a dodam ,ze wcale nie sa skoplikwane , nie są łaczone- są z żółtego złota , maja tylko takie 3 rowki w sobie i moja ma 3 brylanciki! Zdecydowalismy sie na robienie u złotnika ze swojego złota- koszt za 2 obraczki z brylancikami wyniesie nas 480 złotych!Nie dośc,że w aparcie nie mogłam ich przymierzyć bo chopciaż mam malutkie palce i wszystko jest za duze to tamtą pbrączkę mogłam sobie wsadzić jedynie na mały palec! Katalogów też nie chcą dawać( kiedys jeden miałam , pożyczyłam i kolezanka nie oddała- bo zostawiła u złotnika_)bo chyba sie zorientowali,ze ludzie robią bo nie wszystkich na to stać! A złotnik mi powiedział ,że płaci się za firmę APART! Ja nie wiem zy oni troszke nie przesadzaja z cenami?

Offline Ninka
  • Chuck Norris
obrączki z Apart
« Odpowiedź #47 dnia: 6 Czerwca 2006, 11:53 »
Cytat: "Aniutek83"
Ja nie wiem zy oni troszke nie przesadzaja z cenami?

Troszkę? To jest chyba mało powiedziane. My planujemy kupć obrączki do 1000 złotych :)

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
obrączki z Apart
« Odpowiedź #48 dnia: 6 Czerwca 2006, 19:31 »
Nasze obrączki kosztowały troche ponad 700 złotych, są z białego złota (o dziwo nie takie proste znaleźć ładne białe złoto), wzór klasyczny bez żadnych dodatków ale są szersze niż standardowe (ale też niezbyt grube, żeby kiczu nie było). Firma Apart proponowała obrączki cieńsze od tych z gorszą próbą za kwotę ponad 900 złotych no i też nie bardzo mogliśmy cokolwiek przymierzyć. W Kruku przymierzaliśmy do woli i nikt się nie irytował. A tak generalnie rzecz biorąc to KRUK jest chyba bardziej renomowanym jubilerem niż Apart- czy to tylko moje odczucie? Więc jeżeli tak jest to za co Apart tyle kasuje bo już sama nie wiem gdzie tu logika.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
obrączki z Apart
« Odpowiedź #49 dnia: 6 Czerwca 2006, 23:16 »
Dla mnie Apart, Kruk i Yes to właściwie podobny standard, także chyba nie ma nad czym gdybać. Oczywiście ceny nie są porównywalne z normalnym, że tak powiem "no name" złotnikiem, ale jeśli ktoś bardziej ufa marce to lepiej zrobić obrączki w jednym z trzech przeze mnie wymienionych.

Offline Aniutek83
  • maniak
obrączki z Apart
« Odpowiedź #50 dnia: 7 Czerwca 2006, 08:19 »
no W kruku rzeczywiście jest duzo milsza obsługa bez problemu dają katalog i w ogóle! wiem bo kupowaliśmy tam kiedys komplecik ( niestety jeden mój cudowny kolczyk popłynał sobie przy czesaniu do umywalki a stamtad dalej do kanalizacji) Ale jak tam byłam to żaden wzór obrączek mi sie nie podobał -moze w przyszłym roku sie zmienią wzory!Ale ceny tez sa dość drogie - ja nie wiem czy taki jubiler no name jest gorszy?ja mam swoje złoto z taka sama próba jak ma apart i na pewno zrobimy to u złotnika!jezeli kogoś stać na tak drogie obraczki jak są waparcie to nie widze nic przeciwko, gdyby mnie było to tez bym tam kupiła! ale cóż 2200 to zdecydowanie nie na naszą kieszeń !Chyba rzeczywiscie płaci się za firmę APART! bO wątpie zeby to rzeczywiscie było tak drogie!

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
obrączki z Apart
« Odpowiedź #51 dnia: 7 Czerwca 2006, 10:55 »
No teraz w ogóle złoto poszło w górę i za chwilę pewnie przekroczy rekord za uncję (teraz za 31g płaci się 580dolarów), więc złoto może być jeszcze droższe. Apart podniósł ceny jakiś tydzień temu właśnie w związku z tymi podwyżkami na rynkach światowych. I na pewno płaci się poniekąd za markę i chociażby za utrzymanie salonu, najem pracowników itp. No u nas sytuacja była jasna dzięki temu kuponowi rabatowemu, a sami nie zebralibyśmy tyle złota na wytopienie nowych obrączek. Także Apart. W piątek odbieram :)

Offline groszek
  • maniak
obrączki z Apart
« Odpowiedź #52 dnia: 7 Czerwca 2006, 11:35 »
Podnieśli cenę pewnie jeszcze zanim skonczyły im się zapasy tanszego złota. Jakie to szczescie, ze my zamiawialismy obraczki u zlotnika "no name" i z wlasnego zlota.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
obrączki z Apart
« Odpowiedź #53 dnia: 9 Czerwca 2006, 14:49 »
mój złotnik mi poweidział że gram złota w aparcie kosztuje 100,- a jemu czasami udaje się kupić za 40,- więc gdzie tu logika
a jeśli chodzi o wycieranie to ja rozumiem że to może się dziać ale nie po kilku latach

a ja jeśli chodzi o tych jubilerów to polecam YES byliśmy u jednego i niesamowicie miła i profesjonalna obsługa nie było problemu z katalogiem i z żadną zmianą na ich koszt

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline krollewna
  • forumowicz
obrączki z Apart
« Odpowiedź #54 dnia: 9 Czerwca 2006, 22:10 »

A to nasze obraczki. Wlasnei takie pdobaly nam sie najbardziej. Moja jest z malym brylantem. Na tej fotce to biale zloto bardzo odznacza sie od zoltego, ale w rzeczywistosci nie ma takiej duzej roznicy. Zaplacilismy za nie niewiele, bo cos okolo 800 zl. Tylko obsluga (kupowalismy je w Poznaniu) byla FATALNA.Ale ten zakup mamy juz za soba. I jestesmy oczywiscie bardzo zadowoleni :)

Offline krollewna
  • forumowicz
obrączki z Apart
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Czerwca 2006, 22:11 »
Beth Wasze obraczki sa sliczne! Takie skromne i guetowne.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
obrączki z Apart
« Odpowiedź #56 dnia: 10 Czerwca 2006, 18:38 »
Cytat: "Beth"
Nasze będą takie:

my mamy identyczne
tylko moja jest bez brylancika

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
obrączki z Apart
« Odpowiedź #57 dnia: 10 Czerwca 2006, 20:05 »
W mojej ten brylancik widać tylko jak jest bardzo jasno :) Ale przynajmniej będę wiedziała gdzie jest przód ;)

Offline groszek
  • maniak
obrączki z Apart
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Czerwca 2006, 01:25 »
obsluga (kupowalismy je w Poznaniu) byla FATALNA

Kurcze, ja tego nie rozumiem. Nawet u mnie w mięsnym obsługa jest miła. A przecież zakupy u jubilera, a zwłaszcza obrączki, to szczególne wydarzenie. Moim zdaniem nalezy reagowac i zgłaszać zażalenia co do obsługi. Jeszcze tego brakowało, aby zakup obraczek miał sie wiązać z nerwami i przykrością z powodu obsługi! Mój men mówi o takich sprzedawcach "na bazar, pietruszkę sprzedawać!"

Offline Ninka
  • Chuck Norris
obrączki z Apart
« Odpowiedź #59 dnia: 11 Czerwca 2006, 03:21 »
Cytat: "groszek"
Kurcze, ja tego nie rozumiem. Nawet u mnie w mięsnym obsługa jest miła.

Oj coś mi się wydaje, że słodzisz groszek, . Nie uwierzę Tobie, że zawsze i wszędzie byłaś zadowolona z obsługi ;)