Autor Wątek: który zespół byście wybrali?  (Przeczytany 15932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline seniorita126
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1 września 2012
który zespół byście wybrali?
« dnia: 23 Października 2011, 22:21 »
Zastanawiam się nad wyborem któregoś z tych zespołów: Mini band, Dynamit (Szczecin), Presto (Stargard-nie mam namiarów jak ktoś ma proszę o podanie), Lesvisages (Świnoujście) i Galileo.  Pomóżcie  ;D, a może radzicie wybrać zupełnie inny zespół. 
Tu mam jeszcze jedno pytanko jeśli chodzi o zespół Galileo, znalazłam takie zespoły Galileo Music i Galileo Band, mi bardziej podoba się muzyka zamieszczona na www tego drugiego.  Czytałam forum i wiem, że Galileo ma dobre opinie, tylko pytanie które Music czy Band?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: który zespół byście wybrali?
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Października 2011, 10:46 »
ja slyszalam pozytywy o mini band ;] pozdr.

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Października 2011, 17:14 »
o Presto słyszałam w samych superlatywach, słyszałam również kilka razy jak grają, tak więc polecam :) My wybraliśmy zespół Spontaniczni i jestem w 100 % pewna, że to jest dobry wybór :):)

Offline seniorita126
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1 września 2012
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Października 2011, 18:13 »
Spontaniczni już byli zajęci niestety :)

Offline O-neill
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Października 2011, 22:22 »
Spontaniczni i Muzykanci to zespoły z podobnej półki ( zawodowi muzycy ), Dynamit - bardzo dobry zespół z bardzo dobrą wokalistką, pozostałych wymienionych nie znam więc się nie wypowiadam, znam Bosto Band - sporo żywych instrumentów, perkusja, saksofon, gitary itp.  oraz świetna wokalistka.

Offline kornelka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Listopada 2011, 17:32 »
Cytat: seniorita126 link=topic=25724. msg1602932#msg1602932 date=1319401277
Zastanawiam się nad wyborem któregoś z tych zespołów: Mini band, Dynamit (Szczecin), Presto (Stargard-nie mam namiarów jak ktoś ma proszę o podanie), Lesvisages (Świnoujście) i Galileo.   Pomóżcie  ;D, a może radzicie wybrać zupełnie inny zespół.  
Tu mam jeszcze jedno pytanko jeśli chodzi o zespół Galileo, znalazłam takie zespoły Galileo Music i Galileo Band, mi bardziej podoba się muzyka zamieszczona na www tego drugiego.   Czytałam forum i wiem, że Galileo ma dobre opinie, tylko pytanie które Music czy Band?

Witam,
Chciałam tylko zauważyć, że oba wymienione tu zespoły Galileo są z woj.  Lubelskiego, a to według mnie jednak dość duża odległość jak na przyjezdny zespół.  Ja osobiście słyszałam i polecam jak wyżej - Dynamit i Bosto Band, potrafią naprawdę rozbawić i poderwać do tańca całe towarzystwo, czy młodsze czy starsze:)

Offline dominikana
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Listopada 2011, 22:01 »
Niedawno byłam gościem na ślubie w Szczecinie, gdzie grał zespół Bosto Band.  Byłam pod wrażeniem.  WRESZCIE zespół, gdzie nie ma alkoholu! a jest żywa muzyka, super się prezentują i bardzo zabawnie prowadzili oczepiny.  Nawet nie wiedziałam, że z saksofonem może być tak fajnie na weselach.  I śpiewa ich tam więcej a nie tylko jedna osoba, nawet w harmonii.

A zespół Klasz? Zna ktoś zespół Klasz? Znajoma mnie o nich pyta, że ponoć też grają dobrze??

Offline kasandera
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2012
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Listopada 2011, 23:17 »
Witam Was wszystkich i proszę o pomoc :) Mam ogromny dylemat , nie wiem jaki zespół wybrać: Muzykanci ( boję się że będą zbyt sztywni ), Spontaniczni ( najbardziej w ich kierunku nas nachyla ), MM Group ( brak opinii , informacji ) , a może   Bosto Band ( na you tubie niestety jest nagranie  z niezaciekawym wokalem kobiecym. . ) lub zespół Nova ? Dodam ,że tylko Spontanicznych oraz Nova  na żywo słyszeliśmy.  Jesteśmy bardzo niezdecydowani , więc proszę o wszelkie opinie , informacje na temat tych zespołów: czy dobrze prowadzą wesele, potrafią rozbawić i wyciągnąć Gości na parkiet, jak z wokalem , jakie przerwy robią oraz także bardzo ważne jakim nagłośnieniem , światłami, i innymi dodatkami  dysponują , np.  dymiarki , maszynki do baniek itp.  ? Dzięki za wszelkie wskazówki , pozdrawiam :)

Offline O-neill
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Listopada 2011, 00:42 »
Witam, moja rada jest taka: najlepiej przesłuchać zespoły na żywo i wszystko będzie jasne, demo nigdy nie będzie tym samym co odbiór na żywo.  Nagraniem można manipulować , na plus bądź odwrotnie.
Pozdrawiam ;)

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Listopada 2011, 10:54 »
Może się powtórzę, ale obstaję przy Spontanicznych, przy czym Muzykanci grają również na żywo, z tego co wiem są jeszcze drożsi, ale również mają większe obłożenie jeśli chodzi o terminarz. Reszty grup nie znam.
Co do tzw. "efektów specjalnych", moja rada taka: lepiej wziąć zespół, który gra dobrą muzykę oraz pięknie śpiewa, a także potrafi rozbujać wesele, niż zwracać uwagę na to, kto ma dymiarkę czy urządzenie do robienia baniek. To jest jednak tylko dodatek, który można na własną rękę gdzieś wypożyczyć, a jakości śpiewania i grania nic nie zastąpi.
Kwestia tylko ile chce się wydać na lepszą lub gorszą orkiestrę :)

Offline O-neill
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Listopada 2011, 18:26 »
Bardzo trafna uwaga ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Listopada 2011, 20:44 »
Muzykanci też grają na żywo. Byłam na weselu, gdzie grali i byli cudowni! Polecam z ręką na sercu ;)
Byłam też, gdzie grał zespół Nova, ogólnie fajnie zabawiali gości, śpiewają nie najgorzej, ale niestety po oczepinach jak dla mnie za bardzo sobie pozwolili z alkoholem, panowie, pani nie :) no ale to zależy, kto czego oczekuje :)

Offline feniks123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Września 2012, 21:49 »
Dynamit - ze Szczecina, bralismy go "w ciemno".  super zabawa, graja weselne granie, zabawiaja, przyspiewki przy stolach razem z goscmi weselnymi.  Dzięki nim goscie tłumnie bawili sie do 5. 15 rano :D polecam :):):))

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Września 2012, 08:56 »
Ja polecam jeszcze inny zespół - 1000000 % na żywo, chlopaki są po szkołach muzycznych i podkłady ich nie interesują - nazywaja sie Sepupulebubu, jak ktos chce do nich namiary to chętnie służe pomocą :)

Offline kasiaaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.09.2012
« Odpowiedź #14 dnia: 5 Października 2012, 21:28 »
29. 09. 2012 mielismy wesele na ktorym grał zespół KANON z Goleniowa.  Po prostu rewelacja!!! Zespoł  gral zarówno dla mlodych jak i starszych gości :) nie droga i solidna orkietra naprawde polecam :) gości byli zachwyceni :) również właściciel i obsluga  restauracji nie mogli  się nasluchać.  przerwy robi krótkie wiecej tańczenia niz siedzenia :) Polecam :)

Offline Amelka25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.09.2012r
« Odpowiedź #15 dnia: 7 Października 2012, 18:08 »
Nasze wesele odbyło się 29. 09. 2012r.  U nas grał zespół Trawers, wszystko było tak jak wcześniej ustaliliśmy.  Co do muzyki - grają pod każdego, tzn.  w każdym wieku.  Z czystym sumieniem mogę ich polecić www. trawers. muzzo. pl

Offline actrumpeter
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 9 Października 2012, 20:53 »
Spontaniczni i Muzykanci grają fajnie, ale nie są jedyni.  Są w Szczecinie zespoły, które są równie dobre, a składy mają o wiele bardziej "zawodowe" jak to tu się określa.  Muzycy są po Akademiach Muzycznych, a nie tylko po szkołach.  Wystarczy tylko trochę poszukać.  Jednym tchem mógłbym wymienić przynajmniej trzy zespoły, ale nie będę tu komuś robił reklamy.  Pozdrawiam :)

Offline angie80
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #17 dnia: 9 Października 2012, 22:46 »
My byliśmy niedawno na weselu i grali "The Palyers" no i bardzo fajnie było.   Generalnie grali wszystko: stare hity i to co obecnie króluje na listach przebojów.  Polecamy. 

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Października 2012, 13:57 »
Spontaniczni, MMGroup i zalezy od tego jaki masz budżet, ale chlopaki z Boogie Band świetnie grają ( niestety są z Warszawy) i ściągnięcie ich do Sz-na będzie pewnie słono kosztować, ale to najlepszy zespół jaki słyszałam i widziałam do tej pory.

Offline sylwcia125
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Października 2012, 15:50 »
Ja z czystym sumieniem mogę polecić zespół Be Free! Grali na naszym weselu 2 tygodnie temu.  Są rewelacyjni, wszyscy goście byli zachwyceni :)

Offline Minka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Lutego 2014, 10:50 »
polecam Dynamit.

Offline enigma90

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2014r.
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Kwietnia 2014, 00:54 »
Na moim weselu będzie grać Combo. Każdy mi bardzo polecał, a po rozmowie z nimi upewniłam się o tym w 100 % super ekipa.
Z kolei mogę odradzić zespół Gambit za brak profesjonalego podejścia do klienta i kłamstwo.

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Kwietnia 2014, 10:21 »
enigma, nie będziesz żałować :) COMBO są super! Pełna profeska i świetni ludzie, genialne oczepiny,a do tego ładnie grają :)

Offline enigma90

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2014r.
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Kwietnia 2014, 21:43 »
Kolejna pozytywna opinia ;p oby ich tylko nie przechwalic ;p

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Kwietnia 2014, 11:10 »
ile oni biora za wesele?Dzieki za odp.

Offline Daga.S
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2015r
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Kwietnia 2014, 19:34 »
U mnie na weselu będzie zespół Trawers ze Szczecina, dlaczego oni? Mieliśmy okazję być na imprezie gdzie grali.  Było fajnie.
Combo też fajnie grają ale za tą cenę można mieć zespół z perkusja i itp.  Trawers - mają rozsądną cene.

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #26 dnia: 13 Kwietnia 2014, 19:37 »
Dodam,że w Combo mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło profesjonalne oświetlenie sceny, nie każdy zespół tak się oświetla, dzięki czemu sala też wyglądała super. Saksofon mają i to nadrabia za perkusję :) Polecam dobrać biesiade w ich wykonaniu, nieźle się ubawiliśmy przy tym :)

Offline Daga.S
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 13 Kwietnia 2014, 20:10 »
Każdej z Was wybór, ale chodziło mi o to że za tą cenę na weselu może pracować 5 muzyków i muzyka jest na żywo (perkusja, gitara basowa. . )
Trawers też ma saksofon i flet.

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Kwietnia 2014, 22:14 »
ile ten zespol COMBO bierze za wesele?dzieki za odp.

Offline Daga.S
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Kwietnia 2014, 09:40 »
Z tego co wiem to za samo wesele combo 4tys poprawiny nie wiem ile.  Za 4-5 tysięcy możesz mieć zespół 100% na żywo.  Ja za swój zespół z poprawinami 3100zł i naprawdę jest ładnie. . .