Autor Wątek: Stanik do karmienia  (Przeczytany 5098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Stanik do karmienia
« dnia: 17 Września 2011, 19:49 »
Zastanawiam się jak wybrać. Przed ciążą nosiłam 80D. Teraz się mierzyłam i pod biustem mam 93, a w biuście 112 cm. Ale to pod biustem szybko zejdzie, bo mam wysoko brzuch i zastanawiam się jaki wybrać rozmiar. Teraz mam 80E, ale stosuje przedłużki do rozmiaru i wg tego by wyszło, że to jest już 85E. Miseczki w nim są jednak za małe. Wg. rozmiarówek to by wychodziło, ze powinnam kupić 90E. Zakładam, że spadnie mi szybko pod biustem i zastanawiam się czy nie kupić 80 i stosowac przedłużki. Tylko nie wiem jaką miseczkę. Bo to by wychodziło J.... i zgłupiałam..

HELP :D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Stanik do karmienia
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Września 2011, 20:03 »
http://www.bradea.pl/art/1

wg tej strony (kupowałam u nich stanik Hot milk do karmienia - BOSKI!) to masz albo 85F albo 90 DD

http://www.bradea.pl/biustonosze/biustonosz_do_karmienia_hotmilk_confidence_is_radiance

ja mam ten model i jestem super zadowolona!

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Września 2011, 18:28 »
No i teraz tak - powinnam kupić rozmiar miseczki o jeden większy niż mam teraz?

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Września 2011, 19:51 »
ja zamawiałam zaraz po porodzie

chyba bym dodała ze 2-4cm więcej w obwodzie  ::)

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Września 2011, 22:02 »
Maggi, jeśli mogę się włączyć, to z tego co napisałaś (wymiary 93/112 cm) odpowiedni będzie dla Ciebie rozmiar coś pomiędzy 85F, a nawet 80G..trochę strzelam, bo zależy jak ciasno mierzyłaś obwód. Ale na pewno 90DD będzie zły.
Hotmilki mają obwód dosyć rozciągliwy, poza tym jest 6  rzędów haftek. Po ciąży obwód na pewno Ci się troszkę zmniejszy.
Po moim przykładzie mogę powiedzieć, że piersi tylko na początku laktacji były większe niż pod koniec ciąży, później laktacja się unormowała. Hotmilki mają raczej standardowych rozmiarów miseczki, bardzo zabudowane, więc wydaje mi się, że nie musisz kupować dużo większego.
Może pójdź sobie zmierz do sklepu, w Szczecinie w Boobie powinny być na Jagiellońskiej, albo w Ebras na Królowej Jadwigi.
Natomiast osobiście wydaje mi się, że Hotmilki nie są warte swojej ceny (ja zapłaciłam 195pln). Biustonosz szybko się niszczy, przez ciągłe noszenie/pranie. Chyba, że kupisz kilka na zmianę...
Ja preferuję normalne biustonosze z odpinanymi ramiączkami, ostatnio nabyłam Gossarda Superboost, co prawda pod względem wygody nie dorówna hotmilkowi, ale jak idę do "ludzi", moje samopoczucie jest o niebo lepsze.

Jest sposób też na przerobienie zwykłych biustonoszy, spójrz:
http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html
A tutaj info o doborze:
http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Biust-karmiacy-biust-wymagajacy.html
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #5 dnia: 6 Października 2011, 11:33 »
Dziewczyny, wyczytałam gdzieś, że biustonosz do karmienia powinno się kupować po 36tc bo wówczas prawdopodobnie będzie to już rozmiar, który nam się nie zmieni
Czy zgadzacie się z tą teorią :?:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Października 2011, 17:49 »
Dziewczyny o DUŻYCH biustach!!!
Z czystym sumieniem polecam staniki MELISSA . Rozmiarówka jest naprawdę szeroka (ja mam rozmiar 75J) i te staniki świetnie trzymają duży biust. A i ceny są całkiem przystępne.

Anulla - mi rozmiar się zmienił ja zaczęłam karmić... Także bardziej zgadzam się z teorią, żeby kupić stanik w rozmiarze miski o jeden większym niż w trakcie ciąży (bo obwód ten sam co prze ciążą)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #7 dnia: 8 Października 2011, 13:25 »
dzięki agairish  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 8 Października 2011, 14:28 »
U mnie na nawał na razie pomaga tylko stanik sportowy. Zobaczymy co bedzie pózniej..