Autor Wątek: 27.08.2011r. - "... orzeł z reszką plecy o plecy ..."  (Przeczytany 12859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: 27.08.2011r. - "... orzeł z reszką plecy o plecy ..."
« Odpowiedź #60 dnia: 20 Września 2011, 20:22 »
Sławni ludzie i piękni to i w gazecie są hehe :)
Jejku przeczytałam wszystko! Wyglądałaś przepięknie!! Fajnie, że przestało padać i pięknie ktoś uchwycił moment płatków :)
Jak chcesz przytyć to jest na to łatwy sposób.. zajdź w ciążę hehe :)
A tak na serio to powodzenia w szukaniu mieszkania.. A gdzie szukacie? W Szeczinie?

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #61 dnia: 21 Września 2011, 08:17 »
niestety na necie nie widziałam archiwalnych numerów, trudno...
Marcella miło usłyszeć od fachowca pozytywną opinię o zrobionym zdjęciu :)
może uda mi się dzisiaj wieczorkiem co nieco ruszyć dalej z relacyjką...
dziękuję za kciuki, przydadzą się :)
mieszkania szukamy niestety w Stargardzie, bo nie dostaniemy większego kredytu, aby w Szczecinie coś kupić...
Wczoraj byliśmy oglądać trzy mieszkanka... Różnica w cenie dochodzi nawet do 18 tys. między sobą  :mdleje:  Ale z tych trzech spodobało nam się jedno, fakt do lekkiego remontu, ale można wtedy zrobić po swojemu, jak się chce :)
A tak jeszcze z innej beczki... @ mi się spóźnia... i teraz się zastanawiamy z P. czy "trafiliśmy", czy to tylko kwestia jeszcze chwili i @ przybędzie...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #62 dnia: 21 Września 2011, 09:44 »
Bardzo dobry moment wybralisce na szukanie mieszkania,
bylismy wczoraj w banku dokonczyc jeszcze formalnosci i facet powiedzial ze niedlugo wejdzie ustawa ze zdolnosc kredytowa bedzie liczona na 25 lat tylko nawet jak ktos bedzie chcial wziac kredyt na 30...wiec bedzie bardzo zawyzony prog...
niby robia badania i wnioski sa takie ze  banki na tym duza straca bo bedzie dosc mala grupa osob ktora sie na to zalapie....
pytaj ile za metr i poczytaj o tym programie rodzina na swoim moze sie zalapiecie, naprawde fajny program panstwo oplaca 50% odsetek
np przy  naszym kredycie wychodzi to ok 600 zl miesiecznie... ;) ;)
a jakie mieszkanko chcecie kupic?ile pokoi?

oczywiscie 3mam kciuki zeby @ nie przyszla :P :P :P
:*:*:*

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #63 dnia: 21 Września 2011, 10:33 »
Paulincia:) niestety "Rodzina na swoim" nie wchodzi w grę w naszym przypadku, mamy za dużo naliczone za m2  :-\
chcemy mieszkanie 3 pokojowe, przeliczaliśmy sobie ile byśmy musieli zapłacić za mieszkanie, aby dostać tą rodzinę... i wyszło, że chcąc mieć ok 55m2 musielibyśmy zapłacić 140 tys. a to jest niemożliwe...
nikt za taką cenę nam nie sprzeda mieszkania
gdybyśmy starali się o kredyt przed 31 sierpnia, to byłaby inna sprawa, bo od tego dnia zmieniły się przepisy, a teraz chcą jeszcze bardziej utrudnić człowiekowi z kredytami  :-\

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #64 dnia: 21 Września 2011, 10:53 »
Oj, Kochana...z kredytami to zawsze są cyrki straaaszne  :-\ Niestety...
A że chcą nam jak najbardziej utrudnić życie - cóż powiedzieć - POLITYKA PRORODZINNA ;D Ja osobiście jestem jej wielką fanką  :glowa_w_mur:

Mieszkanie do "lekkiego" remontu nie jest złe, bo zrobisz po swojemu... My kupiliśmy takie, że można było wprowadzać się i mieszkać, ze świadomością, że kuchnia i łazienka "nie wyje", ale, delikatnie mówiąc, przydałoby się ją zrobić. Ale mając kredyt - nie wiem czy ją kiedykolwiek zrobimy :( Więc jeśli Was stać na zrobienie remontu - róbcie zanim się wprowadzicie, bo później tyyyle jest na głowie, że ciężko coś ruszyć (no, chyba, że sporo zarabiacie ;) )

I nie wiem, czy ktoś Wam mówił...ale żeby wziać kredyt potrzebujecie spooorą gotówkę. Starając sie o kredyt musicie zrobić operat szacunkowy za sporą kasę, a później wszystkie ubezpieczenia kredytu, których mogą Wam nie wciągnąć w raty, notariusz i podatek...spooro tego! Tak tylko mówię, bo nam nikt nie powiedział i przed ślubem jeszcze zadłużaliśmy się na szybko na ponad 10tyś, żeby to popłacić :(

A jak @? Może teścik zrobisz? ;)
Trzymam kciuki i zasypuję fluidkami ;)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #65 dnia: 21 Września 2011, 11:05 »
kaassia wiem, że musimy mieć trochę odłożonych pieniążków, ale dostaliśmy troszkę pieniążków z wesela, do tego mamy jeszcze książeczki mieszkaniowe, więc mamy nadzieję, że wystarczy :)
z @ cisza, może zrobię teścik jak wrócę z pracy, ale nie nastawiam się w jakikolwiek sposób na którąś stronę, będzie co ma być :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #66 dnia: 21 Września 2011, 11:25 »
A dużo Ci się spóźnia @?
Bo nie wiadomo czy test prawidłowo wskaże... mi 3 testy pokazały jedną kreskę... a na suwaczku piąty miesiąc już nam z Anusią leci...
Beta jest bardziej wiarygodna. Ja robiłam betę podświadomie czując ciążę :) I się nie pomyliłam, a jak uwierzyłabym testom to nie byłoby tak super...

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #67 dnia: 21 Września 2011, 12:05 »
ziomaleczka no właśnie nie dużo, dlatego jeszcze na spokojnie do tego podchodzę, poczekam jeszcze parę dni i wtedy może coś się wyjaśni...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #68 dnia: 21 Września 2011, 11:51 »
co am byc to bedzie ;) dobrze ze idzie po waszej mysli ;p
my tze planujemy rodzine na swoim ale... ja myslalam ze wybieramy sobie mieszkanko i juz ze nie ma zadnych ogranicznikow oprocz fiannsowych itp... hm musze duuuzo poczytac jeszcze ;)

JoanMo
  • Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 21 Września 2011, 11:56 »
basimir mogę polecić Ci świetnego doradcę kredytowego - nie bierze prowizji od klienta i dobiera idealny kredyt spośród ponad 20 różnych banków tak, by jak najlepiej odpowiedał oczekiwaniom klienta :) Jeżeli chcesz, to pisz na PM :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #70 dnia: 21 Września 2011, 13:21 »
Jeżeli chodzi o kredyt to my korzystaliśmy z OPEN F.  ;) Bardzo fajny doradca nam się trafil i wszystko poszło "gładko i sprawnie"  :)
Szukacie mieszkania za pomocą biur czy bez?Ja bym doradzała bez-trochę kasy zaoszczędzicie  ;D
A można wiedzieć w jakich rejonach szukacie?Może przypadkiem zostaniemy sąsiadkami hehehe

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #71 dnia: 21 Września 2011, 13:29 »
sylwusia085 poczytaj, poczytaj, bo bardzo dużo się pozmieniało i w porównaniu jeszcze z sierpnia to za m2 zmniejszyli kwotę prawie o połowę, więc ciężko znaleźć cokolwiek...

JoanMo dziękuję, na pewno się przyda :)

patrycja_4r szukamy za pomocą biura, bo z tych ogłoszeń bez pośredników jest bardzo mało, można rzec, że praktycznie ich nie ma w takich kryteriach, co byśmy chcieli... może powiem w jakich rejonach nie szukamy, będzie prościej ;) na pewno nie chcemy Kluczewa i Lotniska, a reszta może być :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #72 dnia: 21 Września 2011, 13:34 »
To fakt-takich ogloszen nie jest za wiele i można się też trochę bać-wiadomo,pośrednik zawszeza nas takie sprawy załatwi.My musieliśmy szukać właśnie bez pomocy biura bo zwyczajnie nie mieliśmy kasy aby im za to zapłacić  :-[
W każdym razie koło nas widzialam,że jakieś mieszkanie jest na sprzeadż (jakoś 80m z tym,że to na Chopina)  :) ale właśnie nie wiem czy to przez biuro.
Jest taka fajna stronka stargardzka,gdzie są ofery wszystkich biur-patrzyąłś tam?

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #73 dnia: 21 Września 2011, 13:43 »
patrycja_4r dziękuję za stronkę ;D
już robię poszukiwania ;D

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 21 Września 2011, 14:30 »
No wlasnie szkoda ze ta rodzina ma takie rygorystyczne warunki ...ale wiadomo..za duzo chetnych bylo to musieli zawyzyc prog....
nam na szczescie udalo sie zalapac przed 31..
No niestety oplaty sa ogromne...
my kupujac mieszkanie za 246tys zaplacilismy 700 za notariusza i oplaty z tym zwiazane (sprawa sadowa,podatek itd) jakbysmy brali przez posrednika wyszloby 17 tys...niestety kupa kasy...wejdz tez na ogloszeni tablica . pl  ja tam wlasnie swoje mieszkanko znalazlam ;) ;) ;)
jest duzo wiecej biegania...ale jednak te 10ty powiem Ci z wlasnego doswiadczenia ze nie jest tego warte,  jak mieszkanie posiada ksiege wieczysta mozna ja w necie sprawdzic wiec tu jest ulatwienie
wiadomo jak nie ma innego wyboru bo wiecej jest ogloszen przez posrednika to bierze sie to co jest, ale warto patrzec tez na prywatne. ;) ;) ;)
zycze Ci calym sercem zeby udalo sie znalezc fajnie mieszkanko za dobra cene,
ja stwierdzam ze niektorzy ludzie poglupieli, wiekszosc mieszkan nie jest wcale warta swojej ceny...za jakies nory do generalnego remontu chcieli ponad 200tysiecy :glupek: :glupek: :glowa_w_mur:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 21 Września 2011, 14:34 »
my kupujac mieszkanie za 246tys zaplacilismy 700 za notariusza i oplaty z tym zwiazane (sprawa sadowa,podatek itd) jakbysmy brali przez posrednika
Nie 700 a 7000 a i tak 500 zl mielismy w kieszeni bo bank nam wpisal hipoteke sam w ksiege wieczysta a tak bysmy musieli zrobic to przez notariusza, wiec dodatkowy koszt wyszedl by 500zl...

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #76 dnia: 21 Września 2011, 14:44 »
Paulincia:) dzięki, też szukamy na tej stronce, czasem coś się wyszuka :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #77 dnia: 22 Września 2011, 10:24 »
a jak tam dziś nasza przyszła (oby) mama? :D

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #78 dnia: 22 Września 2011, 12:03 »
a jak tam dziś nasza przyszła (oby) mama? :D

póki co @ dalej brak, pierwszy test negatywny... czekamy dalej ;)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline kaassia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 22 Września 2011, 12:53 »
No ale wiesz, że te testy to różnie się mają...
Trzymamy kciuki...
A powiem Ci, że czasem zamiast kupowac testy i wydawać tyle kasy to lepiej jest jednak betę zrobić ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 22 Września 2011, 13:35 »
co to jest beta? ;p zacofana jestem ;D
mzoe my jej tak tego bejbiska narazie nie zyczmy poki kobitka mieszkanka nie znalazla.. a wiadomo ze przy zakupie mieszkania i remontu to mnostwo stresow a gdyby do tego doszly hormony to hohoho wspolczucia dla meza ;D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #81 dnia: 22 Września 2011, 16:26 »
Beta HCG - gonadotropina kosmówkowa - mówiąc najprościej hormon ciążowy, jego obecność we krwi oznacza jedno: ciąża :) Są oczywiście odpowiednie normy bety, które mówią o wieku ciąży.

Mieszkanko lepiej kupować we dwoje, bo kredyt pewniejszy... Zawsze to na 2 osoby a nie na 3... :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 22 Września 2011, 18:36 »
tak myslalam ;] dzikei ziomaleczka ;D ja narazie nie na tym etapie wiec nie jestem zorientowana do konca ;D
co do kredytu tez tak mysle wiec basimir wstrzymajcie sie ;p tzn dzialajcie ale powoli ihihih

Offline kaassia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 22 Września 2011, 22:25 »
Ale banki nie biorą pod uwage kobiety w ciąży. Ich interesuje tylko, czy dziecko już jest na ich utrzymaniu czy jeszcze...
A te 9 miesięcy to naprawde sporo czasu na znalezienie mieszkania i zakup... ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #84 dnia: 22 Września 2011, 23:04 »
odnośnie braku @ czekamy... na razie nie robię kolejnego testu, poczekam do poniedziałku, jeżeli nie będzie dalej, to wtedy wybiorę się na betę ;) albo zrobię teścik ;)

a wracając w końcu do dalszej relacyjki ;D

na czym to ja zakończyłam ostatnio...  :drapanie:
aaa już wiem, nadszedł czas na oczepiny :)
niestety nie mam zdjęć jak rzucamy welonem i musznikiem, no ale cóż...
w każdym bądź razie, ok północy przyszedł czas na oczepiny...
orkiestra poprosiła nas na środek. Zaraz za nami panienki, rozwódki, wdowy... Świadkowa czyniła swoją rolę - odczepiała welon. No to panienki w kółeczko i w bujają się w rytm muzyki  :cancan: a ja w pewnym momencie siup i welon za siebie ;D welon złapała Pawła kuzynka :D
przyszła kolej na kawalerów, rozwodników i wdowców... musznik złapał mój kuzyn :D
zatem przyszedł czas na taniec nowej pary młodej ;)
Następną zabawą oczepinową był test zgodności - pewno większość z Was ją znają... A jeżeli nie, to już mówię o co chodzi :) Usiedliśmy tyłem do siebie, w ręku trzymaliśmy kartki - po jednej stronie napisane "JA", po drugiej "ON"/"ONA". Zabawa polegała na odpowiadaniu na pytania ;D

tutaj odpowiedź na jedno z pytań - "Kto będzie leżał brzuchem do góry?" ;D
Oczywiście nie mogło zabraknąć pytań z serii "kto będzie trzymał pieniądze", czy też "kto będzie rządził w sypialni" ;D

Kolejną zabawą były "ŚWISTAKI" - z każdej rodziny potrzebne były po 4 osoby. Siadały one na krzesłach, jedna za drugą (rodzinami). Były 4 zadania, po kolei osoby wykonywały swoje dając znać następnej, że swoje zakończyły. Zatem pierwsza osoba musiała zjeść banana. Druga - spory kawałek tortu, trzecia musiała nadmuchać balon, a czwarta zjeść pół kieliszka bułki tartej, po czym zagwizdać  :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Oczywiście z tym zadaniem było najwięcej problemu, wiadomo bułka tarta wysusza śluzówkę, więc przez jakiś czas nie można gwizdać. Było kupę śmiechu, ponieważ jeden kolega jak już zjadł bułkę, to stwierdził, że gwizdać nie potrafi :D Oczywiście trochę się pomęczyli, po czym już orkiestra aby nie przedłużać kazała wziąć kogoś na zastępstwo ;) Fajna zabawa ogólnie, uśmiałam się do łez ;D
Nagrodą za wysiłki był "expres do kawy" ;D - oczywiście z wkładką ;D

Ostatnią zabawą był taniec ze ściąganiem marynarek. Zwycięska para otrzymała "romantyczną kolację przy świecach dla dwojga w chińskiej restauracji" ;D

Po oczepinach przyszedł czas na podziękowania rodziców. Rodzice przyszli na środek. Ja dostałam mikrofon, więc zaczynam... "Kochani rodzice, dziękujemy Wam..." i w tym momencie nagle cisza... zatkało mnie :Mdleje_1: jednak po chwili ocknęłam się i zaczęłam mówić dalej. Jakoś przebrnęłam, potem P. powiedział jeszcze kilka słów od siebie i wręczyliśmy prezenty oraz kwiaty rodzicom. Po czym orkiestra zaśpiewała dla rodziców utworek "Dzięki Wam".

Oczywiście nie mogło także zabraknąć podziękowań dla seniorek rodu - BABĆ ;D
tutaj już nie było wielkiego problemu z przemową ;)

Po części oczepinowo - podziękowaniowo zaczęła się dalsza zabawa. Oczywiście orkiestra nie omieszkała zaśpiewać specjalnie dla Pana Młodego "Rudy się żeni" zmieniając "rudy" na Paweł. Przy refrenie tej piosenki chłopcy wyglądali tak:

Ok godziny 2 w nocy, jak już przestało znowu lać (bo oczywiście zapomniałam napisać wcześniej, że jak tylko goście weszli na salę po naszym przybyciu, to lunęło...) orkiestra poprosiła, aby wszyscy goście wyszli na zewnątrz, bo jest niespodzianka.
Oczywiście nikt nie wiedział o co chodzi  :drapanie: :obrazony:
Jak wyszliśmy okazało się, że będziemy puszczać "światełko do nieba" czy jak to się tam zwie... ;)
Byliśmy w szoku  :szczeka: jak to ślicznie wyglądało.
Udało mnie się wynaleźć jedno zdjęcie:

Na zdjęciu nie widać tego jak to naprawdę wyglądało.
Niechcący jeszcze naszemu kamerzyście by się podpaliły włosy, bo tak niefortunnie stanął ;) ale obeszło się tylko strachem ;)

Wesele trwało do 4 rano, najśmieszniejsze jest w tym to, że maluchy (6-cio letnie) wytrwały praktycznie do końca cały czas szalejąc  :cancan: :disco:

I to by było na tyle z opowieści wesela.
Zastanawiam się, czy w ramach rekompensaty za zbyt małą ilość zdjęć nie pokazać Wam teledysku naszego  :drapanie:
CHCECIE?? :D
Oczywiście jak będą jeszcze zdjęcia, to pochwalę się nimi :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #85 dnia: 22 Września 2011, 23:24 »
Jasne, że chcemy ;D ;D ;D
Pokaż teledysk  :skacza:
Gabriela
Zofia

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #86 dnia: 23 Września 2011, 07:55 »
super opowieść :) a tak mniej na temat po tym jednym zdjęciu wydaje mi się że piękną salę miełaś na wesele :) a teledysk oczywiście poprosimy :D pliiiiiissssss :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 23 Września 2011, 08:53 »
Chcecie teledysk :)

U mnie tez maluchy 6 letnie wytrzymały do końca, mało tego nie chciały wcale o 4 rano kończyć imprezy :D

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #88 dnia: 23 Września 2011, 09:13 »
na teledysk musicie jeszcze poczekać chwilkę ;)
a tak z innej strony... @ przyszła dzisiaj... może i dobrze, na spokojnie mieszkanie załatwimy ;) chociaż tak trochę dziwnie... ale co się odwlecze, to nie uciecze ;)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #89 dnia: 23 Września 2011, 10:46 »
chceeemy teledysk!  :protestuje:  :P super pomysł z tymi lampionami. też nam to chodziło po głowie, ale niestety wokół naszej sali weselnej było pełno drzew