Autor Wątek: MISIOWE ODLICZANIE:)...jeszcze 3 miesiące  (Przeczytany 16086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Misia

• zapaleniec
MISIOWE ODLICZANIE:)...jeszcze 3 miesiące
« Odpowiedź #60 dnia: 11 Kwietnia 2006, 15:33 »
hahahaha..no i pismo z odpisem aktu urodzenia zgubiło się na poczcie......i od nowa cala procedura:(((((((((((((((((
ciekawe,że takie dokumenty wysłali zwykłym listem.....a nie priorytetem lub poleconym

no ale dobra wiadomość...przyszedł welon...z allegro.....ten co wcześniej fotkę wklejałam:)
i jest przepiękny....taki jak chciałam i nawet ładniejszy niż w sklepie co mierzyłam:)....no i dwa razy tańszy niż w sklepie:)

no na buty czekam cały czas.....kuna nie przychodzi mój kolor-biały....a panie tlumaczą że na razie przychodzi to co jest na taśmę rzucone....i musze czekac...bo zamówienie jest złożone.

a no i dzięki temu że wpadłam na temat o autkarach....to może z wojska mi sie uda wynająć...bo taniej....a ja tne wydatki i tne...aby starczyło:)bo wesele musi być:)..bo nikt się nie zdziwi z gośći ze taki autokar wojskowy....bo Misio jest mundurowy:)

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #61 dnia: 17 Kwietnia 2006, 20:00 »
DZIEWCZYNY
ZAŁAMKA

TYLE SIE OBOWIĄZKOW NAZBIERAŁO.....ŻE BĘDZIEMY PRZEKŁADAĆ ŚLUB...BO NIE JESTEŚMY W STANIE WYROBIĆ SIE:(

TYLKO MODLE SIE OBY MOŻNA BYŁO JESZCZE W TYM ROKU...NA WRZESIEŃ-PAŻDZIERNIK....BO LOKALU NIE ZMIENIE BO JEST ZAKLEPANY I TAM CHCE I KROPKA....NO I ZADATEK ZAPŁACONY ITP......TYLKO ŻE MOŻE JUZ MIEJSCA NIE BYC WOLNEGO:( BO LOKAL OBLEGANY BARDZO.

NAJGORSZA WERSJA TO......................
.....................................................................ZAAAAAAAAAAAAA ROK.........:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
BO JA CHCE W CIEPŁE MIESIĄCE MIEĆ ŚLUB...

JEKU JAK MI SMUTNO:(((((((((((((((((((((((((((((

NO NIC POZOSTAJE MI CZEKAĆ NA ODPOWIEDŹ SZEFA RESTAURACJI.....ALE JAK ZNAM MOZLIWOŚCI......TO PEWNIE WSZYSTKO BEDZIE ZAJĘTE JUŻ NA SEZON WESELNY.....(BO JAK JA W TAMTYM ROKU ZAKLEPYWAŁAM TERMIN TO JUZ TYLKO 3 MIEJSCA BYŁY)

TRZYMAJCIE ZA NAS KCIUKI........OBY SIE UDALO NA TEN ROK JESZCZE
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((BUUUUUUUUUUUBUUUUUUUUUBUUUU  :Zab:

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #62 dnia: 17 Kwietnia 2006, 20:05 »
Biedactwo,  :glaszcze:   ale zobaczysz wszystko sie ulozy i bedzie przepieknie tak jak sobie wymarzylas. A ja bede trzymac kciuki, za to aby bylo dobrze. Nie ma tego zlego coby n dobre nie wyszlo!Sciskam cie mocno  :przytul:
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #63 dnia: 17 Kwietnia 2006, 21:02 »
Misia, a może jeszcze nie wszystko stracone! :) Może uda się jak chcesz! U mnie było podobnie, ale potem jak sie zebrałam w sobie i odmówiłam sobie wielu rzeczy to powiedziałam: Musi sie udac tak jak chcemy! I bedzie tak chcemy!
Może te wasze obowiązki, które Cie teraz przerażaja będa przerażać za tydzień juz mniej.
Ochłoń, przespij sie i zobaczysz za tydzien, dwa będzie lepiej :)
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #64 dnia: 17 Kwietnia 2006, 21:26 »
wiem,ze to strasznie brzmiale.. popatrz na to z drugiej strony...

jesli wesel ma być "na wariata" i niedopracowane to bedziesz miała potem kaca, ze można było to albo tamto albo przesunąć wesele...

jeśli jest to kwestia finansowa - to może skromniejsze
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 17 Kwietnia 2006, 21:37 »
odnośnie taśmy  dwustronnej - spokojnie trzy takich różyczkach zda egzamin.. duze dekory mogą odpadać ale nie to..

żeby śmieszniej było my swoją dekorację ( z drucików aluminiowych) mielismy na przyssawkach.. podczas jazdy musieliśmy się zatrzymać, bo się oderwało i latało costam...

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #66 dnia: 17 Kwietnia 2006, 22:22 »
Cytat: "okruszek"
Misia, a może jeszcze nie wszystko stracone!  Może uda się jak chcesz! U mnie było podobnie, ale potem jak sie zebrałam w sobie i odmówiłam sobie wielu rzeczy to powiedziałam: Musi sie udac tak jak chcemy! I bedzie tak chcemy!

no własnie gdyby to chodziło o mnie tylko...to mała pestka...dam rade obronić się i wziąść ślub....bo to wypada bardzo blisko siebie..kilka dni roznicy tylko

ale misio......no i tu zaczynaja się schody....najpoważniejsza w jego karierze pracowniczej długa kontrola gospodarcza.....przez to nie ma szans uczestniczyć w przygotowaniach do wesela....i ma żal....że nic nie może zrobić....nawet nic nie mamy dla niego kupione...itp....a on chciałby mieć ingerencje w swoje wesele....też sie o coś postarać...obejżec ,załatwić....a przez to nic nie może....i nie wiadomo kiedy ta kontrola sie skończy......no a po  kontroli ma poligon 2 tyg.( nie da sie przełożyć)...wraca...i zero czasu na załatwianie....
wariatkowo sie zrobiło....:((((

Cytat: "monia"
jesli wesel ma być "na wariata" i niedopracowane

no właśnie chcemy tego uniknąć......a może na poźniejszy termin będzie welne USC na zamku tak jak pragnęłam.....bo na razie to w dąbiu tylko mamy zarezerwowane:(bo juz inaczej sie nie dało.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 17 Kwietnia 2006, 22:35 »
w bończy??

spokojnie.. pan właściciel już siupów nie robi.. nie słyszałąm już złego słowa na jego temat po burzy sprzed roku ( a z forumowiczami walczył).. mam nadzieje, ze będziesz zadowolona....

a orkiestra?? uda się przełożyć????????

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #68 dnia: 17 Kwietnia 2006, 22:52 »
nie wesele w Zankowej będe  mieć....a orkiestre da sie przełożyć...bo też zamkową biorę

więc z usc na zamku...nie byłoby kłopotu z przejściem od razu na weselna zabawę do zamkowej......a tak to jakieś gupie USCdąbie mi zostało i przez to całe zamieszanie z autokarem kombinowanie itp....

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 18 Kwietnia 2006, 08:02 »
i jAK Misia udało się przełożyć ???
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 18 Kwietnia 2006, 08:23 »
no widzisz, misia..

powoli, powoli coś się klaruje.. najważniejsze już masz  :mrgreen:

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #71 dnia: 19 Kwietnia 2006, 07:52 »
nic się nie klaruje...wszystko się wali...........................już nie wiem czy  będzie to wesele:(((((((((((((((((((
Kłopoty w rodzinie sie pojawiły( znaczy po uśpieniu kilkuletnim wybuchły i to już jest apogeum) tatusiowo-mamusiowe.i są niedoprzeskoczenia........odbijaja się na mnie i na moim związku........no i na tym czy będzie wesele (i wtedy pojawia sie problem typu: pieniążki .....a mamy już zadatki połacone itp. więc nie wiem jak to bedzie))......a jeśli chcemy zrobic inaczej wesele-taniej wg mojego i Misia planu....to niestety mamie nie odpowiada.No a przekonać ją trudno......a pieniążki będzie dawała wiec jej zdanie też sie liczy.

No i tez problem jest tego typu:
skromniejsze wesele = ograniczenie gości...oki...ale kogo teraz....chodzi o ograniczenie rodziny i tu sie nie da normalnie....bo ja mam lepszy kontakt z dalszą rodziną i ja bardziej lubię i o jej życiu więcej wiem i z nią sie kontaktuje.No a mama nie wyobraża sobie że nie zaprosze bliższej rodziny...kuzynow,brata mamy z jego konkubiną i byłej  jego żony itp....a ja tej rodziny praktycznie nie znam nie jestem zintegrowana z nimi,miomo iz bliższa to zero kontaktu...mimo iz w tym samym mieście żyjemy.

jestem dziewczyny załamana.......................chce mi się wyć...nie wiem jak to będzie...kiedy będzie i czy  bedzie.
A tak sie wczoraj ucieszyłam rano ,że Pan odpisał mi,że da się na ten rok wesele przełożyć na 14.10.06...........................a wieczorem....stało się apokalipsa się spełniła.

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #72 dnia: 19 Kwietnia 2006, 08:08 »
Misia, przede wszystkim powinnas ochłonąć, uspokoić się.
Teraz są za duże nerwy.
Porozmawiaj na spokojnie z mamą i powiedź jej o swoich odczuciach,
powiedź czego oczekujesz od niej, od siebie, od swojego wesela.
Myślę, że jak na spokojnie usiądziecie i porozmawiacie
(bez emocji i pdniesionego głosu)
to dojdziecie do jakiegos porozumienia.
Musisz powiedzieć jej, że nie można miec wszystkiego
i że chciałbys miec pięknie, skromnie i po swojemu.
Sama widzisz, że da się przełozyć termin, jeśli teraz nie wypali.
Głowa do góry! Musi być dobrze!  :wink:

Pocieszam Cię, bo sama przeżywałam podobna sytuację.

Noooo ... uśmiechnij się  :mrgreen:  :serce:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 19 Kwietnia 2006, 08:16 »
to powoli szczęślliwie do końca dotrwacie....Najważniejsza jest sala i orkiestra, resztę da się przełożyć, a gościebędą się cieszyć, że mają więcej czasu na zbieranie kasy dla młodych  :mrgreen:
Misia, ja nie wiem ile razy z Darkiem przekładaliśmy wesele...może teraz mamy z 6 termin? :?  Iostatnim razem przekładaliśmy, gdy mieliśmy już zarezerwowaną salę bo okazało się, że nasza przyjaciółka (która jest naszym światkiem) ma tego dnia wesele, a my chcieliśmy bardzo, aby w tym dla nas ważnym dniu była z nami . Z perspektywy czasu, to bardzo się cieszę, że ślub jest w tym roku, a nie, że był dwa, trzy lata temu. Bo teraz i ja i mój przyszły mąż możemy go organizować, mamy wpływ na wszystko, i jak na razie (odpukać w nie malowane) nie ma większysz sprzeczek z teściami. Inaczej by to wszystko wyglądało, gdyby ślub odbywał się w tedy, gdy jeszcze oboje studiowaliśmy. Wszystko (a napewno większość) organizowaliby teściowie. I byłoby pewnie tak, jak to oni by chcieli, a nie my.... Teraz oni mają swoje życie, my swoje i ....tak jest lepiej. A co się odwlecze , to nie uciecze. :mrgreen:

Będzie dobeze Misiu. Musi być dobrze. A zdjęcia w jesiennym plenerze są prześliczne. Jest ciepło, słonecznie i złociście.
Głowa do góry ! :D  :D

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #74 dnia: 19 Kwietnia 2006, 08:27 »
o to chodzi....że niewiadomo czy  bedzie to wesele...czy nie będziemy musieli zrezygnować....i zrobic cos innego...a tu się schody pojawiają z ograniczaniem gości....bo jak ma byc rodzinka bez znajomych to od str misia bedzie tylko mama:(..reszta umarła....albo nie przyjedzie bo tak sie zycie potoczyło....wiec ze str misia bedą gł znajomi....no i wtedy dlaczego ja mam ze swoich znajomych rezygnować?...to ja wolę tę rodzinkę bliską wykrślić...a moja pakę zaprosić bo w życiu tez mi pomagali....no ale mama nie wyobraża sobie...abym rodzinę wykresliła.
No takie perypetie:((((((((((((((((((((((((((((((((((

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #75 dnia: 19 Kwietnia 2006, 09:03 »
Cytat: "Misia"
niewiadomo czy  bedzie to wesele...czy nie będziemy musieli zrezygnować....i zrobic cos innego

Misia, nie miej czarnych myśli.
no ale mama nie wyobraża sobie...abym rodzinę wykresliła.

trudna sprawa ...
Cytat: "Gosiaczek80"
Musi być dobrze. A zdjęcia w jesiennym plenerze są prześliczne. Jest ciepło, słonecznie i złociście.
Głowa do góry !  

o! tak!

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #76 dnia: 19 Kwietnia 2006, 13:18 »
Misia sprawa jest faktycznie poważna, ale może da się jeszcze to wszystko jakoś poukładać, z tym terminem i organizacją wesela, czasem życie samo się jakoś układa, więc może w międzyczasie coś się wyjaśni. Są tu jak widzisz osoby, które też przkładały terminy ślubu i teraz jakoś to się wszystko pukładało, więc i Tobie może jakoś to się poukłada. Teraz musisz jakoś wytrzymac i byc silną. Najważniejsze, że jesteście razem, macie siebie i że się kochacie. To jest ważne. Wyobraź sobie, że znam dwie pary, które odwołały śluby i wesela, bo nie mogli się dogadać. Jedna z tych par ma dziecko, które ma 6 lat, a oni nadal się żrą o każdą pierdołę i  teraz wszyscy stracili już nadzieję, czy kiedykolwiek się pobiorą. A dziecko jest między młotem a kowadłem. Paranoja albo raczej patologia.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 19 Kwietnia 2006, 14:32 »
Misia myslę że powinniście ostro i to jak najszybciej pogadać z twoją mama jak ona to dalej widzi bo Wy nie wiecie co robić ... mam nadzieję ż e znajdziecie wspólne wyjście z tej sytuacji oczywiście z korzyścią dla Was przede wszystkim dla Was  :serce:  :serce:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #78 dnia: 21 Kwietnia 2006, 13:15 »
no to stanęlo na tym.....wesele będzie tam gdzie było planowane...na Zamkowej:)
tylko bedziemy przekładać......
albo 14.10.06
albo następny rok:(

przez weekend będą pertraktacje na ten temat
trzymajcie kciuki...aby sie udało jeszcze w tym roku.......
bo przekładanie na następny rok...zabierze mi całą aurę...jaką przeżywam teraz.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 21 Kwietnia 2006, 13:23 »
Misia nie martw się najwazniejsze że się kochacie i jesteście razem :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #80 dnia: 21 Kwietnia 2006, 13:27 »
niop madziulku:)

ale wiesz..jako kobieta naprawdę całym sercem zangażowałam się w to.....i prawdę mówiąc....chyba wszystko to właśnie ja załatwiłam...do tej pory....
więc dlatego mocno czuje i przeżywam to wszystko.

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #81 dnia: 21 Kwietnia 2006, 14:06 »
Oj misia :( z terminami w zamkowej rzeczywiscie jest dosc ciezko na sezon slubny, ja swoje wesele sierpniowe musialam zamawiac na rok wczesniej ! Ale badzmy dobrej mysli .. zreszta mysle ze slub w jesien jest cudowny (czuje sie dzieckienm jesieni bo urodzilam sie w pazdzierniku) a sama niestety nie moglam tak go ustawic ze wzgledu na uczelnie :( Wiec caluski i sie nie martw:*** ZAWSZE bedzie pieknie i wyjatkowo:) Bo to przeciez bedzie WASZE wesele
Agata

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #82 dnia: 21 Kwietnia 2006, 15:49 »
dzięki za ciepłe słowa:)..jak tylko ustalimy jak z przekładaniem na kiedy to powiadomie fotografa...jejku oby tylko kłopotow nie było..ojojoj

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #83 dnia: 26 Kwietnia 2006, 09:14 »
Ciekawe, czy Misi udało się przełożyć ślub na październik?? już sobie wyobrażałam piękną złotą jesień i ślub w takim dniu, z pajęczynami babiego lata......no to się rozmarzyłam..

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 26 Kwietnia 2006, 09:40 »
Oj Misia dramatyczne to twoje odliczanie :-(
I jak? Przekładacie ślub na pażdziernik?
już sobie wyobrażałam piękną złotą jesień i ślub w takim dniu, z pajęczynami babiego lata......no to się rozmarzyłam..

co racja to racja!I tego się trzymajmy!!
Trzymaj się ciepło!

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #85 dnia: 26 Kwietnia 2006, 09:42 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
I jak? Przekładacie ślub na pażdziernik?

ciekawe czy przekładają? A może cos już sie poukładało?

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 26 Kwietnia 2006, 09:45 »
Cytat: "okruszek"
A może cos już sie poukładało?

no właśnie, ciekawe!

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #87 dnia: 26 Kwietnia 2006, 11:17 »
Misia na razie nic nie pisze w tej sprawie, więc mam głeboką nadzieję, ze sprawa jest na dobrych torach. Trzymam kciuki za Misię i jej październikową datę. Moja koleżanka miała ślub w październiku i pięknie było. Z sentymentem wspominam ten dzień :)

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #88 dnia: 26 Kwietnia 2006, 19:13 »
nio właśnie się jeszcze nic nie poukładało...:(......ostateczne decyzje zapadną w majowkę.
mozliwości przełożenia na październik są..tzn sala+ inne bajery weselne

ale dochodzą inne kwestie natury sprzeczkowo-godnościowo-przyszłowo mężowo-teściowej
....tak to bym nazwała....ktore powstały w wyniku iż do zamieszania wkręciła się pani "kasa"

także pozostaje mi czekać

a wam kochane...dziękuje za wsparcie i pamięć......to takie miłe jak tu sie zajży...i jesteście wy....kobietki....bo kto inny kobiete zrozumie...jak nie druga kobieta

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #89 dnia: 27 Kwietnia 2006, 13:33 »
a wam kochane...dziękuje za wsparcie i pamięć......to takie miłe jak tu sie zajży...i jesteście wy....kobietki....bo kto inny kobiete zrozumie...jak nie druga kobieta

Misia jak byśmy nie mogły o Tobie pamiętać :?: pamiętamy i każda chciałaby, żebyś miała piękne wesele. Ja tam wierzę, że uda się wszystko przełożyć na październik bez problemu i trzymam w tym celu #kciukasy.