Autor Wątek: Panna Młoda w okularach...  (Przeczytany 17457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziara07

• uzależniony
Odp: Panna Młoda w okularach...
« Odpowiedź #30 dnia: 6 Lipca 2011, 18:10 »
jak pisalam wczesniej soczewki nosze od kilku lat ale do tej pory byly to zwykle "minusy"
teraz moj astygmatyzm w jednym oku stal sie na dyle duzy ze trzeba bylo dobrac soczewki bardziej skomplikowane iiiii trwalo to ponad dwa miesiace, badanie wzroku-pierwsza proba dobrania i nosimy ok 3 tyg, na jedno oko niedobre, kolejne soczewki kolejne trzy tyg-to samo, dopiero trzecie mi podpasowaly.
mozna dobrac szkla kontaktowe ale to czasem trwa niestety, dlatego lepiej nie liczyc ze kupimy na tydzien przed slubem i wszystko bedzie dobrze.
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline tommcia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 7 Lipca 2011, 11:01 »
ładne te zdjęcia pokazane przez rybkewiedenkę , twarzowe okulary

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Sierpnia 2011, 14:51 »
Ja noszę okulary od podstawówki i powiem Wam jedno na ślubie naaapewno ich mieć nie będę  ;D moim skromnym zdaniem jakoś to nie pasuje - okulary i suknia ślubna - blleee Wiem że bym żalowala zostając na slub w okularach  choć mam ładne eleganckie metalowe i na co dzień bardzo mi się podobają - ale nie na slub i sesję :) pytałam u optyka wystarczy ponosić z miesiąc przed slubem oczy się przyzwyczają  i nie bedzie takiego  dzikiego wyrazu twarzy  ;D a jak się tyle wydaje na weasele to 100zl już nas nie zbawi a satysfakcja i radość w dniu ślubu z własnego wyglądu- bezcenna  ;) ;D

Offline badgirl86
  • forumowicz
  • data ślubu: 27 sierpnia 2011
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Sierpnia 2011, 00:21 »
Wkurzają mnie wypowiedzi takie jak powyżej chociażby. Niektóre dziewczyny nie mają innego wyjścia jak nosić szkła na nosie w dniu ślubu. I co? To są panny młode, które wyglądają gorzej? Nie mierzcie wszystkich swoją miarą, bo dla niektórych jest to krzywdzące.

Ja noszę okulary od 2 roku życia i wiem, że w nich wyglądam lepiej niż bez. Niedawno zamówiłam sobie nowiutkie oprawki  ;D "Soczewkowe dziewczyny", nie wpędzajcie okularnic w niepotrzebne kompleksy.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Sierpnia 2011, 00:58 »
Czemu kompleksy? Każdy robi jak uważa.. Ja z racji bycia fotografem nie wyobrażam sobie siebie w okularach na zdjęciach - odbicia, refleksy - koszmar. Soczewek sie bałam, bo nienawidzę grzebania w oczach. Ale zaparlam sie i zrobiłam sobie soczewki. Na ślubie byłam w soczewkach, a teraz noszę różnie.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Sierpnia 2011, 12:04 »
badgirl86 - albo mnie nie zrozumiałaś albo nie doczytałaś uważnie mojej wypowiedzi, która z tego co piszesz tak cię wkurzyła.
Napisałam tylko jak ja uważam moim skromnym zdaniem :) Mi to poprostu jakoś nie pasuje choć sama noszę okulary na codzień i od dawna- na ślubie poprostu nie chcę ich mieć. Nietwierdzę i nie osądzam, że w okularach wygląda się gorzej, nie chcę krzywdzić czy wprawiać kogokolwiek w kompleksy (i mam nadzieję że tak się nie stało) - nic takiego nie napisałam. Więc proszę nie wyciągaj tak daleko idących wniosków z wypowiedzi w której ktoś pisze o własnych odczuciach i upodobaniach...

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #36 dnia: 11 Sierpnia 2011, 16:38 »
Każdy musi robić jak ma ochotę.. ja mam straszną wadę i bez okularów chodzić nie mogę.. ale też nie wyobrażałam siebie w dniu ślubu w okularach... Soczewek nie mogę nosić bo mam taką wadę że jeszcze nie wymyślili takich soczewek jak sie okazało.. bo mam pryzmaty..
Czy to głupie że wolałam nic nie widzieć niż być w okularach.. dla niektórych pewnie tak.. ale ja po prostu siebie nie lubię w oklarach i tyle.. I nikt by mnie nie zmusil zebym tego dnia je założyła..

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Sierpnia 2011, 08:33 »
 :przytul: marcella główka do góry - najważniejsze jest dobre nastawienie i pozytywne myślenie  :)
a masz jakiś plan? tzn. czy jest jakaś inna opcja czy poprostu będziesz jeszcze mocniej polegać na swoim mężczyźnie?  :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Sierpnia 2011, 10:10 »
Marcela jest juz po ślubie, wiec nie zabiła sie bez okularów :D

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Sierpnia 2011, 11:06 »
upsik :D paszam nie dopatrzyłam się ;) ale pytanie zostaje aktualne: jak sobie poradziła? jakie odczucia z nienajlepszym widzeniem w dniu ślubu?

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Sierpnia 2011, 09:33 »
A bez problemu.. przynajmniej się mniej stresowałam :) A pana młodego widziałam z daleka bo miał kapelusz na głowie :) śmiałam się tylko podczas podpisywania dokumentów, że za bardzo nie wiem teraz co podpisuję :)

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #41 dnia: 14 Sierpnia 2011, 16:07 »
Ja od kilku lat noszę soczewki na przemian z okularami, ale gdybym soczewek nie mogła nosić, to na pewno w dzień ślubu miałabym na nosie okulary... Kupiłabym sobie jakieś ładne oprawki (bo te co nosze są stare i strasznie ich nie lubię),ale na pewno nie poszłabym na "ślepo". Po pierwsze- ja po prostu muszę dobrze widzieć, ledwo jak wstaje z łózka mam już okulary na nosie (mam wadę ok -4.0 max -4.5), a po drugie - gdy nie widzę dobrze, to od razu strasznie mrużę oczy, praktycznie od zawsze (tzn. od momentu pojawienia się wady wzroku), więc wolałabym komfortowo się czuć i dobrze widzieć (jednocześnie nie mrużąc oczu) niż wyglądać trochę lepiej, ale czuć się niepewnie...

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #42 dnia: 16 Sierpnia 2011, 08:08 »
marcela no to nieżźle wykombinowałaś -  i z tym kapeluszem twojego męża :) no i z tymi dokumentami hehe jak by co to teraz możesz mówić że mąż musi być grzeczny bo masz super argument ;) to zarty oczywiście  ;)